Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 214 
Villám csapott a riói Krisztusba, letört az ujja
  2014-06-30 22:47:46, hétfő
 
  ...... ...........


A szobor egy hegy tetején áll Rio de Janeiroban, úgyhogy nem annyira meglepő, hogy évente 3-5 villacsapás találja el. Mondjuk darabokat nem szokta letörni belőle, most meg így alakult. A szobrot még februárban helyreállítják.
...... ......


Osmar Raposo atya, aki a riói érsekségen a modern világ hét csodája közé sorolt Megváltó Krisztus fenntartásáért felelős elmondta, hogy a szobrot még februárban helyreállítják. Szavai szerint jelentős tartalékaik vannak abból a fajta kőből, amelyből a műalkotást 1931-ben eredetileg megépítették. A brazil Globo televízió honlapján közzétett helikopteres felvételeken látszik, hogy hiányzik a Corcovado-hegy tetején álló, több mint 700 méterrel a híres riói strandok fölé magasodó Krisztus hüvelykujjának egy darabja.
A brazil űrkutatási intézet azt közölte, hogy több mint 40 ezer villámlás cikázott át Rio állam egén a háromórás csütörtöki felhőszakadásban, amelynek következtében számos fa dőlt ki, és víz alá került Rio de Janeiro több utcája. A tárt karú Krisztust ábrázoló szobrot 2010-ben négymillió dollárból (csaknem egymilliárd forint) újították fel.
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
A 2014 foci VB. legjobb kapusa: Keylor Navas - Costa Rica
  2014-06-30 20:37:54, hétfő
 
  ...... .....


Zeuszként ünneplik a Costa Rica-i kapust
A Costa Rica-i sajtó ujjongva kommentálta, hogy a válogatott 11 - esekkel 5-3-ra legyőzte a görögöket a brazíliai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében, ezzel története során először bejutott a legjobb nyolc közé.
...... ......


Mi vagyunk a titánok! Felszálltunk az Olümposzra, és Keylor Navas kapus a mi Zeuszunk" - örvendezett a La Nacion című napilap, hozzátéve: ma senki sem alszik az országban.
- A hollandok elleni negyeddöntőre utalva az újság emlékeztetett arra, hogy Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar és Louis van Gaal szövetségi kapitány tudja, milyen kikapni Costa Ricától. A 2001-es argentínai U20-as vb-n ugyanis a közép-amerikaiak 3-1-re legyőzték a hollandokat, s annak a vereségnek az említett két játékos, illetve az edző is részese volt.
Más kérdés, hogy a Costa Rica-iaknál senki sincs jelen Brazíliában abból a csapatból.
Az Al Dia napilap szerint olyan, mintha a lakosság csak álmodná a továbbjutást:
"Valaki csípjen belénk, ott vagyunk a világ legjobb nyolc futballnemzete között!"
- A lap kifejtette, hogy az ausztrál játékvezető inkább a görögöknek kedvezett, amitől a világ összes Costa Rica-ija kétségbe esett. A hosszabbítás aztán az ország történetének leghosszabb 30 perce volt, de a játékosoknak acélból voltak az idegeik - fogalmazott az újság.
- Luis Guillermo Solis köztársasági elnök sem maradt ki az örömünnepből, és a Twitter csevegőoldalon közölte:
"Továbbjutottunk! Megcsináltuk! Óriások a fiúk!"
...... .....


- Costa Rica - Görögország 2-1 (0-0, 1-1, 1-1, 1-1) - büntetőkkel 5-3
Arena Pernambuco, Recife, vezeti: Benjamin Williams (ausztrál)

Gólszerző: Ruiz (52.) illetve Sokratis (91.)
Costa Rica: Navas - Diaz, Umana, Duarte, Gamboa (Acosta, 77.) - Gonzalez, Bolanos (Bremes, 83.), Tejeda (Cubero, 66.), Borges, Ruiz - Campbell.

