Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 376 
Kimchi - koreai csípős káposzta
  2017-11-22 10:13:57, szerda
 
  A Google mai recept képe
...... ........... ......


A kimchi egy nemzetközi koreai étel, ami erjesztett csili paprikát és zöldségeket, általában káposztát tartalmaz.
A kimchi tele van A, B és C vitaminnal , de a leghasznosabb összetevje egy ,,egészséges baktérium", amit lactobacillinek neveznek és olyan erjesztett ételekben található meg, mint a kimchi vagy a joghurt. Ez a baktérium segít az emésztésben, emellett pedig úgy tűnik, hogy segít megállítani, sőt megelőzni a gombás fertőzések kialakulását.

Hozzávalók:
¾ kínai kel

3 evőkanál koreai pirospaprika por
3 evőkanál szójaszósz
1 nagy gerezd fokhagyma, finomra aprítva
3 cm friss gyömbér, finomra reszelve
3 evőkanál víz
2 mogyoróhagyma ( csak a zöld része) felaprítva

Elkészítés:
- A kelt vágja olyan 2-3 centi vékony szeletekre , távolísta el a torzsát. A kelt helyezze egy nagy tálba. Sózza meg , majd a sót masszírozza bele a káposztába, amíg puhulni nem kezd.
- Öntsön annyi vizet a kelre, amennyivel pont ellepi és hagyja ázni legalább egy órán keresztül.
- Tartsa meg a negyedét a sós víznek, amiben a kínai kel ázott, rakja át a kelt egy szűrőedénybe vagy egy nagy szűrőbe, öblítse le alaposan vízzel, majd várjon amíg megszárad.
-Öblítse ki a tálat, amiben a kel ázott, és miután megszáradt rakja vissza bele a káposztát.
- A pasztához keverje össze a pirospaprika port, a szójaszószt, a fokhagymát,a gyömbért és a vizet egy kis keverőtálban jó alaposan. Majd adja hozzá a felaprított mogyoróhagymát és keverje bele azt is.
-Adja hozzá a kimchi pasztát a kínai kelhez, majd keverje őket össze alaposan.
- A káposztát ezután helyezze egy nagy befőttesüvegbe, nyomja össze mindkét marokkal. Ezáltal megteremti a tökéletes környezetet a erjedés számára.
- Törölje le alaposan a befőttesüveget , majd helyezze a kimchit egy meleg helyre ahol erjedhet. Az erjedés legalább 3 napig eltarthat, de kóstolja meg rendszeresen és ha nem megfelelő az íze , hagyja addig erjedni amíg el nem éri a kívánt hatást.

A kimchi hatása az egészségre
- Az antioxidáns szint emelkedése
- Kontrollálja az asztmát és csökkenti az allergia kialakulásának esélyét
-Öregedést megelőző tulajdonságok
- Ellenszegül a gyulladásnak és kordában tartja a betegséget okozó baktériumokat
- Székrekedés megelőző hatás
- Segíti a vastagbél egészségének megtartását
-Felturbózza az agy egészségét
- Jót tesz a bőrnek
- Csökkenti a koleszterin szintet
- Korlátozza a cukorbetegséget
- Segít a fogyásban
- Löketet az immunrendszernek
- Megelőzi a rákot
- Kontrollálja az elhízást

Videó Link
Mi az a kimchi? , Mi az a kimchi Google Doodle
Mi az a kimchi
A kimcshi latin betűkkel: kimchi?) a koreai konyhaművészet egyik legismertebb étele, a koreai étkezések elengedhetetlen része.
A legfontosabb összetevő a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és az uborka. A kimcshi erjesztéssel készül.Több száz fajtája létezik és más ételek alapját is képezheti, például készítenek belőle levest.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Karácsonyi beigli recept
  2017-11-20 10:46:46, hétfő
 
  Hozzávalók 8 főre
- Tésztához:1 kg liszt,
- 1/2 kg margarin,
- 10 dkg porcukor,
- 2 dkg tejben megfuttatott élesztő,
- 1 tojás, pici só, kávéskanál rum,
- 4 dl tejföl.

