Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/42 oldal   Bejegyzések száma: 417 
Szentmisével ünnepelték .....
  2020-10-30 14:16:18, péntek
 
  Hálaadó szentmisére gyűlt össze a Szent István Rádió és Televízió közössége október 29-én az egri ciszterci Szent Bernát-templomban, abból az alkalomból, hogy a rádió húsz, a televízió pedig kilenc évvel ezelőtt kezdte meg működését.
A szertartás elején Szarvas István, a szerkesztőséget működtető Magyar Katolikus Rádió Alapítvány elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Köszönetet mondott a fenntartónak, Ternyák Csaba egri érseknek a támogatásért, a folyamatos biztatásért. A lelkipásztor arról is szólt, hogy számos programmal készültek az évfordulókra, amelyekről le kellet mondaniuk a járványhelyzet miatt. De a közös hálaadás nem maradhat el - hangsúlyozta.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Tiszta Új Budáért mozgalom - XI. ker. Új Buda
  2020-10-30 14:05:07, péntek
 
  Munkába állt az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. új takarítógépe. 5-10 km-tel haladva, napi 8 órában képes 5 seprővel a járdákat seperni valamint egy kisebb víztartály segítségével portalanítani. Elektromos meghajtású, csendes, környezetbarát gép. Elsősorban a kerület belvárosában, a szélesebb járdákon és a sík területeken lehet majd vele találkozni, a lombhullás időszakában nagy segítségére lesz a munkatársaknak.
A kerület idén 100 millió forintot költött gép és eszközbeszerzésre az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft-nél. A következő hetekben újabb gépek érkeznek és 2021-ben is folytatjuk a takarítógépek beszerzését.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Pio atya legszebb mondásai
  2020-10-30 14:01:44, péntek
 
  - Isteni Mesterünk szívének nincs kellemesebb törvénye, mint az engedékenység, az alázat és a szeretet." Pio atya

- Emlékeztetlek, hogy nagy lelkesedéssel tartozom mindenkihez, és ezért mindenkiért rettenetesen szenvedek." Pio atya

- Az égi szentek imádsága és a földi igaz lelkek imádsága olyan parfüm, amely sosem vész el."
Pio atya

- Az a kis edény, amely a lelked, mindig az erős bizalommal bír az isteni jóság iránt. Ennek a misztikus edénynek mindig Jézus lesz a kormányosa és Mária a világítótornya. Ezért nincs hely a félelemnek."

- Minden, ami Istentől származik, egészséges félelemmel kezdődik, és a lélek nyugalmával végződik." Pio atya

*
- Örök Atya, felajánlom Neked a Te isteni Fiad, Jézus legdrágább Vérét, az emberiséggel egyetemben, minden lélekért a tisztítótűzben, minden bűnösért, minden bűnösért az egyetemes Egyházban, otthonomért és a családomért. Ámen.
Ó Uram, aki mindig könyörületes és irgalmas vagy kegyelmeiddel, tekints le a tisztítótűzben szenvedő lelkekre. Ne emlékezzél meg bűneikről és közömbösségükről, de légy irántuk irgalmas, ami az örökkévalóságból való. Tisztítsd meg őket bűneiktől, teljesítsd vágyaikat, hogy méltókká váljanak szemtől szembe Veled lenni dicsőségedbe. Engedd meg nekik, hogy egyesüljenek Veled, és halhassák az áldott szavakat, melyek hívják őket mennyei otthonukba: "Jöjjetek Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített királyságot."
*
- Pio-atyával sétálva azt mondja nekünk;
"próbáljon Isten szeme alatt maradni, és Isten mindig a tanúja lesz"

