Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/51 oldal   Bejegyzések száma: 506 
Székely János a cigányság helyzetéről:
  2019-03-31 21:49:46, vasárnap
 
  Az utolsó órában vagyunk, az új Trianon felé
2019. március 31., vasárnap | 19:18
Az utolsó órában vagyunk, most még van lehetőség arra, hogy változtassunk a helyzeten. Ha nem tesszük meg, akkor ketté fog szakadni ez az ország, amely közös hazánk - figyelmeztet Székely János szombathelyi megyéspüspök, az MKPK Caritas in Veritate Bizottsága elnöke.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Interjú Erdő Péter bíborossal az eucharisztikus kongresszus
  2019-03-31 21:47:03, vasárnap
 
  Interjú Erdő Péter bíborossal az eucharisztikus kongresszus vatikáni megbeszéléseiről

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Gyönyörű koronájú fa
  2019-03-31 21:23:03, vasárnap
 
  ....



...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
2019.03.31. Nagyböjt 4. vasárnapja.
  2019-03-31 21:20:06, vasárnap
 
  MAWASALA MBELA FABIEN verbita diakónus testvér gazdagréti szolgálata a mai vasárnappal, március 31-ével véget ért. Hálásan köszönjük egyházközségünkben tett fáradozásait, szolgálatkészségét, kedvességét, és a Verbita Rend elöljáróinak is, hogy Fabien testvért 4 hónapos
gyakorlatra hozzánk küldték. Pappá szentelése szülőhazájában, Kongóban lesz május 12-én. Szeptemberben visszavárjuk újmise bemutatására. Isten segítse!.
Fábien diakónus testvér utolsó miséje. Szent mise után Fábien testvér búcsúztató ünnepe.
Videó Link

Saját fotózás
...... .....



...... ..............



...... .....



...... .....


TV adásról készült kép
...... .........



...... ........... .........



...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Megújul a bodajki Segítő Szűz Mária-kegyhely
  2019-03-31 09:12:53, vasárnap
 
  ...... .........


A magyar kormány és a Székesfehérvári Egyházmegye jelentős anyagi támogatásának köszönhetően megújul az ezeréves bodajki kegyhely. A kétéves tervezési időszakot követően projektnyitó tájékoztatót tartottak március 28-án a Segítő Szűz Mária-plébánia dísztermében Bodajkon.
projektnyitó rendezvényen jelen volt Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, Soltész Miklós államtitkár; Fejér megye, Bodajk és Székesfehérvár város vezetése, a Székesfehérvári Egyházmegye szakemberei, a tervező, a kivitelező és a projektmenedzsment cégek képviselői.
Az ezeréves kegyhely múltjához méltó felújítási és átalakítási munkálatokról Mórocz Tamás plébános tartott részletes beszámolót. Bemutatta a 2012 óta tartó fejlesztéseket, a templom külső, a hozzá tartozó kolostor, illetve a hátsó díszudvar megújítását. Ismertette a kegyoltár és a kegytemplomban található egyéb bútorzat - karzatrács, szószék, mellékoltárok - restaurálását, amely javarészt egyházmegyei támogatásból és a hívek adományaiból valósulhatott meg, és amelyhez társult a kegytemplom belső műszaki állapotának javítása.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Mindszenty-ösztöndíjakat alapított a Szombathelyi ......
  2019-03-31 09:10:00, vasárnap
 
  Mindszenty-ösztöndíjakat alapított a Szombathelyi Egyházmegye
...... ......


A Szombathelyi Egyházmegye március 29-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megkezdte működését a Mindszenty József Alapítvány, és egyúttal meghirdették a Mindszenty-ösztöndíjakat.
A tájékoztatón szó esett arról is, hogy a Mária Út Közhasznú Egyesület szervezésében, Székely János megyéspüspök lelkivezetésével zarándokvonat indul Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére.