- Töltelék
- Diós:
- 1/2 kg darált dió,
- 25 dkg porcukor,
- kevés vanillia,
- kicsi rum, 10 dkg baracklekvár is meg egy kis mazsola
- reszelt citromhéja /vagy narancshéja/, 2,5 dkg vaj
- annyi tej, amennyit felvesz.

- Mákos:
- 1/2 kg mák
- 40 dkg cukor
- 5 szem összetört szegfűszeg,
- kb 3 dl tej
- kicsi rum, 10 dkg baracklekvár is meg egy kis mazsola

A tésztához való anyagokat jól eldolgozzuk és összegyúrjuk
A tésztát a sütés előtti este készítjük el, négy cipót formálunk belőle, letakarjuk és másnapig betehetjük a hűtőbe is, mivel nincs hűvös éléskamrám.
Másnap kinyújtjuk, dió, vagy mák töltelékkel megtöltjük,kikent tepsiben rakva tetejét tojással megkenve, előmelegített forró sütőben megsütjük.
Töltelék
Diós:
1/2 kg darált dió, 25 dkg porcukor, kevés vanillia, kicsi rum, reszelt citromhéja /vagy narancshéja/, 2,5 dkg vaj összekeverve annyi tejjel, amennyit felvesz. Egyszer felfőzni, kihűteni és rákenni a kinyújtott tésztára, rátehetünk még kb 10 dkg baracklekvárt is meg egy kis mazsola is kerülhet rá ízlés szerint.
Mákos:
1/2 kg mák, 40 dkg cukor, a dióshoz hasonlóan tehetünk bele az ott leírtakat, meg 5 szem összetört szegfüszeget. Kb 3 dl tejjel rottyanásig összefőzni, hűteni, majd a dióshoz hasonlóan ráteszünk baracklekvárt, meg beáztatott mazsolát.
Ha nincs baracklekvár, akkor egy reszelt savanyú alma, vagy 20 dkg birsalma is megteszi.
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Hortobágyi húsos palacsinta
  2017-11-02 11:56:23, csütörtök
 
  Recept itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
Olaszosan elkészített csirke mell
  2017-07-24 11:57:33, hétfő
 
  Recept itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
Rakott cukkini
  2017-07-21 18:53:05, péntek
 
  .........


Hozzávalók:
500 gramm darált hús
3 cukkini
450 gramm paradicsom
1 hagyma
200 gramm sajt
2 evőkanál paradicsompaszta
2 tojás
200 gramm tejszín
10 gramm vaj
20 ml olaj
só, bors

Elkészítés:
1.Tisztítsuk meg, és vágjuk apróra a hagymát. Egy serpenyőben pirítsuk meg olajon.
2.Adjuk hozzá a darált húst, és a paradicsompasztát, keverjük össze. Addig süssük, míg a hús elkészül.
3. Reszeljük le a cukkinit nagy lyukú reszelőn, majd csorgassuk le a levét.
4.Verjük fel a tojásokat, keverjük el a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
5.Vajazzunk ki egy sütőformát, majd kezdjük el rétegezni az elkészült darált húst, a lereszelt cukkinit, a tejszínes tojást, és a karikákra vágott paradicsomot. A végén szórjuk meg reszelt sajttal.
6.180 fokra előmelegített sütőben süssük egy fél órán keresztül.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Dödölle - Vas és Zala megye kedvenc étele
  2017-02-10 22:21:35, péntek
 