*
- PIO ATYA: TÖKÉLETES CAPPUCCINUS
Engedelmes, tiszta és szegény
Szent Ferenc bélyegzett szabálya (1223-ban) ezekkel a szavakkal kezdődik : "A Kisebb Testvérek szabálya és élete a következő: Figyeljük meg Jézus Krisztus Urunk szent evangéliumát, engedelmességben, saját és minden tisztaság nélkül élve" . Padre Pio mindezeket a dolgokat állandóan és hősiesen élte hivatásának reggeltől (1904. január 22.) halálának éjszakájáig (1968. szeptember 23.). Megfigyelte az evangéliumot, és a Fájdalmas Szűz iskolájába helyezte magát, aki "a először teljes tökéletességében, teljes súlyosságában gyakorolni, még a megjelenése előtt ". (Episzt. I, 602.).
Az evangéliumot azonosítják a kereszttel. Senki sem gyakorolta, mint Mária, aki Fájdalmaiban a kereszt tövében állt. Senki sem hirdette, mint Szent Ferenc, aki két évig viselte Jézus stigmáit, és senki sem gyakorolta Padre Pio-t, akit 50 évig a feszület jelei sújtottak. Padre Pio engedelmességben élt. Az engedelmesség szentje volt. Életének dokumentumai tanúskodnak. Padre Pio szegénységben élt. Szeráf atyjához, Assisi szegény emberéhez hasonlóan ő is szerette és élte ezt az evangéliumi erényt. Itt van két konkrét és megcáfolhatatlan tény: cellájának szegénysége és a pénztől való elszakadása. 1916 és 1945 között Padre Pio az 5. számú cellában élt. Ebben az abszolút szegénység uralkodik. 1945 után az 1-es számú cellában élt, most már nyilvános. A ferences szegénység jelei könnyen láthatóak és ellenőrizhetők. Nem tűnik úgy, hogy ez a cella egy ember otthona volt, akinek kezén keresztül egy pénz folyója haladt át . Millió és milliárd líra ment át Padre Pio kezén. De még egy cent sem ragadt rá.Pénzektől elszakítva rengeteget gyűjtött, kizárólag Isten dicsőségére és a testvérek szenvedéseinek enyhítésére. Padre Pio tisztaságban élt. Angyal volt a testében, és mint ilyen, áthaladt a férfiak és nők tömegén, akik mindennap körülvették, reggeltől estig. Agostino da San Marco lamiszi atya, gyóntatója és lelki igazgatója ezt a tanúságtételt hagyta tanítványáról: ,,Megesküdhettem, hogy Padre Pio eddig megőrizte törékenységét, még véletlenül sem vétett soha az angyali erény ellen. (Napló, 87. oldal)

*
- Ezer keresztnek örülnék, sőt, minden kereszt édes és könnyű lenne számomra, ha nem rendelkeznék ezzel a bizonyítékkal, vagyis azt, hogy mindig bizonytalanságban érzem magam az Úr tetszéséért a műveleteim során ...
Fájdalmas így élni ...
Lemondok magamról, de a lemondás, olyan hidegnek, hiúnak tűnik! ...
Micsoda rejtély! Jézusnak egyedül kell gondoskodnia róla. " Pio atya

-




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szűz Mária megjelenik Bretagne-ban.
  2020-10-30 13:52:51, péntek
 
  Fedezze fel Querrien falucska máriás jelenéseinek történetét, a Côtes d'Armor-i Bretagne-i "La Prénessaye" városhoz csatolva.
Querrien az egyetlen Szűz Mária megjelenési helye, amelyet Bretagne-ban hitelesítettek. Jeanne Courtel süket és néma 11 éves kislányt Szűz Mária gyógyította meg ott 1652. augusztus 15-én.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Esti szentmise Csaba testvérrel 10.27
  2020-10-30 13:49:23, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Nizzai terrortámadás: Erdő Péter
  2020-10-30 10:43:38, péntek
 
  Drámai támadás történt október 29-én, csütörtökön délelőtt Franciaország ötödik legnagyobb városában, Nizzában, a Notre-Dame- (Miasszonyunk-) bazilikában: egy terrorista késsel rátámadt az emberekre a templomban. Hárman meghaltak, többen megsebesültek. Erdő Péter bíboros, prímás részvét táviratot küldött a nizzai püspöknek, melyet Fábry Kornél tolmácsolt a francia főpásztornak.
. E. R. Mons. André Marceau Budapest, 2020. október 29.
püspök úrnak
Nizza/Franciaország

