Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 256 
Tegnap este.....
  2014-07-31 23:16:53, csütörtök
 
  Ditkétől kaptam
...... ......

 
 
1 komment , kategória:  Verses képek  
Myszty verses kép
  2014-07-31 23:11:46, csütörtök
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Az I. világháború 100. évfordulójának történelmi naptára
  2014-07-30 22:14:04, szerda
 
  ...... ........... ..........


Hősök Naptára: Link KLIKK a LINKRE

- Az első világháború magyar hőstetteit idézi fel a történelmi sorozat.
Az I. világháború kitörésének százéves évfordulója alkalmából Hősök Naptára címmel rendhagyó történelmi múltidézést indított el a hungarianarmedforces.com internetes oldal. A honlap szerkesztői a nagy háború magyar hőseiről és hőstetteiről kívánnak megemlékezni.
Az oldal szerkesztői a háború kitörésének napjától kezdődően lehetőség szerint minden napon egy-egy, többnyire kitüntetéssel is elismert haditett-leírást közölnek a portálon egészen 2018 november elejéig, a háború végéig. Az esetleírásokat, melyek a naptár aktív napjaira klikkelve válnak elérhetővé, számos illusztráció, korabeli fotó egészíti ki.
Az internetes oldalon örömmel várják a családok birtokában lévő első világháborúban harcolt magyar katonák hőstetteinek leírását is, hogy ezeket is felvehessék a naptárba. Így tehát a Felvidékről besorozott magyar katonák ismert és kevésbé ismert hadi tetteivel is bővülhet a sorozat.
Ahogyan a Hősök Náptára szerkesztői az oldalon fogalmaznak, a kezdeményezéssel a százéves évfordulón a nagyapák, dédapák, a Magyar Királyság egykori katonái emléke előtt szeretnének tisztelegni. Korábban - mint ahogyan arról a Felvidék.ma is beszámolt - hasonló kezdeményezést indított el "Hősök arcképcsarnokában" címmel a magyar kormány Honvédelmi Minisztériuma (HM) honlapján. Az első és második világháborúban hősi halált halt magyar katonák veszteségi adatbázisát tartalmazó minisztériumi honlapon már csaknem százezer - köztük számos felvidéki - katona többségében a hozzátartozók által elküldött fényképe található meg.
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Ünnepi bélyeg a világháborús centenáriumra
  2014-07-30 21:46:40, szerda
 
  ...... .....


Nagyobb kép Link

- Szarajevó: az I. világháború 100. évfordulójára emlékeznek olvasható + videó Link és Link

- Facebook oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
2014. július 26. Világháborús centenárium
  2014-07-30 21:42:31, szerda
 