  10 db burgonya
- 40 dkg liszt
- 2 liter víz
- só, bors
- 10 dkg trappista sajt
- 3 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 25 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:
A krumplikat megtisztítjuk és felkockázzuk és 2 l vízben megfőzzük, amihez 1 evőkanál sót adunk. Amikor a krumpli megpuhult a levével együtt 15 percig hagyjuk hűlni. Ezután turmixgépben összeturmixoljuk a levével együtt.
Tálba öntjük ízlés szerint borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk, hogy egy szaggatható tésztát kapjunk.
A szalonnát és a hagymát felkockázzuk. A szalonnát parázsra sütjük, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk.
Egy tepsibe teszünk egy kanál hagymás zsírt és beleszaggatjuk a tésztát. Egy evőkanalat a hagymás zsírba mártogatunk és ezzel szaggatjuk ki a tésztát. A tésztát egymás mellé szaggatjuk, és miután elkészültünk a szaggatással a hagymás szalonnát a tetejére halmozzuk.
Ezután leöntjük a tejföllel és ráreszeljük a sajtot is. 180 fokos sütőben kb.: 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó amikor a kezd szép piros lenni a teteje.

...... .....

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Hideg málnaleves
  2017-02-08 16:55:46, szerda
 
  ...... .........



Hozzávalók:
300 g fagyasztott málna
1 nagy zöld uborka
1 chili paprika
150 ml édes ˙fehérbor
bors
méz

A málnát bedobjuk egy lábosba, és felmelegítjük. Akkor jó, amikor szétesnek a szemek, és elkezdenek forrni. Együtt főzzük körülbelül 3 percig a fehérborral, amíg az alkohol elpárolog.
Meghámozzuk az uborkát, és szeletelőn felszeleteljük. Beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a megfőtt málnát. Erősen megfűszerezzük frissen őrölt borssal. Az egészet összemixeljük, amíg a massza a leves bársonyos textúrájú nem lesz.
Ha a málna savanyú volt, hozzáadunk egy pici mézet, ízlést szerint. A kész levest hűtőben legalább egy órán át hűtjük.
Hidegen tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Széll Tamás és csapata a Bocuse d'Or különdíjával
  2017-01-26 16:04:53, csütörtök
 
  Széll Tamás és csapata a Bocuse d'Or különdíjával .képek és cikk Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
Paradicsomos salsa-turmix
  2016-08-21 13:25:38, vasárnap
 
  ...... .......


Hozzávalók 2 adaghoz:
5 érett paradicsom
fél uborka
1 kis gerezd fokhagyma
fél friss, magozott piros chilipaprika
1 szál friss bazsalikom
2 zellerszár
1 teáskanál extra szűz olívaolaj

1 db piros húsú paprika


Elkészítés:
Összeturmixoljuk a zöldségeket, majd hozzáöntjük az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, jól összekeverjük. Ha a turmixot inkább pirosnak szeretnénk, adjunk hozzá 1 kimagozott húsú piros paprikát, amikor turmixoljuk.

- Ha elkészült, kísérjük salsánkat egy jó hangulatú salsával. videó Link
Forrás: Sokszínű vidék
 
 
1 komment , kategória:  receptek  
Őrség Zöld Aranya - az idei Ország torája
  2016-08-18 11:25:56, csütörtök
 
  Idén már 43 torta közül választották ki az Őrség Zöld Aranya Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotását. A tehetséges fiatal cukrász megvédte címét, hiszen a tavalyi győztes tortát is ő készítette. Az ,,Őrség Aranyának" méltán nevezett hagyományos őrségi tökmagolajjal és mandulaliszttel készült felvert, a málnazselé, a fehér csokoládés ganache, a hántolt ostya és tökmag praliné felhasználásával kialakított ropogós réteg csodálatos ízkombinációt alkot. A különböző textúrák a tökmagolajos tükörzselével fedve izgalmas gasztronómiai élményben részesítik a torta kóstolóját, melyet a budapesti Várkert Bazár területén lehet majd megkóstolni.

Nagyobb kép Link
Cikk további része Link
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 376 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 12 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 3710 db bejegyzés
Összes: 32027 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5496
  • e Hét: 38858
  • e Hónap: 88122
  • e Év: 1776747
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.