Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Finomságok a házi pékségből
  2015-01-28 21:45:22, szerda
 
  Finomságok a házi pékségből

Vége-vége-vége mindennek! Már ami a vizsgákat, tanulást illeti, így az elmúlt héten jutott idő sok-sok olyan elfoglaltságra, amire régóta nem. Egyik ilyen nagy fellángolás nálam az otthoni kenyérsütés. Próbálkoztam már ezzel-azzal, nektek is adtam már receptet, de még rengeteg megismerésre váró módszer, praktika és recept van, amikbe csak most kezdek belemerülni.

A múlt héten kétféle zsemle, sajtos kifli és kakaós fonott kuglóf is kikerült a sütőmből, és olyan finomak lettek, hogy tüstént meg is osztom veletek!

Az első próbálkozás: tökmagos zsemlék

Hosszú idő után először ezeket a teljes kiőrlésű tökmagos zsemléket sütöttem meg. Érdemes volt! Finom, tartalmas, kellemes ízű péksütemények születtek. Sós és édes kencékkel egyaránt nagyon finomak voltak.





Édesen, lekvárral is nagyon finom a tökmagos zsemle

Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg búzakenyérliszt
2 teáskanál só
2 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
2,5 dl víz
3 dkg apróra vágott tökmag
0,3 dl olívaolaj (vagy tökmagolaj)

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros vízben. A liszteket kimérjük, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a habos élesztőt, és dagasztani kezdjük. Belekeverjük a tökmagot, majd a vége felé az olajat is. Ha a tészta már szép sima, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 6-8 egyenlő méretű cipóra vágjuk, 10 percig pihentetjük. Zsemléket formázunk, a tetejüket bemetsszük x alakban, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és újabb 10 percig pihentetjük. Majd lekenjük a tetejüket vízzel, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük őket. Ha egy edényben a sütő aljába vizet teszünk, akkor a gőzös közegben még ropogósabbak lesznek a cipócskáink.
Megvárjuk, míg langyosra hűlnek, és már élvezhetjük is!

Kirándulásra sajtos kifliket!

Múlt vasárnap kéktúrázni mentünk: egy környékbeli hiányzó, rövidke szakaszt tettünk meg. Ilyen alkalmakra szoktam ezeket a sajtos kifliket sütni. A formázásával eddig meggyűlt a bajom: ha az eredeti recept szerint csináltam, mindig szétnyíltak sütés közben. Az ízén ez persze nem sokat változtatott, de szalonképesnek semmiképp nem voltak mondhatók. Most már viszont tudom, mi a titok: több lépésben érdemes a formázást csinálni, közben 5-10 perc szünetet tartva, mert a sikérszálak addig is nyúlnak, és a tészta jobban megtartja a formáját. Szóval az új ismeretekkel felvértezve álltam neki a vajas-sajtos kifliknek, és láss csodát: tényleg szebben sikerültek! Írom is a receptet!





Szép leveles lesz a sajtos kifli, a rétegek között megbújó vajtól pedig puha is

Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg liszt
1 evőkanál cukor
1 dl olaj
2 dl joghurt
2 dl tej
3 dkg élesztő
2 kávéskanál só

A töltelékhez:
1 kávéskanál só
7 dkg vaj
A tetejére:
1 tojás
7 dkg reszelt sajt

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, félretesszük. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sót, a közepébe mehet a felfutott élesztő, a langyos joghurt és az olaj. Sima, fényes tésztát dagasztunk, majd konyharuhával lefedve, 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Közben a puha vajat kikeverjük a sóval és lereszeljük a sajtot.
Ha megkelt a tészta, 8 cipóra osztjuk, majd 10 percig pihentetjük. Fogjuk az első adagot, és minél vékonyabb körré nyújtjuk. Itt is lehet több lépésben, néhány perc szünetet hagyva dolgozni. Az a jó, ha lapostányér méretűre tudjuk nyújtani. Megkenjük a vaj ¼ részével, és beborítjuk egy másik ugyanekkorára nyújtott tésztával. Esetleg még egyszer átmehetünk rajta a nyújtófával. 12 cikkre vágjuk, és a szélesebb végénél fogva feltekerjük, kifliket formázva. Én még nem próbáltam ki, de állítólag érdemes bemetszeni a körívet, mert akkor kevésbé duci, hosszabb kifliket kapunk. Így járunk el a többi bucival is.
A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk a sajttal. Nagyjából 15 percig még kelni hagyjuk, majd 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

