Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Áprily Lajos: Tavaszi vizek
  2018-02-04 14:07:06, vasárnap
 
  Forrás: Szózat oldal

Zsong a szigetcsúcs barna berke,
a harkály részegen nevet.
Az ifjú nap: Dávid, leverte
a lomha Góliát-telet.

Állok a vadvizes tavaszban,
bódít a szagja, mint a bor,
kedvemben egy füttyös kamasz van,
aki voltam valamikor.

Vizek futnak, jegek ropognak,
dudorászom, kurjongatok -
Lelkemben patakok zuhognak,
patakok, patakok, patakok.
 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Képen - régi székely himnusz
  2018-02-04 14:03:55, vasárnap
 
  Nagyobb kép Link

...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Színterápia
  2018-02-04 14:00:26, vasárnap
 
  Bővebben Link  
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Elindították Black Elk, a sziú sámánból
  2018-02-04 13:58:23, vasárnap
 
  Elindították Black Elk, a sziú sámánból lett katolikus misszionárius boldoggáavatási ügyét
2018. február 3 Black Elk, azaz Fekete Jávorszarvas (1863 - 1950) a sziú nép egyik szellemi vezére volt. Luigi Grassi író, újságíró, aki korábban a Mississippi forrásvidékén tett utazásai nyomán könyvet írt a dakotákról, a Famiglia Cristiana olasz lapban számolt be az eljárás elindításához vezető folyamatról.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Az Eucharisztia ünneplése 21
  2018-02-04 13:53:25, vasárnap
 
  2018. február 4. Itt olvasható Link

.........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ferencesek Magyarországon
  2018-02-04 13:52:04, vasárnap
 
  Forrás: facebook - katolikus oldal
Ugyanazt a lelkületet ápoljátok magatokban, amely Krisztus Jézusban volt. Ő Isten formájában volt, és az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez föltétlenül ragaszkodnia kell, hanem kiüresítette magát, szolgai alakot öltött, és hasonló lett az emberekhez. Külsejét tekintve olyan lett, mint egy ember. Megalázta magát és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. Ezért Isten felmagasztalta, és olyan nevet adott neki, amely fölötte van minden névnek, hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban, s minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr." Fil 2,5-11 - Jézus Szent Neve ünnepének olvasmánya
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Purgatórium Teljes western film HUN 1999
  2018-02-04 13:50:30, vasárnap
 
  Blackjack és bandája sikertelen rablás után menekülve ismeretlen porfészekbe lovagol be, amelynek neve: Menedék. Jó jel! Valami viszont nem stimmel... A seriff nem hord pisztolyt, és nem iszik, sőt senki más sem. A banda ingyen kap szállást, innivalót, a seriff csak azt kéri, mellőzzék a káromkodást. A legifjabb bandatag rájön, hogy a gyerekkori kedvenc ponyvaregényeinek pisztolyhősei laknak a városban.

Videó Link Lejátszási idő: 1 óra 35 perc
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Így tért meg a Passió Barabása
  2018-02-04 13:45:40, vasárnap
 
  Itt olvasható Link

Rövid videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Gyökössy Endre: Így szeresd gyermekedet!
  2018-02-04 13:44:31, vasárnap
 
