|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2015-01-28 21:45:22, szerda
|
|
|
Finomságok a házi pékségből
Vége-vége-vége mindennek! Már ami a vizsgákat, tanulást illeti, így az elmúlt héten jutott idő sok-sok olyan elfoglaltságra, amire régóta nem. Egyik ilyen nagy fellángolás nálam az otthoni kenyérsütés. Próbálkoztam már ezzel-azzal, nektek is adtam már receptet, de még rengeteg megismerésre váró módszer, praktika és recept van, amikbe csak most kezdek belemerülni.
A múlt héten kétféle zsemle, sajtos kifli és kakaós fonott kuglóf is kikerült a sütőmből, és olyan finomak lettek, hogy tüstént meg is osztom veletek!
Az első próbálkozás: tökmagos zsemlék
Hosszú idő után először ezeket a teljes kiőrlésű tökmagos zsemléket sütöttem meg. Érdemes volt! Finom, tartalmas, kellemes ízű péksütemények születtek. Sós és édes kencékkel egyaránt nagyon finomak voltak.
Édesen, lekvárral is nagyon finom a tökmagos zsemle
Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg búzakenyérliszt
2 teáskanál só
2 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
2,5 dl víz
3 dkg apróra vágott tökmag
0,3 dl olívaolaj (vagy tökmagolaj)
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros vízben. A liszteket kimérjük, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a habos élesztőt, és dagasztani kezdjük. Belekeverjük a tökmagot, majd a vége felé az olajat is. Ha a tészta már szép sima, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 6-8 egyenlő méretű cipóra vágjuk, 10 percig pihentetjük. Zsemléket formázunk, a tetejüket bemetsszük x alakban, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és újabb 10 percig pihentetjük. Majd lekenjük a tetejüket vízzel, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük őket. Ha egy edényben a sütő aljába vizet teszünk, akkor a gőzös közegben még ropogósabbak lesznek a cipócskáink.
Megvárjuk, míg langyosra hűlnek, és már élvezhetjük is!
Kirándulásra sajtos kifliket!
Múlt vasárnap kéktúrázni mentünk: egy környékbeli hiányzó, rövidke szakaszt tettünk meg. Ilyen alkalmakra szoktam ezeket a sajtos kifliket sütni. A formázásával eddig meggyűlt a bajom: ha az eredeti recept szerint csináltam, mindig szétnyíltak sütés közben. Az ízén ez persze nem sokat változtatott, de szalonképesnek semmiképp nem voltak mondhatók. Most már viszont tudom, mi a titok: több lépésben érdemes a formázást csinálni, közben 5-10 perc szünetet tartva, mert a sikérszálak addig is nyúlnak, és a tészta jobban megtartja a formáját. Szóval az új ismeretekkel felvértezve álltam neki a vajas-sajtos kifliknek, és láss csodát: tényleg szebben sikerültek! Írom is a receptet!
Szép leveles lesz a sajtos kifli, a rétegek között megbújó vajtól pedig puha is
Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg liszt
1 evőkanál cukor
1 dl olaj
2 dl joghurt
2 dl tej
3 dkg élesztő
2 kávéskanál só
A töltelékhez:
1 kávéskanál só
7 dkg vaj
A tetejére:
1 tojás
7 dkg reszelt sajt
Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, félretesszük. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sót, a közepébe mehet a felfutott élesztő, a langyos joghurt és az olaj. Sima, fényes tésztát dagasztunk, majd konyharuhával lefedve, 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Közben a puha vajat kikeverjük a sóval és lereszeljük a sajtot.
Ha megkelt a tészta, 8 cipóra osztjuk, majd 10 percig pihentetjük. Fogjuk az első adagot, és minél vékonyabb körré nyújtjuk. Itt is lehet több lépésben, néhány perc szünetet hagyva dolgozni. Az a jó, ha lapostányér méretűre tudjuk nyújtani. Megkenjük a vaj ¼ részével, és beborítjuk egy másik ugyanekkorára nyújtott tésztával. Esetleg még egyszer átmehetünk rajta a nyújtófával. 12 cikkre vágjuk, és a szélesebb végénél fogva feltekerjük, kifliket formázva. Én még nem próbáltam ki, de állítólag érdemes bemetszeni a körívet, mert akkor kevésbé duci, hosszabb kifliket kapunk. Így járunk el a többi bucival is.
