Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 245 
2,5 milliárdért építteti meg a világ legnagyobb üveghídját .
  2017-02-28 18:45:11, kedd
 
  2,5 milliárdért építteti meg a világ legnagyobb üveghídját a kormány
Az Index a Magyar Közlönyben vette észre, hogy a kormány a Tokaj, a Felső-Tisza és a Nyírség turisztikai fejlesztési programjának részeként 2,5 milliárd forintos üveghidat építtet Sátoraljaújhelyen. Az már 2015 nyarán felmerült, hogy az önkormányzat függőhidat építene a Szárhegy és a Várhegy közé, arról viszont, hogy mindez üvegből legyen, korábban nem volt szó. A Vastagbőr blog szerint az építmény a világ leghosszabb üveghídja lenne, ugyanis 700 méteres hosszával 270 métert verne az eddig csúcstartó kínai függőhídra.
Ahogyan korábban beszámoltunk róla, ugyanennek a programnak a keretében a kormány 3 milliárd forintért építtet űrközpontot Kisvárda közelében. Bardi Béla kisvárdai polgármester a Szon.hu-nak elmondta: eredetileg csak egy kiállítóteremre pályázott, hogy a faluba kerülhessen a bezárt Közlekedési Múzeum űrrepülés-történeti kiállítása és a repüléstörténeti anyag egy része. Ebből lett aztán a space-központ, bár hogy ez pontosan mit takar, azt egyelőre nem lehet tudni.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Oscar-díjas a Mindenki c. magyar kisfilm 2017 évben
  2017-02-28 18:39:54, kedd
 
  Ahogy beszámoltunk róla, a Saul fia tavalyi sikere után idén ismét van miért örülni, hiszen a Deák Kristóf rendezésében készült Mindenki (Sing) című rövidfilm is immár akadémiai díjas. A Hais Dorottya, Gáspárfalvi Dorka és Szamosi Zsófia (Terápia, A martfűi rém) főszereplésével készült alkotás a negyedik Oscar-díjas magyar alkotás, ráadásul március 5-ig megnézhető az alábbi linken, mindenféle korlátozás nélkül. Link
1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.
Magyar kis játékfilm, 25 perc, 2015
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Oriási baki a Oscar díj átadásakor
  2017-02-28 18:34:51, kedd
 
  Forrás: 24.hu
Drámai körülmények közt ért véget a 89. Oscar-gála hétfőn hajnalban. Mint ismert, a legjobb filmnek járó díjat átadták a Kaliforniai álom csapatának, majd kiderült, hogy az a Holdfény stábját illeti meg.
Idáig csak találgatni lehetett, hogy ki vagy mi okozta az elképesztő bakit, sokan Leonardo di Caprio ügyetlenségére gyanakodtak, de a valóság ettől távol áll.
A pót borítékok átka
Brian Cullinan, a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgáló egyik vezető munkatársa idén negyedszer működött közre a színfalak mögött a díjkiosztásban, csakhogy most a legrosszabbkor kalandozott el gondolataiban, ami végzetes hibához vezetett.
A feladata annyi volt, hogy a két műsorvezetőnek átadja az adott kategória győztesének nevét tartalmazó borítékot. Hogy megértsük a sztorit, tudni kell, hogy minden kategória nyertesét rejtő borítékból kettőt gyártanak le, hogyha az egyik elveszne valamilyen rejtélyes oknál fogva, tudjon folytatódni a műsor. Az incidensnél az történt, hogy Cullinan az előző kategória, a legjobb női főszereplő tartalékborítékát továbbította, így kerülhetett elő belőle megint egy olyan cetli, amin Emma Stone neve szerepelt. A történethez hozzátartozik, a ceremónia előtt mindössze ketten tudták, kik kapják az idei Oscarokat: Cullinan és a színpad túloldalán álló másik segítő, Martha Ruiz, aki a bejelentés után rögtön kapcsolt és megnézte a nála lévő tartalékborítékot, amiben a legjobb film neve lapult. Azonnal szólt a stábnak, és a többit már ismerjük.
Cullinan figyelmét egyébként valószínűleg a közösségi média vonhatta el, néhány perccel a tragikomikus jelenetsor előtt ugyanis Emma Stone-ról posztolt egy fotót Twitter-oldalán, amit később letörölt.

