Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Tóni jön, Jani megy?
  2015-05-23 21:03:02, szombat
 
 
Tóni jön, Jani megy?
Hírszerkesztő

2015. máj. 23

Keveredj ingatlanbotrányba, tagadd le, hogy bazi nagy házad van, ostorozd a multikat és a bevándorlókat éjjel-nappal, és simán felfelé törhetsz a kormányzati ranglétrán.

Röviden így írható le Rogán Antal receptje a hatalom csúcsa felé törekvésre. És ahogy lenni szokott, van egy kárvallottja is ennek a ravasz kis nyomulásnak. Az, aki kissé kinőtte azt a zakót, melyet rá szabott a miniszterelnök. Lázár János ugyanis nehezen viseli, hogy már nem ő a házi kedvenc a kormányon belül.


Régóta bunyózik egymással az Orbán-éra két nehézsúlyú figurája, igaz eddig mindig csak az öltözőben pancsoltak be egymásnak, nehogy zavart keltsenek a saját szurkolótáboron belül, de most, hogy fogy a fanatikus drukkerek száma látványosan csökkent, már akár a ringbe is kiállhatnak, hogy megmutassák ki a Jani (vagy Tóni) a kormányban. Orbán Viktor mindig szerette megversenyeztetni saját játékosait a különböző posztokért, ahogy jó szövetségi kapitány sem engedi elkényelmesedni a sztárjait, így a konkurencia mindig ott melegít a partvonal mentén, nehogy valaki azt higgye, hogy bérelt helye van a csapatban.

Most azonban valószínűleg elszámolta magát a miniszterelnök, hiszen Lázár akár a következő Simicska is lehet a Fidesz csapatán belül. A miniszterelnökséget vezető politikus az utóbbi napok kétértelmű, sőt olykor cinikus és kritikus beszólásaival jelezte, hogy nem ért mindennel egyet, ami a kormány háza táján történik. Egyik maratoni sajtótájékoztatóján például célzott arra a munkamegosztásra, mely szerint a miniszterelnök a jó zsaru szerepét játssza, míg neki csak a rossz zsaru kétes dicsősége jutott.

Ha Lázár csak felhúzza az orrát, mert a miniszterelnök úgy lépteti elő Rogánt, hogy az az ő személyes befolyásának látványos csorbulásával jár, akkor még nem dől össze a Nemzeti Együttműködés Rendszere, de ha ennél látványosabban fejezi ki egyet nem értését, akkor könnyen jöhet a Simicska-effektus, vagyis Lázár is a belső bomlasztók egyre népesebb táborához csatlakozhat. Egyébként érdemes megjegyezni, hogy míg az ördögfajzatnak tekintett oligarchába már minden mértékadó fideszes belerúgott, a beszólásairól híres Lázár feltűnően kerülte a konfliktust Simicskával.

Nyilván nehéz feldolgoznia a miniszterelnökség mindenható urának, ha elveszti befolyását kormányzati döntések fölött, és ha kevesebb pénz sorsáról dönt, mint korábban. Joggal hihette az egykori hódmezővásárhelyi polgármester, hogy a bizalom töretlen iránta a miniszterelnök részéről, hiszen szinte minden hónapban sikerült egy-egy újabb területet maga alá gyűrnie, keményen megregulázhatta más minisztériumok vezetőit, részt vehetett a kormány legbelsőbb köreinek döntéseiben.

Most azonban valami rejtélyes oknál fogva a Habony-Rogán tandem látszik befutónak a miniszterelnöknél. Ennek egyik leglátványosabb jele az volt, hogy Orbán Viktor a kormánypárt frakcióvezetőjével utazott ki Strasbourgba, és Rogán Antal személye volt a biodíszlet, amikor éles hangon ostorozta Európa hozzáállását a menekültügyhöz, illetve a halálbüntetéshez.

Kétségtelen, Rogán sokkal szervilisebb figurának tűnik, mint Lázár, hiszen a frakcióvezető bármilyen hajmeresztő ötletre hajlandó rábólintani, ami Habony Árpád agyában megszületik, míg a miniszter csak mindig csak módjával dicsérte az életünket társadalmi munkában keserítő miniszterelnöki tanácsadót.

A kormányzati struktúra várható átalakítása azért végső soron mégis Orbán Viktorról szól, hiszen már évek óta tart az a folyamat, amely mentén egyre szűkebbre fogja azok körét, akikben megbízik, akik pisszenés nélkül végrehajtják az utasításait. Egyre gyanakvóbb, és egyre kíméletlenebb azokkal szemben, akik megkérdőjelezik az egyeduralmát a párton és a kormányon belül. Sajnos nem retorikai fogás részéről, ha azonosítja magát a magyar nemzettel, valóban komolyan gondolja, hogy személyesen neki kell elosztani a fejlesztési pénzeket, és aki bármiféle szolidaritást érez a kisemmizettekkel, az az ő személyes ellensége.

Ilyen értelemben Lázár és Rogán marakodása a koncon csak egy mellékes vonulata annak a folyamatnak, ahogy a kormányzat működése és kommunikációja azonosul aminiszterelnök személyiségjegyeivel. Mióta Fidesz szavazótábora gyakorlatilag megfeleződött, szerinte csak Orbán Viktor van porondon, mindent személyesen igyekszik elintézni, úgymond kezébe vette a dolgok irányítását. Olybá tűnik, hogy komoly káderhiánnyal küszködik a kormány és a kormányzópárt, pedig ennél nagyobb merítése soha nem volt egyetlen politikai erőnek sem a rendszerváltás óta. Valószínűleg nem is igaz, hogy szakemberek és tehetséges politikusok nélkül maradt a Fidesz, csak a vezér kiválasztási szempontjai lettek olyanok, amelyek csak a szervilis, elvek nélküli jelentkezőknek kedveznek. Ha így is van, nem kell könnyeket hullajtanunk sem Lázárért, sem azokért a szakpolitikusokért, akik most a második vagy harmadik vonalba szorultak, mert ennek a rendszernek a kontraszelektív voltával már legalább öt éve tisztában kellett lenniük, és tudniuk kellett, hogy addig szűkül majd a miniszterelnök közvetlen köre, hogy egy idő után nekik már nem jut hely a terített asztal körül.

http://civilhetes.net/velemeny/toni-jon-jani-megy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tenyérjósnál
  2015-05-23 20:38:07, szombat
 
  Tenyérjósnál

- Látok, .. látok.
- Mit lát?
- Hét szűk esztendőt.
- És aztán?
- Aztán majd megszokod.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Corvinus: ismerős hatalmi trükk
  2015-05-23 19:29:02, szombat
 
  Corvinus: ismerős hatalmi trükk

A Corvimus körüli történések kezdenek nagyon ismerős képet mutatni. A hatalom részéről megindult az időhúzás, amiben a jelek szerint partnerré vált az egyetem rektora. Eközben, párhuzamosan akció indult az egyetem feldarabolását ellenző vélemények hiteltelenítésére. Összességében a hatalmi döntést ellenző szolidaritás szétverésére, megosztására és kifárasztására.
Banánköztársaság | Szerző: Andrew_s | 2015. május 22. | Nincs hozzászólás

corvinusAz legújabb örvénykeltés azzal indult, hogy az internetre felfújt a szél egy állítólagos levelet az Emmi egyik vezető bürokratájának aláírásával. Ez egy titkos stratégiai megbeszélésre ,,invitálta" állítólag az egyetemi vezetést. Ahol stratégiailag beszélték volna át, hogy mikor és miként kell, lehet lenyomni a népek torkán a Corvinus szétverését. Ezt a levelet az Emmi csípőből tagadta, és a legfrissebb állítások szerint valóban hamisítvány lehet. A levél vélt eredetijéről, és a levélről ugyanaz a Vs.hu közöl képet, ahol a feldarabolásról is megjelentek az első hírek. Még az eredetinek vélelmezett példány megkerülése előtt sikerült egy, annak valóságtartalmát valószínűsítő, hozzászólást közzé tenni a feldarabolás ellen indult petíciós oldalon. Hamarosan egy olyan választ eredményezve, amely besorolta az egészet egy diákcsínynek is gyenge történésbe. Ami különben tökéletesen igaz. S mégis zseniális.