A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk a sajttal. Nagyjából 15 percig még kelni hagyjuk, majd 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
Császárzsemle
Legnagyobb büszkeségeim mégis a császárzsemlék voltak. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha nekem is sikerülhet ilyen klasszul megformázni őket! Az érdem természetesen nem az enyém, hanem Limaráé, akitől a receptet kölcsönöztem. Precíz, fényképekkel illusztrált leírásának hála tényleg gyerekjáték volt elkészíteni őket. A hozzávalók arányán kicsit változtattam, mert nem akartam nekiállni 70 dkg lisztből sütni, így akinek egyszerre kevesebb is elég, bátran használja ezt, nem fog csalódást okozni!
Próbáljátok ki a császárzsömlét, a siker nem marad el
Hozzávalók:
50-55 dkg liszt
2 kávéskanál só
1,8 dl víz
1,5 dl tej
4 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1,5 dkg élesztő
Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk a meglangyosított, cukrozott tejben, felfuttatjuk. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sót. A puha vajat kis kockákra vágjuk. A liszt közepébe öntjük az élesztős tejet és a langyos vizet, elkezdjük dagasztani. Mikor már összeállt a tészta, hozzáadjuk a vajkockákat is, és addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.
Majd 8 cipóra osztjuk, és mindegyiket kb. 45 cm hosszú rúddá sodorjuk, két lépésben. Fogjuk az elsőt, és egy laza hurkot kötünk rá. A jobb oldali végét kissé hátrahajtva középen átdugjuk a lyukon. Majd megfordítjuk a tésztát, és a másik végét is behajtjuk. Így járunk el a többi rúddal is. Sütőpapírral bélelt tepsin 20 percig pihentetjük a zsemléket.
Majd lekenjük őket vízzel, és 200 fokos gőzös sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Kívül ropogós, belül pihe-puha péksüteményeket kaptam. Szép magasak lettek, ugyanakkor nem azt éreztem, hogy a levegőbe harapok, hanem tartalmasak is voltak. Biztos, hogy sokszor megsütöm még őket!
Kakaós fonott kuglóf
Alig emlékszem, miért is álltam neki kuglófot sütni, mikor nem volt itthon vaj... A motiváció nem is számít igazán, mert kiderült, hogy olajjal is csodafinom süteményt lehet készíteni! A jól bevált kalácstésztámon annyit változtattam, hogy egész tojás és 3 evőkanál olaj került bele. Nem lett annyira tömör a tésztája, mint vajas társának, hanem igazán könnyed! Délutáni tea, kávé mellé tökéletes kísérő lehet.
Egyszerű kalácstészta, új formában
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
1 tojás
2,5 dkg élesztő
1 + 4 evőkanál cukor
1 tojás
2,5 dl tej
3 evőkanál olaj
A töltelékhez:
kevés olaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
A tetejére:
kevés tej
porcukor
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból sima, fényes tésztát dagasztunk, 1 óra alatt megkelesztjük.
Majd kb. 45*30 cm-es téglalappá nyújtjuk, lekenjük olajjal, megszórjuk a fahéjas-kakaós cukorral, hosszában 3 csíkra vágjuk, és egyenként feltekerjük őket, a hosszabb oldaluknál fogva. Majd fogjuk a 3 rudat, a végüket összecsípjük és összefonjuk, majd a másik végüket is rögzítjük. Egy kivajazott kuglófformába helyezzük, a két véget szépen eldolgozzuk. 20 percig még pihentetjük.
Ezután lekenjük a tetejét tejjel, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A biztonság kedvéért végezzünk tűpróbát. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le fóliával. Ha kivettük és kissé lehűlt, borítsuk tálra, tálalás előtt pedig szórjuk meg a tetejét porcukorral.