- Nincs annál szörnyűbb, mint ahogy Nicole Kidman tapsolt az Oscar-gálán Link
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Hamvazó szerda Szentmisék videói
  2017-02-28 18:15:57, kedd
 
  Hamvazószerda Alsó-Dabason 2013.
Videó Link

Hamvazószerda, 2012.02
Videó Link

Hamvazószerda, szentmise Csíksomlyó
Videó Link

Böjte Csaba Hamvazószerda, Szentmise közvetítés,
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Hamvazó szerda  
Sokan lesznek az elsőkből utolsók
  2017-02-28 07:58:24, kedd
 
  A gazdag ifjúval folytatott beszélgetés után Péter apostol megszólalt, és ezt mondta Jézusnak: ,,Nézd, mi mindent elhagytunk, és követtünk téged." Jézus így válaszolt: ,,Bizony mondom nektek, mindenki, aki értem és az evangéliumért elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap; most, ezen a világon otthont, testvért, anyát, apát, gyermeket és földet - bár üldözések közepette -, az eljövendő világban pedig örök életet. Sokan lesznek az elsőkből utolsók, az utolsókból pedig elsők."
Mk 10,28-31

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Te boldognak nevezted azokat, akik hallgatják az Isten szavát, hallgatnak téged. Nem csupán a szavak meghallgatásáról és a tanításnak való engedelmességről beszéltél, hanem arról, hogy ragaszkodjunk hozzád, aki számunkra a leghitelesebben közvetíted a mennyei Atya szavát és akaratát. Követődként akkor válunk Isten tanítványaivá, ha osztozunk életedben, sorsodban, engedelmességedben, szenvedéseidben és feltámadásodban. Vezess minket, Urunk, az üdvösségre!

OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
Üdvösséges áldozat: Megtartani a parancsokat.
Aki megtartja a törvényt, olyan, mintha gyakran mutatna be áldozatot.
Üdvösséges áldozattal ér fel ugyanis megtartani a parancsokat.
Aki szeretetet gyakorol, olyan mintha ételáldozatot mutatna be, aki pedig alamizsnát oszt, hálaáldozatot mutat be.
Az Úrnak tetsző dolog, ha elállsz a gonoszságtól; engesztelő áldozatnak számít, ha megszünteted az igazságtalanságot.
Ne jelenj meg üres kézzel az Úr előtt, mert Isten parancsa írja mindezt elő!
Az igaz ember áldozata ékessége az oltárnak, és jó illatként száll a fölséges Isten elé.
Kedves az igaz ember áldozata, Isten nem feledkezik meg róla.
Dicsőítsd meg az Urat nagylelkűségeddel, és ne légy fukar, amikor első termésed feláldozod.
Minden adakozásnál vidám legyen arcod, és örömmel ajánld fel a tizedet!
Úgy adj a Magasságbelinek, ahogy ő ad neked; adj jó lélekkel, ahogy telik tőled!
Mert az Úr megfizet: hétannyit ad érte.
Ne ajánlj fel neki silány áldozatot, mert azt nem fogadja el!
És ne várj semmit az olyan áldozattól, amely igaztalan javakból származik, mert az Úr igaz bíró, és nincs nála személyválogatás.
Ez az Isten igéje.
Sir 35,1-15
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Hamvaszkodás
  2017-02-27 17:47:50, hétfő
 
  ...... ..............