Mindszenty József sokat tett a legszegényebbekért, nemcsak mint zalaegerszegi plébános, hanem később már mint magas rangú egyházi vezető - kezdte a sajtótájékoztatót Székely János megyéspüspök. - Jó példa magatartására, hogy az esztergomi érseki palota felújítása helyett az éhező emberek megsegítésére kért és kapott pénzt.
- Zalaegerszegen a szerdai napja mindig a szegényeké volt. Ekkor saját maga fogadta a szegény sorsú embereket, meghallgatta őket, és valamilyen módon mindig segített is rajtuk. Sokat adott, még a saját személyes vagyontárgyaiból is.
December 24-én este adományokkal megpakolt szekeret küldött körbe a városban élő szegényeknek, és ő maga is meglátogatta a rászoruló családokat. A zalaegerszegi plébánia minden évben 35 szegény sorsú diák taníttatását vállalta. Ezek a gondolatok vezették a Szombathelyi Egyházmegyét, amikor létrehozta az alapítványt, illetve meghirdette az ösztöndíjakat. ,,Meggyőződésem, hogy a szegénységből való kitörésnek a legfőbb útja a tanulás - mondta Székely János. - A szegénység gyakran újratermelődik. Ma körülbelül 700 ezer ember tartozik a leginkább leszakadó réteghez, köztük sok roma. Gyakran ezek a családok nemzedékek óta küzdenek a nyomorral. Ebben a legfőbb segítség, hogy a gyerekek elkezdenek tanulni. És ebben szeretne az egyházmegye segíteni."
Az ösztöndíjak anyagi forrását nemcsak az egyházmegye támogatása jelenti, hanem várják magánszemélyek, vállalkozások felajánlását is - árulta el Székely János, hangsúlyozva: bízik abban, hogy sokan magukénak érzik a kezdeményezést, és szeretnének segíteni a legszegényebbeken. Az anyagi támogatást az alábbi bank számlaszámra várja az egyházmegye: Mindszenty József Alapítvány: 11747006-27251027 (OTP bankszámla).

A segítés nagy erőforrás egy küzdeni akaró ember számára. Erről szólt Gomány Csaba roma jogászhallgató tanúságtétele is, amelyet felolvastak a sajtótájékoztatón megjelenteknek.
A pályázat részleteiről Tálas József, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója beszélt. Kiemelte: az alapítvány két pályázatot hirdet tanulmányi ösztöndíjak elnyerésére a 2019/20-as tanévre. Az egyik az általános és középiskolások számára kiírt Mindszenty Köznevelési Ösztöndíj. A másik pedig a főiskolákon, egyetemeken tanulóknak kiírt Mindszenty Felsőoktatási Ösztöndíj.
A két ösztöndíjban közös, hogy elnyerésükre a Szombathelyi Egyházmegye területén állandó lakcímmel rendelkező diákok nyújthatnak be pályázatokat; a családban az egy főre jutó nettó jövedelem maximum 60 ezer forint lehet; a támogatás összege 5-20 ezer Ft/fő/hó lehet. A Mindszenty Alapítvány kuratóriuma tíz hónapra - szeptembertől júniusig - ítéli oda az ösztöndíjakat; félévente értékeli a pályázatokat és dönt róluk. Fontos, hogy a pályázóknak beszámolót is kell készíteniük majd.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Útravaló – 2019. március 31., nagyböjt 4. vasárnapja
  2019-03-31 09:03:11, vasárnap
 
  Képen: Szent Kereszt-bazilika
...... ......


