|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2015-07-27 23:23:59, hétfő
|
|
|
Házi patika: a leghatékonyabb csodaszerek emésztési gondokra
Nehéz mértéket tartani a kalóriadús falatokkal, főleg, ha napközben nincs időnk leülni és kényelmesen enni. A gyomor kellemetlen tünetekkel reagál - szerencsére a panaszok többségénél segítség a természet patikája!
Az emésztés folyamata sosem áll le, a gyomor és a bélrendszer egész nap folyamatosan dolgozik. A hibátlan működésnek négy feltétele van, ezek mindegyike fontos az egyensúly megtartásához:
1. kiegyensúlyozott táplálkozás
2. rostban gazdag ételek fogyasztása
3. megfelelő folyadékbevitel
4. rendszeres mozgás.
A lustálkodás, a mértéktelenség, a stressz beteggé teszi az emésztőrendszert, és így a test legfontosabb védelmi vonalára, az immunrendszerre is hatással van.
Kamilla: gyomorbántalmakra
A népi gyógyászat bevált szere. A belőle készült tea vagy koncentrátum megnyugtatja az emésztőrendszert, nyákanyaga eredményesen csillapítja a gyomor és a béltraktus görcsös fájdalmát. Illóolaja és flavonoidjai csökkentik a gyulladást, továbbá védik a gyomor nyálkahártyáját. Nagy előnye, hogy a terhes és szoptatós mamák is biztonsággal fogyaszthatják.
Hányás és hasmenés esetén is hasznos, hiszen megnyugtatja a gyomrot és a beleket, továbbá jó folyadékpótló szer. Ha ilyen célból isszuk, 1 evőkanál szárított virágzatot forrázzuk le 1 csésze vízzel, majd 5 perc múlva szűrjük le. Napközben maximum 5 csészényit fogyasszunk belőle, emellett igyunk bőségesen fekete teát is.
Édeskömény: felfúvódásra
Magyar ánizs, ánizskapor vagy bécsi kömény: sokféle néven ismert ez a növény, amely elsősorban a benne található anetolnak köszönheti gyógyhatását. Serkenti az emésztőrendszer működését, oldja a görcsöket, megszünteti a felfúvódást.
A teát mindig frissen kell elkészíteni. Ehhez 1 teáskanál édesköményt öntsünk le 1 csésze forró vízzel, lefedve hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük le. Az étkezések között, meleg fogyasszunk el belőle 1-1 csészényit. Gyerekek is ihatják, számukra fele-fele arányban almalével hígíthatjuk. Vigyázat, az édeskömény sokaknál allergiás reakciót válthat ki!
Alma: szabályozza a bélműködést
A gyümölcsben lévő pektin segít enyhíteni a hasmenést, nem mellesleg pedig a vér koleszterinszintjét is csökkentheti, ami a szívbetegségek és a szívrohamok fő rizikófaktora.
Hasmenés vagy székrekedés esetén héjastól lereszelve fogyasszuk, mert így a leghatásosabb.
Zab: gyomor- és bélbántalmakra
A zab szemtermése rostokat, B-vitaminokat és értékes ásványi anyagokat tartalmaz. A növény értékes hatóanyagai akut gyulladás vagy savasodás esetén védik a gyomrot és a beleket az erősen maró emésztőnedvekkel szemben.
Ha a fentiekhez hasonló problémád van, kóstold meg a nyáklevest! A zabpelyhet 1 órára tegyük hideg vízbe. Utána forraljuk fel, sózzuk meg, majd lefedve főzzük 40-60 percig. Az elpárolgott folyadékot állandóan pótoljuk forró vízzel. Az elkészült nyákot törjük át szitán. (Nem cserélhető fel turmixolásra!)
Tatárvirág: a teltségérzet csökkentésére
Gyulladáscsökkentő, görcsoldó és emésztést segítő hatással bír. A leveleiben lévő keserű anyag fokozza a gyomor- és bélnedvek termelődését, oldja a görcsöket, így hasznos segítő lehet, ha túlettük magunkat.
A gyomorégés, a puffadás és az émelygés is eredményesen gyógyítható a tatárvirág és a kamilla keverékéből készült teával. Máriatövist, citromfüvet, angyalgyökeret, borsmentát, köményt vagy édesgyökeret szintén vegyíthetünk hozzá, mivel ezek kölcsönösen erősítik egymás hatását.
