|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2015-01-17 20:09:04, szombat
|
|
|
Bakonyi sertéstokány III.
Hozzávalók:
60 dkg karaj csont nélkül vagy lapocka
10 dkg kolozsvári szalonna
kevés olaj vagy zsír
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg gomba (többféle is lehet)
1 paprika
1 paradicsom
őrölt bors
só
pirospaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítés:
Vágjuk fel a sertéshúst (csíkokra), a szalonnát, a paradicsomot és a paprikát (kockákra), a gombát (szeletekre) és a hagymát (apróra).
Egy serpenyőben kevls zsiradékon süssük ki a zsírt a szalonnából, mikor kezd pirulni, adjuk hozzá a hagymát, dinszteljük meg. Tegyük bele a csíkokra vágott húst, és folyamatos kevergetés mellett fehérítsük ki. Ekkor kerüljön bele a gomba, a paprika és a paradicsom is, és jöhet az ízesítés is (só, bors, pirospaprika). Így együtt még pároljuk őket pár percig, majd adjunk hozzá kevés vizet, és lefedve pároljuk puhára.
Ha a hús és a gomba is megpuhult, habarjuk be a liszttel elkevert tejföllel. Ízlés szerint főtt tésztával vagy galuskával tálalhatjuk.
Megjegyzés:
Recept és fotó: MW
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-01-17 20:04:51, szombat
|
|
|
Zöldbabsaláta feta sajttal
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg zöldszínű mélyhűtött bab
3 retek
1/2 szál póréhagyma
1/2 kígyóuborka
15 dkg feta sajt
5 dkg töltött zöld olívabogyó
A szójás salátaöntethez:
6 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál borecet
1/2 citrom leve
1 evőkanál szójamártás
Elkészítés:
A zöldbabot hagyjuk kiengedni, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, tésztaszűrő kanálba tesszük, majd kb. 2 percre lobogva forró sós vízben blansírozzuk. Kiemeljük a vízből, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A retket megmossuk, és vékony karikára vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, lemossuk, felkarikázzuk. Az uborkát megmossuk, és héjastól gyufaszálnyi csíkokra aprítjuk. A feta sajtot kockára vágjuk. A töltött olajbogyót felkarikázzuk.
Az előkészített zöldségeket mély salátástálban lazán összekeverjük, hogy ne törjenek össze, és kb. fél órára a hűtőbe tesszük. Kisebb tálba tesszük az öntet hozzávalóit, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A lehűlt salátát megöntözzük az öntettel, frissen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 328 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2015-01-17 20:02:59, szombat
|
|
|
Virslis *lábtörlő*
Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál olaj
A töltelékhez:
16 db virsli
16 szelet bacon
16 vékony szelet sajt
A kenéshez:
1 tojás
A tetejére:
reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát dagasztunk, letakarva, melegen duplájára kelesztjük.
Majd kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá és átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsire. Késsel, hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a virsliket betekerjük a sajttal és a baconnel, beszövögetjük a tésztacsíkok közé.
Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a lábtörlőnket.
Sülés után kicsit kihűtjük, és friss zöldségekkel, ketchuppal, mustárral, majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Pszrita küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2015-01-17 19:59:26, szombat
|
|
|
Almás-gesztenyés piskótatekercs
Hozzávalók:
1 készen kapható kakaós piskótatekercs
25 dkg gesztenyemassza
5 db alma
1 db citrom leve
10 dkg cukor
szegfűszeg
fahéj
A krémhez:
5 dl tej
2 tojás sárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
2 dl tejszín
1 teáskanál zselatin
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és kis kockacukornyi darabokra vágjuk. Citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
A pudingport a tojás sárgájával, a cukorral és a tejjel összekeverjük és sűrűre főzzük. A kihűlt krémbe óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A zselatint kevés forró vízben feloldjuk, és folyamatos kevergetés közben belecsorgatjuk a krémbe.
A kakaós tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük krémmel, gesztenyemasszát reszelünk rá, és megrakjuk almadarabokkal.
Feltekerjük, a külsejére is kenünk a krémből, és gesztenyemasszát reszelünk rá.
A piskótatekercset házilag is elkészíthetjük. Egy gáztepsi méretéhez 7 tojásból, 7 evőkanál cukorral, 6 evőkanál liszttel, 1 púpozott evőkanál kakaóval és fél csomag sütőporral készítsük.