Császárzsemle

Legnagyobb büszkeségeim mégis a császárzsemlék voltak. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha nekem is sikerülhet ilyen klasszul megformázni őket! Az érdem természetesen nem az enyém, hanem Limaráé, akitől a receptet kölcsönöztem. Precíz, fényképekkel illusztrált leírásának hála tényleg gyerekjáték volt elkészíteni őket. A hozzávalók arányán kicsit változtattam, mert nem akartam nekiállni 70 dkg lisztből sütni, így akinek egyszerre kevesebb is elég, bátran használja ezt, nem fog csalódást okozni!





Próbáljátok ki a császárzsömlét, a siker nem marad el

Hozzávalók:
50-55 dkg liszt
2 kávéskanál só
1,8 dl víz
1,5 dl tej
4 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1,5 dkg élesztő

Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk a meglangyosított, cukrozott tejben, felfuttatjuk. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sót. A puha vajat kis kockákra vágjuk. A liszt közepébe öntjük az élesztős tejet és a langyos vizet, elkezdjük dagasztani. Mikor már összeállt a tészta, hozzáadjuk a vajkockákat is, és addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.
Majd 8 cipóra osztjuk, és mindegyiket kb. 45 cm hosszú rúddá sodorjuk, két lépésben. Fogjuk az elsőt, és egy laza hurkot kötünk rá. A jobb oldali végét kissé hátrahajtva középen átdugjuk a lyukon. Majd megfordítjuk a tésztát, és a másik végét is behajtjuk. Így járunk el a többi rúddal is. Sütőpapírral bélelt tepsin 20 percig pihentetjük a zsemléket.






















Majd lekenjük őket vízzel, és 200 fokos gőzös sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Kívül ropogós, belül pihe-puha péksüteményeket kaptam. Szép magasak lettek, ugyanakkor nem azt éreztem, hogy a levegőbe harapok, hanem tartalmasak is voltak. Biztos, hogy sokszor megsütöm még őket!

Kakaós fonott kuglóf

Alig emlékszem, miért is álltam neki kuglófot sütni, mikor nem volt itthon vaj... A motiváció nem is számít igazán, mert kiderült, hogy olajjal is csodafinom süteményt lehet készíteni! A jól bevált kalácstésztámon annyit változtattam, hogy egész tojás és 3 evőkanál olaj került bele. Nem lett annyira tömör a tésztája, mint vajas társának, hanem igazán könnyed! Délutáni tea, kávé mellé tökéletes kísérő lehet.





Egyszerű kalácstészta, új formában

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
1 tojás
2,5 dkg élesztő
1 + 4 evőkanál cukor
1 tojás
2,5 dl tej
3 evőkanál olaj

A töltelékhez:
kevés olaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj

A tetejére:
kevés tej
porcukor

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból sima, fényes tésztát dagasztunk, 1 óra alatt megkelesztjük.
Majd kb. 45*30 cm-es téglalappá nyújtjuk, lekenjük olajjal, megszórjuk a fahéjas-kakaós cukorral, hosszában 3 csíkra vágjuk, és egyenként feltekerjük őket, a hosszabb oldaluknál fogva. Majd fogjuk a 3 rudat, a végüket összecsípjük és összefonjuk, majd a másik végüket is rögzítjük. Egy kivajazott kuglófformába helyezzük, a két véget szépen eldolgozzuk. 20 percig még pihentetjük.
Ezután lekenjük a tetejét tejjel, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A biztonság kedvéért végezzünk tűpróbát. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le fóliával. Ha kivettük és kissé lehűlt, borítsuk tálra, tálalás előtt pedig szórjuk meg a tetejét porcukorral.

