Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/56 oldal   Bejegyzések száma: 551 
Mindenkit meglepett Ferenc Pápa
  2013-03-31 22:19:28, vasárnap
 
  Nem szólalt meg idegen nyelven, csak olaszul mondta el húsvéti üzenetét az új pápa.

A vasárnapi szentmise után Ferenc pápa a Szent Péter-bazilika erkélyéről mondta el húsvéti üzenetét, majd Urbi et Orbi (Róma városának és a világnak szóló) áldását adta. Nagy meglepetésre az új pápa elődeivel ellentétben nem köszöntötte a világ népeit idegen nyelveken. Csak olaszul beszélt.
- A katolikus egyházfő a béke megteremtésére szólított fel. Elítélte a kábítószer-csempészettel összefüggő erőszakot, valamint a természeti kincsek páratlan mértékű kizsákmányolását a Földön.
Politikai rendezést sürgetett a szíriai válságban, megbékélést a Közel-Keleten, különösen az izraeliek és a palesztinok között. Szorgalmazta, hogy legyen béke Ázsiában is, így a Koreai-félszigeten, ahol felül kell emelkedni a megosztottságon. "Könyörögjünk, hogy küzdjék le az ellentéteket és érlelődjön meg a kiengesztelődés megújult szelleme" - mondta az új pápa.
- Ferenc pápa első húsvét vasárnapját a Szent Péter tértől a majdnem az Angyalvárig álló hatalmas tömeg követte. A szentmise és a beszéd között a pápa nyitott autóval körbejárta a teret, ahol többek között egy beteg kisfiút vett kézbe. Egy argentin hívő a Buenos Aires-i San Lorenzo labdarúgócsapat mezét adta neki.
- Hétfőn a pápa Regina Coeli (Mennyek királynője) imát mond a Szent Péter téren. Ezt szintén meglepetés követi - mondta el korábban Federico Lombardi szentszéki szóvivő, de azt nem árulta el, miről van szó.

Óriási tömeg előtt tartott misét Ferenc pápa.
A hívőkkel teljesen megtelt Szent Péter téren pontifikálta Ferenc pápa a húsvét vasárnapi szentmisét. A vatikáni szóvivő szerint csaknem 250 ezer ember gyűlt össze az ünnepi eseményre.
Az egyházfő a szombati virrasztás után személyesen mutatta be az ünnepi misét is. Ferenc pápa és a bíborosok a bazilikából vonultak ki a térre. A pápa egyszerű fehér ruhát viselt és nem mondott homíliát. A mise után pedig egy nyitott autóban körbejárta a teret.
A Szent Péter-bazilika előtt felállított szabadtéri oltárt és az egész teret mediterrán virágok és növények díszítették.
A pápa délben a bazilika lodzsájáról beszédet mond és Urbi et Orbi áldását adja. A Vatikán közlése szerint elődeihez hasonlóan a világ népeit is üdvözli, de rövidebb formában.
Ferenc pápa húsvétvasárnapi Twitter-üzenete (@pontifex) a nem hívőkhöz szólt és a szombati vigílián elhangzottakat ismételte meg. "Fogadd be életedbe a feltámadott Jézust. Ha eddig távol voltál tőle, tegyél egy kis lépést felé: tárt karokkal vár téged".


- Ferenc pápa vezette szombat este a húsvéti vigíliát, amely a tűz megáldásával és a húsvéti gyertya meggyújtásával kezdődött a római Szent Péter bazilikában. Húsvét hétfőre meglepetéssel készül a katolikus egyházfő.
Ferenc pápa a bazilika bejáratánál áldotta meg a tüzet. A húsvéti gyertyára egy alfa és egy ómega betűt vésett az idei évszámmal együtt. Az egyházfő a kezükben gyertyát tartó bíborosokkal a templom főoltáráig vonult. A zsúfolásig megtelt bazilika kezdetben sötét volt, majd amikor a pápa megérkezett az oltárhoz, fényárba borult. A Resurrexit (Feltámadott) rítusnál megszólaltak a Szent Péter bazilika harangjai.
"Krisztust az élők között kell keresni"
Homíliájában a pápa arra intette a híveket, hogy ne zárkózzanak magukba, ne veszítsék el a reményt, és ne adják fel soha. Nincsen bűn, melyet Isten meg ne bocsátana, nincsen helyzet, melyet Isten meg ne tudna változtatni - mondta. Hozzátette, "olyanok vagyunk mint az apostolok: ahhoz ragaszkodunk, ami biztonságot ad, inkább egy sírnál időzünk, a halottakra gondolunk(...) Krisztust az élők között kell keresni".
"Az újdonság gyakran félelmet kelt bennünk, de ne zárkózzunk el előle, ne féljünk attól az újdonságtól, melyet Isten hoz az életünkbe, mivel ő mindig meglep bennünket" - mondta.
A vigílián a pápa egy olasz, egy albán, egy orosz és egy amerikai fiatal felnőttet részesített a keresztség, az elsőáldozás és a bérmálás szentségében.
A Ferenc pápa vezette első nagyszombati virrasztáson a hagyomány szerint egymást követte az igeliturgia, a keresztségi liturgia és az eucharisztia liturgiája, de a több órás szertartás az új pápa akarata szerint rövidebb volt az eddig megszokottnál.
Bemutatták a torinói leplet
Szombaton a RAI olasz közszolgálati televízióban kiállították a torinói szent leplet. A torinói székesegyházban őrzött ereklyét másfél órán keresztül lehetett látni a képernyőn. Ez utoljára 1973-ban történt meg. A szent lepel bemutatását Ferenc pápa videóüzenete kísérte.
Meglepetéssel készül Ferenc
Vasárnap az egyházfő a Szent Péter téren mutat be szentmisét. Délben a bazilika erkélyéről húsvéti beszédet mond, majd Urbi et Orbi áldását adja Róma városára és a világra. A Vatikán bejelentése szerint Ferenc pápa is több nyelven köszönti majd a világ népeit, de a több mint hatvan nyelven megszólaló elődeihez képest "egyszerűbb és rövidebb formában".
Hétfőn a pápa Regina Coeli (Mennyek királynője) imát mond a Szent Péter téren. Ezt meglepetés követi - mondta Federico Lombardi szentszéki szóvivő, aki nem árulta el, miről van szó.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Erdei Zsolt IGAZSÁGTALAN BIRÓI pontozással kapott ki.
  2013-03-31 22:13:08, vasárnap
 
