Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
Évközi 5. vasárnap
  2016-02-07 10:37:59, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Abban az esztendőben, amikor meghalt Uzija király, láttam az Urat. Magas és fönséges királyi széken ült, és uszálya betöltötte a templomot. Szeráfok lebegtek fölötte: mindegyiknek hat-hat szárnya volt.
Így kiáltott egyik a másiknak: ,,Szent, szent, szent a Seregek Ura, dicsősége betölti az egész földet." Hangjuktól még a küszöbök alapjai is megrendültek, és a templom megtelt füsttel.
Erre így szóltam: ,,Jaj nekem, végem van, mert tisztátalan ajkú ember vagyok, és tisztátalan nép között élek, mégis szememmel láttam a Királyt, a Seregek Urát."
Akkor az egyik szeráf odaröpült hozzám, a kezében izzó parazsat tartott, amelyet csípővassal az oltárról vett. Megérintette vele ajkamat, és így szólt: ,,Íme, mivel ez megérintette ajkadat, eltűnt gonoszságod és bocsánatot nyert bűnöd."
Azután hallottam az Úr szavát, amint így szólt: ,,Kit küldjek el? Ki megy el nekünk?" Így válaszoltam: ,,Íme, itt vagyok, engem küldj el!"
Ez az Isten igéje.
Iz 6,1-2a.3-8

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Angyalaid előtt zsoltárt éneklek, * magasztallak téged, Istenem. (1c.)
Előénekes: Ünnepellek, Uram, szívem mélyéből, * mert meghallgattad ajkam igéit.
Angyalaid előtt zsoltárt éneklek, * szent templomodban arcra borulok.
Hívek: Angyalaid előtt zsoltárt éneklek, * magasztallak téged, Istenem.
E: Szent neved mindig megvallom, * irgalmadért és igaz voltodért.
Amely napon hozzád kiáltok, hallgass meg engem, * gyarapítsd az erőt lelkemben.
H: Angyalaid előtt zsoltárt éneklek, * magasztallak téged, Istenem.
E: Dicsőítsen téged a föld minden királya, * amikor meghallja ajkad szózatát.
Az Úr útjairól énekeljenek, * mert nagy az Úr dicsősége.
H: Angyalaid előtt zsoltárt éneklek, * magasztallak téged, Istenem.
E: Megszabadít engem a te jobb kezed, * az Úr javamra dönti el ügyem.
Örökké tart, Uram, a te irgalmad, * ne vesd meg kezed alkotásait.
H: Angyalaid előtt zsoltárt éneklek, * magasztallak téged, Istenem.
Zsolt 137,1-2a.2bc-3.4-5.7c-8

Hosszabb forma:
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Testvéreim!
Figyelmetekbe ajánlom az evangéliumot, amelyet hirdettem nektek. Elfogadtátok, és szilárdan kitartotok benne. Általa elnyeritek az üdvösséget, ha megtartjátok úgy, ahogy hirdettem nektek. Különben hiába lettetek volna hívőkké.
Elsősorban azt hagytam rátok, amit magam is kaptam: Krisztus meghalt bűneinkért, az Írás szerint; eltemették és harmadnap feltámadt, ismét az Írás szerint. Megjelent Péternek, majd a tizenkettőnek. Később egyszerre több mint ötszáz testvérnek is megjelent. Ezek közül a legtöbben még élnek, néhányan azonban már meghaltak. Azután megjelent Jakabnak, majd az összes apostolnak. Utánuk pedig, mint egy elvetéltnek, megjelent nekem is.
Én ugyanis az utolsó vagyok az apostolok között, s arra sem méltó, hogy apostolnak hívjanak, hiszen üldöztem az Isten egyházát. De Isten kegyelméből vagyok az, ami vagyok, s rám árasztott kegyelme nem maradt bennem hatástalan. Többet dolgoztam mindegyiküknél, igaz ugyan, hogy nem én, hanem az Isten kegyelme, amely velem van.
Mindegy tehát, hogy én vagy ők: ugyanazt hirdetjük, s így lettetek hívőkké.
Ez az Isten igéje.

