Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 261 
Gyöngyökkel diszitett húsvéti tojások
  2017-03-31 17:13:55, péntek
 
  ...... ......



...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
2017.03.25 Öröm vasárnapja
  2017-03-30 17:48:08, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Kutya mama_papa és a három gyermekük
  2017-03-30 10:57:58, csütörtök
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Ferenc pápa fatimai utazásának programja
  2017-03-30 10:42:10, csütörtök
 
  Mint ismeretes, Ferenc pápa május 12-én és 13-án kétnapos látogatást tesz Portugáliában, a fatimai Miasszonyunk kegyhelyen, a Mária-jelenések centenáriuma alkalmából. A Szentszék most közzétette a pápai zarándoklat részletes programját.
Ferenc pápa megérinti Fatima szűzanya szobrát
...... ......



Május 12., péntek
A Szentatya 14 órakor indul Róma Fiumicino repülőteréről a portugáliai Monte Real légi bázisra, ahová helyi idő szerint 16.20 érkezik meg. A fogadási ünnepség után 16.35-kor magántalálkozóra kerül sor a pápa és a portugál államfő között a Monte Reali légi bázison. 16.55-kor a pápa megtekinti az ott található kápolnát, majd 17.15-kor helikopteren a fatimai stadionba repül. Fél órás út után érkezik meg a stadionba, ahonnan nyitott autóval a kegyhelyre hajt. 18.15-kor a pápa látogatást tesz a jelenési kápolnában és imádkozik. 21.30-kor megáldja a jelenési kápolna gyertyáit, és köszönti az egybegyűlteket, majd elimádkozza a rózsafüzért.

Május 13., szombat
Szombaton reggel 9.10-kor Ferenc pápa találkozik a portugál miniszterelnökkel a Kármel-hegyi Miasszonyunk házban. 9.40-kor látogatást tesz a fatimai Rózsafüzér-bazilikában. 10 órakor szentmisét mutat be a szentély emelvényén. A pápa homíliát mond és üdvözli a betegeket. Fél egykor a portugál püspökökkel ebédel a Kármel-hegyi Miasszonyunk házban. 14.45-kor a Monte Reali légi bázison elbúcsúztatják a Szentatyát, aki helyi idő szerint 15 órakor visszaindul repülőgéppel Rómába, ahova várhatóan 19.05-kor érkezik meg.

Fatima (+1h UTC) és Róma (+2h UTC) között egy óra időeltolódás van

Ferenc pápa fatimai látogatásának logója
...... ......


Február 13-án közzé tették a pápai út logóját, amely többféle szándékot juttat kifejezésre. Az első, hogy vizuálisan támogatni kívánja a Szentatya arculatát az egyszerű és világos tipográfiai jelleggel. Ugyanakkor a stílus, amelyet Dino Santos tervező 2008-ban készített, jól kifejezi a portugál kultúrát. A logót Francisco Provvidenza tervezte.

Ferenc pápa zarándoklatának témája Szűz Mária szeplőtelen szíve
- A második célja az volt, hogy megmutassa: Ferenc pápa zarándoklatának témája ,,Szűz Mária szeplőtelen szíve". A szív forma, két egymásba érő, szimmetrikus ellipszis Mária tisztaságát képviseli és önmaga kiüresítését, hogy feltöltődjön Isten szeretetével. A logón látható szív előtérbe helyezi az Atya irgalmas szeretetét és benne a rózsafüzér keresztjével, hogy ne feledkezzünk meg Fia megváltó szenvedéséről.
A Fatimai Szűz üzenete sürgetően a rózsafüzér imádkozására hív
- A logó harmadik célkitűzése, hogy kifejezze: a Fatimai Szűz üzenete sürgetően a rózsafüzér imádkozására hív, a szív forma ugyanis a rózsafüzér szemeiből áll össze. Negyedrészt a logóban kifejezésre jut, hogy a zarándoklat beilleszkedik a jelenések 100. évfordulójának szertartásaiba a mottóval együtt: ,,Máriával a remény és a béke zarándoka". Továbbá Ferenc pápa fatimai látogatásának logóját különböző média felületeken is megjelenítik. Az esemény poszterén egy, a Vatikánban készült fotó látható. A pápa fizikai közelségét és szeretetét fejezi ki, aki mosolyog, üdvözlésre és áldásra emeli kezét.
Egyszerű és könnyen érthető, mint a szent (Assisi Szent Ferenc), akiről a pápa a nevét választotta
A terv koncepciója tehát az, hogy grafikusan kifejezésre juttassa az irgalmasság lelkületét és a békét, amelynek Ferenc pápa a hírnöke. Egyszerű és könnyen érthető, mint a szent (Assisi Szent Ferenc), akiről a pápa a nevét választotta. A logóban megjelenik a Fatimai Mária kegyhely és jelképei: a szív és a rózsafüzér.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ámítás kategóriája
  2017-03-30 10:35:35, csütörtök
 