Nem vitatva, hogy bármiről lehet összeesküvés-elméleteket gyártani, mégis előterjesztenék a jelen esetre egy alternatív forgatókönyvet. Ennek első feltételezése természetesen az, hogy a Corvinus szétbarmolására és a Budai Campus valamint az arborétum eltörlésére valóban van kormányzati szándék. Ezt nyilvánvalóan nem lehet sokáig titkolni, mert amiről ketten tudnak, az nem titok. Megjelenik tehát egy hír, ami belengeti ezt az ötletet. Kiszámíthatóan, előre láthatóan felzúdulást kelt. Alkalmasint elvonva a tűz egy részét arról is, hogy Orbán Viktorral feltörlik, és okkal, a padlót az EP-ben, de ez mellékhatás. A hatalom számára kedvező mellékhatás, de mellékhatás. A média megtelik a Corvinus szétbarmolását taglaló írásokkal. A figyelem nagy, az ellenállás kovácsolódik, a szolidaritás épül. Petíciós oldal indul. A kormányzat látszólag tagad és cáfol. Valójában nem tagad, és nem cáfol, A Vs.hu erről ezt írja: ,,Forrásaink szerint az állam több ingatlant eladna, a pénzt a Budai Vár rekonstrukciójára költenék. Utóbbit a Miniszterelnökség cáfolta." A cáfolat csak a Vár-építésre költésre vonatkozik. Az eladásra nem. De a ködösítés remek.

Itt, ezen a ponton kap szerepet a kamunak bizonyult levél, és a petíciós hozzászólás. A levél olyan gyenge, hogy tudható: pillanatok alatt bukik le a hamisítás. Vele együtt az azt megerősítő hozzászólás a kialakuló szolidaritás egyik bázisán teszi látszólag hiteltelenné az okot, amire született. Gyakorlatilag pillanatok alatt kiteljesítve a szétbarmolást ellenzők közti megosztási kísérletet. Amivel többek között nagyon értékes dolgot nyerhet a hatalom: időt. Ahogy annak idején, a diáktüntetések fénypontján is igyekeztek időt nyerni, és sikerült is megosztani a diákságot. A jelen helyzetben egy profi levél erre nem jó. Egy valósan kiszivárogtató hozzászólás sem. Pont az kell, amit kaptunk. Egy gagyi levél, és egy nyilvánvalóan átlátszó provokáció. Mert még a csúcspont előtt vághatja el a torkát egy most robbanó ellenállásnak. A rektor? Kivár. ,,Természetesen". Efelől a hatalomnak nem lehet kétsége az előzmények nyomán. Tényleg zseniális.

S akkor fussuk át röviden az illető előzményeket. A rektorról tudjuk, hogy dékán volt korábban a Corvinus-on. Tehát nem a Holdról pottyant oda rektornak. 2011-2012 az egykori Államigazgatási Főiskola leválasztása a Corvinus-ról. 2011-2012 Rostoványi Zsolt rektori pályafutásának kezdete. Az akkori ,,racizást" úgy hajtják végre, hogy a média nem hangos a rektor, korábban dékán, tiltakozásától. 2011-ben különben már megjelent egy olyan egyetem-átszervezési tervezet, ami vészesen hasonlít arra, amiről most olvashatunk. 2012-re ezek konkrétabb formát öltenek. Ekkor Rostoványi Zsolt, ne vitassuk el tőle, azt nyilatkozza, hogy a ,,Corvinus egy elismert, erőteljes márkanév, egy brand, ami csak így, ezzel a hat jelenlegi karral az, ami". S ez valószínűleg így is volt. Mert azért csendben, és nyilvános tiltakozása nélkül csapták a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karát (Államigazgatási Főiskola). Tehát van egy nyilatkozat, és van egy cselekvés. Illetve az utóbbi hiánya. Márpedig egy jeles pávatáncos mondta: azt nézzék, amit csinál, és ne azt, amiről beszél. 2013-ban az átszervezések elleni tiltakozás nélkül telik el, és csak a gazdasági irányítás kártékony hatását kifogásolja erőteljesebben. Különben jogosan. Ugyanakkor a kancellár intézménye remek kibúvó egy ócska ,,szegény rektor nem tud tenni semmit" jellegű mentegetésre. Holott egy rektor sok mindent megtehetne.

Azt azonban érdemes talán figyelembe venni, hogy az egyetemek, s jelesül a Corvinus szétdarabolását érdemben nem cáfolta a kormányzat. Ahogy arról sincs információ, hogy 2011-2012 óta levette volna a hatalom a napirendről. Azt tudjuk, hogy hatástanulmány nem vált publikussá a témában. Annak ellenére, hogy évek óta készülhettek volna. Azt tudjuk, hogy az egyetem csúcsvezetése részéről sem ismert sem érdemi ellenzés, sem alternatív cselekvési terv. Megfelel mindez a korábban vizionált forgatókönyvnek? Gyaníthatóan igen. S már csak 1-2 hónapot kell kibekkelni. A nyári szünetben aztán tényleg jöhetnek a dózerrel. Mert attól, hogy egy gagyi levéllel előre igyekeznek kifogni a szelet a vitorlákból, attól a hurrikán még létezhet.

Andrew_s


http://gepnarancs.hu/2015/05/corvinus-ismeros-hatalmi-trukk/?fb_action_ids=881680 131878436&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.VWBfcshxt60.like
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nulla százalék siker
  2015-05-23 19:16:18, szombat
 
  Nulla százalék siker

Lőrincz Miklós 2015. május 16., szombat 14:02

Semjén Zsolt a KDNP elnöke nem a szerénységről és a mértéktartásáról híres. A kisebbik kormánypárt mindig szereti magát többnek mutatni attól, mint ami a bányász béka hátsója alól kilátszik belőle.

A pártelnök nemrégiben azt mondta szerényen a pártjáról: “1989-ben újraszerveződött, rendszerváltó párt lett és a Fidesszel alkotott szövetségi konstrukcióban ma a legsikeresebb pártok egyike Európában és a magyar történelemben."

A KDNP rendszerváltás kori történelme nagyon rövid. Önállóan nem mérették meg magukat választáson 1998 óta, azóta pedig a Fidesz hátán jutottak be a parlamentbe.semjenzs

A Fidesz SZDSZ-e olyan értékes és jelentős képviselőket tudhat sorai között, akik ha a gyermek éhesen megy az iskolába, az csak azért van mert nem éhes. Ugye keresztény Harrach Péter.