Ezt a napot áthatja Jeruzsálemnek, a béke városának képe. Már az introitusban is énekeljük: ,,Vigadozzál, Jeruzsálem, gyűljetek egybe, kik szeretitek őt, vigaszának teljével, hogy beteljetek!" - hisz a Jeruzsálemi Szent Kereszt-bazilikában állomásozik ma Rómában az Egyház. Jeruzsálem: ahol Krisztus meghalt és feltámadt; a templom, ahol megújul ez az áldozat; az Egyház, amely felmagasztalja Krisztust, Aki általa gyűjti egybe a keresztelendőket; a menny szimbóluma, ahová mindnyájunk zarándoklata tart. A szent város képe tehát magába foglalja mindazt, amivel Isten magához akarja békíteni az emberiséget. Mi, akiket megkereszteltek, ebben élünk, és ebből szakadunk ki bűneinkkel, ahogy az otthonát elhagyó fiú sem csak távolra kerül, hanem eltékozolja lényegét, feléli önmagát.
A tékozló fiú apja otthon marad, de már messziről meglátja hazatérő gyermekét. Húsvét titkára tekintve azonban azt látjuk, mintha az Atya felülmúlta volna Jézusnak ezt a gondolatát, tovább ment annál, amit a Mester felvillantott róla: odaadta Fiát, aki leszállt értünk a holtak, a felélt lét országába. A példabeszédnek ebben a mozzanatában mintegy megismétlődik a pusztai lét képe, a kiszolgáltatottság vállalása, amely által a Fiú áthidalja az Isten és a bűnös ember között húzódó végtelen távolságot. Az Atya őt értünk bűnné tette, kitaszította, hogy mi hazataláljunk. Ez Jézus engedelmessége passiójában, tevékenyen együttműködik az Atya minden elképzelését felülmúló gondolatával. Atyám... ne az én akaratom teljesüljön, hanem a tied... halálfélelem kerítette hatalmába, és még kitartóbban imádkozott. Ennek leszünk tanúi a nagyhét misztériumában. És ez húsvéti örömünk is: az Atya eljut(ott) oda a Fiú által, ahonnan kizárták, a Lélek új belelehelése a teremtésbe a kereszt magasából és húsvét hajnalán megadja számunkra a visszatalálást oda, ahonnan kizártuk magunkat, a béke városába. Békesség veletek - mondja majd Jézus a feltámadás napján. Így ez a példabeszéd két fiúról szól, de a Harmadikról beszél, aki számára nem volt szűk vagy szolgai tér az Atya országa, de aki isteni mivoltát nem tartotta olyan dolognak, amelyhez mint zsákmányhoz ragaszkodjék, hanem kiüresítette önmagát, engedelmes lett a halálig... ezért Isten felmagasztalta őt.
- A példabeszéd két nagyon konkrét feladatott állít elénk, akik a visszatérő gyermek képében magunkat látjuk. - Az első az emlékezet megtisztítása. A fiú visszagondol apja házára, és ez olyan erőt ad neki, hogy hazatérő útját átszövi az apával való találkozás elővételező átgondolása. Sokszor tapasztalni, hogy a régi, már meggyónt bűnök terhe, akár évtizedek múlva is agyonnyom egy-egy embert, aminek oka az lehet, hogy a lélek nem hangolódott rá a mennyei Atya irgalmára. Amikor tehát egy-egy bűnünk megmaradt emléke, sebe fáj, akkor már ne féljünk, ne újra gyonjuk azt, hanem e fájdalom megelevenedésekor, éppen akkor és abban a pillanatban, köszönjük meg Isten irgalmát, a feloldozást, szítsuk fel az Atya országába való végső hazatalálás vágyát. Az Atya irgalmának szemlélése, megvallása képes megtörni bennünk a bűn emlékének önközpontú uralmát, de ez kemény, kitartó munkát kíván.
- A másik feladatunk e napokban, hogy előkészüljünk az Ünnepre, a húsvétra. Amennyire tudjuk, már most szabadítsuk fel a virágvasárnapot és a szent három napot Isten szolgálatára, hiszen ő messziről vár. Siessünk haza, a templomba, mely Jeruzsálem képe, ahol a liturgia, a szentségi találkozás által nyújtja felénk az Atya az ő karját, ékesít fel bennünket és adja ránk a Bárány vérében megmosott fehér ruhát. Már most gondoljunk erre a találkozásra, arra, hogy akkor mit is szeretnénk mondani neki, mert ezzel a készülődésünkkel megnyílunk működésének befogadására. És ha messziről indulunk, akkor se féljünk, útra indulásunknak és utunknak is van kísérője: ,,Menjünk a megfeszített Krisztussal az Atyához ebből a világból!" (Szent Bonaventura), vele és általa jutunk vissza a béke városába
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Kedvenc virágjaim
  2019-03-30 23:45:55, szombat
 
  ...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Mire jó a böjt?
  2019-03-30 23:42:18, szombat
 
  2019. március 30., szombat | 13:38
Fiatalok kérdéseire keresi a választ Máté János Kristóf, az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet ötödéves papnövendéke.
...... ......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ma éjjel kezdődik a nyári időszámítás
  2019-03-30 23:26:25, szombat
 
  FIGYELJ RÁ, hogy holnap ne a szentmise végére érj a templomba.
.......


Az óraátállítás hatása 7-10 napig is tarthat azoknál, akik erre érzékenyek - mondta Pintér Ferenc meteo gyógyász március 30-án, szombaton reggel az M1 műsorán.
A szakember szerint elsősorban azokat sújtja az óraátállítás, akik rendszeres életet élnek: a kisgyerekeket és az időseket. Mivel a belső óra a szervezet teljes működésére hatással van, nem szabad bagatellizálni az egyórás csúszást - tette hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Pontos idő  
     1/51 oldal   Bejegyzések száma: 506 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 506 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 1326
  • e Hónap: 14764
  • e Év: 217677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.