  ...... ........


Bár igaz lenne a Facebook jóslása. Rám férne már egy pénzbeli segítség, hogy könnyeben élhessek.
2019 évet még meg is kell érnem
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Ferenc pápa Szent Ambrus városában
  2017-03-30 10:29:37, csütörtök
 
  a szegényeké az elsőbbség. Bővebben Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa Úrangyala imádsága 03.27
  2017-03-30 10:26:47, csütörtök
 
  Éljünk úgy, mint a keresztségben kapott világosság gyermekei. Bővebben Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A Pápai Ház szónokának harmadik nagyböjti beszéde:
  2017-03-30 10:21:58, csütörtök
 
  A Szentlélek vezet be Krisztus halála titkába Bővebben Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa szerdai katekézise: 03.29
  2017-03-30 10:17:43, csütörtök
 
  Nagyböjt a reménység útja a föltámadt Jézus felé. További olvasmány Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Akik jót cselekedtek, feltámadnak az életre;
  2017-03-29 17:16:16, szerda
 
  Egy alkalommal Jézus ezt mondta a zsidóknak: ,,Az én Atyám szüntelenül munkálkodik, ugyanúgy munkálkodom én is." E szavak hallatára a zsidók még inkább az életére törtek, mert nemcsak a szombati nyugalmat szegte meg, hanem Istent Atyjának mondta, és így egyenlővé tette magát Istennel. Jézus azonban tovább hirdette: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: a Fiú semmit sem tehet önmagától. Csak azt teheti, amit az Atyánál lát. Amit ugyanis az Atya cselekszik, azt cselekszi a Fiú is. Az Atya szereti a Fiút, és mindent megmutat neki, amit cselekszik. Sőt még nagyobb dolgokat is mutat majd neki, hogy csodálkozzatok rajta. Amint ugyanis az Atya halottakat támaszt föl és kelt életre, úgy a Fiú is életre kelti azokat, akiket akar. Az Atya nem ítél meg senkit sem, hanem az ítéletet egészen a Fiúra bízta, hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, ahogyan az Atyát tiszteli. Aki a Fiút nem tiszteli, az nem tiszteli az Atyát sem, aki a Fiút küldte. Bizony, bizony, mondom nektek: aki hallgat az én tanításomra, és hisz abban, aki engem küldött, annak örök élete van, és nem sújtja őt az ítélet, mert már átment a halálból az életre. Bizony, bizony, mondom nektek: eljön az óra - sőt már itt is van -, amikor a halottak meghallják az Isten Fiának szavát. Meghallják, és életre támadnak. Amint ugyanis az Atyának élete van önmagában, a Fiúnak is megadta, hogy élete legyen önmagában. A Fiúnak hatalmat adott arra is, hogy ítéletet tartson, mert ő az Emberfia. Ne csodálkozzatok ezen! Eljön az óra, amikor a halottak meghallják az Isten Fiának szavát, és előjönnek sírjukból. Akik jót cselekedtek, feltámadnak az életre; akik rosszat tettek, feltámadnak a kárhozatra. Én önmagamtól semmit sem tehetek. Amint (Atyámtól) hallom, úgy ítélek; és az én ítéletem igazságos, mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, aki küldött engem."
Jn 5,17-30

Imádság
Krisztus Jézus! Veled lehetővé válik, hogy megismerjük Istent, csak engednünk kell, hogy átjárja életünket, ami már befogadtunk az evangéliumból, bármily kevés legyen is az. Ez a kevés éppen elég ahhoz, hogy napról napra előrébb jussunk, hisz Te nem ,,megérkezett embereknek" szeretnél minket. Krisztus, a Te szegényeid maradunk egész életünkben, emberek, akik a maguk egyszerűségében igyekszünk bizalmunkat a hit titkába vetni.

OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
A választott nép hivatása, hogy megmutassa: milyen az Istennel kötött szövetség.
A szabadulásra váró népnek ezt mondja az Úr: ,,A kegyelem idején meghallgatlak, a szabadulás napján segítségedre leszek. Megőriztelek, és szövetséges néppé tettelek, hogy helyreállítsd az országot, és birtokodba vedd az elpusztított örökséget; hogy azt mondd a foglyoknak: »Menjetek!«, és a sötétségben levőknek: »Jöjjetek a világosságra!« Minden út mentén legeltetnek majd, és minden kopár halmon legelőt találnak. Nem éheznek és nem szomjaznak, forró szél nem éri, és a nap heve nem égeti őket. Mert aki megkönyörült rajtuk, az vezeti, és vizek forrásaihoz tereli őket. Úttá teszem nekik a hegyeket, és járhatóvá az ösvényeket. Íme, ezek messze távolról jönnek, azok északról és a tenger felől, amazok pedig a déli országokból. Zengjetek dicséretet, egek, és ujjongj te, föld! Hegyek, daloljatok örömötökben, mert az Úr megvigasztalja népét, és megkönyörül szegényein. Így panaszkodott Sion: »Elhagyott az Úr! Megfeledkezett rólam!« De megfeledkezhet-e kisgyermekéről az asszony, és megtagadhatja-e szeretetét méhe szülöttétől? De még ha az megfeledkeznék is, én akkor sem feledkezem meg rólad."
Ez az Isten igéje.
Iz 49,8-15

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. (Vö. 8a. vers.)
Előénekes: Irgalmas az Úr és kegyelmes, * nagy irgalmú és hosszan tűrő.
Az Úr mindenkihez jóságos, * és irgalmas minden művéhez.
Hívek: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve.
E: Hűséges az Úr minden szavában, * és tettei szentnek hirdetik.
Az Úr a botladozót fenntartja, * és fölemeli, akit megaláztak.
H: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve.
E: Igazságos az Úr minden útján, * és szent minden művében.
Közel az Úr mindazokhoz, akik őt hívják, * akik hozzá kiáltanak igaz szívvel.
H: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve.
Zsolt 144,8-9.13cd-14.17-18

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Nagyböjt köznapjaira II.
Pap: Testvéreim! Kérjük mennyei Atyánkat, hogy a nagyböjti szent időben készségesen hallgassuk az ő szavát, és azt meg is valósítsuk életünkkel!
Lektor: 1. Az evangélium világossága űzze ki az emberek szívéből a bűn sötétségét!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Megváltónk jósága és emberszeretete az Egyházon keresztül áradjon ki az egész világra!
Hívek: Kérünk téged...
3. Krisztus békéje szüntesse meg a népek közötti gyűlölködést és viszálykodást, hogy a nemzetek békében munkálkodhassanak!
Hívek: Kérünk téged...
4. A nagyböjti szentbeszédek szítsák fel a hívekben a bűnbánat és a megtérés kegyelmét!
Hívek: Kérünk téged...
5. A kegyelem ereje segítsen minket, hogy a kísértéseknek mindenkor ellenálljunk és a jóban állhatatosan megmaradjunk!
Hívek: Kérünk téged...
Pap: Mindenható, örök Isten, irgalom Atyja! Fordulj felénk jóságosan, amikor bűnbánattal és bizalommal közeledünk hozzád, és újítsd meg kegyelmedet népedben. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 261 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 261 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.