Vagy olyan fiatal és tehetséges államtitkárai vannak, aki a közmunkáról azt állítja, hogy az tisztes szegénységet teremet a benne dolgozóknak. Ugye keresztény Rétvári Bence.

Vagy Hoffman Alpári Rózsa őrjöngése a közoktatásban is örökre emlékezetes marad.

Semjén Kereszténydemokrata Zsolt belovagolhat városok főterére és vasárnaponként kedvére vadászhat ártatlan állatokra. De vasárnapot elvették a munkától, és az ott bércsökkenést elszenvedett embereket igyekeznek a templomba terelni.

Semjén elnök tarthatja sikeresnek a nulla százalékos pártját. A KDNP előbb -utóbb el fog tűnni a történelem süllyesztőjében. Ez lesz a legnagyobb sikere a komoly és kifejezetten sikeres pártnak.


http://patacsipilvax.hu/?p=54655
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor szerint a várnegyed rekonstrukciója minden magy
  2015-05-23 19:07:41, szombat
 
  Orbán Viktor szerint a várnegyed rekonstrukciója minden magyar ügye

Megalakult a Hauszmann Bizottság. Kétszáz millió forintot máris kapott...

A Hauszmann Bizottság alakuló ülése. Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere, L. Simon László államtitkár a tervrajz előtt, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: wikipedia)

Kiről nevezték el a bizottságot? Hauszmann Alajos (1847-1926) ,,a historizmus egyik legtevékenyebb és legjellegzetesebb képviselője a magyar építészetben. Korai műveiben az olasz reneszánsz, később a barokk stílus jegyeit alkalmazta, amelyeket később szecessziós elemekkel ötvözött. Számos budapesti középület, magánház és villa az ő tervei szerint készült. Ybl Miklós halála után őt hívták meg a magyar királyi vár építésének vezetésére. Tanári munkásságán keresztül jelentős hatást gyakorolt a századforduló magyar építészeire." (Forrás: wikipedia).

A róla elnevezett a bizottságról sokat fogunk hallani, mert sok milliárd adóforintunk felett fog rendelkezni. Egyelőre 200 milliárd forint alaphangon a várható bekerülési költség, de ismerve a beruházásokat is körüllengő óriási korrupciós étvágyat, a végére lesz ez 300 milliárd forint is. Orbán Viktor a Hauszmann Bizottság alakuló ülésén hangsúlyozta, a beruházás pénzügyi alapjai előteremthetőek. Valószínűleg újabb különadókkal és megszorításokkal... Az egyenlő közteherviselésbe végre a hatalmat és egyre népesebb holdudvarát is be kell vonni, mert az egykulcsos adónak és a családi adókedvezménynek köszönhetően nem, vagy alig adóznak! A kieső 500 milliárd forint bevételt erkölcstelen módon a jövedelemhez alig jutóktól vonják el.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy több más fontos fejlesztést is terveznek a következő években a fővárosban, példaként a nemzeti olimpiai központot, a múzeumi negyedet említette, és szavai szerint ,,megállapodásunk van a főpolgármester úrral a Margit-szigetről és a Duna-partjainak rendbetételéről, és kidolgozás alatt van egy terv a Hajógyári-szigetről is."

A miniszterelnöki hivatal (Lázár János a minisztere) és Orbán Viktor is a Várba költözik. A Nemzeti Balett Színháznak is mennie kell, a Millenárison 4,5 milliárdért új színházat építenek nekik, de költöznie kell a Széchenyi Könyvtárnak is. A miniszterelnökség költözését megelőzi Orbán Viktor parlamentben lévő irodájának felújítása 15 millió forintért.

Hasonlít ez az egész terv a Gyurcsány-kormány idején több mint 10 milliárdos költséget okozó kormányzati negyed építési terveihez. Amiből nem lett semmi, de a 10 milliárd forintunk odalett. A romokat is el kell takarítani, ami további költséget okoz. A Hauszmann Terv megvalósítása ennek sokszorosába fog kerülni... A Gyurcsány-féle ,,álomból" mi lett, arról bővebben ITT !

Több mint 20 milliárdért további stadionok épülnek jövőre. A legjelentősebb a székesfehérvári stadion a maga 9 milliárdos költségével. Kap stadiont Kisvárda is, amelynek erős embere Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. Focicsapata NB III-as gyenge valami. De hát itt a fociról nem igazán esik szó, csak a stadion a fontos, stadionok egész sora nő ki a földből. Az Aranycsapatnak nem voltak luxus stadionjai, játékuk mégis ámulatba ejtette az egész világot. Ők rongylabdával tanultak meg játszani, nem luxus foci akadémiákon. Fizetésük alig volt. Ha a jelenlegi ,,focisták" jövedelmét megismerné a nagyérdemű, nem egy hátast dobna, hanem legalább kettőt. Jövőre már belép néhány már átadott luxus stadion jelentős fenntartási költsége is. Valaki ebben a kormányban bizony fordítva ül a lovon, még az is lehet, hogy a miniszterelnök.

Az offshore lovagok továbbra sem adóznak, és keményen működik az élelmiszer-forgalmazás minden területén a feketegazdaság, vagyis a maffia. Emiatt évente 1000 milliárd forint adóbevétel esik ki. Valószínűleg ez játszik bele az amerikai kitiltásos történetbe.

A Fidesz az ő és egyre népesebb holdudvara számára nagyon kedvező egykulcsos adót alkotmányos védelem alá helyezte, de nem védte le a magyar termőföldet, a vízbázist, a társadalombiztosítást (az egészségügyet) és a nyugdíjat! Ezért ez a társadalom és az ország számára legfontosabb négy alaptétel végveszélyben van! Az Euróstat adatai szerint 3,3 millió szegény ember van az országban, és egyre több az éhező gyermek... A devizahitelesek ,,megmentése" is furcsára sikerült, de a végtörlesztési lehetőség idején a hatalom emberei kiszabadultak a csapdából, a többiek az út szélén maradtak. Ezenközben a kormány nem feléjük fordul, hanem a fény és pompa felé.

A Hauszmann Bizottság alakuló ülésén elmondott Orbán beszéd:



Békéscsaba, 2014. november 16.



Összeállította: F. I.

Emlékeztető: ,,Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt - állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek." (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása - Offshore számlákon az államadósság duplája című írásából)


http://www.sokkaljobb.hu/content/orb%C3%A1n-viktor-szerint-a-v%C3%A1rnegyed-rekon strukci%C3%B3ja-minden-magyar-%C3%BCgye
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan legyünk diktátorok?
  2015-05-23 18:47:49, szombat
 
  2015. máj 23.
Hogyan legyünk diktátorok?


írta: Egyenlítő blog

Helló, diktátor! Mizujs nálatok?

Az Alkotmánybíróság ugye már nem tud belepofázni abba, hogy mi lesz? Remélem, sóhivatallá fokoztátok le? És örömmel hallom, hogy sikerült csupa mamelukot beleültetni. Nagyon helyes diktátorkám, ezt így kell. És remélem a választási törvényt is megmatekoltátok? Az a legjobb, ha a nép azt hiszi választ, de közben meg az van, amit mi akarunk.
Diktátorképző, első elemi.