Görögország: Karnezis - Cholevas, Sokratis, Manolas, Torosidis - Samaris (Mitroglou, 58.), Karagounis, Maniatis (Katsouranis, 77.) - Lazaros, Samaras, Salpingidis (Gekas, 69.).

Sárga lap: Duarte (42.), Tejeda (48.), Granados (57. - a padon), Ruiz (70.). Navas (90.) illetve Samaris (36.), Manolas (73.)

Piros lap: Duarte (66.)
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Eltemették Gorics Gyulát
  2014-06-30 20:33:31, hétfő
 
  Végső búcsút vettek Grosics Gyulától, az Aranycsapat legendás kapusától, aki június 13-án, nyolcvannyolc évesen hunyt el.
...... ......


...... ......


...... .......


...... .....


A fővárosi Szent István-bazilikában tartott búcsúztatáson beszédet mondott Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egyetlen még élő tagja, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) képviseletében Berzi Sándor alelnök, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nevében Borkai Zsolt elnök, valamint Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter.
,,A Földön egy csillaggal kevesebb, az égben eggyel több" - méltatta jó barátját Buzánszky Jenő, aki kiemelte, a hálóőr egész életét a futballnak szentelte.
Borkai Zsolt többek között Grosics Gyula emberszeretetét emelte ki, és azt, hogy ,,életre szóló élményeket kaptunk tőle", a kapus példát mutatott a mai fiataloknak. A MOB vezetője egyúttal tolmácsolta Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke neki címzett levelét, amelyben a német sportdiplomata részvétnyilvánításában minden idők egyik legnagyobb kapusának nevezte Grosicsot.
,,A hétköznapokon is bajnok maradt" - jelentette ki Balog Zoltán, aki úgy fogalmazott: ,,Eddig ő szolgálta a hazát, most rajtunk a sor, hogy méltóképpen megőrizzük a nevét".
A ceremónia zárásaként Kiss-Rigó László megyés püspök vezette a temetési szertartást, amely után szűk családi körben, a Szent István-bazilika altemplomában helyezték végső nyugalomra Grosics Gyulát.
- A Fekete Párducnak becézett kapus emlékének tisztelegve déltől több százan rótták le kegyeletüket a koporsónál, a bazilika előtt az érdeklődők óriáskivetítőn is nyomon követhették a szertartást. Számos közéleti személyiség, volt válogatott futballista, művész vett végső búcsút Grosicstól, így többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Simicskó István sportért felelős államtitkár, Göröcs János, Nyilasi Tibor, Mészöly Kálmán, illetve Demjén Ferenc énekes.
- Grosics Gyula emlékére kedden gyászmisét tartanak a Szent István-bazilikában.
- Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója Dorogon kezdte pályafutását, majd a MATEOSZ, Bp. Honvéd és a Tatabánya csapataiban szerepelt. A magyar válogatott kapuját 86 alkalommal őrizte, 1954-ben világbajnoki ezüstérmet nyert, 1952-ben Helsinkiben pedig olimpia bajnoki címet szerzett. Ő védte a válogatott kapuját az angolok elleni legendás 6-3-as londoni győzelem alkalmával.
...... .....


A búcsúztatáson beszédet mondott Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egyetlen még élő tagja,
...... .......


a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) képviseletében Berzi Sándor alelnök, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nevében Borkai Zsolt elnök, valamint Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter.
...... .........


Utolsó útja
........


Örök nyugalomba helyezték
...... .......


...... .......