Részletek itt olvasható Link

...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Hamvazó szerda  
Bukfencező cica
  2017-02-27 17:33:13, hétfő
 
  ...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Szent gyónás szövege húsvét elött
  2017-02-27 17:31:12, hétfő
 
  A GYÓNÁS MENETE:
Belépünk a gyóntatószékbe: Dicsértessék a Jézus Krisztus.
Letérdelünk, vagy leülünk.
Keresztvetés: Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.
Gyónom a mindenható Istennek és neked lelki atyám, hogy utolsó gyónásom óta ezeket a bűnöket követtem el. Utoljára gyóntam... (1 hónapja, 1 éve, 10 éve, hamvazószerdára... stb.)
Bűnök felsorolása. (Lásd a lelki tükröt.) Végén: Több bűnömre nem emlékszem. (Itt lehet kérdezni is a gyóntatótól.)
Gyóntató tanácsai.
Bánatima elimádkozása: Teljes szívemből szánom és bánom minden bűnömet, mert azokkal az én jó Istenemet megbántottam. Erősen fogadom, hogy Isten segítségével a jóra törekszem, és a bűnöket kerülöm. Ámen. (Történhet más szavakkal is, de a bánat, és a javulás szándéka benne kell hogy legyen!)
Gyóntató feloldozása. Amikor ezeket mondja ... FELOLDOZLAK TÉGED AZ ATYA, A FIÚ ÉS A SZENTLÉLEK NEVÉBEN: keresztet vetünk.
Gyóntató: Magasztaljuk Istent, mert jóságos hozzánk.
Gyónó: Mert örökké szeret minket.
Gyóntató: Isten megbocsátotta bűneidet menj békével.
Gyónó: Istennek legyen hála.
(Ez a párbeszéd elmaradhat.)
Elköszönés: Dicsértessék a Jézus Krisztus!


A GYÓNÁS TEOLÓGIÁJA:

A bűnbocsánat szentsége az a szentség, amelyben a gyóntató pap feloldozása által elnyerjük Istentől bűneink bocsánatát, és kiengesztelődünk az Egyházzal.

Szentírási alap:
"Húsvét estéjén az Úr Jézus megjelent az apostoloknak, és így szólt hozzájuk: Vegyétek a Szentlelket! Akiknek megbocsátjátok bűneit az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad." (Jn 20,22-23)

A megtérő cselekedetei:
- bűnbánat,
- Szentlélek segítségül hívása, lelkiismeret vizsgálat (még odahaza),
- bűn bevallása,
- elégtétel elvégzése,

A szentség hatásai:
közvetíti Isten kegyelmét,
kiengesztelődés Istennel, helyreáll az Istennel való baráti kapcsolatunk,a lelkiismeret békéje, nyugalma,
az istengyermeki élet méltóságának helyreállítása, Isten őszinte szeretete, a keresztény élethez szükséges lelkierő növekedése, a bűn okozta sebek gyógyulása (a bűnbánó lelkében és az Egyházban)
A gyónás érvényességéhez hozzátartozik, hogy meglegyen bennünk a javulás szándéka!
Aki halálos bűnt kifelejtett a gyónásból, annak az Isten megbocsátotta ugyan bűnét, de a következő gyónásban meg kell vallania.
Aki szándékosan kihagyott halálos bűnt, annak gyónása érvénytelen és szentségtörő, ezért az egész gyónást meg kell ismételnie.

A szentség felvételének az ideje:
Régente a bűnbocsánat szentségét a szentmiséken, a szentmisék elején vették fel. Miért nem helyes ez a gyakorlat? Miért kell külön felvenni a két szentséget. Az ember egyszerre nem tud két helyen lenni, nem tud egyszerre két felé figyelni, legalábbis igen nehéz. A liturgikus reform óta a szentmise elején magyarul olvassuk fel a Szentírást. A Szentírás nemcsak egy 2000 éve megírt könyv, tele történelmi eseményekkel, hanem az Isten Szava Hozzám a mai napon. És azért adja ezeket elém, mert szükségem van rá! Az, aki a gyóntatószék előtt várakozik, az nem tud figyelni a Szentírásra, a felolvasott Szentleckére, Evangéliumra. Ezért jó dolog, hogy gyónásunkat külön időpontban vesszük fel.

