Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 432 
Holnaptól beköszönt az év utolsó hónapja
  2018-11-30 16:45:58, péntek
 
  ...... ........... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Keresztény vagy? Akkor élj keresztényként.
  2018-11-30 16:42:31, péntek
 
  Ferenc pápa: Véget ér az a civilizáció, amely pogánnyá válik
2018. november 30. péntek 15:28
A keresztény élet nem békíthető össze a világias élettel - fogalmazott a pápa november 29-én, csütörtökön reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén..
A világ vége és a saját életünk vége - ez a hét liturgiájának témája, erről szól a napi olvasmány és az evangélium. A Jelenések könyvéből vett olvasmány Babilon elpusztítását írja le. A szép város a világiasság jelképe volt: a luxusé, az önelégültségé, az e világi hatalomé - állapította meg Ferenc pápa. A Lukács evangéliumából vett részlet pedig Jeruzsálem, a szent város elpusztításáról szól.
Az ítélet napján Babilon egy győzelmi kiáltással pusztul el. A nagy parázna asszony elbukik, az Úr elítéli, és rámutat az igazságra: ,,ördögök lakóhelyévé lett, és minden tisztátalan szellem tanyájává". A város hatalmassága mögött romlottság rejlik, mulatságain tettetett boldogság uralkodik. Erőszakos lesz pusztulása, és senki sem találja meg többé. ,,A hárfások, zenészek és fuvolások hangja és harsona nem hangzik fel többé benned", nem lesznek szép ünnepek, a kézművesek sem működnek többé ott, mert nem a munka, hanem a romlottság városa lett Babilon. ,,A malom zörgése nem hallatszik többé benned; és lámpavilág nem fénylik többé benned." Lehet, hogy kivilágított város, de nincs benne fény, világosság - jegyezte meg a Szentatya. - Romlott civilizáció. ,,A vőlegénynek és menyasszonynak szava nem hangzik fel többé benned." Sok pár, sok ember élt ott, de nem volt köztük szeretet. E pusztulás belülről kezdődik, és akkor ér véget, amikor az Úr azt mondja: ,,Elég." Eljön az a nap, amikor az Úr azt mondja: ,,Elég volt a világ felszínességéből." Ez annak a civilizációnak a válsága, amely büszke, önelégült, diktatórikus; és ilyen véget ér - mondta Ferenc pápa.
Jeruzsálem pusztulása másfajta romlottság miatt következik be: a szeretethez való hűtlenség romlottsága miatt. Nem tudta felismerni Isten szeretetét Fiában. A szent várost ,,legázolják a pogányok". Megbünteti az Úr, mert megnyitotta szívének kapuit a pogányok előtt. Keresztényként élünk? - vetette fel a kérdést a pápa. - Úgy tűnik. De valójában pogány életet élünk, amikor megtörténnek ezek a dolgok, és Babilon elcsábít minket. Jeruzsálem úgy él, mint Babilon. Össze akarjuk egyeztetni a két életformát, de nem megy, és mindkettőt elítélik. Keresztény vagy? Akkor élj keresztényként. Nem lehet összevegyíteni a vizet az olajjal. Mindig különbözőek maradnak. Ez a vége egy önmagában ellentmondásos civilizációnak, amely magát kereszténynek mondja, de pogányként él - mutatott rá a Szentatya.
Az olvasmány és az evangélium történetéhez visszatérve Ferenc pápa kiemelte, hogy a két város elítélése után felhangzik az Úr hangja. A pusztítás után elérkezik az üdvösség, és az angyal ezt mondja: Gyertek, ,,boldogok, akik hivatalosak a Bárány menyegzői lakomájára!" Ez a valódi ünnep! A mi életünkben is vannak tragédiák, de ekkor a távlat felé kell tekinteni, mert megváltott minket az Úr, és eljön, hogy üdvözítsen bennünket. Ez arra tanít, hogy a világ próbatételeit ne a világiassággal vagy a pogánysággal alkut kötve éljük meg, ami pusztuláshoz vezet, hanem reménykedve, eltávolodva a világias és pogány csábításoktól. Tekintsünk a horizontra, reménykedjünk Krisztusban, az Úrban! A remény a mi erőnk. Haladjunk előre, de kérjük a Szentlelket - buzdított a pápa.
Gondoljunk korunk Babilonjára, a hatalmas birodalmakra, amelyek az előző században összeomlottak. Így végzik a mai nagyvárosok is, sőt, a mi életünk is, ha továbbra is az elpogányosodás útján járunk. Csak azok az emberek maradnak meg, akik az Úrba vetik reményüket. Nyissuk meg szívünket a remény előtt, és távolodjunk el az élet elpogányosodásától! - figyelmeztetett homíliája végén Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
JÉZUS születésnapjára készült a kép
  2018-11-30 16:32:26, péntek
 
  Nagyobb kép Link
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Evangélium igéi. Mt 4,18-22 - halászok
  2018-11-30 16:03:45, péntek
 
  Nagyobb kép Link

...... ........