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Amikor Jézus egyszer a Genezáret tavánál állt, nagy tömeg sereglett köréje, hogy hallgassa az Isten szavát. Jézus látta, hogy a tó partján két bárka vesztegel. A halászok kiszálltak, és a hálóikat mosták. Beszállt hát az egyik bárkába, amelyik Simoné volt, s megkérte, hogy vigye kissé beljebb a parttól. Aztán leült, és a bárkából tanította a népet.
Amikor befejezte a tanítást, így szólt Simonhoz: ,,Evezz a mélyre, és vessétek ki a hálótokat halfogásra." ,,Mester - válaszolta Simon -, egész éjszaka fáradoztunk, s nem fogtunk semmit, de a te szavadra, kivetem a hálót." Meg is tette, s annyi halat fogtak, hogy szakadozni kezdett a háló. Intettek a másik bárkában levő társaiknak, hogy jöjjenek és segítsenek. Azok odamentek, és úgy megtöltötték mind a két bárkát, hogy majdnem elsüllyedt.
Ennek láttán Simon Péter Jézus lábához borult, és e szavakra fakadt: ,,Uram, menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok." A szerencsés halfogás láttán ugyanis társaival együtt félelem töltötte el. Hasonlóképpen Jakabot és Jánost is, Zebedeus fiait, Simon társait. De Jézus bátorságot öntött Simonba: ,,Ne félj! Ezentúl emberhalász leszel."
Erre partra vonták hajóikat, és mindenüket elhagyva követték Jézust.
Ezek az evangélium igéi.
Ne félj! - Ezentúl emberhalász leszel!
Lk 5,1-11
Nagyobb kép Link

........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te Péter apostolt és halásztársait követésedre és emberhalászatra hívtad meg. Ők kezdetben nem értették pontosan mit jelent új feladatuk, az emberhalászat, mégis olyan erővel ragadta meg őket a te hívásod, hogy nem tiltakoztak és nem ellenkeztek, hanem rögtön indultak és tanítványaid lettek. Benned felismerték az Isten Fiát, akinek odaadhatják életüket, s akit érdemes szolgálniuk. Segíts minket, akiket szintén meghívsz követésedre és szolgálatodra, hogy mi is készséggel fogadjuk hívásodat, és bátran vállaljuk az emberhalászatot, amivel megbízol minket!
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
A dublini lövöldözés:
  2016-02-06 21:41:52, szombat
 
  Forrás24.hu
A dublini lövöldözés:
Kovács Kokó István is ott volt a dublini leszámolásnál. Pénteken Dublinban, a Regency Hotelben rendőrnek álcázott támadók AK-47-essel lövöldözni kezdtek, egy ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsérültek. A szállodában épp a hétvégi, Klánok Összecsapása névre elkeresztelt bokszgála mérlegelését tartották. Az eseményt a történtek után lefújták. A monokli.com azt írja, hogy a gála WBO-supervisora Kovács Kokó István lett volna, aki szintén ott volt a hotelban. A portál értesülései szerint neki nem esett baja, mert a lövöldözés már a főmérkőzés mérlegelése után történt.
Videó Link
 
 
1 komment , kategória:  Hírek  
Chicharito lőtt, labda helyett Müller kötött ki a hálóban
  2016-02-06 21:34:50, szombat
 
  Chicharito lőtt, labda helyett Müller kapus kötött ki a hálóban
Videó Link

...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Hosszú Katinka a Pöttyösre is nemet mondott
  2016-02-06 21:22:40, szombat
 
  Nagyobb kép Link

...... .......