Milyen gyakran kell gyónni?
Ha az embernek súlyos bűne van, lehetőleg azonnal. Ez olyan kérdés, mint ha az ember eltöri a kezét, akkor mennyi idő múlva menjen el a sebészetre, röntgenre, gipszelőbe? AZONNAL! Egyébként ahhoz, hogy az ember keresztényként meg tudjon állni a világban, illetve a bűne által okozott seb gyógyuljon a saját lelkében, legalább havonta, legritkább esetben kéthavonta.

A szentségfelvétel helye:

1. Gyóntatószék
"A középkorban az oltár mellé tett alkalmi széken adta a pap a feloldozást, a barokk kor XVIII. század óta vette kezdetét a rendszerint háromfülkés gyóntatószék, s azt faragásokkal díszítették vagy szimbólumokkal látták el. A középső széken a gyóntató pap ül, kétoldalt térdeplőn felváltva végzik szentgyónásukat a bűnbánók. Ezeket a gyóntatószékeket fenn kell tartani azok számára, kik nem kívánják kilétüket felfedni." (Liturgikus Lexikon, SzIT, Budapest, 2001, 71.o.) A gyóntatószék hátránya, hogy sorozatban kell gyóntatni az embereket, egy ember 2-4 perc maximum, és már érkezik a következő bűnbánó. A nagyothallók, és azok akik nem tudnak letérdepelni szintén hátrányba kerülnek.

2. Gyóntató szoba
"A liturgikus reform helyesli a gyóntatófülke (szoba) kiképzését, ahol kisebb elválasztott világos helyiségben a gyónó ülve, vagy térdelve, a lelkiatyával négyszemközt végezheti szentgyónását. Ez különösen előnyös a nagyothalló vagy nehezen mozgó idősebb hívek számára." (Liturgikus Lexikon, u.o.) Az adott lelkipásztorral személyesen lehet időpontot egyeztetni gyóntatásra-lelkivezetésre. Személyesen, vagy telefonon lehet időpontot egyeztetni. A gyóntató szoba helye a lelkivezetésnek is.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Benedek Elek: Esős napok
  2017-02-27 16:17:48, hétfő
 
  ...... ..........


Esőverte lombok alatt
Fázódnak a kismadarak,
Bánatosan csiripolnak:
,,Vajon mit hoz ránk a holnap?"

Felhők mögött bujkál a nap,
Az eső meg folyton szakad,
Mintha lenne világvége
Gyász borult a magas égre.

Esik, esik, folyton esik
Nap sugarát lesve-lesik:
,,Óh,, te áldott nap sugára,
Ragyogj reánk valahára!"

Hát a szegény gyermeksereg!
Rabként szobában kesereg.
Nem voltak már réges régen
Sem az erdőn, sem a réten.

Kiki néznek szomorkodnak,
Aztán ők is szomorkodnak:
,,Óh, te áldott nap sugára,
Ragyogj reánk valahára!
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Kovács Hajnal: Csak a hitem ne veszítsem el
  2017-02-27 16:15:20, hétfő
 
  Most, amikor a keresztútnál habozva állok,
És nem tudok határozni, csak Rád várok...
Ó, Uram, kérlek, a helyes úton indíts el!
Bárhol járjak, csak a hitem ne veszítsem el!

Nehézségek viharában Veled meg tudok állni,
Téged követve, kísértő álmoktól meg tudok válni...
Ó, Uram, Te vagy minden bizodalmam, reménységem!
Erősítsd hitem épülő várát, hogy el ne veszítsem!

A Földi élet mulandó, mi itt csak átutazunk...
Kaptunk sok ajándékot, amiért hálásak vagyunk;
De semmi kincs a Te kegyelmeddel nem ér fel,
Mindenem odaadom, csak a hitem ne veszítsem el!
 
 
0 komment , kategória:  versek  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 245 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 245 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.