  Forrás: facebook - katolikus oldal
- hogy hited soha meg ne rendüljön a gyermek Atyjában, akié gyermeked, a teremtés és a megváltás jogán, akinek célja van vele - s veled. S hogy megértsd azt a célt, amit Ő tűz ki gyermeked elé - és nem te.
- Hogy hosszútűrő türelmed soha el ne fogyjon gyermekeddel szemben. Hiszen Ó is eltűr téged. Hogy tudj újrakezdeni, el nem fogyó szeretettel szeretve!
- Hogy tudj várni! Várni és újra várni: a megfelelő pillanatra a nevelésben. Olyan türelemmel, ahogy az Atya várakozott a tékozló fiúra.
- Hogy mindig megtaláld az Ő segítségével a megfelelő szót és cselekvést minden alkalommal, s éppen akkor, amikor kell! Hogy ne mondj, cselekedj se többet, se kevesebbet, mint kell. Nem később és nem előbb, mint amikor kell.
- Hogy soha ne ingadozz az Igében, ha szól gyermeked felől!
- Hogy mindig megtaláld a megfelelő büntetést s elkerülhessed azt, ami nemcsak többet árt, mint használ, de amit Ő sem cselekednék!
- Hogy tudj megbocsátani kevés szóval, vagy szó nélkül - bocsánatért esdve és bocsánatot nyerve.
- Hogy adjon Isten elég időt gyermekedhez, s te ezt az időt ne használd másra. Hogy megismerd őt legalább úgy, mint földedet, állataidat, szerszámodat.
- Hogy a gyermek hibáit elsősorban magadban keresd, mert majd' mindig bűntársak vagyunk, hiszen tőlünk örököl, lát, hall, és les el mindent.
- Hogy nevelés közben - te is nevelődjél. Ha kell, gyermeked által. Mert mindig az a nevelő gyermek és szülő közül, aki közelebb van Krisztushoz. S nemegyszer a gyermek áll, ér közelebb Őhozzá.
- Hogy megismervén a gyermeket, örömmondó, evangéliumhirdető szülője legyél. Mert az evangélium örömhír Csak így emelheted át testi-lelki nehézségein. Csak így gondot majd rád szeretettel, akkor is, ha már nem leszel e testben.
- Hogy a hosszútűrő türelem és szeretet mellé adjon megértő tapintatot, hogy megérezzed: fájdalomszerzésre nem szabad fájdalomszerzéssel, dacra dühvel, neveletlenségre gorombasággal, szívtelenségre hidegséggel válaszolnod. Mert a hasonló csak fokozza a hasonlót, míg a szeretet felold. Az öröm: gyógyít. A jóság: fölemel. Mert Jézus is így cselekednék!
- Hogy mindig le tudd győzni magad, amikor úr akarsz lenni az Úr helyett. Hogy bálvány ne légy otthonodban. Hogy soha el ne felejtsd: Néki növekednie kell, neked pedig alábbszállanod.
- Hogy vegye el a kaszárnyahangot és beszédet, hogy megtanulhass Jézustól röviden, világosan, melegen, szívvel beszélni gyermekeiddel.
- Hogy gyakran legyen erőd az 1. Korintusi levél 13. fejezetében leírt szeretet himnuszának mérlegére tenni szülői szeretetedet, mert ez az Ige. Jézus azonnal megmondja az így kérdezőnek: hol a baj. De azt is - újra és újra -, hogy a mi nevelésünk elsősorban: szolgálat. Mégpedig mentőszolgálat. Odamentés az Orvoshoz, Jézushoz, aki meg is tudja menteni gyermekünket. Erre és az örök életre, velünk együtt
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Atyánk! Hisszük, hogy megmentesz az örök kárhozattól
  2018-02-04 12:58:57, vasárnap
 
  Forrás: facebook - katolikus oldal
...... ........


Istenem, Atyánk! Hisszük, hogy megmentesz az örök kárhozattól. Kérünk Téged, mentsd meg világunkat, ezt a világot, ahová egyszülött Fiadat küldted, a mi Urunkat, Jézus Krisztust. Te vagy az egyetlen reményünk, ó, Örök Szeretet-Mindenható Istenünk. Kérünk, tekints a bűnösökre, mint tévelygő fiaidra és lányaidra.
Forró szeretettel kérünk, könyörülj rajtunk, Urunk, mert nem látunk más kiutat a jelen idő zűrzavarából. Segítsen minket a Te szerető Mindenhatóságod, nyújtsd felénk óvó-védő karjaidat, űzd el a gonoszt tőlünk.
Istenem, Atyánk, kérünk, légy irgalmas századunkhoz, e kor embereihez a mérhetetlen nagy hitetlenség miatt. Könyörülj a tudósokon, és világosítsd meg gondolkodásukat a Te Lelkeddel. Istenünk, Atyánk, kérünk, könyörülj a kicsinyeken, akik semmiről sem tehetnek, és akik nem tehetnek arról, hogy ebbe a hazugságokkal és tévedésekkel teli gonosz világba születtek. A Te igazságoddal gyújts világot a lelkünkben, és minden kicsi és kiszolgáltatott gyermek lelkében is.
Jézusom, fogadd a Te kegyelmedbe az én bűnöktől terhelt lelkemet, egész életemet - Atyám, irgalmasság Atyja, vedd el tőlem a szenvedés keserű kelyhét. De ne az én akaratom, hanem a Te szent akaratod teljesedjék be, mindörökre.ÁMEN.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 476 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5225
  • e Hét: 28285
  • e Hónap: 61439
  • e Év: 295186
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.