Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 167 
Tetszik a bemutatkozásod
  2013-05-31 12:49:52, péntek
 
  Köszöntelek kedves Mária !
Tetszik a bemutatkozásod . Isten hozott közénk !
Pintér Lászlóné Erzsi /Magyar vagyok.com oldalról



...... ........... ......



 
 
1 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Fidger Ildi mai képe
  2013-05-31 12:34:38, péntek
 
  .

 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Mirjam érdekes képei
  2013-05-31 12:21:00, péntek
 
  ...... ........



...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Jesus Christ Superstar teljes film 1970
  2013-05-30 23:48:45, csütörtök
 
  Videó Link
Időtartam 1 óra 46 perc


A Jézus Krisztus szupersztár (Jesus Christ Superstar) egy 1973-as Oscar-díjra jelölt musicalfilm, amely a Tim Rice és Andrew Lloyd Webber által rendezett azonos című rockopera adaptációja. A filmet Norman Jewison rendezte, a két főszereplőt, Ted Neeleyt és Carl Andersont 1974-ben alakításukért Golden Globe-díjra jelölték.

A film Jézus életének utolsó pár napját mutatja be, modern látványvilág és képi eszközök segítségével, Júdás tragikus alakjára összpontosítva
Rendező Norman Jewison

Producer Norman Jewison
Robert Stigwood
Patrick J. Palmer

Főszerepben Ted Neeley
Carl Anderson
Yvonne Elliman
Zene Andrew Lloyd Webber
André Previn
Herbert W. Spencer

Operatőr Douglas Slocombe

Szereplők:
Ted Neeley - Jézus
Carl Anderson - Iskarioti Júdás
Yvonne Elliman - Mária Magdolna
Barry Dennen - Poncius Pilátus
Bob Bingham - Kajafás
Josh Mostel - Heródes
Kurt Yaghjian - Annás
Philip Toubus - Péter apostol
Larry Marshall - Simon apostol