Még jó, hogy. A parlamenttel meg nem kell ám törődni. Nincs nálatok egy ilyen kis Rogánféle? Ő péntek délután, persze szigorúan munkaidő után, bead egy jó hosszú törvényjavaslatot a káposztatermesztés szabályairól, amelynek 178. paragrafusának g pontja arról szó, hogy ezentúl a királyi vár a tiéd, és kész. Nem egy nagy ügy ez. A király is jól lakik és a káposzta is megmarad.

orbanjuncker.jpg

(Kép: MTI)

És természetesen az önkormányzatoknak coki. Na nehogy már iskolájuk vagy kórházuk legyen. Egyrészt telekspekulációs okokból is a legjobb, ha minden a miénk. Másrészt meg, ha egy iskolaigazgatót is a miniszter nevez ki, rögtön súlyba helyezik a pofájukat ezek a rebellisek.

Ja, színészt ismersz egyet-kettőt? Nem, nem kell megnézni egyetlen darabban sem, ne ijedj meg.

A lényeg, hogy üldögéljen mögötted, amikor beszélsz és néha bólogasson, meg kacagjon lelkesen, amikor poénban vagy. Ezután lökj neki valami díjat. És el is van intézve. Ettől kezdve bármikor előránthatod, kinevezed valami színház élére és ott sem lesz többet baj. Mondjuk, lehet hogy néző sem, de az meg kit érdekel.

Ja és a sajtó.
Azt meg kell venni, vagy ki kell csinálni.

Pár kilométer autópálya építéséből nagyszerűen lecsippenthető annyi, amennyiből meg tudsz venni kilóra tévét, rádiót, újságot. Nem mintha nem lenne mindegy mit pofáznak, de mégis.

Ja és az adók. Ha egyik tévé még mindig okoskodik, hopp oda neki egy kis különadó, aztán majd rendet tanul.

És ha van pár jó barátod diktátorkám, akkor az sem baj, ha velük viteted el az összes közbeszerzést. Lehet kétszeres áron is, meg háromszoroson is, semmi izgalom.

Na most, ennek több előnye is van. Mert van az úgy, hogy egy diktátornak hirtelen el kell hagynia hőn szeretett hazáját, különben, hát izé. Ceausescu. Szóval, jobb felkapni a nyúlcipőt. Ilyenkor nem árt ha valahol távol egy hűséges ám szigorúan tartott nagykövet rendelkezik egy pár olyan bankszámlával, amelyen összekuporgattunk annyit, hogy
ne kelljen nélkülözni a későbbiekben.

Ez sokkal kellemesebb, mint valami buta agyonlövés áldozatának lenni. Ráadásul, ha borul a bili, akkor sincs semmi baj, mert megvonod a vállad és azt mondod, hát tehetek én arról, hogy egy gázszerelő mit csinál?

Ja és ha vannak drága hobbijaid, bátran foglalkozz vele. Az államnak rengeteg a pénze a te mániáidra. Például, nem akarsz egy szép stadiont a kerted végébe? Oda lehet aztán rendelni sztárzenekarokat meg más afféle alakokat, akik szeretnek a kis diktátor fényében fürdeni.

Ja, és időnként szívasd meg a népet, hogy
tudják, ki az úr a házban.

Szerintem nagy móka, ha például bezáratod a boltokat szerdára. De még jobb, ha vasárnapra. Na, akkor aztán pénteken meg szombaton mindenki szerencsétlenkedik a tömegben, és ez nagyon jó, mert megtanulják, hogy te akkor törlöd fel velük a padlót, amikor csak akarod. Ez fontos. Nem, lázadni nem fognak. Ki van ez próbálva.

Na, helló diktátor.

Dési János

http://egyenlito.blog.hu/2015/05/23/hogyan_legyunk_diktatorok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A döbrögista horda szerint 1992 óta nem volt ilyen jó
  2015-05-23 18:43:14, szombat
 
  A döbrögista horda szerint 1992 óta nem volt ilyen jó

Posted on 2015/05/23 Szerző: Admin

Magyarországon 23 éve nem volt olyan magas a foglalkoztatottság, mint az utóbbi hónapokban. A jó hírt Tuzson Bence, a Fidesz szóvivője közölte.

tuzson
Huszonhárom éve nem volt olyan magas a foglalkoztatottság az országban, mint az utóbbi hónapokban - mondta Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője szombati sajtótájékoztatóján.
A szóvivő elmondta: az utóbbi 14 hónapban már 4 millió felett van a foglalkoztatottak és tartósan 400 ezer alá csökkent a munkanélküliek száma.
Hozzátette: a Fidesz a foglalkoztatottsággal kapcsolatban arra törekedett, hogy megváltozzon az a tendencia, ami 2002 és 2010 között - a szocialista kormányok idején - jellemezte az országot. Abban az időszakban a munkanélküliek száma megduplázódott, és mintegy negyedmillió ember vesztette el a munkáját.
(vs)
Bal-Rad komm: Még jó hogy tudatta velünk Tuzson Horda Főhadovamester az örömhírt! Hogy ezt honnan merítette?-na az lenne érdekes.
Nem kéne tán' ezeket az egyéneket ílyen hosszabb hétvégék kezdetén mikrofon közelébe engedni! Ilyenkor már általában alkoholos befolyásoltság is hathat a tudatukra. Bár Zselésfejű is így kezdte! Oszt' mi mindenre vitte?


https://balrad.wordpress.com/2015/05/23/a-dobrogista-horda-szerint-1992-ota-nem-v olt-ilyen-jo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem baj, ha filléreket keres a nővérke, tartsa el a férje?
  2015-05-23 18:39:54, szombat
 
  Nem baj, ha filléreket keres a nővérke, tartsa el a férje?


2015. május 23. 11:57


,,Kedves Stumpf András, beszéljünk egy kicsit arról, hogy mi ezekkel a kérdésekkel - és a mögötte rejlő attitűddel - a probléma.

1. A közszférában dolgozók alacsony bére nem férfi-női kérdés. Emberi kérdés. A legsúlyosabbak egyike.

Jelenleg az óvodai dajkák, az ápolók, a betegszállítók, a bölcsődei gondozók és a pedagógusok keresik a legkevesebbet hazánkban, de a mentősök és a vidéki főiskolák óraadó tanárai sincsenek elkényeztetve. A közalkalmazotti bértáblázat siralmas, és ezek az emberek a legfontosabb feladatokat végzik, munkájuk felbecsülhetetlen és pótolhatatlan. Alig maradt a kortársaim közül, akik ezeken a területeken dolgoznak, és még ne külföldön élnének. Akik maradnak, azok többnyire túlterheltek, fáradtak, feszültek, frusztráltak, és évek óta kilátástalannak érzik a helyzetüket. Nincs olyan körülmény és érv, amely ezt a fajta megbecsületlenséget - amely férfit és nőt egyaránt érint - legitimizálná. (Nincs: ideértve azt is, hogy a »tradicionális női szakmákat« végezzék nők, akiket eltart a férjük, ahogyan az sem érv, hogy »egy mosoly nem kerül pénzbe, ő választotta ezt a hivatást«.) (...)

2. A párkapcsolat, a házasság funkciójával kapcsolatos kommunikáció sosem lehet elsősorban anyagi jellegű, hiszen az minden függőség melegágya.