- Excellenciás Püspök Úr!
Megdöbbenéssel értesültünk a mai szörnyű merényletről. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői nevében kifejezzük testvéri együttérzésünket Nizza katolikus közösségével és a francia katolikus egyházzal. Imádkozunk azért, hogy a különböző vallások egy szívvel dolgozzanak az emberi méltóságért, a kiengesztelődésért és a vallásszabadságért.
A vértanúk vére magvetés. Kérjük Istent, hogy fakadjon a szenvedésből a hit és a szeretet és az Egyház megújulása.
Mária, Keresztények segítsége, könyörögj érettünk! Az ima egységében:


Erdő Péter
bíboros, Esztergom-budapesti érsek

Fábry Kornél
NEK főtitkár

Magyar Kurír 2020.10.29
*
- A francia püspökök a nizzai támadás után: Ne engedjünk a félelemnek! Link

- Három ember meghalt a nizzai bazilikában végrehajtott késes támadásban Link

- Ferenc pápa imádkozik a nizzai templomi terrortámadás áldozataiért Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Egy szál virág az élő nagymamának
  2020-10-30 10:37:18, péntek
 
  Korzenszky Richárd jegyzete halottak napja elé.
Egy szál virág az élő nagymamának, egy üveg bor az élő nagypapának...
Ne ország-világnak akarjuk megmutatni, mennyire szerettük őket, hanem nekik maguknak, Akik fölneveltek minket.

Korzenszky Richárd OSB emeritus tihanyi perjelnek a közelgő halottak napja kapcsán írt gondolatait adjuk közre. Link
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Útravaló – 2020. október 30.
  2020-10-30 10:33:02, péntek
 
  Bár sokszor csak úgy belecsöppenünk dolgokba, gyorsan zajlanak le események bennünk és körülöttünk, hogy nincs időnk átgondolni, csípőből kell reagálni valamit, és ilyenkor könnyen bűnbe is esünk - azért lehet ez ellen is valamit tenni. Hirtelen reagálásainkat, érzelmi reakcióinkat szépen, türelmesen kell alakítgatnunk. Szent Pál ma buzdít: ,,Könyörgök is azért, hogy szeretetetek egyre jobban gyarapodjék a helyes ismeretben és a teljes megértésben, hogy el tudjátok dönteni, mi a helyes." Ha szeretettel figyelünk Isteni Mesterünkre, Jézusra, akkor szép lassan átalakulunk, megismerjük önmagunkat, a másikat, megértjük az adott helyzeteket, és könnyebb lesz döntenünk a jó mellett, könnyebben döntünk Isten és a felebarát mellett.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
30. évközi hét péntek 10.30
  2020-10-30 10:31:24, péntek
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Isten, aki meghívott minket az üdvösségre, közreműködésünkkel fogja azt bennünk teljessé tenni.
Testvéreim!
Jézus Krisztus szolgái: Pál és Timóteus (üdvözletüket küldik) Jézus Krisztus híveinek, az elöljáróknak és a diakónusoknak, akik Filippiben élnek.
Kegyelem nektek és békesség Atyánktól, az Istentől, és Urunktól, Jézus Krisztustól! Hálát adok Istennek, valahányszor rátok gondolok. Mindig, minden imádságomban örömmel emlékezem meg mindnyájatokról, mert az első naptól mindmáig közösséget vállaltatok az evangéliummal. Ezért bízom benne, hogy aki megkezdte bennetek a jót, Krisztus Jézus napjára be is fejezi.
Méltányos is, hogy így gondolkodjam mindnyájatokról, mert szívembe zártalak titeket. Hiszen mindnyájan osztoztok velem a kegyelemben: akkor is, amikor bilincseket viselek, és akkor is, amikor az evangéliumot védelmezem és erősítem.
Isten a tanúm, mennyire vágyakozom mindnyájatok után Krisztus Jézus szeretetében. Könyörgök is azért, hogy szeretetetek egyre jobban gyarapodjék a helyes ismeretben és a teljes megértésben, hogy el tudjátok dönteni, mi a helyes.
Akkor tiszták és feddhetetlenek lesztek Krisztus napjára, és bővelkedni fogtok az igaz élet gyümölcseiben, amelyeket Jézus Krisztus szerzett, Isten dicsőségére és tiszteletére.
Ez az Isten igéje. Fil 1,1-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus ura a szombatnak.
Az egyik szombaton Jézus betért egy vezető farizeus házába, hogy nála étkezzék. Az ott tartózkodók figyelték őt.
Akkor eléje állt egy vízkóros ember. Jézus megkérdezte a törvénytudókat és farizeusokat: ,,Szabad-e szombaton gyógyítani?" De azok nem válaszoltak. Erre ő megérintette a beteget, meggyógyította és elbocsátotta.
Azután a jelenlevőkhöz fordult: ,,Ha valamelyiktek szamara vagy ökre szombaton kútba esik, nem húzza-e ki azonnal?" Azok semmit sem tudtak felelni neki.
Ezek az evangélium igéi. Lk 14,1-6
...... .............



