Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Bakonyi sertéstokány III.
  2015-01-17 20:09:04, szombat
 
  Bakonyi sertéstokány III.

Hozzávalók:

60 dkg karaj csont nélkül vagy lapocka
10 dkg kolozsvári szalonna
kevés olaj vagy zsír
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg gomba (többféle is lehet)
1 paprika
1 paradicsom
őrölt bors

pirospaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt a habaráshoz

Elkészítés:

Vágjuk fel a sertéshúst (csíkokra), a szalonnát, a paradicsomot és a paprikát (kockákra), a gombát (szeletekre) és a hagymát (apróra).

Egy serpenyőben kevls zsiradékon süssük ki a zsírt a szalonnából, mikor kezd pirulni, adjuk hozzá a hagymát, dinszteljük meg. Tegyük bele a csíkokra vágott húst, és folyamatos kevergetés mellett fehérítsük ki. Ekkor kerüljön bele a gomba, a paprika és a paradicsom is, és jöhet az ízesítés is (só, bors, pirospaprika). Így együtt még pároljuk őket pár percig, majd adjunk hozzá kevés vizet, és lefedve pároljuk puhára.

Ha a hús és a gomba is megpuhult, habarjuk be a liszttel elkevert tejföllel. Ízlés szerint főtt tésztával vagy galuskával tálalhatjuk.





Megjegyzés:

Recept és fotó: MW

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Zöldbabsaláta feta sajttal
  2015-01-17 20:04:51, szombat
 
  Zöldbabsaláta feta sajttal

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg zöldszínű mélyhűtött bab
3 retek
1/2 szál póréhagyma
1/2 kígyóuborka
15 dkg feta sajt
5 dkg töltött zöld olívabogyó
A szójás salátaöntethez:
6 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál borecet
1/2 citrom leve
1 evőkanál szójamártás

Elkészítés:

A zöldbabot hagyjuk kiengedni, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, tésztaszűrő kanálba tesszük, majd kb. 2 percre lobogva forró sós vízben blansírozzuk. Kiemeljük a vízből, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A retket megmossuk, és vékony karikára vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, lemossuk, felkarikázzuk. Az uborkát megmossuk, és héjastól gyufaszálnyi csíkokra aprítjuk. A feta sajtot kockára vágjuk. A töltött olajbogyót felkarikázzuk.

Az előkészített zöldségeket mély salátástálban lazán összekeverjük, hogy ne törjenek össze, és kb. fél órára a hűtőbe tesszük. Kisebb tálba tesszük az öntet hozzávalóit, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A lehűlt salátát megöntözzük az öntettel, frissen tálaljuk.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 328 kcal
Megjegyzés:

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Virslis *lábtörlő*
  2015-01-17 20:02:59, szombat
 
  Virslis *lábtörlő*

Hozzávalók:

A tésztához:

60 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál olaj

A töltelékhez:
16 db virsli
16 szelet bacon
16 vékony szelet sajt

A kenéshez:
1 tojás
A tetejére:
reszelt sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát dagasztunk, letakarva, melegen duplájára kelesztjük.

Majd kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá és átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsire. Késsel, hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a virsliket betekerjük a sajttal és a baconnel, beszövögetjük a tésztacsíkok közé.

Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a lábtörlőnket.

Sülés után kicsit kihűtjük, és friss zöldségekkel, ketchuppal, mustárral, majonézzel tálaljuk.





Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Pszrita küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Almás-gesztenyés piskótatekercs
  2015-01-17 19:59:26, szombat
 
  Almás-gesztenyés piskótatekercs

Hozzávalók:

1 készen kapható kakaós piskótatekercs
25 dkg gesztenyemassza
5 db alma
1 db citrom leve
10 dkg cukor
szegfűszeg
fahéj
A krémhez:
5 dl tej
2 tojás sárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
2 dl tejszín
1 teáskanál zselatin

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk és kis kockacukornyi darabokra vágjuk. Citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.

A pudingport a tojás sárgájával, a cukorral és a tejjel összekeverjük és sűrűre főzzük. A kihűlt krémbe óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.

A zselatint kevés forró vízben feloldjuk, és folyamatos kevergetés közben belecsorgatjuk a krémbe.

A kakaós tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük krémmel, gesztenyemasszát reszelünk rá, és megrakjuk almadarabokkal.

Feltekerjük, a külsejére is kenünk a krémből, és gesztenyemasszát reszelünk rá.

A piskótatekercset házilag is elkészíthetjük. Egy gáztepsi méretéhez 7 tojásból, 7 evőkanál cukorral, 6 evőkanál liszttel, 1 púpozott evőkanál kakaóval és fél csomag sütőporral készítsük.