Az újdonságoknak még mindig nincs vége! Csütörtökön ugyanis felhívott az egyik csoporttársam, hogy szeretné elkérni az egyik jegyzetemet, cserébe pedig friss vaddisznóhúst ajánl. Mit szóltok? Ki járt jobban? :)

A hús majdnem 1,5 kiló volt összesen, benne egy darab lapocka és egy még nagyobb darab karaj. Le is hártyázták, így igazán könnyű dolgom volt vele. A lapockát és a karaj egy részét le is fagyasztottam, a maradékot pedig másnap reggel gyorsan bepácoltam. Vasárnap pedig már csak sütni kellett. Finom lett, omlós lett, puha lett, és nem tudom, hogy az ebéd miatt történt-e, de amolyan ,,igazi" vasárnapunk kerekedett. A leves is új volt, azelőtt soha nem készítettem, de igen finomra sikerült. Sőt, bizonyos szempontból a süti is, bár készítettem már hasonlót. Volt még ezen kívül kötögetés, séta a hóban, finom tea, filmnézés... Kell ennél jobb egy borongós januári napon? :)

Almás céklaleves

A világ talán legegyszerűbb levese következik. Elárulom, hogy semmilyen extra fűszer nincs benne, mégis az ízeknek valami csodálatos harmóniája uralja. Nem tudom, mi a titok, de hogy sokszor fogom még készíteni, az biztos.





Színt visz az életünkbe a cékla, ilyenkor különösen nagy szükségünk van rá

Hozzávalók:
2 nagyobb cékla
2 savanykás alma
1 teáskanál vaj
5 dl húsleves (kockából is megteszi)
3 evőkanál mascarpone

Elkészítés: A céklát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. Közben az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk. és a kiskanál vajon puhára pirítjuk-pároljuk. Ha puha a cékla, mehet bele a húsleves és az alma, pár percig még gyöngyöztetjük, majd összeturmixoljuk. Simára keverünk benne 3 evőkanál mascarponét, ha kell, még sózzuk - és tálalhatjuk is.

Almás-mézes vaddisznósült

Hozzávalók:
A páchoz:
1 evőkanál folyékony méz
2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 ág rozmaring
1 ág kakukkfű
1 kiskanál szárított zsálya
4 szem borókabogyó félbevágva
3 evőkanál olaj

Továbbá:
kb. 40-45 dkg vaddisznókaraj (comb, bármi) egyben
1 nagyobb savanykás alma

bors

Elkészítés: A húst szárazra töröljük, és a tetejébe zsebeket vágunk, bedörzsöljük sóval és borssal. Fedeles porcelánedénybe tesszük. A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, és alaposan, minden oldalon bekenjük vele a húst, a zsebekbe is juttatva. Lefedjük, és 2 napra betesszük a hűtőbe.
Sütés előtt áttesszük egy sütőedénybe a húst, rákanalazzuk a páclevet, és 1 megtisztított almát 8 gerezdre vágva melléteszünk. Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 2 órán át sütjük. Ekkor meglocsoljuk 1 dl konyakkal, és továbbra is lefedve, de 200 fokra emelve a hőmérsékletet kb. 30 percig sütjük.
Krumplipürével kínáljuk.





Igazi téli étel a vaddisznósült, az alma el ne maradjon mellőle!

Nem tudom, hogy a pocsék fényviszonyok mellett készült fotó mennyire adja vissza az ízélményt, amit ez a sült nyújtott. Lehet, hogy semennyire, de akkor higgyétek el nekem, hogy nem mindennapi eledel. Az alma a csoporttársam ötlete volt, és duplán nagyon jól jártunk vele: biztosított annyi nedvességet, hogy ne kelljen locsolgatni a húst és isteni finomra sült a fólia alatt! Nem is készítettem extra salátát, hogy érvényesüljön az alma.

A délutáni sütemény pedig gesztenyés tekercs volt, újfajta piskótával. Sajnos nem tudtam megvárni, míg teljesen kihűl a piskóta, mert el kellett mennünk vonatjegyet venni, és szerettem volna, ha hazaérve már csak teát kell főzni, és ehetjük is a sütit. Szóval még langyosan töltöttem és tekertem, ezért néhány helyen elrepedt, de az talán szépen látszik, hogy milyen gyönyörű magas és puha lett a piskóta. Egy biztos: ezentúl csak így készítem a piskótát, mert ilyen egyszerűen ilyen finomra még sose sikeredett.