Gyömbér: émelygésre
A benne lévő csípős anyagok, például a gingerol, a központi idegrendszerre hatnak. A terhességi hányinger vagy az utazás során jelentkező émelygés egyaránt megszüntethető némi gyömbér elrágcsálásával, de gyakran már az illata is enyhíti a panaszokat. A növény a nyálelválasztás fokozásával ösztönzi az emésztőnedvek termelődését, így segít, hogy a gyomor mielőbb megkönnyebbüljön. Szoptatós kismamáknak és gyermekeknek is adható.
Ha nem szereted a nyers gyömbért vagy a belőle készült teát, kapszula formájában is beveheted.
Lenmag: renyhe bélműködésre
Hashajtó hatása miatt idült székrekedés és a vastagbél működési zavarai esetén ajánlott.
A lenmagot, illetve annak őrleményét bátran adhatjuk salátákhoz, müzlihez, joghurthoz, vagy kenyérre is szórhatjuk. Kávédarálóval házilag is megőrölhetjük, de azt mindig közvetlenül fogyasztás előtt tegyük, hogy elkerüljük az avasodást.
Articsóka: zsírbontásra
A levelét hasznosítják, amely egy cinarin nevű keserű aromás anyagot tartalmaz. Ennek köszönhetően az articsóka segíti az epekiválasztást, valamint védi és regenerálja a májsejteket. Emellett jelentősen csökkenti a vérben lévő zsírsavak szintjét is.
Veseköves betegek, továbbá terhes és szoptató nők számára nem ajánlott a fogyasztása.
Borsmenta: a jobb emésztésért
Fokozza az epesavtermelést, oldja a görcsöket. Étvágytalanság, émelygés, teltségérzet esetén is bevethető.
1 csésze teához forrázzunk le 1 evőkanál szárított borsmentalevelet 1,5 dl vízzel, lefedve hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le. Naponta 3-4 alkalommal, az étkezések előtt fogyasszunk el belőle 1-1 csészével. Alhasi görcsökre kiváló a borsmenta és a köménymagolaj keverékéből készült masszázsolaj.
MME
Forrás: Mindmegette.hu -- Egészséges |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2015-07-27 23:14:35, hétfő
|
|
|
Páratlan párosok! Ételek, melyek egymás jótékony hatását fokozzák
Kutatások igazolják, ha bizonyos ételeket együtt fogyasztasz, még tovább fokozhatod pozitív hatásukat.
Előzd meg az öregedést paradicsomlével és citrommal
Természetesen bőrödet úgy óvhatod a legjobban, ha megfelelő naptejet használsz. Ugyanakkor bármily hihetetlenül hangzik, bizonyos ételek fogyasztásával támogathatod a készítmények hatását. Kutatások szerint, ha naponta elfogyasztasz 16 mg likopint - ami körülbelül 1-1,5 liter paradicsomlének felel meg - 40%-kal csökkentheted a leégés veszélyét. Minden pohárhoz adj néhány csepp frissen facsart citromlét, amelynek antioxidáns-tartalma tovább csökkenti a bőrrák kialakulásának esélyét.
Erősítsd a csontjaid mangolddal és fokhagymával
A répafélék családjába tartozó, vörös nyelű, piros erezetű zöldséget állítólag már négyszáz évvel ezelőtt termesztették hazánkban, és újabban ismét a háziasszonyok kedvenc konyhai alapanyagává vált. Különösen sok benne a kalcium, ezért erősíti a csontokat. A fokhagyma pedig inulinban - természetes étkezési rostban - gazdag. (Előfordul még az articsókában, a spárgában, a vöröshagymában, a mazsolában és a banánban.) Az inulin prebiotikum, amely segít megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az emésztőrendszerben, sőt, kutatások azt is kimutatták, jelentősen növeli a kalcium felszívódását.
Csökkentsd a koleszterinszinted zabkásával és mandulával
Azt már biztosan hallottad: a zabpehely tele van oldékony rostokkal, a mandula pedig többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag. Ezek az összetevők elengedhetetlenek a koleszterinszint csökkentéséhez. Ugyanakkor kanadai orvosok állítják, a két étel együtt sokkal hatásosabb az LDL-szint, azaz az úgynevezett rossz koleszterinszint csökkentésében, mint ha külön-külön fogyasztanád azokat. Kutatásaik szerint ez a páros akár egyes gyógyszerek hatékonyságával is felveszi a versenyt.