  Gracsov eddigi mérlege 12 győzelem egy döntetlen és egy vereség. Erdei mind a 33 meccsét megnyerte eddig. Ha Erdei nyer Gracsov ellen, akkor júniusban az Edwin Rodriguez - Ezequiel Osvaldo Madern-meccs győztesével bokszol egymillió dolláros fődíjért
- Erdei Zsolt Monte-Carlóban lépett a ringbe, az ún. ,,millió dolláros szupernégyes" fantázianevű minitorna első fordulójában, és megosztott pontozással vereséget szenvedett az orosz Gyenyisz Gracsovtól. Erdei először kapott ki profi pályafutása során.

Láttam a mérkőzést.
Az én véleményem megeggyezik a mérkőzést közvetítő riporterekével, miszerint Zsolt miind a tíz menetet fölényesen nyerte.
"A bírok biztosan fordítva nézték a számokat"

A képen bal oldalt Erdei Zsolt, ellenfele az orosz Gyenisz Gracsov
....


Gracsov és a bírók elvették Erdei veretlenségét
A profi ökölvívás világában nem egyedi eset, hogy a pontozóbírák meglepő döntést hoznak, és a gyengébb ellenfelet kiáltják ki győztesnek. Más megközelítés alapján, a pontozóbíró akit jobbnak, pontosabbnak, agresszívabbnak, vagy kezdeményezőbbnek lát, annak adja a menetet, így erősen szubjektív is lehet a döntés. Erre láttunk példát szombat este is, amikor az egyik pontozó Erdeinek adta két ponttal a meccset, míg a másik ugyanennyivel Gracsovnak.
És éppen emiatt kérdőjelezhető meg egy-egy döntés tisztasága. Ugyanis könnyen részrehajló lehet a pontozóbíró, komolyan befolyásolva a meccset anélkül, hogy megvádolható lenne, hiszen nem csak az értékelhető találatokat pontozzák. Gracsov többnyire csak a levegőt és Madár kettős fedezékét püfölte, de két bíró mégis ezt értékelte, és nem Erdei tiszta, gyors ütéseit.
Persze ezek a kirívó esetek nem csak az ökölvívásra jellemzőek, hanem a pontozásos sportágak többségére is, hiszen a szubjektivitás miatt mindig benne van a pakliban, hogy hibáznak a pontozók, mást ítélnek szépnek, eredményesnek, jobbnak, mint társuk, vagy pusztán csak elfogultak valamelyik versenyzővel szemben. Egy biztos, Erdei Zsolt épp emiatt veszítette el veretlenségét szombat este...

Videó link Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Doros Ferencné, Évaától kaptam
  2013-03-31 21:52:11, vasárnap
 
  Szia drága barátnőm!
Egy kis nyuszi megérkezett,
Rólad el nem felejtkezett,
hozott Neked üzenetet,
Boldog húsvéti ünnepeket!
további kellemes ünnepet
.Puszi Doros Ferencné, Éva
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Ilonka húsvéti képei
  2013-03-31 21:44:38, vasárnap
 
  .....



......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Maryel húsvéti képe
  2013-03-31 21:42:26, vasárnap
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Kotlósanyó a kis csibéivel
  2013-03-31 21:37:28, vasárnap
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Vidám húsvéti tojások
  2013-03-31 21:32:23, vasárnap
 
  ......

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Nyuszi legény locsolni megy
  2013-03-31 21:29:58, vasárnap
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Együtt a karácsony és a húsvét
  2013-03-31 21:27:42, vasárnap
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Kereszttel festett tojások
  2013-03-31 21:24:30, vasárnap
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/56 oldal   Bejegyzések száma: 551 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 551 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.