Gesztenyés piskótatekercs

Hozzávalók:
A piskótához:
4 nagy tojás
4 evőkanál porcukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál holland kakaópor
1 evőkanál olaj

A krémhez:
25 dkg gesztenyemasssza (az enyém natúr volt)
15 dkg mascarpone
porcukor ízlés szerint (nálam kb. 10 dkg)
vaníliás cukor (1 evőkanál)
rumaroma
3 dkg vaj
A tetejére:
7 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét gépi habverővel elkezdjük habbá verni. Félidőben kanalanként hozzáadjuk a cukrot (közben folyamatosan dolgozzon a habverő), és egészen kemény habbá verjük. Folyamatos működés mellett a tojássárgákat is egyenként hozzáadjuk, mindig megvárva, hogy alaposan elkeveredjenek. A liszt következik: ezt is kanalanként adjuk hozzá, folyamatos habverés mellett. Végül jön a kakaópor, ugyanígy. Ha homogén lett a massza, kikapcsoljuk a gépet, és hozzáadunk 1 evőkanál olajat. Ezt már egy faspatulával keverjük el, óvatosan, hogy ne törjön a hab. Sütőpapírral bélelt gáztepsin egyenletesen elterítjük a tésztát. Ha jól dolgoztunk, egyáltalán nem folyós, sőt, szinte nehézkes egyenletesen elteríteni. 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kész, kivesszük és hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet: minden hozzávalót összekeverünk. Kóstolgassuk, mindenki másképp szereti.
Ha kihűlt a piskóta, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük a krémmel, és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
Vígőzön megolvasztjuk a csokoládét, belekeverünk egy kevés olajat, és bevonjuk a rudat. Hűvös helyen néhány órán át pihentetjük, majd éles késsel szeleteljük.





Látjátok, sütőpor nélkül is milyen magas lett a piskóta? pedig csak 4 tojásból készült!

Kis szépséghibája ellenére nálunk még az este elfogyott majdnem az egész. Én csak két szeletet ettem, a többit a férjem csipegette el. Szépséghibája ellenére odáig volt a pihe-puha piskótáért, a lágy rumos krémért és a csokibevonatért.

Mandula

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Édes-savanyú kínai csirke II.
  2015-01-28 21:29:01, szerda
 
  Édes-savanyú kínai csirke II.

Hozzávalók:

70-80 dkg csirkemell
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál sherry ecet
2 evőkanál barna cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál olaj
2 evőkanál szezámolaj
4 evőkanál ketchup
5 dkg sűrített paradicsom
3 db sárgarépa
1 db piros kaliforniai paprika
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg konzerv ananász (1 doboz)
1 dl ananászlé
5 dkg friss gyömbér
1 kávéskanál chilipaprika
4 gerezd fokhagyma

bors
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk, és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, majd szójaszósszal és Worcester szósszal meglocsolva hűtőbe tesszük 2-3 órára pácolódni. (Nekem 1 éjszakát szokott állni. Így a kényelmesebb: előző este bepácolni.)

A hagymát félkarikára, a répát és a paprikát egyenlő vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért is apróra daraboljuk.

A hagymaszeleteket a napraforgóolaj és szezámolaj keverékén megpirítjuk. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a répát, és megszórjuk a barna cukorral. Kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat és a paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és apróra vágott friss gyömbérrel, chilipaprikával. Fontos, hogy az édes, a savanyú és a mérsékelten csípős ízhatás együttesen érvényesüljön!

Hozzáöntjük a sherryt és a ketcupot, valamint a sűrített paradicsomot. Kevés vizet adunk hozzá, és összefőzzük az alapanyagokat. Amikor majdnem kész, beletesszük az apróra darabolt ananászt és az ananászlevet is. Jól összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük néhány kanál hideg vízzel és besűrítjük vele a szószt.

Párolt rizzsel tálaljuk.





Megjegyzés:

Ha otthon elkészíted az édes-savanyú csirkét, tuti többet nem fogsz a gyorskajáldában ilyet enni!

A receptet és a fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kelkáposzta főzelék
  2015-01-28 21:24:31, szerda
 
  Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta
1 evőkanál olvía olaj
30 dkg burgonya
köménymag
1-2 gerezd fokhagyma

bors
pirospaprika
1 tejföl vagy kefir
2-3 evőkanál liszt
pici víz

Elkészítés:


1.) A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Beleteszünk egy kanál olívát, és takarék lángon puhára főzzük.
2.) Közben elkészítjük a habarékot. Egy bögrében kevés vízzel összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd habverővel hozzákeverjük a kefirt/tejfölt is. Hozzámerünk egy keveset a kelkáposztás léből, és simára keverjük. Hozzáadjuk a főzelékhez, belenyomjuk a megpucolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rottyantunk egyet rajta és már kész is. Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.





Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Vaníliapuding
  2015-01-28 21:22:04, szerda
 
  Hozzávalók:

5 dl tej
5 dkg cukor (3 evőkanál)
3 dkg liszt (1 púpozott evőkanál)
5 dkg vaj
2 tojás (lehet több, minél sárgább pudingot szeretnénk)
1 rúd vanília kikapart belseje

Elkészítés:

A hozzávalókat a tojások kivételével csomómentesen elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett forrásig főzzük.
Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a tojások sárgáját és a felvert fehérjét.

Edényekbe öntjük, miután kihűlt, fogyasztható (fél nap állás jót tesz neki).





Megjegyzés:

Kekszes krémesnek kiválóan alkalmas, de tetszés szerint variálható, hogy mihez fogyasztjuk, így önmagában is finom.

Ha a tojásfehérjét kihagyjuk és felére csökkentjük a liszt mennyiséget, vaníliasodót kapunk.

Ha a tej mennyiséget is csökkentjük (hülyeséget nem akarok írni, hogy mennyivel), akkor pl. tortába való vaníliakrémet kapunk.

A receptet és a fotót Frannny küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Kelkáposzta főzelék fasírtgolyókkal
  2015-01-28 21:18:48, szerda
 
  Kelkáposzta főzelék fasírtgolyókkal

Hozzávalók:

50 dkg kelkáposzta
15-20 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál liszt
3 evőkanál étolaj
1 mokkáskanál őrölt kömény

A fasírthoz:
50 dkg darált hús
2 gerzd fokhagyma
1 kiseb fej hagyma
1 db egész tojás
2 db zsemle

bors
pirospaprika
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kelkáposztát vékony csíkokra, a burgonyát kisebb kockákra felvágjuk. Egy edénybe beletesszük a káposztát és a burgonyát, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Megsózzuk, beletesszük az őrölt köményt is, és feltesszük főni.

Míg felforr, világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük benne. Már nem tesszük vissza a tűzre.

Ha megfőtt a burgonya is (ha apróra vágtuk, 3 perc alatt megfő!), felhígítjuk a rántást a káposzta levével, csomómentesre elkeverjük, és visszaöntjük az edénybe. Újból felforraljuk, esetleg utána ízesítjük még.

A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat és a tejbe vagy vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, fűszerezzük, majd kis golyókat formázunk belőle, és olajban megsütjük.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Vivien707070 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Litván céklaleves
  2015-01-28 21:16:57, szerda
 
  Litván céklaleves

Hozzávalók:

2 kg cékla
1 nagy pohár kefir
1 nagy pohár natúr joghurt
kapor
tej

bors
tojás
krumpli
1 db kígyó- vagy fürtös uborka

Elkészítés:

A céklát megfőzzük (főzés előtt vagy után is hámozhatjuk, előző esetben jól meg kell mosni) sós vízben, majd kis darabokra vágjuk, és összeturmixoljuk a kefirrel és a joghurttal. Sóval, borssal és lehetőleg friss kaporral ízesítjük. Ha még nem elég leves-állagú, akkor a cékla főzővizéből és tejből lehet még hozzáönteni, amíg elég híg nem lesz.

Ezután az uborkát meghámozzuk, és vékony csíkokra aprítjuk - esetleg nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd belekeverjük a levesbe. Legalább 12 órára hűtőbe tesszük.

A litvánok tálaláskor főtt krumplit és/vagy főtt tojást tesznek bele, jó kontrasztot alkotnak a hideg levessel.





Megjegyzés:

Az éktelenül rózsaszín kinézetétől ne ijedjen meg senki! A legjobb hűsítő leves nyáron. Nálunk nagy tételben kell főzni, mert mindenki szereti, azért ilyen sok a hozzávaló (csak így tudom az arányokat).

A receptet és a fotót Komuvesa küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szép téli estét!
  2015-01-28 18:35:18, szerda
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Szép estét!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 375 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1166
  • e Hét: 16038
  • e Hónap: 29943
  • e Év: 159650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.