Sokat és sokszor írtam arról, hogy hosszú évszázadokon keresztül a házasságokat nem, illetve nem elsősorban a kölcsönös szeretet, szerelem, vonzalom hívta életre, hanem az anyagi szükségszerűség, amely egyfajta függőségre épülő kényszerhelyzetet teremtett. Ennek a kényszerhelyzetnek a modern kori lenyomatát láthatjuk ma Indiában és Kínában, ahol a nő másodrendű állampolgár, önálló megélhetésre képtelen vagyontárgy, függelék, s ezért nők millió nem születnek meg és nem nőnek fel, hiszen kár pénzt és energiát fektetni beléjük, ha létükből csak majdani férjüknek lesz haszna. Annyi, hogy jó esetben talán fiúgyereket szül. Ezt akarjuk talán, olyan jó a helyzet Indiában és Kínában, és a GDP is szárnyal? (...)

3. Azért nem tehetünk különbséget férfi és nő anyagi megbecsültsége között, mert az emberi faktorokon kívül az a 2-es pontban ismertetett zsákutcához vezet.

(...)

Nem lehet különbség abban, hogy törekvéseink szerint minden embernek - ha férfi, ha nő - joga legyen arra, hogy értelmes munkát végezzen, amit megbecsülnek, ebben nem szabad határt húzni a két nem közé. Egy egészséges felnőtt ember optimális működésének a kulcsa, hogy lehetősége legyen dönteni arról, hogy hivatása van-e vagy sem, s amíg ezt a döntést nem ő hozza meg, hanem önző társadalmi berögződések és pokoli kényszerek irányítják még a privilegizált helyzetben lévő első világbeli értelmiség körében is, addig ne várjunk se kiegyensúlyozott családi életet, se pedig növekvő GDP-t (mitől növekedne, ha csak a szürkeállomány durván 50 százaléka vehet részt a döntéshozatalban, a komolyabb javak megteremtésében?). (...)

Érted már, Stumpf András?"

****************************


Sándor Mária
,,Dehogy akarok én kormányt buktatni!" - a fekete ruhás nővér a Mandinernek


2015. május 21. 08:40 | Írta: Stumpf András

Dehogy akarok én kormányt buktatni, én ettől a kormánytól várok azonnali segítséget - mondja Sándor Mária, a fekete ruhás nővérként híressé vált ápolónő a Mandinernek. Lapunknak elmeséli, hogyan vált elkeseredett kórházi dolgozóból tízezres tüntetések arcává. Cáfolja, hogy az LMP állna az akciói mögött. Lesújtó képet fest az egészségügyről, amely szerinte mára nem összeomlóban van, hanem összeomlott. Interjúnk.

Meddig hordja még ezt a feketét?

Július 1-ig.

Mi lesz akkor?

Addig várjuk a választ a beadott petíciónkra.

Akkor aztán színesbe öltözik, akármi is a válasz?

Ha megkapjuk a béremelést, amit követelünk, akkor.

Mennyit is követelnek?

A 2012-es és 2013-as pótlékok beépítését az alapbérbe 2015. január 1-től, ezen felül pedig az ágazat minden munkavállalója számára 50 százalékos alapbéremelést.

Két éve pedig volt emelés, nem?

A chipsadóból, igen, de csak hogy érzékeltessem: az nettó 7 ezer forintot jelentett. A mosodai munkás, a szállító, a sterilező pedig nem kapott semmit.

Önnek meg egyszerűen elege lett a helyzetből és leveleket kezdett írni?

Ezzel indult, igen. Aztán az RTL Klub Házon kívül című műsorával folytatódott, akiknek nyilatkoztam és nyilvánosságot kapott az ügyünk.

Akkor kereste meg az LMP-s Szél Bernadett? Vagy már előtte?

Én a Független Egészségügyi Szakszervezethez tartozom, mi pedig nem kötődünk egyetlen párthoz sem.

Vannak közös fotói Schiffer Andrással, Széllel...

Persze. Eljönnek a tüntetéseinkre, mert szimpatizálnak a törekvéseinkkel.

Nem ők szervezik tehát az akciókat, az ön szerepléseit?

Dehogyis! Ki is vágna az elnököm a szakszervezetből! Bárki jöhet egyébként a tüntetéseinkre, aki egyetért a céljainkkal, ha nem hozza magával a párttábláját. Hihetetlen egyébként, de még a férjemet is kérdezgetik: ,,Ki tervezi a feleségedet?" Miközben a kitűzőket a kislányom készítette a konyhaasztalunkon. Ennyire profinak tűnik az akciónk?

Ekkora tüntetés után, amit múlt héten produkáltak? Több mint tízezer emberrel az utcán? Hogyne. Ellenzéki pártok nem tudnak ekkora tömeget összehozni.

Hát ez az. Ez talán már önmagában is bizonyítja, hogy nem ők szervezik a megmozdulásainkat.

,,Az egészségügy összeomlott. Ember sincs."

Mi akkor a titok?

Annyi a titok, hogy minden reggel minden nővér rugdossa a kukát az öltözőben, hogy miért kellett bejönnöm, hullafáradt vagyok. Én csak kimondtam, hogy ez a helyzet.

Miért éppen most? Húsz éve sem volt jó a nővéri fizetés, öt éve sem...

Huszonkét éve vagyok a szakmában. Régen más volt azért. Amikor tanuló nővér voltam, voltak iskolák. Sikk volt nővérnek menni. Büszkék voltunk magunkra, ahogy hófehér fityulában, fehér köpenyben, kismamacipőben vonultunk. Ennyire nem is fizették rosszul a nővéreket, s a munka is elvégezhető mennyiségű volt, hiszen voltunk elegen.

Gyerekként is nővérnek készült?

Megvolt bennem a hajlandóság, gyerekkoromban is sokat ápoltam például a nagyszüleimet, aztán egészségügyi szakközépbe mentem, de a terv az volt, hogy orvos leszek. A matek és fizika viszont nem ment. Nagyon nem. Konkrétan sík hülye voltam mindkettőhöz. Hiába voltam ötös a többi tárgyból, az orvosi így szóba sem jöhetett. Akkor döntöttem el, hogy nővér leszek. Volt belőle konfliktus otthon, de így döntöttem. Egészen mások voltak akkor a körülmények az egészségügyben.

Pontosabban?

Ha bejön az osztályunkra, a hatvanas évekbe csöppen. Csak mára lerohadt az akkor új berendezés. Ahová a vért, vizeletet, anyatejet letesszük, ott eszünk. Jön az anyuka, eszem, mutatja a pelenkát a véres széklettel. Nincs ebédszünet, nincs rá mód, hogy elhagyjam az osztályt, hiszen nincs senki, aki ottmaradna a gyerekekkel. Nem iszunk, hogy ne kelljen vécére menni. Ennél, ami ma van, nincs már lejjebb. Már nem az van, hogy az orvosok kilopják a kórházi felszerelést a magánpraxisukba. Ma már ők hozzák be, amit máshol leselejteztek. A betegek hozzák a vécépapírt, a ruhát, az ágyneműt, az ételt, mindent. Az egészségügy nem összeomlóban van. Az egészségügy összeomlott. Ember sincs. Nem véletlenül keletkeznek a túlórák, amelyeket aztán vagy kifizetnek aztán, vagy nem.

Kórházigazgatója azt mondta, hogy kifizetik a túlórákat, csak ön nincs elég ideje ott, hogy tisztában legyen a rendszerrel. Hogy ugyanis négyhavonta fizetnek.

Augusztusban mentem oda, áprilisban kaptam meg a túlórapénzt. Az pont kétszer négy hónap.