Az újdonságoknak még mindig nincs vége! Csütörtökön ugyanis felhívott az egyik csoporttársam, hogy szeretné elkérni az egyik jegyzetemet, cserébe pedig friss vaddisznóhúst ajánl. Mit szóltok? Ki járt jobban? :)
A hús majdnem 1,5 kiló volt összesen, benne egy darab lapocka és egy még nagyobb darab karaj. Le is hártyázták, így igazán könnyű dolgom volt vele. A lapockát és a karaj egy részét le is fagyasztottam, a maradékot pedig másnap reggel gyorsan bepácoltam. Vasárnap pedig már csak sütni kellett. Finom lett, omlós lett, puha lett, és nem tudom, hogy az ebéd miatt történt-e, de amolyan ,,igazi" vasárnapunk kerekedett. A leves is új volt, azelőtt soha nem készítettem, de igen finomra sikerült. Sőt, bizonyos szempontból a süti is, bár készítettem már hasonlót. Volt még ezen kívül kötögetés, séta a hóban, finom tea, filmnézés... Kell ennél jobb egy borongós januári napon? :)
Almás céklaleves
A világ talán legegyszerűbb levese következik. Elárulom, hogy semmilyen extra fűszer nincs benne, mégis az ízeknek valami csodálatos harmóniája uralja. Nem tudom, mi a titok, de hogy sokszor fogom még készíteni, az biztos.
Színt visz az életünkbe a cékla, ilyenkor különösen nagy szükségünk van rá
Hozzávalók:
2 nagyobb cékla
2 savanykás alma
1 teáskanál vaj
5 dl húsleves (kockából is megteszi)
3 evőkanál mascarpone
Elkészítés: A céklát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. Közben az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk. és a kiskanál vajon puhára pirítjuk-pároljuk. Ha puha a cékla, mehet bele a húsleves és az alma, pár percig még gyöngyöztetjük, majd összeturmixoljuk. Simára keverünk benne 3 evőkanál mascarponét, ha kell, még sózzuk - és tálalhatjuk is.
Almás-mézes vaddisznósült
Hozzávalók:
A páchoz:
1 evőkanál folyékony méz
2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 ág rozmaring
1 ág kakukkfű
1 kiskanál szárított zsálya
4 szem borókabogyó félbevágva
3 evőkanál olaj
Továbbá:
kb. 40-45 dkg vaddisznókaraj (comb, bármi) egyben
1 nagyobb savanykás alma
só
bors
Elkészítés: A húst szárazra töröljük, és a tetejébe zsebeket vágunk, bedörzsöljük sóval és borssal. Fedeles porcelánedénybe tesszük. A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, és alaposan, minden oldalon bekenjük vele a húst, a zsebekbe is juttatva. Lefedjük, és 2 napra betesszük a hűtőbe.
Sütés előtt áttesszük egy sütőedénybe a húst, rákanalazzuk a páclevet, és 1 megtisztított almát 8 gerezdre vágva melléteszünk. Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 2 órán át sütjük. Ekkor meglocsoljuk 1 dl konyakkal, és továbbra is lefedve, de 200 fokra emelve a hőmérsékletet kb. 30 percig sütjük.
Krumplipürével kínáljuk.
Igazi téli étel a vaddisznósült, az alma el ne maradjon mellőle!
Nem tudom, hogy a pocsék fényviszonyok mellett készült fotó mennyire adja vissza az ízélményt, amit ez a sült nyújtott. Lehet, hogy semennyire, de akkor higgyétek el nekem, hogy nem mindennapi eledel. Az alma a csoporttársam ötlete volt, és duplán nagyon jól jártunk vele: biztosított annyi nedvességet, hogy ne kelljen locsolgatni a húst és isteni finomra sült a fólia alatt! Nem is készítettem extra salátát, hogy érvényesüljön az alma.
A délutáni sütemény pedig gesztenyés tekercs volt, újfajta piskótával. Sajnos nem tudtam megvárni, míg teljesen kihűl a piskóta, mert el kellett mennünk vonatjegyet venni, és szerettem volna, ha hazaérve már csak teát kell főzni, és ehetjük is a sütit. Szóval még langyosan töltöttem és tekertem, ezért néhány helyen elrepedt, de az talán szépen látszik, hogy milyen gyönyörű magas és puha lett a piskóta. Egy biztos: ezentúl csak így készítem a piskótát, mert ilyen egyszerűen ilyen finomra még sose sikeredett.