Imádság
Istenünk, add, hogy készségesek legyünk befogadni az életet. Add, hogy legyen bennünk erő, hogy fölemeljük fejünket, és föltekintsünk Jézusra, akit értünk szegeztek keresztre. Add, hogy ne vesszünk el a hétköznapok gondjaiban, hanem vegyük észre az odafönn-valókat. Add, hogy a világosságban járjunk, ne pedig bűneink sötétségében. Köszönjük, hogy Fiadban, Jézus Krisztusban az igazi Világosság jött közénk. Add, hogy fölismerjük őt, neki szolgáljunk, ne pedig bálványoknak. Add, hogy mindig úgy járhassuk életünk útját, hogy sose veszítsük szemünk elől: egyedül te vagy az Úr, a mi Istenünk.

Elmélkedés
A mai evangéliumban szereplő csodás gyógyítás példa arra, hogy Jézus következetesen kiáll amellett, hogy még a szombati pihenőnapon is szabad irgalmas jócselekedeteket végezni. A csodát nem titokban teszi, hanem nyíltan, azok előtt, akik a végsőkig ragaszkodnak a szombati törvények megtartásához és még azt sem engednék meg, hogy valaki szombaton meggyógyítson egy beteget. Az irgalmasság gyakorlása ugyanis Jézus küldetésének része, valamint istenségének a bizonyítéka. Csodái arról szólnak, hogy az Isten segít a bajban lévő vagy betegségtől szenvedő emberen.
Emberi hallgatás, némaság az, amit a történet kétszer is említ. Érzéketlenségről tanúskodó hallgatás, amely csak emberre lehet jellemző, de Istenre nem. Mert a hallgatással szemben ott van az Isten, aki szavával és tetteivel hozza el a világba az irgalmasságot. Az emberi hallgatás ellenére is konkrétan megtapasztalható az isteni irgalom, amelynek nem szabhat határt az emberi törvény, az irigység, a hallgatás. Jézus csodát tesz, miközben ezt megtiltanák a némák által hozott, szombatra vonatkozó törvények. Jézus gyógyít, miközben az emberek némán figyelik őt. Nem tudtak mit válaszolni korábban az irgalmasság szavára sem, de most már az irgalmasság cselekedetére sem. Aztán a végére talán Jézus is elhallgat, hogy helyette cselekedetei szólaljanak meg, s késztessenek néma embereket legalább gondolkodásra, ha már beszélni nem akarnak.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
30. évközi hét csütörtök.esti szentmise Csíksomlyó 10.29
  2020-10-30 10:24:35, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     1/42 oldal   Bejegyzések száma: 417 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.