Kérjük az Úrtól a kegyelmet ahhoz, hogy mindent ott tudjunk hagyni az örömhír hirdetéséért és a tanúságtételért, ahogy Péter és András tette. - Ferenc pápa
 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Adventi csendben áhítattal
  2018-11-30 15:04:49, péntek
 
  Mihályfalvi János Videója Link

Adventi csendes áhítattal várom,
Megváltóm, jöttödet.
Ne késlekedj, jöjj el, vigasztalj!
Jöjj, és emelj fel engemet!

Ledobnám, jaj, a keresztem,
Az élet súlya épp elég!
De tudom, mennyit szenvedtél értem...
Megszégyenülten állok eléd.

Adventi csendes áhítattal várom,
Megváltóm, jöttödet.
Tudom, ha újra jő a hajnal,
Velem lesz szent ígéreted.
 
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Szív alakban lévő falevelek
  2018-11-30 15:00:50, péntek
 
  ...... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Délutáni csendes pihenő
  2018-11-30 14:58:40, péntek
 
  ...... ........... .....



...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Ima Románia védőszentjéhez, Szent András apostolhoz!!
  2018-11-30 14:44:05, péntek
 
  2018. november 30. - Szent András Apostol
Szent András Apostol, ma, november 30-án a te ünnepnapodon, mint Románia védőszentjét köszöntünk! Erdélyt, az én szülőföldemet 100 éve ennek az országnak ítélték a nagyhatalmak, így én is Román állampolgár lettem! Szent András, te a én védőszentem is vagy, az erdélyi magyarok nevében arra kérlek, hogy a Mesteredtől tanult szeretet útján vezesd ennek az országnak a lakóit egy nyugodt, párbeszédre épülő békés, jobb jövő felé! Taníts meg bennünket, Csaba t.
Böjte Csaba atya oldalán Link

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ......
  2018-11-30 14:41:30, péntek
 
  52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus facebook oldalon Link
Dr. Fábry Kornél atya a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus elnöke
...... ........... ........... ........



 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Ferenc pápa válaszlevelet küldött a szíriai ferenceseknek
  2018-11-30 14:39:31, péntek
 
  Ki ragadhat el minket Krisztus szeretetétől? Nyomor vagy szükség, üldöztetés vagy éhínség, ruhátlanság, életveszély vagy kard? Hiszen meg van írva: »Minket mindenkor teérted irtanak, s vágóbirkák módjára tartanak.- De mindezen diadalmaskodunk ő általa, aki szeret minket."
.......


Ferenc pápa válaszlevelet küldött a szíriai ferenceseknek
2018. november 29. csütörtök 19:04
Levélben számolt be Hanna Jallouf és Louai Bsharat ferences misszionárius Szíria missziós helyzetéről Ferenc pápának. A Szentatya a napokban választ küldött a két ferences atyának.
Hanna Jallouf ferences szerzetest, aki Szíria északi részén szolgál, 2014-ben húsz hívével együtt rabolták el az Al-Káida terrorszervezethez tartozó fegyveresek, majd néhány nap múlva szabadon engedték őket.
Ferenc pápa válaszlevelében megköszöni a két szerzetes tanúságtételét. Osztozik szenvedésükben, és lelki közelségéről biztosítja őket, valamint a keresztény közösséget, amelyet próbára tett a fájdalom, amelyet Jézus Krisztus hitében él meg. ,,Mennyi szenvedés, szegénység, a szenvedő Jézus mennyi fájdalma, akit szegényként elűznek hazájából! Mindez Jézus! Ez egy misztérium! Ez a mi keresztény misztériumunk! Bennetek, a szeretett Szíria lakóiban a szenvedő Jézust látjuk" - írja a pápa.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 432 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 432 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.