Gesztenyés piskótatekercs
Hozzávalók:
A piskótához:
4 nagy tojás
4 evőkanál porcukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál holland kakaópor
1 evőkanál olaj
A krémhez:
25 dkg gesztenyemasssza (az enyém natúr volt)
15 dkg mascarpone
porcukor ízlés szerint (nálam kb. 10 dkg)
vaníliás cukor (1 evőkanál)
rumaroma
3 dkg vaj
A tetejére:
7 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét gépi habverővel elkezdjük habbá verni. Félidőben kanalanként hozzáadjuk a cukrot (közben folyamatosan dolgozzon a habverő), és egészen kemény habbá verjük. Folyamatos működés mellett a tojássárgákat is egyenként hozzáadjuk, mindig megvárva, hogy alaposan elkeveredjenek. A liszt következik: ezt is kanalanként adjuk hozzá, folyamatos habverés mellett. Végül jön a kakaópor, ugyanígy. Ha homogén lett a massza, kikapcsoljuk a gépet, és hozzáadunk 1 evőkanál olajat. Ezt már egy faspatulával keverjük el, óvatosan, hogy ne törjön a hab. Sütőpapírral bélelt gáztepsin egyenletesen elterítjük a tésztát. Ha jól dolgoztunk, egyáltalán nem folyós, sőt, szinte nehézkes egyenletesen elteríteni. 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kész, kivesszük és hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet: minden hozzávalót összekeverünk. Kóstolgassuk, mindenki másképp szereti.
Ha kihűlt a piskóta, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük a krémmel, és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
Vígőzön megolvasztjuk a csokoládét, belekeverünk egy kevés olajat, és bevonjuk a rudat. Hűvös helyen néhány órán át pihentetjük, majd éles késsel szeleteljük.
Látjátok, sütőpor nélkül is milyen magas lett a piskóta? pedig csak 4 tojásból készült!
Kis szépséghibája ellenére nálunk még az este elfogyott majdnem az egész. Én csak két szeletet ettem, a többit a férjem csipegette el. Szépséghibája ellenére odáig volt a pihe-puha piskótáért, a lágy rumos krémért és a csokibevonatért.
Mandula
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2015-01-28 21:29:01, szerda
|
|
|
Édes-savanyú kínai csirke II.
Hozzávalók:
70-80 dkg csirkemell
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál sherry ecet
2 evőkanál barna cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál olaj
2 evőkanál szezámolaj
4 evőkanál ketchup
5 dkg sűrített paradicsom
3 db sárgarépa
1 db piros kaliforniai paprika
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg konzerv ananász (1 doboz)
1 dl ananászlé
5 dkg friss gyömbér
1 kávéskanál chilipaprika
4 gerezd fokhagyma
só
bors
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, majd szójaszósszal és Worcester szósszal meglocsolva hűtőbe tesszük 2-3 órára pácolódni. (Nekem 1 éjszakát szokott állni. Így a kényelmesebb: előző este bepácolni.)
A hagymát félkarikára, a répát és a paprikát egyenlő vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért is apróra daraboljuk.
A hagymaszeleteket a napraforgóolaj és szezámolaj keverékén megpirítjuk. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a répát, és megszórjuk a barna cukorral. Kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat és a paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és apróra vágott friss gyömbérrel, chilipaprikával. Fontos, hogy az édes, a savanyú és a mérsékelten csípős ízhatás együttesen érvényesüljön!
Hozzáöntjük a sherryt és a ketcupot, valamint a sűrített paradicsomot. Kevés vizet adunk hozzá, és összefőzzük az alapanyagokat. Amikor majdnem kész, beletesszük az apróra darabolt ananászt és az ananászlevet is. Jól összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük néhány kanál hideg vízzel és besűrítjük vele a szószt.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés:
Ha otthon elkészíted az édes-savanyú csirkét, tuti többet nem fogsz a gyorskajáldában ilyet enni!
A receptet és a fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-01-28 21:24:31, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
1 evőkanál olvía olaj
30 dkg burgonya
köménymag
1-2 gerezd fokhagyma
só
bors
pirospaprika
1 tejföl vagy kefir
2-3 evőkanál liszt
pici víz
Elkészítés:
1.) A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Beleteszünk egy kanál olívát, és takarék lángon puhára főzzük.