Védd a látásod salátával és avokádóval
Amerikai kutatók megállapították: a salátát avokádóval, spenóttal és sárgarépával dúsítva fogyasztók szervezete ötször több luteint volt képes hasznosítani. Ez az összetevő fontos szerepet játszik az időskori, akár vakságot is okozó szembetegség, a makula degeneráció elleni küzdelemben. Szakemberek szerint ebben a folyamatban az elismerés az avokádót illeti. E gyümölcs hatására ugyanis megsokszorozódik a szervezet tápanyagfelvétele.
Légy energikusabb sárgarépával és humusszal
Mindenki tudja, a délutáni fáradtságot legkönnyebben csokoládéval lehet orvosolni. Ugyanakkor mégsem ez a legegészségesebb választás. Az édesség ugyanis hirtelen emeli meg a vércukorszintet, amely ismét ugyanilyen gyorsan kezd süllyedni, nem is beszélve a fölöslegesen elhasznált kalóriákról. Éppen ezért uzsonnára fogyassz olyan ételt, ami egyensúlyban tartja a vércukorszintedet. Tökéletes választás például a rostban gazdag sárgarépa, valamilyen fehérjével, például a csicseriborsóból készített humusszal.
MME
Forrás: Mindmegette.hu -- Egészséges |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2015-07-27 23:02:39, hétfő
|
|
|
Ég a gyomrod? Puffadsz? 4 tipp a jó emésztésért
A nehéz ételek és a nagy lakomák még a legszívósabb gyomrot is igénybe veszik. Íme tippjeink, hogy okosan élvezhesd a válogatott finomságokat!
A puffadás és a gyomorégés sokak mindennapjait megkeseríti. Persze, a probléma hátterében ételallergia vagy egyéb betegség is állhat, ám legtöbbször mégis a rendszertelen vagy a nem megfelelő étkezés felelős a jelentkezéséért.
Nem kell azonban, hogy minden a diétáról szóljon: okos döntésekkel és némi odafigyeléssel megkönnyítheted szervezeted munkáját!
1. Cseréld le a köretet!
Nem kell mindig rizst vagy tésztát enni! Egy kiadós saláta is lehet főétel, főleg, ha a zöldekhez finom sonkát, húst, sajtot vagy tojást társítasz.
2. Többször keveset
Nem kell lemondani a fenséges ízekről, ha odafigyelsz az időzítésre és a mennyiségekre! 2-2,5 óránként egyél kisebb adagokat, így az anyagcseréd nem lassul le. Ügyelj arra, hogy a három főétkezés között gyümölcsöt, zöldséget és joghurtot fogyassz.
3. Előtte vagy utána?
A megfelelő folyadékfogyasztás a jó gyomorműködés egyik alapfeltétele. Ha evés közben általában sok vizet iszol, emiatt pedig puffadás, fokozott gázképződés vagy fájdalom jelentkezik, csökkentsd a folyadék mennyiségét, vagy hagyd a vízivást evés utánra.
4. Emésztéskönnyítő fűszerek
Rozmaring, bazsalikom, zsálya: e kedvelt fűszernövények jótékonyan hatnak nyálkahártyákra - így a gyomor és a bél falára is. A majoránna és a rozmaring ráadásul hatékony puffadásgátló is, így a kellemetlen mellékhatás egy csapásra megszűnik.
MME
Forrás: Mindmegette.hu -- Egészséges |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2015-07-27 22:59:43, hétfő
|
|
|
Viszlát betegség! Itt a top 9 gyógyító étel
Finomak, vitamindúsak és változatossá teszik az étrendet. Talán te is naponta fogyasztod őket, miközben nem is tudod, hogy a tányérodra kerülő zöldségek egyes betegségek megelőzésében is segíthetnek.
Ha egyre több zöldséget - és persze gyümölcsöt - építesz be a táplálkozásodba, duplán jól jársz! Amellett ugyanis, hogy az emésztésed optimálisan fog működni, a zöldségekben található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, enzimek, aminosavak és gyulladáscsökkentő anyagok révén az egészségügyi problémák is elkerülnek majd.
1. Káposzta: ízületi fájdalmakra
Mi rejtőzik benne?
A káposztafélék (pl. kel- vagy fejes káposzta) tele vannak nyomelemekkel, C- és K-vitaminnal, amelyek védik a csontokat. Leveleiben továbbá csíraölő és gyulladáscsökkentő anyagok is találhatóak.