Cselekmémy:
A film elején színészcsoport érkezik hippikre jellemző, virágmotívumokkal kifestett kisbusszal a forgatás helyszínére, egy izraeli sivatagba, majd némi előkészület után (,,Overture") elkezdődik a cselekmény. Júdás egy dombon ülve figyeli Jézust és híveit, de aggasztja a férfi növekvő népszerűsége - szerinte Jézus csupán egy ember, nem pedig Isten, mint ahogy azt a követői hangoztatják, ezért félelem tölti el mozgalmuk lehetséges következményeire gondolva (,,Heaven On Their Minds").
A többi apostol a jövőbéli terveiről és információkról faggatja Jézust, de ő nem hajlandó elárulni nekik semmit. Mária Magdolna egy nedves kendővel próbálja megnyugtatni Jézust, aki ezt kellemesnek találja (,,What's The Buzz?"). Júdás megérkezik és kijelenti, hogy Jézusnak nem kellene Magdolnával kapcsolatba kerülnie, mert a nő zavaros múltja nincs összhangban Jézus tanításaival. Jézus dühösen közli vele, hogy hagyja békén Magdolnát és ne vessen rá követ, mert az ő lelkiismerete sem tiszta. Ezután azzal vádolja az apostolokat, hogy azok nem törődnek vele (,,Strange Thing Mystifying").
Egy új dalban, mely a filmhez készült, bemutatkozik a főpap, Kajafás és helyettese, Annás. Kajafás is tart Jézus népszerűségének emelkedésétől, mert ha a tömeg királlyá koronázná, azt a rómaiak nem néznék jó szemmel. Annás először igyekszik megnyugtatni, de aztán elfogadja Kajafás álláspontját és a tanács összehívását javasolja a probléma megvitatására (,,Then We Are Decided").
Mária Magdolna balzsammal masszírozza Jézus arcát, hogy lecsillapítsa, de a nyugodt hangulatot Júdás ismét elrontja; szerinte a balzsamra költött pénzt inkább a szegényeknek kellett volna adni. Jézus rendreutasítja azzal, hogy szegények mindig lesznek, de ő nem fog örökké élni (,,Everything's Alright").
A papok tanácsa összeül és a tagok megvitatják Jézustól illetve a mozgalmától való félelmeiket. Kajafás úgy hiszi, csak egy megoldás létezik: Keresztelő Jánoshoz hasonlóan Jézusnak is meg kell halnia, a nemzet érdekében (,,This Jesus Must Die").
Jézus és követői örömittasan bevonulnak Jeruzsálembe, de Kajafás felszólítja a tömeget, hogy oszoljon fel, mert lázadástól tart. Jézus ezt megtagadja, ezután beszél az egybegyűltekhez (,,Hosanna"). Később az egyik apostol, Simon és a hívek egy csoportja hangot ad Jézus iránti csodálatának (,,Simon Zealotes"). Jézus ezt nagyra értékeli, de amikor Simon a tömeg római megszállók elleni fellázítását javasolja, szomorúan utasítja el a tanácsot, mivel szerinte nem értik meg az ő valódi céljait (,,Poor Jerusalem").
Bemutatkozik Poncius Pilátus, Júdea római helytartója, aki elmeséli, hogy álmában egy különös galileai férfival (Jézussal) találkozott, akinek haláláért majd őt fogják felelőssé tenni (,,Pilate's Dream").
Jézus híveivel a templomhoz érkezik, melyet modern árukkal és droggal üzletelő kereskedők, valamint prostituáltak szálltak meg; a bőszült Jézus feldúlja az árusítóbódékat és távozásra kényszeríti a kufárokat. Ezután búsan sétálni indul, de egy csapatnyi leprással kerül szembe, akik mind gyógyulást remélnek tőle. Jézus kénytelen felismerni, hogy egyedül nem képes mindannyiukat meggyógyítani (,,The Temple"). Magdolna vigasztalása után Jézus nyugovóra tér. Kiderül, hogy Mária szereti őt, de kétségek gyötrik, mert Jézus annyira más, mint azok a férfiak, akiket korábban megismert (,,I Don't Know How To Love Him").
Júdás kétségei a tetőfokára hágnak; meglátogatja a papokat és kifejezi nekik nyugtalanságát, de fél Jézus elárulásának lehetséges következményeitől (,,Damned For All Time"). A papok ezt kihasználva pénzt ajánlanak neki, melyet a férfi először visszautasít, de Kajafás érveinek hatására - melyek szerint a pénzzel segíthetne a rászorulókon - Júdás elárulja nekik, hol találhatják meg Jézust, a tömegtől távol (,,Blood Money").
Az utolsó vacsora során Jézus felfedi, hogy tudja, Péter apostol megtagadja, míg Júdás elárulja majd őt. Jézus és Júdás között heves szóváltás alakul ki, melynek csúcspontján Júdás elviharzik a helyszínről. Az apostolok álomba merülése után Jézus a Getsemáne-kertben szabad utat enged érzéseinek a közelgő halállal kapcsolatban (,,Gethsemane /I Only Want To Say/").
Júdás egy csókkal árulja el mesterét, akit a katonák elvezetnek. Az apostolok készek harcba szállni az őrséggel, de Jézus ezt megtiltja nekik. Jézust a főpap házába viszik, istenkáromlás vétségében bűnösnek találják és Pilátus elé küldik (,,The Arrest").
Péter eközben kénytelen háromszor megtagadni Jézust, hogy a saját életét megmentse (,,Peter's Denial"). Jézust Pilátus elé viszik, aki - nyilvánvalóan nem ismerve fel az álmában látott embert - gúnyolódni kezd vele. Mivel ő nem ítélkezik zsidók felett, ezért Heródes elé küldi Jézust.
A rikító öltözéket viselő Heródes izgatottan várja Jézust, hiszen annyi mendemondát hallott már róla. Csodatételekre próbálja meg rávenni a foglyot, cserébe szabadulást ígérve, de látva Jézus ellenállását az eleinte kedélyes Heródes egyre dühösebb lesz, míg végül a katonákkal elviteti a szeme elől a férfit (,,King Herod's Song").
Az apostolok és Mária Magdolna visszaemlékeznek a kezdetekre és azt kívánják, bárcsak jobban odafigyeltek volna az eseményekre (,,Could We Start Again Please?"). Jézus szenvedéseit látva Júdáson bűntudat lesz úrrá és a papok hiába bizonygatják neki, hogy helyesen cselekedett, Júdás a földre hajítja a vérdíjat, elrohan és felakasztja magát egy fára (,,Judas' Death").
Jézust visszaviszik Pilátushoz, aki őrültnek tartja őt, de véleménye szerint nem követett el bűnt. Az emberek azonban Jézus halálát követelik, ezért Pilátus megkorbácsoltatja, hogy ezzel csillapítsa le a vérszomjas tömeget (,,Trial Before Pilate and 39 Lashes"). Pilátus közömbössége hamar dühbe csap át, mikor látja a tömeg abszurd követeléseit és Jézus érthetetlen beletörődését a halálba. Felismerve, hogy helytartói pozícióját csak a kivégzéssel őrizheti meg és Jézus amúgy is meg akar halni, elrendeli a keresztrefeszítést.
Miután Pilátus mossa kezeit, megnyílik az ég és a mennyből a fehér ruhás Júdás ereszkedik alá egy ezüst színű kereszten. Júdás szerint Jézus napjainkban népszerűbb lehetett volna, mint az ő korában és azon töpreng, vajon Jézus elismeri-e többi nagy vallásalapítót (,,Superstar").
A kérdésekre nem kap választ, Jézust a halálba küldik (,,Crucifixion"). A jelenet alatt baljós hangulatú, instrumentális zenemű hallható, csupán Jézus mond pár mondatot, melyek a Bibliából származnak (,,Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekszenek"; ,,Atyám, a te kezeidbe teszem le az én lelkemet").
A végső dal alatt (,,John Nineteen: Forty-One" - az a szövegrész, mely során a Bibliában Jézust eltemetik) a színészek lebontják és összepakolják a díszleteket, majd felszállnak a kisbuszra, mellyel a helyszínre érkeztek. A kamera végigpásztázza a helyszínt, de a Jézust alakító színész feltűnően hiányzik. Az utolsó jelenetben egy rejtélyes alak sziluettje látható a lenyugvó nap előtt (valójában egy izraeli juhász volt az, aki betévedt a forgatás helyszínére - a rendező Jewison meghagyta a jelenetet, mert hátborzongatónak és egyben tökéletes befejezésnek találta a filmhez