Miután Hosszú Katinka nem akart egy reklámfilmben ingyen szerepelni, az úszószövetség és az úszó közötti békéltetésre felkért szervezet, a MOB szintén megkínálta egy ingyenes lehetőséggel. 30 éve még természetes volt a sportolók kiszolgáltatottsága, úgy látszik, ez a beidegződés azóta sem nagyon változott.
Hosszú Katinka az egész országot megmozgató ügye egy tavaly nyáron készülő promóciós film miatt pattant ki. Magyarország 2017-ben vizes-világbajnokságot rendez, ehhez készítettek egy reklámfilmet, és a hivatalos szervek elvárták, hogy a sportolók ehhez adják az arcukat.
Ezt a 30 másodperces filmet először a kazanyi világbajnokságon vetítették le. A film szereplőinél azonban érdekesebb a film finanszírozása: még tavaly júliusban azt írta a kecskeméti újság, a Petőfi népe, hogy az 55 millióba kerülő filmet Kecskemét város önkormányzata fizette ki.
A 30 másodperces promóciós film 1 másodperce tehát csaknem 2 millió forintba került, így nem csoda, hogy a filmben való szerepléséért Hosszú pénzt kért, de Gyárfás Tamás elnök erre nemet mondott.
Ezt a nyári sérelmet tavaly november végén, amikor ismét egy asztalhoz ültek, Gyárfás ismét szóba hozta a szövetség vezérkara, a kapitány, a versenyző valamint az edzője előtt. Úgy tudjuk, ezután Hosszú angolul egy papírcetlire feljegyzett valamit Shane Tusupnak, amiben vázolta, miről van szó, majd mindketten felálltak az asztaltól és távoztak. Sós Csaba, a szövetség szakmai alelnöke ott volt ezen a megbeszélésén. Szerinte nem volt sem teátrális, sem modortalan a kivonulás, de még mindig ennek látjuk a nyomait. A kommunikáció hiánya azóta is szembetűnő a felek között.
A 2017-es vb promóciós filmje körül kialakult helyzet a meg nem értés, az elvi különbség legfőbb alapja.
Minden más, ami a konfliktusra rárakódott, például az elemzőszoftverre vonatkozó kérés, már csak a sztori másodlagos vagy harmadlagos vetülete.
Tusup azt szeretné, ha Katinkát mindig rendesen megfizetnék, miközben az autoriter stílusú Gyárfásnál az ingyenesség alaptétel volt ebben a promócióban is. Ha Gyurta Dániel és Kásás Tamás ingyen vállalja, akkor neki sem jár érte pénz, és mert már akkor is sokat kapott az úszósporttól, amikor még nem volt ekkora klasszis.

Gyárfás Tamás, Hosszú Katinka és Shane Tusup Dohában, akkor átvette a világ legjobbjának járó díjat. Fotó: Szaka József / MÚSZ
...... ......


Hosszú Katinka Az Év Sportolója díjátadón, 2015. február 7-én. Fotó: Mohai Balázs
...... ...........


Mivel jelenleg a magyar sportban Hosszú Katinkáé a legpiacképesebb brand, sokan őt szeretnék felhasználni, hiszen az ismertsége nemcsak itthon kimagasló, hanem külföldön is. Személyes tapasztalat, a kazanyi vb-n percek alatt elkapkodták az Iron Lady megjelölésű pólókat, sapkákat, dresszeket. Ezt csak azért említjük, mert a Magyar Olimpiai Bizottság partnere, a Túró Rudi is kinézte Hosszút nagy szabású kampányához az idei, olimpiai évre. A cég tavaly december óta a MOB aranyfokozatú támogatója.
,,A Túró Rudit, vagy ahogy sokan nevezik, a "Pöttyöst" évtizedek óta minden gyerek és felnőtt egyaránt ismeri és szereti. Ezt az ismertséget szeretnénk felajánlani a magyar olimpiai mozgalomnak" - mondta Szautner Péter, a terméket gyártó FrieslandCampina Zrt. vezérigazgatója a szerződés aláírásakor.
A vezérigazgató hozzátette: nyárig, a riói olimpiáig a Túró Rudi csomagolásán is népszerűsíteni kívánják az olimpiát, a játékokra készülő sportolókat.
Reméljük, minden Pöttyös-fogyasztót sikerül aktív olimpiai szurkolóvá varázsolni
- idézte Szautnert a MOB honlapja.
Miközben a Túró Rudi 4 millió kártyát legyárt, majd nagyjából áprilisban beindítja a kampányát, az olimpiai eszmét is népszerűsítené és bemutatná a magyar sportolókat. A kártyákat 90 százalékban a Túró Rudi multipackekhez csomagolnák - ezeket gyűjthetnék a gyerekek össze egy albumba -, a többit lehetne külön csomagban megvásárolni.
A másik részről is érthető a szándék, nemcsak a jelenlegi olimpikonok kerültek fel a kártyákra, hanem a múlt kiválóságai is, ezzel a hagyományőrzés volt a MOB célja. Aztán kiderült, hogy mint az elmúlt évtizedekben szinte mindenki - kiforrott gyakorlat hiányában -, a két fél is okosba' kívánta megoldani a kérdést.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Újabb könnyed győri siker a kézilabda BL-ben
  2016-02-06 21:12:05, szombat
 