  - hirado.hu, 2014. július 26. Világháborús centenárium - Vasárnap kezdődnek a megemlékezések.
Vasárnap, az évforduló előtt egy nappal világszerte egy időben, magyar idő szerint 9.30-kor játsszák el neves trombitások a híres katonai takarodót, az Il Silenziót. Az olasz miniszterelnökség kezdeményezésének szervezői Magyarországról a fiatal dzsessztrombitást, Koós-Hutás Áront kérték fel, aki a budai Vár Savoyai teraszán adja elő a művet. Ugyanekkor többi között Nagy-Britanniában, Portugáliában, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és az Egyesült Államokban hangzik fel a dal az elesettek emléke előtti tisztelgésként.
Hétfőn a veszprémi Szent Imre templomban ökumenikus imádsággal egybekötött megemlékezést tart a Veszprémi Érsekség, a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény és a Keresztény Katonák Szövetsége. Beszédet mond Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) és Zentai László ezredes, helyőrségparancsnok, ökumenikus imádságot mond Márfi Gyula veszprémi érsek, Isó Zoltán evangélikus lelkész és Szabó György alezredes, protestáns tábori lelkész.
Ugyancsak hétfőn a budai Várban lévő Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartja megemlékezését a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Posta Zrt. Bemutatják az I. világháborús tüzérségi lövedékek a győri Magyar Ágyúgyár lőteréről című kiállítást, és ünnepélyesen forgalomba bocsátják a Magyar Posta első világháborús emlékbélyegét. Az ünnepségen beszédet mond Kun Szabó István vezérőrnagy, a minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, továbbá köszöntőt mond Kovács Vilmos, a múzeum parancsnoka és Sárközy Ágnes, a Magyar Posta Zrt. kiskereskedelmi és üzleti támogatási igazgatója.
Fegyverek közt hallgatnak a múzsák címmel tartják az első világháborús állami centenáriumi programsorozat nyitórendezvényét hétfő este, a Magyar Állami Operaházban. Az első világháborús centenáriumi emlékbizottság rendezvényén köszöntőt mond Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Az esten - amelyen arról is megemlékeznek, hogy a világháború kitörése miatt 1914 szeptembere és 1915 márciusa között bezárták az Operát - Gabriel Fauré Requiem és Gustav Mahler Dal a Földről című műve mellett részletek hangzanak el Babits Mihály, Csáth Géza, Karinthy Frigyes, Krúdy Gyula és Szép Ernő alkotásaiból, Papp János honvéd naplójából, valamint Teleki Béla és Tóbiás Ernő honvédek leveléből.
Hende Csaba honvédelmi miniszter korábbi tájékoztatása szerint az első világháború centenáriuma alkalmából nagyszabású megemlékezéseket rendeznek. Az évforduló alkalmából ismét összeállítják a világháború veszteséglistáját, ezt a nyilvántartást ugyanis az 1950-es években elégették. Egy vonatkiállítást is szeretnének létrehozni, ez 2016-ban a keleti, 2017-ben pedig a nyugati hadszínterekre jutna el.
A kormány 2013. január 1-jével hozta létre a tárcaközi Első világháborús centenáriumi emlékbizottságot, amelynek feladata a magyarországi megemlékezések koncepciójának és az első világháborút, a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és áldozatoknak emléket állító, 2014-től 2020-ig tartó programsorozat részletes tervének kidolgozása. A Magyar Tudományos Akadémiával is együttműködő plénum szakmai vezetője Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet főigazgatója. A kormány pályázati úton félmilliárd forintot fordít az évfordulóval kapcsolatos megemlékezésekre.
Száz évvel ezelőtt július 28-án üzent hadat az Osztrák-Magyar Monarchia Szerbiának, miután egy hónappal korábban egy szerb diák, Gavrilo Princip merényletben megölte a Szarajevóba látogató trónörököst, Ferenc Ferdinándot és feleségét. A konfliktus egy hét alatt világháborúvá terebélyesedett, a háborúba augusztus 4-ig a Monarchia oldalán Németország, Szerbia oldalán Oroszország, majd Franciaország és Nagy-Britannia is belépett, és 1917-ben hadat üzent a központi hatalmaknak az Egyesült Államok is.
A négy évig tartó világháború a korábbi háborúkhoz képest elképzelhetetlen pusztulást okozott: 10 millióan haltak meg, 20 millió volt a sebesültek száma, a polgári lakosságot mérhetetlen szenvedés sújtotta, és egy olyan békerendszert hoztak létre, amely magában hordozta a következő világháború csíráját.
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Gerő András: Nemzeti delírium
  2014-07-30 21:26:20, szerda
 
  es.hu, 2014. július 25.
Cikk olvasható Link

 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Felzendült az Il Silenzio: a világháború kitörésére
  2014-07-30 21:18:50, szerda
 
  - hirado.hu, 2014. július 27
Felzendült az Il Silenzio: a világháború kitörésére emlékeztek
Videó Link
Száz éve írta alá Ferenc József az Osztrák-Magyar Monarchia hadüzenetét Szerbiának, egy nappal később pedig kitört az első világháború. Vasárnap a világ számos városában, így Budapesten is megszólalt az a dal, amellyel háború idején az elesetteket búcsúztatják.
Az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából, az évforduló előtt egy nappal, július 27-én Nini Rosso ,,Il Silenzio"című művével tisztelegnek az elesettek emléke előtt. Nini Rosso a holland felszabadítás 20. évfordulójára írta a dalt, ami egy tisztelgés volt az elhunytak iránt.
Hazánkban Koós-Hutás Áron adja elő a dalt, aki elmondta, hogy a szervezők célja az volt, hogy megkeressék azokat az országokat, akik részt vettek a háborúban, és kiválasszanak egy-egy trombitást, akik egyszerre szólaltatják meg a művet. A szervezők, főként a turisták jelenlétére számítanak, de az előadás felvételről megtekinthető lesz július 27-e után is.
Nini (Nino) Rosso-Il Silencio - eredeti videó Link
Másik videó Link
Nini Rosso - IL SILENZIO (1965) Tema di " Se non avessi più te" videó Link


 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Első világháború kitörésének 100. évfodulója
  2014-07-30 21:02:24, szerda
 
  Sajtómegjelenések Kossuth rádió hallgatható Link
Az I. világháború kitörésének 100. évfordulója, 2013. december 31.
A Kossuth Rádió vendégei Töll László ezredes és prof. M. Kiss Sándor voltak.