Megjegyzés:

A receptet Tóth Rozália küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Ínyenc marhafelsál kertész módon
  2015-01-17 19:57:31, szombat
 
  Ínyenc marhafelsál kertész módon

Hozzávalók:

50 dkg marhafelsál
1 dl tej
2 szál sárgarépa
10-15 db kelbimbó
1 kisebb fej karfiol
25 dkg csiperkegomba
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyemzöld

bors

Elkészítés:

A marhafelsálat feldaraboljuk, kétszer átdaráljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejet, jól összedolgozzuk. A masszából szeleteket formázunk, félretesszük.

A sárgarépát felkockázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a gombát négyfelé vágjuk, és mindannyiukat - a kelbimbóval együtt - enyhén sós vagy ételízesítős vízben puhára pároljuk.

Amíg a zöldségek párolódnak, egy serpenyőben a vajon a megformázott hússzeleteket mindkét oldalán átsütjük, ha kész, tálra tesszük, nem csepegtetjük le! A hússütő vajban átforgatjuk a megpárolt és leszűrt zöldségeket.

Tálaláskor a hússzeletekre halmozunk a párolt, pirított zöldségből, finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. Más köretet nem igényel.

Megjegyzés:

Lehet, hogy igaza van Naninak, öregszem? Íme, egy újabb recept, amiben se sör, se bor, se pálinka, de van benne tej! Persze köztudott, hogy a kertészek józan életű emberek.

Na persze a tej, csak az ételbe jár, a szakácsnak marad a többi nedű, hisz mi nem vagyunk kertészek! Jó étvágyat, Nord!

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Hagymaleves sajtos zsemlekockával
  2015-01-17 19:56:20, szombat
 
  Hozzávalók:

1 póréhagyma
kb. fél liter tej
kb. fél liter viz
kevés vaj vagy olaj

bors
szerecsendió
A tálaláshoz:
zsemle vagy kenyér
sajt

Elkészítés:

A megtisztított póréhagymából 3-4 mm vastagságú karikákat szeletelek, s ezt kevés vajon vagy olajon párolom kb. 5 percig. Ha már szépen szétjöttek a karikák, sózom, majd fűszerezem szerecsendióval és borssal. A szerecsendió lehet őrölt is, de a legjobb, ha az egész dióból reszelünk bele, nem kell sajnálni belőle, ettől lesz finom a levesünk. :) Felöntjük fele-fele arányban tejjel és vízzel, kb. 1 liter leve legyen. Már csak fel kell forralni, és kész is a leves.
A tálaláshoz felkozkázok és megpirítok kenyeret vagy zsemlét, a tányérba teszem, és reszelt sajtot szórok rá. Erre merem rá a forró levest. (Szerintem úgy a legfinomabb, ha a mikróban pár másodperc alatt ráolvasztom a kenyérre a sajtot, és csak utána merem rá a levest.)

Megjegyzés:

Mi nagyon szeretjük, remélem Nektek is ízleni fog. :)

A receptet Anica küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Ropogós croissant
  2015-01-17 19:54:40, szombat
 
  Ropogós croissant

Hozzávalók:

60 dkg liszt
1 kis pohár joghurt
2 dl tej
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
Valamint:
25 dkg margarin
1 tojássárga
kömény
szezámmag
reszelt sajt

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, összedolgozzuk. 8 részre osztjuk, pihentjük.

Korong alakúra nyújtjuk a 8 tésztát, rétegezzük úgy, hogy minden lap közé fagyos margarint reszelünk. Nyújtófával kissé lenyomkodjuk, 8 cikkre vágjuk. Kiflire összetekerjük, majd 1,5 órát kelesztjük.

Tetejét tojássárgájával megkenjük, esetleg reszelt sajtot, köményt vagy szezámmagot szórunk rá. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Zsuzska22 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Parajos omlett
  2015-01-17 19:52:45, szombat
 
  Hozzávalók:

1 személynek:
10 dkg fagyasztott spenót
1 evőkanál aprított vöröshagyma
fél gerezd fokhagyma
1 teáskanál olaj 2
2 közepes tojás

szerecsendió

Elkészítés:

Az egész tojásokat felverjük, hozzáadjuk a szerecsendiót és a sót. Közben a vöröshagymát és a leveles parajt olajon megfuttatjuk, kevés fokhagymát hozzápirítunk, majd hirtelen ráöntjük a felvert tojást. Tetszés szerinti keménységűre sütjük, lehetőleg nagy lángon.

Megjegyzés:

Béres Alexandra receptje a Súlykontroll diétához.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Egészségben eltöltendő hétvégét!
  2015-01-17 19:48:06, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 375 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1863
  • e Hét: 11366
  • e Hónap: 25271
  • e Év: 154978
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.