GROSICS GYULA:
Született: 1926. február 4., Dorog
Sportága: labdarúgás
Posztja: kapus
Válogatottság: 86 - 3 vb-n szerepelt
Klubjai játékosként:
Dorogi AC (1943-47), MATEOSZ (1947-50), Bp. Honvéd (1950-54), Tatabánya (1956-62) - 390 bajnoki mérkőzésen szerepelt)
Klubjai edzőként:
Salgótarján, Tatabánya, KSI, Kuvait

Legjelentősebb eredményei játékosként: a válogatottal:
- olimpiai bajnok (1952, Helsinki)
- világbajnoki ezüstérmes (1954, Svájc)
- Európa-kupa győztes (1953)
A Budapesti Honvéddal:
- háromszoros magyar bajnok

Kitüntetései:
- Halhatatlanok Klubjának tagja (1994)
- MOB Olimpiai Érdemérem (1995)
- Az évszázad legjobb magyar kapusa (1998)
- Magyar Köztársaság Érdemrend középkeresztje (1993)
- Dorog díszpolgára (2001)
- A Nemzet Sportolója (2011)
- Csík Ferenc-díj (2013)


Könyvei megrendelhetők a következő linken Link

Csatlakozott az égi ARANYCSAPATHOZ.
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Aratás képekben
  2014-06-30 11:19:33, hétfő
 
  Péter-Pál, valamikor dologtiltó nap volt, tehát az aratási munkálatokat JELKÉPESEN kezdték meg!!!!
Sokfelé ekkor fogadták fel a gazdák az aratókat és a napszámosokat.
........


Aratás - Pálnagy Zsigmond festménye
...


A magyarok úgy tartják, hogy e napon a ,,búza töve megszakad", és ilyenkor kezdődik az aratás.
...

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
József Attila: Aratás elött
  2014-06-30 11:11:49, hétfő
 
  ...... .....


A bús bibor királyfi, naplemente
Búcsúcsókjától ég a dús kalász.
Néhány vidám tücsök már dúdorász
S úgy ing a földön csendes este enyhe,

Mint vén öreg huszáron lóg a mente,
Kit nem ölel a nyárestéli láz.
De itt a búza s rozs méhébe száz
Apróság vár a fényre, napra, csendbe.

És várnak egyre mind a virradatra,
Mikor az égből napsugár pereg.
A duzzadt tábla jó, acélos fajta

S hajnalba jönnek barna emberek,
A válluk széles, nagy kasza van rajta...
... Szellő fuvall, a tábla megremeg.
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Péter - Pál aratás kezdete
  2014-06-30 11:08:55, hétfő
 
  Ha a kalendáriumra tekintünk, láthatjuk, hogy ma június 29-e Péter-Pál napja van. Vajon a mai modern kor embere mit tud ennek a napnak a jelentőségéről? Sajnos igen keveset. Pedig aratáskor eldől, hogy milyen lesz minden napi kenyerünk, valódi táplálékot jelent majd számunkra vagy csak elegendőt.
- Déd- és nagyszüleink, akik a természettel harmóniában éltek, Péter-Pál napját az aratás kötelező kezdőnapjaként tartották számon. A termény betakarításával embert próbáló időszak vette kezdetét, a dologidő szó szerint látástól vakulásig tarott, teljes mértékben igénybe vette az emberek erejét és idejét. Az aratás kezdete és vége azonban nagy jelentőséggel bírt.
Az aratás megkezdése előtt az aratók áldást kértek a munkájukra és fohászkodtak a teremtőhöz, hogy addig amíg a terményt be nem takarítják, mentse meg őket és az értékes gabonát az esőtől. A gabona minden egyes szeme létük biztonságát jelentette, ezért nagy becsben tartották.
.......


- A munka befejezése után aratóünnepet tartottak az ország minden területén. Aratókoszorút készítettek az aratók, amelyet a következő évig a mestergerendára kötöttek a lakószobában. A koszorú kalászainak búzaszemét megetették az állatokkal. A néphiedelem szerint így a jószágot megóvták a betegségtől.
Az aratási munkák befejezése mindenkinek valódi ünnep volt. A kétkezi munkát csak a sarló segítette, amelyet csak a XIX. század végén váltott fel a kasza. A két aratószerszám egészen más munkamegosztást igényelt: sarlóval a nők és a férfiak egyaránt kivették részüket a munkából, a kaszát azonban csak a férfiak használták. Napjainkban hagyományőrző rendezvények elevenítik fel a sarlós és a kaszás aratást. Ami nekünk hagyományőrzés, az őseinknek természetes volt.
Fohászkodtak, imádkoztak, az eszközeiket a templom falához tették, és a pap megszentelte. Hagyomány volt az aratókoszorú vitele is, amit az utolsó kalászokból készítettek, és a gazda házához vitték. A koszorúvivőt nyakon öntötték, hogy ne hiányozzon a búzának az eső.
...... ......