Hogyan segít?
Egy amerikai kutatás szerint annak, aki naponta elfogyaszt egy kevés káposztát, lényegesen erősebbek a csontjai. Borogatásként használva a zöldség enyhíti az ízületi és reumatikus fájdalmakat. A külső, nagyobb leveleket hengereld át egy üveggel, tedd a fájó testrészre, majd borítsd be egy pamuttörölközővel. Pihenj így 10-15 percig.
2. Vöröshagyma: köhögés ellen
Mi rejtőzik benne?
Gazdag A-, B- és C-vitaminban, de magnéziumot, foszfátot, káliumot és kénvegyületeket is tartalmaz.
Hogyan segít?
Gombaölő és antibiotikus hatása van. Megfázásra és köhögésre bevált gyógyszer a hagymás mézszirup. Vágj apróra 1 fej vöröshagymát, tedd egy pohárba, és keverj hozzá 3 ek mézet. Hagyjd állni legalább 6 órán át, majd naponta háromszor fogyassz el belőle 1-1 ek-nyit, ha megfáztál.
3. Articsóka: csökkenti a koleszterinszintet
Mi rejtőzik benne?
Különleges ízét a cinarin nevű hatóanyagnak köszönheti. Sok B-vitamin, vas és magnézium is található benne.
Hogyan segít?
A cinarin részt vesz a sejtmegújulásban, védi a májat, serkenti az epeműködést. Az articsókatea vagy -lé fogyasztásával csökkenthető a koleszterin- és a vércukorszint, megelőzhető az epekőképződés. Megszünteti az emésztési problémákat, és húgyúti gyulladás esetén is segít.
4. Sárgarépa: a szép haj és köröm vitaminja
Mi rejtőzik benne?
A sárgarépa színét is adó béta-karotin, mely az A-vitamin előanyaga, továbbá szelén.
Hogyan segít?
A sárgarépa hatásos haj- és körömnövesztő szer. Ápolja a bőrt, javítja a látást, erősíti az immunrendszert. Igyál meg 1 pohár sárgarépalét némi növényi olajjal vagy tejszínnel elkeverve. A szervezet ugyanis a karotint csak zsírral együtt tudja hasznosítani!
5. Spárga: védi a szívet
Mi rejtőzik benne?
E- és többféle B-vitamin, folsav és cink.
Hogyan segít?
Az E-vitamin védi az ereket. A B-vitaminok szabályozzák az anyagcserét, segítik a sejtek energiával való ellátását. A biotin bársonyossá, ragyogóvá varázsolja a bőrt.
6. Paradicsom: értisztító hatású
Mi rejtőzik benne?
Csodafegyvere a likopin, ehhez jön még a sok C-vitamin és a kálium.
Hogyan segít?
A likopin tisztítja az ereket, óvja a szívet, véd a rákos megbetegedések ellen. Még a ketchupban is megtalálható, a paradicsomot ugyanis csak kímélő hőkezeléssel lehet tartósítani, különben elveszíti szép piros színét.
7. Fokhagyma: harc az érelmeszesedés ellen
Mi rejtőzik benne?
Az allicin nevű kéntartalmú vegyület baktériumölőként hat, valamint csökkenti a koleszterin- és a vérzsírszintet, így véd az érelmeszesedés ellen.
Hogyan segít?
Legjobb nyersen fogyasztani, illetve házilag készített fokhagymás olajat használni a sütéshez-főzéshez.
9. Uborka: zöld erő a bőrnek
Mi rejtőzik benne?
C-vitamin, magnézium, kálium, kalcium. Víztartalma több mint 90%. A vitaminok és ásványi anyagok nagyrészt a héjában találhatóak, ezért ha lehet, ne hámozd meg, viszont mindig alaposan mosd meg!
Hogyan segít?
Napégés esetén karikázd fel a zöldséget, és helyezd a lepirult testrészre. Nyugtatja, hűsíti a bőrt, gyorsítja a gyógyulási folyamatot. Arcmaszkot is készíthetsz belőle vízhiányos bőrre.
MME
Forrás: Mindmegette.hu -- Egészséges |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2015-07-27 22:52:05, hétfő
|
|
|
Fetával és olívával töltött gombafejek
Hozzávalók:
12 nagyobb fej gomba
10 dkg feta sajt
maréknyi olívabogyó
1 tojás
10 dkg trappista sajt
4 zsemle
baj
só
oregano
Elkészítés:
A zsemléket felvágjuk szeletekre, megkenjük vajjal, megszórjuk sóval és oregánóval. Egy tepsi alját kibéleljük vele, hogy felszívja majd a gombák levét.