De ezek szerint megkapta.

Igen. Mostanra mindenki. Ezek máris eredményei a mozgalmunknak. Mostanra eldöntötték, hogy nem lehet görgetni a túlórapénz kifizetését. Abban a hónapban jár, amikor ledolgozta a nővér. A bérekre átutalt pénzt mostantól csak bérekre lehet fordítani. Nem úgy, mint eddig, hogy a kormány átutalta a bérekre szánt összeget, a kórház vezetése meg mondjuk kocsibérlésre fordította.

Szóval nem kormánybuktató akció élére állt?

Kikérem magamnak! Dehogy akarok én kormányt buktatni! Én ettől a kormánytól várok azonnali segítséget.

,,Mintha bármi rossz lenne abban, hogy követelem a ledolgozott munka után járó pénzt."

Ön 140 ezret keres, ugye?

Igen, de ez nem az alapbér. Ebben benne vannak már a pótlékok is, például az, hogy bent vagyok karácsonykor. És 12 órás a munka.

Azt mondta, van férje.

Van.

Hogyhogy akkor még takarítani is el kell mennie a szabadnapjain? A férje nem dolgozik?

Dehogynem! Csak nálunk be van osztva, ki mit fizet. Egy kapcsolat szerintem így korrekt. Ő is minden munkát elvállal, és én is járok takarítani a szabadnapomon. Kell a pénz. Van egy kislányom. Csak a bérlet tízezer. Marad 130. Jönnek a törlesztések, merthogy hitel is van. Önmagában a nővéri fizetés nem lenne elég.

Mennyi a hálapénz?

Nincs. Amikor kezdtem, tanuló nővérként is csúsztattak a zsebünkbe. Hogy örültünk neki! Elég volt egy kávéra, de akkor is. Az elmúlt években már nem is számítunk erre. Rettentő szegények lettek az emberek. Manapság a szívsebész orvosnak sem jut.

Ha általános a probléma, miért épp ön lett az arca a mozgalomnak?

A többiek eleinte féltek. Hiába mondtam, hogy szóljanak ők is, amikor kijött az RTL forgatni. Mellettem állnak - mondták, de legfeljebb a tévé mellett, otthon ácsorogtak és nem nyilatkoztak. A folyosón is lesnek rám, ahogy megyek végig. Szánalmas volt, ahogy például a tüntetés szórólapját dugták el a zsebükbe. Félelemmel, suttyomban. Mintha bármi rossz lenne abban, hogy követelem a ledolgozott munka után járó pénzt. Egy állami kórházban. Abban, hogy szólok: nincs nővér. Az osztályon nálunk hat betöltetlen állás van. Az országból 24 ezer nővér hiányzik.

Volt okuk félni a többieknek, nem?

Végül is igen. Amikor lement lement a riport, bejött az osztályra a főnővérhelyettes, hogy most azonnal tegyem le a gyereket, beszédük van velem. Az ápolási igazgató és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara fekvőbeteg-ellátásért felelős alelnöke várt. Ő is ápolási igazgató volt korábban, aztán átült oda a nyugdíj után.

Mit mondott?

Ajánlatot tett egy jobb csapatban való munkára.

Mit kért cserébe?

Csak annyit, hogy legyek megalkuvó.

Így? Szó szerint?

Így. Fültanú is van.

Erre ön?

Megköszöntem, hogy gondolt rám és igyekeztem megőrizni a hidegvéremet, úgy mondtam nemet. Kötelező kamarai tagságom van, fizetek nekik, miközben nulla a munkájuk! Eltelt egy-két hét ezután, bennem meg dolgozott ez a kiábrándító történet. Az, hogy ilyen vezetőink vannak. Ebből is elege van már mindenkinek. Az olyanokból, amilyen Cser Ágnes is.

,,Nyomatékosan megkértek, hogy ezt a tevékenységemet fejezzem be."

Aki szerint önök ,,csipetcsapat".

Nem véletlen, hogy múlt heti tüntetésünkön 12 ezer egészségügyis fordított neki hátat és fütyülte ki. Meddig görgeti még a főnővér a túlórákat? Meddig tűri az igazgató, hogy embere nincs, de a feladatot el kell végeznie? Mikor mondja már, hogy nincs ember, így nem lehet? Mindenki a saját székét félti. Közöttük is első Cser Ágnes. Ezt a dühöt tehát ki kellett adnom magamból, úgyhogy leírtam. Életemben akkor, április közepén mentem föl először a Facebookra. Föltettem a levelet. Két órán belül 2500-an osztották meg. Orbán Viktor évértékelőjét idéztem egyébként, különös tekintettel arra a mondatára, hogy ne legyünk megalkuvók. Aztán meghirdettem a fekete hétvégéket: feketében dolgozunk és tüntetünk, a Normafától a köztársasági elnöki rezidenciáig vonulunk.

Már az első fekete ruhás napján megtörtént a vetkőztetős jelenet?

Igen. Meg is jelent a komplett vezetőség és levetették velem a fekete ruhát.

Ha a munkaruha fehér köpeny, akkor az. Ahhoz talán joga van a munkáltatónak, hogy megkövetelje a munkaruha viselését.

Máskor is volt rajtam ez a ruha. Egy szép, amerikai nővérruha egyébként. Csak fekete. Amúgy is mindenki a sajátjában dolgozik. Van rózsaszín, van kék ruhánk is.

Akkor miért vetették le?

Azzal indokolták, hogy rossz hatással van az emberek pszichéjére. Mert a fekete a gyász színe, ez pedig csecsemőosztály, koraszülött babákkal.

Ez azért nem rossz érv. Tényleg elég félelmetes az intenzíven egy fekete angyalnak látszó ápoló.

Mindenki tudta, hogy miért vagyok feketében és a szülők is szurkoltak nekem.

A vetkőztetős jelenetnél fel is mondott, nem?

Igen.

Mégis ott dolgozik még ma is.

Feszült állapotban voltam. Az ápolási igazgatóval szemben állni... Feszítettem azért kicsit a húrt, kérdezgettem, hogy mit vegyek le, az alsót vagy a fölsőt? Nem lett volna ekkora ügy, ha nem ugranak rá ennyire. Nyomatékosan megkértek, hogy ezt a tevékenységemet fejezzem be. Mondtam, hogy házon belül rendben, de házon kívül folytatom. ,,Ezen ambícióját ne ebben a kórházban dolgozva fejtse ki." Háromszor mondta ezt el az ápolási igazgató. Erre kiszaladt a számon, hogy akkor felmondok. Persze a hétvégét még ledolgozom, hiszen nincs senki, aki leváltson. Visszamentem az osztályra, a kollégáim meg, amint megtudták, hogy felmondtam, az ápolási igazgatóhoz szaladtak, hogy ne engedje. Összeomlik az osztály. Az igazgató agya erre elborult, gyártott egy papírt és az orrom alá dugták. Az volt rajta, hogy nem vonom vissza a fölmondásomat. Ott volt a tíz gyerekem, akiket el kellett látni. Aláírtam.

Aztán mégsem ment el.