Mária Magdolna (Yvonne Elliman) és Jézus (Ted Neeley)
...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Pünkösdi Szentmise Gyimesbükkről. 2013
  2013-05-30 23:39:16, csütörtök
 
  Videó Link

Márton Áronra emlékeztek Gyimesbükkön.
Hatodik éve, hogy zarándokok ezrei vesznek részt Gyimesbükkön, a kontumáci Nagyboldogasszony templom mellett álló szabadtéri oltárnál celebrált ünnepi pünkösdi szentmisén. Az idei ünnepi szónok, a marosvásárhelyi Papp László atya szentbeszédének vezérfonalát a Szentlélek és Erdély híres püspöke, a szentéletű Márton Áron püspök életpéldája képezte.

Salamon József gyimesbükki plébános megáldja Hitünk és Nemzetünk kapuját, az évszázadok oszlopait
........


A húsvéti ünnepkör pünkösddel zárul, amikor a keresztények a harmadik isteni személy, a Szentlélek eljövetelét és az egyház megszületését ünneplik. Pünkösd a Szentlélek befogadása, a bérmálkozás ünnepe is egyben. Márton Áron püspök 1949. június első napjaiban Gyimesbükkön bérmált meg több száz csángó fiatalt, majd a Szűz Máriához hagyományosan gyalogosan érkező gyimesi keresztaljával, a Csillag család fehér lován vonult be Csíksomlyóra. Nehéz idők voltak, a kommunista hatalom őrizetbe akarta venni a nép körében óriási tekintélynek örvendő püspököt, de a gyimesi csángók testükkel élő bástyát alkottak a főpap köré végig az úton, és Márton Áron megtarthatta utolsó nagy hatású szentbeszédet Csíksomlyón. Rá két hétre cselt alkalmazva elfogták, és nehéz börtönévekre ítélték. Az idősebb gyimesi csángók ma is számos legendát tudnak elmesélni Márton Áronról, ezek közül párat, illetve kevésbé ismerteket elevenített fel Papp László atya, aki szerint Márton Áron Krisztusra építkezett és a Szentlélekből élt. Az ünnepi szónok a hit és a szülőföld iránti hűségre, a magyar közösségek megtartásának fontosságára hívta fel a figyelmet.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Fidger Ildikó szerkesztése
  2013-05-30 21:13:19, csütörtök
 
  .

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Sárosi Gizellától kaptam
  2013-05-30 21:11:25, csütörtök
 
  .....



...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Ilonka virágos képe
  2013-05-30 21:01:11, csütörtök
 
  ..

 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Nagyon Balaton: ünnepi rendezvénysorozat indul
  2013-05-30 20:35:40, csütörtök
 