Megjegyzés:
A receptet Tóth Rozália küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2015-01-17 19:57:31, szombat
|
|
|
Ínyenc marhafelsál kertész módon
Hozzávalók:
50 dkg marhafelsál
1 dl tej
2 szál sárgarépa
10-15 db kelbimbó
1 kisebb fej karfiol
25 dkg csiperkegomba
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyemzöld
só
bors
Elkészítés:
A marhafelsálat feldaraboljuk, kétszer átdaráljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejet, jól összedolgozzuk. A masszából szeleteket formázunk, félretesszük.
A sárgarépát felkockázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a gombát négyfelé vágjuk, és mindannyiukat - a kelbimbóval együtt - enyhén sós vagy ételízesítős vízben puhára pároljuk.
Amíg a zöldségek párolódnak, egy serpenyőben a vajon a megformázott hússzeleteket mindkét oldalán átsütjük, ha kész, tálra tesszük, nem csepegtetjük le! A hússütő vajban átforgatjuk a megpárolt és leszűrt zöldségeket.
Tálaláskor a hússzeletekre halmozunk a párolt, pirított zöldségből, finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. Más köretet nem igényel.
Megjegyzés:
Lehet, hogy igaza van Naninak, öregszem? Íme, egy újabb recept, amiben se sör, se bor, se pálinka, de van benne tej! Persze köztudott, hogy a kertészek józan életű emberek.
Na persze a tej, csak az ételbe jár, a szakácsnak marad a többi nedű, hisz mi nem vagyunk kertészek! Jó étvágyat, Nord!
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-01-17 19:56:20, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
1 póréhagyma
kb. fél liter tej
kb. fél liter viz
kevés vaj vagy olaj
só
bors
szerecsendió
A tálaláshoz:
zsemle vagy kenyér
sajt
Elkészítés:
A megtisztított póréhagymából 3-4 mm vastagságú karikákat szeletelek, s ezt kevés vajon vagy olajon párolom kb. 5 percig. Ha már szépen szétjöttek a karikák, sózom, majd fűszerezem szerecsendióval és borssal. A szerecsendió lehet őrölt is, de a legjobb, ha az egész dióból reszelünk bele, nem kell sajnálni belőle, ettől lesz finom a levesünk. :) Felöntjük fele-fele arányban tejjel és vízzel, kb. 1 liter leve legyen. Már csak fel kell forralni, és kész is a leves.
A tálaláshoz felkozkázok és megpirítok kenyeret vagy zsemlét, a tányérba teszem, és reszelt sajtot szórok rá. Erre merem rá a forró levest. (Szerintem úgy a legfinomabb, ha a mikróban pár másodperc alatt ráolvasztom a kenyérre a sajtot, és csak utána merem rá a levest.)
Megjegyzés:
Mi nagyon szeretjük, remélem Nektek is ízleni fog. :)
A receptet Anica küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2015-01-17 19:54:40, szombat
|
|
|
Ropogós croissant
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 kis pohár joghurt
2 dl tej
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
Valamint:
25 dkg margarin
1 tojássárga
kömény
szezámmag
reszelt sajt
Elkészítés:
Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, összedolgozzuk. 8 részre osztjuk, pihentjük.
Korong alakúra nyújtjuk a 8 tésztát, rétegezzük úgy, hogy minden lap közé fagyos margarint reszelünk. Nyújtófával kissé lenyomkodjuk, 8 cikkre vágjuk. Kiflire összetekerjük, majd 1,5 órát kelesztjük.
Tetejét tojássárgájával megkenjük, esetleg reszelt sajtot, köményt vagy szezámmagot szórunk rá. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Zsuzska22 küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2015-01-17 19:52:45, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
1 személynek:
10 dkg fagyasztott spenót
1 evőkanál aprított vöröshagyma
fél gerezd fokhagyma
1 teáskanál olaj 2
2 közepes tojás
só
szerecsendió
Elkészítés:
Az egész tojásokat felverjük, hozzáadjuk a szerecsendiót és a sót. Közben a vöröshagymát és a leveles parajt olajon megfuttatjuk, kevés fokhagymát hozzápirítunk, majd hirtelen ráöntjük a felvert tojást. Tetszés szerinti keménységűre sütjük, lehetőleg nagy lángon.
Megjegyzés:
Béres Alexandra receptje a Súlykontroll diétához.
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2015-01-17 19:48:06, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2015. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
375 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1863
- e Hét: 11366
- e Hónap: 25271
- e Év: 154978
|
|
|