- Számos kiállítás emlékezik meg az 1914 és 1918 közötti évekről.
Részletek: Link

- Magyar delegáltak is részt vettek a francia Centenáriumi Emlékbizottság által szervezett rendezvényen 2014. július 7-14. között Párizsban egyhetes kulturális programsorozatot szerveztek az első világháború centenáriuma alkalmából induló megemlékezés-sorozat nyitányaként, melyre a francia szervezők mintegy 80 ország 4-4 képviselőjét hívták meg. Magyarországot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részéről Nagy Gergely hallgató, és Vajkai Edina PhD hallgató, míg a Centenáriumi Emlékbizottság részéről Cseh László, az Emlékbizottság titkára és Nagy Marianna, a XX. Század Intézet történésze képviselte.

- KlubRádió, 2014. július 28.
Az I. világháború 100. évfordulója van A Honvédelmi Minisztérium mától elindítja az internetes naptárját az I. világháború kitörésének 100. évfordulója van. A címe: Nagy háborúk kis emberek hőstettei. Minden adott naptári napon van egy hős, aki azon a napon valami különleges dolgot hajtott végre. Riport hallható Gerő András történésszel. Meghallgatható Link

- MTI, 2014. július 28. Világháborús centenárium - Ma kezdődik az állami megemlékezéssorozat.
Száz évvel ezelőtt, július 28-án üzent hadat az Osztrák-Magyar Monarchia Szerbiának, miután egy hónappal korábban egy szerb diák, Gavrilo Princip merényletben megölte a Szarajevóba látogató trónörököst, Ferenc Ferdinándot és feleségét. A konfliktus egy hét alatt világháborúvá terebélyesedett, a háborúba augusztus 4-ig a Monarchia oldalán Németország, Szerbia oldalán Oroszország, majd Franciaország és Nagy-Britannia is belépett, és 1917-ben hadat üzent a központi hatalmaknak az Egyesült Államok is. A négy évig tartó világháború a korábbi háborúkhoz képest elképzelhetetlen pusztulást okozott: 10 millióan haltak meg, 20 millió volt a sebesültek száma, a polgári lakosságot mérhetetlen szenvedés sújtotta, és egy olyan békerendszert hoztak létre, amely magában hordozta a következő világháború csíráját.
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Másfél millióan utaztak a vízilabdás villamoson
  2014-07-30 20:46:40, szerda
 
  A vízilabda-Eb alkalmából járta Budapest villamosvonalait egy feldíszített villamoskocsi. Nagy sikere volt. A Magyar Vízilabda Szövetség, a Teamforce Sportmarketing ügynökség, a Budapesti Közlekedési Központ és az Univer Zrt. közös kezdeményezése volt a járat elindiítása. Volt már hasonló kezdeményezés, még a londoni olimpia ideje alatt. Nos, a villamos az indulása után összesen 330 órát menetelt, ez idő alatt 4550 kilométert tett meg, és másfél millió ember utazott rajta. Akik utazhattak vele, hat alkalommal is játékos vetélkedőben vehettek részt, különböző nyereményekért. A járat még a 24-es vonalon július 31-ig közlekedik.
Varga Dániel és Tóth Márton
.......


Női vízilabda csapat
.........



- "Az Univer Zrt. büszke arra, hogy az ország legsikeresebb csapatsportágának a támogatója. A két érem a sikerről tanúskodik, a magyar vízilabdának komoly múltja, komoly jelene és komoly jövője van. Gratulálok a szövetségnek az Eb sikeres megszervezéséhez és a hangulathoz is" - ezt Tóth-Csanádi Zita, az Univer vezérigazgató-helyettese mondta a Deák Ferenc téren rendezett amolyan búcsúztató ünnepségen. Ott voltak a női és a férfiválogatott tagjai, akik mindannyian köszönetüket fejezték ki a páratlan szurkolásért, amit tapasztalhattunk az elmúlt két hétben. A köszönetet tolmácsolta Veréb Evelin, a Teamforce munkatársa és Nemcsik Balázs, a szövetség főtitkára is
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Férfi vízilabda Világkupa ,2014 augusztus 19-24
  2014-07-30 20:40:19, szerda
 
  Férfi Vízilabda Világkupa (Almaty, Kazahsztán,2014 augusztus 19-24.):
Benedek Tibor kedden reggel ismertette az augusztus 19-24. között, Kazahsztánban esedékes vízilabda Világkupa-keretet. Az Eb-ezüstérmes csapatból négy főt hagyott ki.
Kapusok: Decker Attila, Lévai Márton
Mezőnyjátékosok:
Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Madaras Norbert, Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Varga Dénes, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Hárai Balázs

A-csoport: Montenegró, Szerbia, Egyesült Államok, Dél-Afrika
B-csoport: Magyarország, Horvátország, Ausztrália, Kazahsztán

- Hajrá Magyarország!!!!
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 256 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 256 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1455
  • e Hónap: 14893
  • e Év: 217806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.