Nem. A papír semmit nem ér, teljesen jogszerűtlen volt aláíratni. A szakszervezetem is segített, a Társaság a Szabadságjogokért pedig rögtön elvállalta az ügyemet. Vasárnap éjszakáztam, jött a hétfő reggel, reggel nyolckor a műszakot leadtam, akkor mondták, hogy jöjjek be kedden leszerelni. Aztán amikor megtudták, hogy teljesen jogszerűtlen volt az aláíratás, a papír többet nem került elő és közölték, hogy dolgozhatok tovább.

,,Már nem mernek kirúgni."

Kirúgni nem fogják?

Már nem mernek. Június 31-én viszont lejár a szerződésem. Vagy meghosszabbítják, vagy nem. De már nem érdekel.

Hogyhogy lejár a szerződése?

Fölvesznek egy nővért 3 hónap próbaidővel. Ha az letelt, ha megfeleltél, régen véglegesítettek. Ma már nem. Elkezdik hosszabbítgatni a szerződést. Háromhavonta. Minden ok nélkül el tudnak küldeni. Egyik pillanatról a másikra. Ha valami bajod lenne, nehogy fizetni kelljen utánad. Nekem is van például négy gerincsérvem. A jogászok szerint persze az első hosszabbítás után határozatlan idejűnek minősül a munkaviszony, lenne aduász a kezemben, de nem játszom ki. Nem érdekel már. Egyet sajnálok akkor, ha elküldenek. Azt, hogy a kolléganőimre ráterhelődik majd ez a munkamennyiség.

Ön meg, ha nem hosszabbítják meg a szerződését, főállásban takarít majd?

Nem. Átmegyek másik kórházba. Nővérhiány van, úgyhogy lehet menni. Csöbörből vödörbe.


http://mandiner.hu/cikk/20150521_dehogy_akarok_en_kormanyt_buktatni_sandor_maria_ a_fekete_ruhas_nover_a_mandinernek?utm_source=mandiner&utm_medium=link&ut m_campaign=mandiner_201505
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit is hozott a rendszerváltás?
  2015-05-23 18:28:03, szombat
 
  Mit is hozott a rendszerváltás?


Posted on 2015/05/23 Szerző: Admin


Mit is hozott a rendszerváltás? - no igen mint minden kapitalizmus legfőbb kísérőjét a MUNKANÉLKÜLISÉGET! Nálunk ehhez plusz nagyon-nagy ember ember-közötti különbséget, 47000 -l is meg lehet élni és milliók is kevésnek bizonyulnak! Rétegeződés igazságtalanul, bár ez volt, de nem ennyire.
Hozott aztán egy csomó marhaságot, amire egyáltalán nem volna szükség, de mert Ő kitalálta hát legyen. Itt egy példa MENTŐSZOLGÁLAT átalakítása. Nem jó mégsem tesznek ellene. Sajnos megint példa, és példa nélküli munkavégzés!!! Edelény Kastély bejáratával szembe összeesett a feleségem - viszonylag ott is voltak a sokat hangoztatott időn belül, de táskájába, szatyraiba nem találták a TAJ kártyás,és személyi igazolványt - Ők bizony e nélkül nem viszik el az ESZMÉLETLEN asszonyt!
HOL ÉLÜNK KEDVES HÖLGYEK URAK, milyen ország ez? Végül aztán csak elindultak vele (20′) akkora a lányom is tudomást szerzett az esetről és indult azzonnal munkából Kazincbarcikai kórházba, mert a mentősök azt mondták oda szállítják. Ott várakozott - 10-20 percig de a mentő sehol, kérdezte felvételi osztályt, oda nem érkezett, felvételi osztályról érdeklődtek a beteg után, SZÁLLÍTÁS azaz MENTÉS folyamatba kapják a választ, ennek ellenére csak nem érkezik a beteg - érdeklődik már mindenki hol a mentő hol a beteg, végül egy ismerős Mentőtiszt
aki nem dolgozott éppen, lányom kérésére elkezdte keresni és még néki is azt mondták először, MENTÉS FOLYAMATBA - majd, hogy Miskolcra viszik, ott aztán rátaláltak az eszméletlen feleségemre. Állapota most is változatlan, csak annyi lett, hogy reggel 8 -l este már jelezte egy szorítással, hogy megismeri a lányom.
Ma a XXI. században ez lett Magyarország? Nem tudom kik a felelősek, de azt tudom, hogy mi a nép, mert engedjük őket garázdálkodni, koldusbotra juttatni az egész Országot!

(Forrás: http://www.facebook.com/groups/1540620886212812/permalink/1599665846974982)


https://balrad.wordpress.com/2015/05/23/mit-is-hozott-a-rendszervaltas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matrjoska-kormány
  2015-05-23 11:57:35, szombat
 
  Matrjoska-kormány

Ez megint semmi más, mint sakkban tartani mindenkit, talán most éppen Lázárt, és újabb lopás: mert ezeket fizetni kell, nem kicsit, nagyon és sokan lesznek, mint a sáskák ...
Ezek hőbörögtek anno, hogy mekkora az állam, most meg már minden nyócáltalánosos fidesznyaliga kormánypozícióban ül, milliós fizetéssel és lop, lop, lop, éjjel-nappal.

***************

Mindent felforgathat Rogán Antal minikormánya

Spirk József

2015.05.21. 13:49

Rogán Antal még az idén teljesen új posztot és feladatot kap: ő fogja vezetni a miniszterelnöki kabinetet. Ez gyakorlatilag egy új minikormány lesz a kormányban. A változás alaposan felkavarja majd a kormányoldalon belüli viszonyokat, bár Lázár-Rogán-háborúra állítólag nem kell készülni. De ki lesz a Fidesz új frakcióvezetője? Kósa Lajos? A jól teljesítő rezsibiztos? Vagy egy parlamenti újonc?

Komoly, földrengésszerű változás előtt áll a kormányoldal. Hamarosan, várhatóan ősszel létrejön egy olyan struktúra, amely alapvetően boríthatja az eddigi viszonyokat.

Kezdjük a leglátványosabb változással: Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető várhatóan belép a kormányba. Ahogy a Népszabadság néhány napja már megszellőztette,
Rogán a miniszterelnök kabinetfőnöke lesz.

Orbán erről a tervéről már a Fidesz-elnökségnek is beszélt. Kerestük Rogán Antalt, aki nem kívánt nyilatkozni ebben az ügyben.
Lázár megerősítette, Orbán változtatni fog

Lázár János a csütörtöki Kormányinfón az Index információjáról, a kabinet megalakulásáról és Rogán Antal kinevezéséről azt mondta. Orbán Viktor tavaly májusban, a kormány megalakulása előtt jelezte, hogy egy év múlva áttekinti a kormány munkáját. "Ha változtatni kíván, az ő dolga" - mondta Lázár, aki kétértelműen fogalmazva hozzátette, hogy ő szintén fenntartja a változtatás jogát.

Fideszes forrásaink azonban megerősítették, hogy Rogán kabinetfőnök lesz. A posztot jelenleg senki nem tölti be, így egyelőre nehéz megmondani, hogy Rogán pontosan milyen ügyekkel, milyen módon fog foglalkozni. De várhatóan minden fontos ügyet neki kell megoldania, amit a miniszterelnök kijelöl számára. Nem kérdés, hogy a kabinetfőnökség az egyik legfontosabb poszt lesz a kormányban, hiszen a kabinet vezetője lesz a legszorosabb viszonyban a kormányfővel, gyakorlatilag rajta keresztül lehet csak eljutni Orbán Viktorhoz.