2.) Közben elkészítjük a habarékot. Egy bögrében kevés vízzel összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd habverővel hozzákeverjük a kefirt/tejfölt is. Hozzámerünk egy keveset a kelkáposztás léből, és simára keverjük. Hozzáadjuk a főzelékhez, belenyomjuk a megpucolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rottyantunk egyet rajta és már kész is. Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2015-01-28 21:22:04, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
5 dl tej
5 dkg cukor (3 evőkanál)
3 dkg liszt (1 púpozott evőkanál)
5 dkg vaj
2 tojás (lehet több, minél sárgább pudingot szeretnénk)
1 rúd vanília kikapart belseje
Elkészítés:
A hozzávalókat a tojások kivételével csomómentesen elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett forrásig főzzük.
Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a tojások sárgáját és a felvert fehérjét.
Edényekbe öntjük, miután kihűlt, fogyasztható (fél nap állás jót tesz neki).
Megjegyzés:
Kekszes krémesnek kiválóan alkalmas, de tetszés szerint variálható, hogy mihez fogyasztjuk, így önmagában is finom.
Ha a tojásfehérjét kihagyjuk és felére csökkentjük a liszt mennyiséget, vaníliasodót kapunk.
Ha a tej mennyiséget is csökkentjük (hülyeséget nem akarok írni, hogy mennyivel), akkor pl. tortába való vaníliakrémet kapunk.
A receptet és a fotót Frannny küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2015-01-28 21:18:48, szerda
|
|
|
Kelkáposzta főzelék fasírtgolyókkal
Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta
15-20 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál liszt
3 evőkanál étolaj
1 mokkáskanál őrölt kömény
só
A fasírthoz:
50 dkg darált hús
2 gerzd fokhagyma
1 kiseb fej hagyma
1 db egész tojás
2 db zsemle
só
bors
pirospaprika
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kelkáposztát vékony csíkokra, a burgonyát kisebb kockákra felvágjuk. Egy edénybe beletesszük a káposztát és a burgonyát, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Megsózzuk, beletesszük az őrölt köményt is, és feltesszük főni.
Míg felforr, világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük benne. Már nem tesszük vissza a tűzre.
Ha megfőtt a burgonya is (ha apróra vágtuk, 3 perc alatt megfő!), felhígítjuk a rántást a káposzta levével, csomómentesre elkeverjük, és visszaöntjük az edénybe. Újból felforraljuk, esetleg utána ízesítjük még.
A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat és a tejbe vagy vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, fűszerezzük, majd kis golyókat formázunk belőle, és olajban megsütjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Vivien707070 küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2015-01-28 21:16:57, szerda
|
|
|
Litván céklaleves
Hozzávalók:
2 kg cékla
1 nagy pohár kefir
1 nagy pohár natúr joghurt
kapor
tej
só
bors
tojás
krumpli
1 db kígyó- vagy fürtös uborka
Elkészítés:
A céklát megfőzzük (főzés előtt vagy után is hámozhatjuk, előző esetben jól meg kell mosni) sós vízben, majd kis darabokra vágjuk, és összeturmixoljuk a kefirrel és a joghurttal. Sóval, borssal és lehetőleg friss kaporral ízesítjük. Ha még nem elég leves-állagú, akkor a cékla főzővizéből és tejből lehet még hozzáönteni, amíg elég híg nem lesz.
Ezután az uborkát meghámozzuk, és vékony csíkokra aprítjuk - esetleg nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd belekeverjük a levesbe. Legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
A litvánok tálaláskor főtt krumplit és/vagy főtt tojást tesznek bele, jó kontrasztot alkotnak a hideg levessel.
Megjegyzés:
Az éktelenül rózsaszín kinézetétől ne ijedjen meg senki! A legjobb hűsítő leves nyáron. Nálunk nagy tételben kell főzni, mert mindenki szereti, azért ilyen sok a hozzávaló (csak így tudom az arányokat).
A receptet és a fotót Komuvesa küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2015. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
375 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1166
- e Hét: 16038
- e Hónap: 29943
- e Év: 159650
|
|
|