A gombát megtisztítjuk, a szárát kivesszük, a kalapokat elrendezzük a zsemléken, megszórjuk sóval. Mindegyikbe kis szelet feta sajtot és apróra vágott olívabogyót teszünk. A gombafejeket feltöltjük felvert tojással, megszórjuk oregánóval,
végül reszelt trappista sajttal.
Betesszük a 200 °C-os sütőbe, és 30-45 perc alatt készre sütjük.
A pirítóst adjuk mellé köretnek, valamint salátát.
Megjegyzés:
Tetszés szerint tölthetjük zöldségekkel (hagyma, kukorica, borsó, paprika) vagy húsevőknek virslivel.
A receptet és a fotót Eddit2000 küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2015-07-27 22:46:56, hétfő
|
|
|
Gombás-paprikás sertésragu krumpligombóccal
Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka
15 dkg vöröshagyma
3 színes kaliforniai paprika
15 dkg csiperkegomba
5 szál kakukkfű
2-3 evőkanál olaj
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál liszt
2 dl vörösbor
20 dkg paradicsompüré
8 dl húsleves, kockából
A krumpligombóchoz:
30 dkg burgonya
1 tojás
kb. 3 evőkanál liszt
Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra törüljük, nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, finomra vágjuk. A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, elnegyedeljük, kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A gombát megpucoljuk, felszeleteljük.
Serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, beledobjuk a paprikacsíkokat, 2 percig nagy lángon pirítjuk, majd levesszük a tűzről.
Egy nagyobb fazékban felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Beletesszük a húst, és nagy lángon körös-körül megpirítjuk. Sóval, borssal és a fűszerpaprikával ízesítjük. Megszórjuk a liszttel, meglocsoljuk a vörösborral, összekeverjük, és pár percig forraljuk. Végül hozzáadjuk a vágott kakukkfüvet, a sűrített paradicsomot és a húslevest, és a húst majdnem puhára főzzük (kb. 35 perc). A paprikacsíkokat utoljára tesszük bele, ha kell, sóval és borssal ízesítjük. Közepes tűzön még kb. 10 percig rotyogtatjuk.
Míg a ragu fő, a krumpligombóchoz a meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük. Ha kész, szűrőkanállal kivesszük a vízből (a vizet nem öntjük ki), hagyjuk kihűlni. Alaposan összetörjük, ráütünk 1 tojást, beleteszünk egy csipet sót, és összedolgozzuk a liszttel, hogy enyhén kemény tésztát kapjunk. Lisztes kézzel kicsi gombócokat formázunk belőle, és a krumpli főzővizében kifőzzük.
A gombócokat a raguba átszedjük, és forrón tálaljuk.
Megjegyzés:
Fotó: Springerpics
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-07-27 22:45:00, hétfő
|
|
|
Francia gombaleves
Hozzávalók:
400 g friss gomba
1 fej hagyma
250 ml tejszín
200 ml tejföl
2 evőkanál vaj
2 evőkanál simaliszt
2 tojássárgája
200 ml fehérbor
őrölt pirospaprika
só
Elkészítés:
A megtisztított gombát vágjuk vékony szeletekre, a hagymát pedig apró kockára. Utóbbit vajon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a gombát, a lisztet és fél liter vizet.
A gombás keveréket főzzük kb. 10 percig, majd adjuk hozzá a bort és további 4 percig főzzük. A tojássárgákat keverjük össze a tejszínnel és a tejföllel, majd öntsük a keveréket a leveshez.
Állandó keverés közepette kissé főzzük át a levest, majd ízesítsük pirospaprikával és sóval.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2015-07-27 15:56:55, hétfő
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak!
További jó napot!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hetet |
|
|
|
|
|
2015-07-27 15:54:52, hétfő
|
|
|
Ma végre hozzánk is megérkezett az enyhülést hozó eső.
Ez nem is enyhülés, hanem lehűlés, mert 20 fok van a korábbi 38-hoz képest.
Jobban kibírható, mint a forróság. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2015. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
344 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 4411
- e Hét: 13914
- e Hónap: 27819
- e Év: 157526
|
|
|