A kabinet létrehozása azért jelenthet egy teljesen új rendszert, mert így Orbán alatt közvetlenül dolgozik majd egy olyan csapat, amely végigviszi a kormányon a miniszterelnök akaratát. A kabinetfőnök alatt komoly apparátus működhet, főosztályokkal, osztályokkal, így az államigazgatás minden területének lehet majd felelőse.
A kabinet gyakorlatilag egy minikormányként működhet a kormányon belül.

A kabinet szervezetileg a Miniszterelnökséghez tartozik majd, ami azt jelenti, hogy Rogán Antal szervezetileg Lázár János miniszter alá tartozik majd. A törvény - amelyet a tavalyi, újabb kormányalakítás előtt módosítottak - ugyanakkor kimondja, hogy a kabinet és a kabinetfőnök munkáját közvetlenül a miniszterelnök irányítja. Vagyis arról nincs szó, hogy Lázár lesz Rogán felettese.
Készülődik a Lázár-Rogán-háború?

Rogán kabinetfőnökségéről már tavaly májusban is pletykáltak a Fideszben. A Fidesz újabb választási győzelme után ugyanis többen arról beszéltek a pártban, hogy Orbán teljesen átalakítja a kormányzati struktúrát. A miniszterelnöki kabinetről már akkor azt mondták többen, hogy egy ,,kis kormányként" működne, és lefedné a teljes kormányzati területet.

Ez a kabinet, amelynek vezetéséről Orbán állítólag tárgyalt is Rogán Antallal, nem jött végül létre. Kitört ugyanis a Lázár-Rogán-háború. A Hvg.hu tavaly részletesen beszámolt arról, hogy Lázár János nem nézte jó szemmel, hogy a Miniszterelnökségen belül létrejön egy minikormány, és hogy Rogán ezzel közelebb lett volna a kormányfőhöz.


Több fideszes erre a konfliktusra vezeti vissza, hogy tavaly egymás után jöttek a kellemetlen ügyek Rogánról (vagyonnyilatkozati mulasztások, belvárosi ingatlanügyek) és Lázárról (vadászat, gyerek nevére íratott luxuslakás), és a két politikus arra gyanakodott, hogy a másik szivárogtat róla. Számos ügynél kiderült, hogy erről szó sincs, de jól jellemezte a két politikus viszonyát a kölcsönös gyanakvás.

A helyzet mára annyiban változott, hogy több - a két politikus környezetében lévő - fideszes is egyértelműen azt mondta az Indexnek, hogy a Lázár János és Rogán Antal ,,kiegyezett egymással". A két politikus az együttműködés mellett döntött, és belátták, hogy a két poszt (kabinetfőnökség, kancelláriaminiszterség) összeegyeztethető.

Külön lehet választani, ki mivel foglalkozik, ráadásul Lázárnak az sincs ellenére, hogy az Orbán által rá kioszott esetlegesen népszerűtlen dolgokkal most majd más foglalkozik. Lázár szűkebb körben többször, nyilvánosan pedig néhányszor már szóvá tette, hogy leadna az Orbán által rábízott feladatokból. Azt azonban nem tudta senki megmondani, mi volt a fordulópont a két politikus kapcsolatában.
És ki vezeti a Fidesz-frakciót?

Rogán kormányra emelésével nem csak a kormánystruktúra változik, kiesik egy fontos láncszem a kormány és a legnagyobb kormánypárt között. A frakcióvezetői posztról ugyanis legkésőbb az ősszel távozik Rogán Antal. A frakciót 2012 óta vezető Rogánt az idén áprilisban választották újra - ezt Orbán javasolta, aki a zárt ajtók mögött nagyon is dicsérően beszélt róla a frakciótagoknak. (Éppen ezért is teszi meg kabinetfőnöknek, mert Orbán elégedett azzal, ahogy Rogán kommunikálja és segíti a kormánypolitikát.)

Rogán helyére nem könnyű utódot találni. Egy évvel ezelőtt Orbán döntésében - hogy nem hozza létre a kabinetet - információnk szerint szerepet játszott az is, hogy nem találtak megfelelő frakcióvezetőt Rogán helyett. Az Indexnek nyilatkozó fideszesek jelenleg is beszélnek arról, hogy nagyban zajlik az új vezető kiválasztása. A következő képviselők kerülnek szóba:

Már tavaly is többször felvetődött Kósa Lajos alelnök neve. Egy fideszes szerint azért nem lett kormánytag - Kósa a debreceni polgármesterség feladása után most ,,csupán" egy bizottsági elnök -, hogy adott esetben átvehesse a frakciót. A pozícióját gyengítik az elmúlt hónapokban őt érintő botrányok (felesége nevén lévő, titkolt ingatlan, luxusutazások, szerencsétlen nyilatkozatok), amelyek miatt állítólag csökkent iránta Orbán bizalma. Egy fideszes szerint Orbán is kezdi belátni, hogy nem lenne jó ötlet rábízni a frakciót egy olyan vezetőre, aki ,,az elnökségi ülésekre se mindig talál oda könnyen".

Szintén hallottuk a rezsibiztos Németh Szilárd nevét. A Fidesz vezetése, különösen Orbán ugyanis elégedett volt azzal, ahogy Németh a rezsicsökkentést kommunikálta és a rá bízott feladatokat megoldotta. Hátránya viszont több fideszes szerint, hogy nem biztos, hogy egy frakciót is tudna vezetni. Ez ugyanis nem csak abból áll, hogy a kormányzati lépéseket kommunikálja, és Orbán kéréseit végrehajtsa. Adott esetben az ellenzékkel kell lehengerlően harcolni a parlamentben, a legkülönbözőbb témákban kell érvelni, belső konfliktusokat kell kezelni. Kérdés, ezt hogy tudná megoldani.

Szintén a kalapban van Tuzson Bence Fidesz-szóvivő neve is. Tuzson tavaly lett a Fidesz szócsöve, és a kinevezett szóvivők közül (ki hallott Dunai Mónikáról és Dódity Gabrielláról?) tagadhatatlanul ő vált be legjobban, ő szerepel a legtöbbet. Előnye, hogy ügyvédi munkássága miatt is régóta sokakkal jó kapcsolatban van. Hátránya viszont, hogy parlamenti újonc; tavaly lett képviselő, akire általában kockázatos lehet rábízni egy hatalmas kormánypárti frakciót.


Lázár helyett Rogán lehet az alelnök

Hogy ki lesz a frakcióvezető, legkésőbb a Fidesz őszi kongresszusáig kiderül. Orbán ugyanis ezt a határidőt szabta, hogy befejeződjön a struktúra átalakítása. A Fidesz kongresszusán aztán a párt szentesíthetné az új felállás személyi és programot érintő következményeit. Jelzésértékű lehet például, hányan és kik lesznek a párt alelnökei. Az Index erre rálátó fideszesektől úgy tudja, az már eldőlt, hogy
Lázár János nem indul újra a posztért, Rogán Antalból azonban alelnök lehet.

Szintén kérdés, hogy a XII. kerületbe visszavonuló, a kormány és a párt politikáját nem egyszer nyilvánosan is bíráló Pokorni Zoltán újra jelölteti-e magát. Állítólag Orbán sem döntötte el, számít-e újra Pokornira ezen a poszton.

http://index.hu/belfold/2015/05/21/mindent_felforgathat_rogan_antal_minikormanya/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.