  A Nagyon Balaton csúcspontja augusztus 20-án 21 órakor - egyidőben a budapesti eseménnyel - egy nagy szabású tűzijáték lesz. A programok többsége ingyenes.
Nagyon Balaton címmel hagyományteremtő szándékkal mintegy tucatnyi helyszínen rendezvénysorozat indul az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódva a kormányzat, a közmédia és a vállalkozói szféra együttműködésében - közölték a szervezők csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
- Az augusztus 18. és 20. közötti programok között lesz az alsóörsi LGT Fesztivál, a zamárdi Strand - Nagyon Zene Fesztivál a Petőfi Rádió közreműködésével, a zánkai Nagy Csobbanás családi strandfesztivál, a B.my.Lake elektronikus zenei fesztivál Balatonvilágoson, a tihanyi ARTplacc kortárs képzőművészeti fesztivál, a VeszprémFolk, a Balatonfüredi Borhetek és a Tour de Strand vízibicikli-verseny.
- A Nagyon Balaton csúcspontja augusztus 20-án 21 órakor - egy időben a budapesti eseménnyel - a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) koordinációjában egy nagyszabású tűzijáték lesz. A programok többsége ingyenes.
Balatoni Monika társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Nagyon Balaton rendezvénysorozat sajtótájékoztatóján a budapesti Design Terminálban 2013. május 30-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
- Lobenwein Norbert, az egyik főszervező, a VOLT Produkció társtulajdonosa elmondta, hogy a programhelyszínek közé napokon belül csatlakozik Keszthely és Siófok is.
A nyolc évvel ezelőtt indult zamárdi Balaton Sound fesztivál sikere, valamint egy tavalyi augusztus 20-i személyes balatoni élmény volt a legfőbb motiváció az idén induló rendezvénysorozat megszervezésére. Azt akarták, hogy a Balaton és vidéke is igazi ünneppé váljon augusztus 20. környékén - fejtette ki Lobenwein Norbert. A másik főszervező, Fülöp Zoltán hozzátette, hogy a Balaton turisztikai jelentősége, természeti értékei olyan adottságok, amelyeket az eddigieknél jobban is lehet hasznosítani.
- A KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Balatoni Monika hangsúlyozta: mindenkinek közös vágya volt, hogy nemzeti ünnepeinket Budapesten túlra, az ország más régióira is kiterjesszék. Megjegyezte: augusztus 20-án nagyon sokan vannak a Balatonon és jó ötlet, ha ehhez olyan tartalmas programokat tudnak szervezni, amelyek kapcsolódnak a kormányzat Együtt az ország! szlogenjéhez.
- A fiatalokat, a családosokat szeretnénk elsősorban megszólítani, kötetlenebbül, fiesztaszerű hangulatban" - jegyezte meg az államtitkár. Beszámolt arról, hogy augusztus 20-án este a Balaton vizéről három pontról indítanak látványos tűzijátékot. A Budapest-Balaton kettősséget egy tematikus nap formájában is hangsúlyozni fogják a Petőfi Rádióban.
- A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója, Böröcz István azt emelte ki, hogy az augusztus 18. és 20. közötti eseményeknek közösségépítő jellegük, ha úgy tetszik, közszolgálati funkciójuk van.
- Június 17-től immár harmadik éve jelentkezik a révfülöpi mólóról a Balatoni Nyár napi magazinműsor a köztévében. A turisztikai célú és kulturális rendezvények tekintetében természetes promóciós lehetőséget biztosít a műsor a Nagyon Balaton számára. A programok jó alkalmat jelentenek meghatározó brandjeink erősítésére is, ebben kiemelkedően fontos a Petőfi Rádió jelenléte" - szögezte le Böröcz István.
- A Petőfi stábja augusztus 18. és 20. között napi négy órában jelentkezik majd be a Strand - Nagyon Zene Fesztivál helyszínéről Zamárdiból, egy mobil stúdióból. Már biztos, hogy koncertet ad Zamárdiban a Fall Out Boy, a Nouvelle Vague, a Pendulum és Yonderboi is.
- Az idén februárban a Budapest Sportarénát többször megtöltött Locomotiv GT augusztus 18-án az alsóörsi Európa Kempingben rendez egész napos fesztivált. A részletekről a zenekar később ad tájékoztatást.
- Fülöp Zoltán elmondta, hogy a balatonvilágosi B.my.Lake olyan elektronikus fesztivál lesz a Club Aliga Campingben, amely a mainstream stílusok és dj-k mellett az underground vonulat képviselőinek ad terepet. A B.my.Lake-re öt-tízezer látogatót várnak augusztus 18. és 20. között, mintegy száz fellépő lesz, köztük Baauer, Carl Craig, Dj Hell vagy Josh Wink.
- Elsősorban a családosoknak, kisgyermekeseknek szól a zánkai Nagy Csobbanás fesztivál, amelynek helyszíne az Új Nemzedék Központ, az egykori úttörőtábor területe. Vidó Andrea főszervező szólt arról, hogy itt fogják megrendezni a kelet-nyugat integrált sportrendezvényt, amelyre fogyatékos sportolók nevezését is várják.
- Lesz cirkusz, kézműves programok, vízi játszótér, óriás homokozó, a zenei programban fellép Palya Bea, Szalóki Ági, a Kolompos, a Kaláka és az Alma zenekar.
- A VeszprémFolk augusztus 19-én és 20-án az ország legfontosabb népzenei előadóit vonultatja fel (köztük lesz a Muzsikás, Balogh Kálmán, a Téka, a Makám, Bognár Szilvi), az immár harmadik tihanyi ARTplacc már augusztus 16-tól bemutatja a kortárs művészeteket, elsősorban a vizuál artra koncentrálva.

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Szeretet reggyelije
  2013-05-30 12:27:23, csütörtök
 
  ........

 
 
1 komment , kategória:  blog partik  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 167 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 167 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.