  Győri ETO - Bucarest 32:24 - ezzel a középdöntőben 11 pontja van
A Győri Audi ETO KC 28-22-re legyőzte a vendég CSM Bucuresti csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének szombati játéknapján, így már csak a címvédő montenegrói Podgoricával kell megküzdenie a csoport első helyéért.

...... ..........


Női B.L. középdöntő
7. forduló, 2. csoport:
Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti (román) 28-22 (12-10)
Vardar Szkopje (macedón)-Sävehof (svéd) 37-25 (19-10)
Midtjylland (dán)-Buducnost Podgorica (montenegrói)

1. csoport:
Rosztov Don (orosz)-Thüringer HC (német) 30-24 (15-7)
Larvik (norvég)-Fleury Loiret (francia) 26-31 (14-15)
Baia Mare (román) - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-24 (16-14)
A középdöntő február végén zárul. A két hatos csoport legjobb négy helyezettje keresztbe játszik az áprilisi negyeddöntőben, és a párharcok győztesei jutnak a május 7-8-i budapesti négyes döntőbe.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Ma 99 éves Gábor Zsazsa
  2016-02-06 21:06:14, szombat
 
  Írta: Kádas Andi 2016.02.06
Ma 99 éves Gábor Zsazsa - Magyar nőként az amerikai luxus megtestesítője lett.
Miss Hungary-ként kezdte, hozzáment egy Hiltonhoz, csillagot kapott a hollywoodi Walk of Fame-en és dalt is írtak róla. A világ ,,legzsazsább" színésznője 99 éves.
Gábor Sári néven látta meg a napvilágot 1917-ben Budapesten, alig 19 ével később pedig az ország legszebb nőjének választották. 1941-ben költözött Hollywoodba, majd egészen filmbe illő életet élt. Kilencszer házasodott, jelenlegi férjével, Frédéric von Anhalttal 1986-ban keltek egybe. Hullámhegyek és hullámvölgyek követték egymást élete során, lánya, Francesca Hilton fogantatása sem volt mindennapi, a színésznő életrajzi könyvében leírja, hogy akkori férje, Conrad Hilton (aki nem mellesleg a Hilton-szállodalánc megalapítója) megerőszakolta és teherbe ejtette. Lányuk már a válás után született, sikeres fotós, könyvkiadó és színésznő volt, majd tavaly tragikus körülmények közt elhunyt. Erről Zsazsa a mai napig nem tud, egészségi állapota nagyon törékeny, ezért a fiatal playboyokéhoz hasonló életet élő férje úgy ítélte meg, hogy a szomorú hírbe beleroppanna.

A legamerikaibb magyar
Gábor Zsazsa egy igazi jelenség, nevét mindenki ismeri világszerte, születésnapja alkalmából visszatekintünk dívás stílusára, ami az egyik legamerikaibb színésznővé tette a magyar lányt.
....


Cikk bővebben Link
 
 
1 komment , kategória:  Hírek  
Bélpolip: milyen tünetekkel jár?
  2016-02-06 21:00:05, szombat
 
  Házipatika Link  
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Hitler hóshow-ja 1934 téli olimpia
  2016-02-06 20:56:34, szombat
 
  168 óra Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Eltitkolt kézfogás hitlerrel
  2016-02-06 20:54:53, szombat
 
  Magyar idők Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Visszakéri Ausztria a menekültekre fordított többletpénzt
  2016-02-06 20:51:55, szombat
 
  24.hu Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 61 db bejegyzés
e év: 1908 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.