- A halászok is e napon ünneplik védőszentjüket, Szent Pétert. A nap előestéjén rúdra kötözött ponttyal végigjárták a falut a halászok. Másnap a vízparton halpaprikás és túrós csusza evéssel folytatódott az ünneplés.

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Szent Péter és Szent Pál apostolok
  2014-06-30 10:59:52, hétfő
 
  Abban az időben, amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: ,,Kinek tartják az emberek az Emberfiát?"
Ezt válaszolták: ,,Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának." Ő tovább kérdezte őket: ,,Hát ti kinek tartotok engem?" Simon Péter válaszolt: ,,Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia."
Erre Jézus azt mondta neki: ,,Boldog vagy, Simon Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait: Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is."
Mt 16,13-19

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Az Egyház közösségében mindannyian megtapasztalhatjuk az üdvösséget, amelyet te a mennyei Atyától hoztál el nekünk és megérezhetjük az Atya szeretetét. Te azt kérted tanítványaidtól és azt kéred tőlünk, hogy úgy szeressük egymást, ahogyan te szeretsz minket. Napjainkban is szükséged van apostolokra, akik készek a szolgálatra. Szükséged van tanúkra, akik küldötteidként szeretetedet közvetítik. Adj nekünk apostoli lelkületet, hogy a szeretet tanúi, szereteted hirdetői legyünk! Vezess minket az evangélium hirdetésének útján és mutass nekünk utat az üdvösség felé!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
K. László Szilvia: Nyárköszöntő
  2014-06-29 23:39:50, vasárnap
 
  /M.Ilonkától kaptam/

Szervusz, kedves Napsugár!
Örülünk, hogy itt a nyár.

Kérlek, süss jó melegen,
pihenhetsz a réteken.

Érleld meg a gabonát,
lombosítsd a sok szép fát,

langyosítsd a vizeket,
melegítsd a szíveket!

 
 
1 komment , kategória:  Verses képek  
Verekedés volt a játékoskijáróban a Chile-Brazília ......
  2014-06-29 23:17:42, vasárnap
 
  Verekedés volt a játékoskijáróban a Chile-Brazília mérkőzés szünetében. Mint két csapatból van érintett. A brazil sajtófőnök megütötte a chilei csatárt, Mauricio Pinillát.
Vizsgálja a FIFA a Brazlíia-Chile nyolcaddöntő szünetében történt incidenst. Mint kiderült, a találkozó félidejében Rodrigo Paiva, a brazilok sajtófőnöke megütötte a chilei Mauricio Pinillát.
Paiva elmondta, önvédelemből emelt kezet az ellenfél támadójára, ám a FIFA leszögezte, megvizsgálják az esetről készült felvételeket, s ezután hoznak döntést az ügyben.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
James Rodríguez már 5 gólos a VB. -én
  2014-06-29 23:15:09, vasárnap
 
  James Rodriguez a kolumbiai hős.
...... .......


Kolumbia - Uruguay 2:0 /Kieséses szakasz
A Kolumbia két gólját James Rodríguez rúgta.
Videó Link
Link 2:0
Teljes mérkőzés Link

- Már 13 évesen is érezte a kaput a kolumbiai James Rodríguez.
Egy tíz éves felvétel került elő James Rodríguezről. Kolumbia támadója eddig öt gólt szerzett a világbajnokságon, de mint látható, már 13 évesen sem állt tőle távolt a góllövés - még szögletből is a kapuba tudott tekerni.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 214 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.