Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 371 
Dödölle - Vas és Zala megye kedvenc étele
  2017-02-10 22:21:35, péntek
 
  10 db burgonya
- 40 dkg liszt
- 2 liter víz
- só, bors
- 10 dkg trappista sajt
- 3 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 25 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:
A krumplikat megtisztítjuk és felkockázzuk és 2 l vízben megfőzzük, amihez 1 evőkanál sót adunk. Amikor a krumpli megpuhult a levével együtt 15 percig hagyjuk hűlni. Ezután turmixgépben összeturmixoljuk a levével együtt.
Tálba öntjük ízlés szerint borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk, hogy egy szaggatható tésztát kapjunk.
A szalonnát és a hagymát felkockázzuk. A szalonnát parázsra sütjük, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk.
Egy tepsibe teszünk egy kanál hagymás zsírt és beleszaggatjuk a tésztát. Egy evőkanalat a hagymás zsírba mártogatunk és ezzel szaggatjuk ki a tésztát. A tésztát egymás mellé szaggatjuk, és miután elkészültünk a szaggatással a hagymás szalonnát a tetejére halmozzuk.
Ezután leöntjük a tejföllel és ráreszeljük a sajtot is. 180 fokos sütőben kb.: 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó amikor a kezd szép piros lenni a teteje.

...... .....

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Hideg málnaleves
  2017-02-08 16:55:46, szerda
 
  ...... .........



Hozzávalók:
300 g fagyasztott málna
1 nagy zöld uborka
1 chili paprika
150 ml édes ˙fehérbor
bors
méz

A málnát bedobjuk egy lábosba, és felmelegítjük. Akkor jó, amikor szétesnek a szemek, és elkezdenek forrni. Együtt főzzük körülbelül 3 percig a fehérborral, amíg az alkohol elpárolog.
Meghámozzuk az uborkát, és szeletelőn felszeleteljük. Beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a megfőtt málnát. Erősen megfűszerezzük frissen őrölt borssal. Az egészet összemixeljük, amíg a massza a leves bársonyos textúrájú nem lesz.
Ha a málna savanyú volt, hozzáadunk egy pici mézet, ízlést szerint. A kész levest hűtőben legalább egy órán át hűtjük.
Hidegen tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Széll Tamás és csapata a Bocuse d'Or különdíjával
  2017-01-26 16:04:53, csütörtök
 
  Széll Tamás és csapata a Bocuse d'Or különdíjával .képek és cikk Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
Paradicsomos salsa-turmix
  2016-08-21 13:25:38, vasárnap
 
  ...... .......


Hozzávalók 2 adaghoz:
5 érett paradicsom
fél uborka
1 kis gerezd fokhagyma
fél friss, magozott piros chilipaprika
1 szál friss bazsalikom
2 zellerszár
1 teáskanál extra szűz olívaolaj

1 db piros húsú paprika


Elkészítés:
Összeturmixoljuk a zöldségeket, majd hozzáöntjük az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, jól összekeverjük. Ha a turmixot inkább pirosnak szeretnénk, adjunk hozzá 1 kimagozott húsú piros paprikát, amikor turmixoljuk.

- Ha elkészült, kísérjük salsánkat egy jó hangulatú salsával. videó Link
Forrás: Sokszínű vidék
 
 
1 komment , kategória:  receptek  
Őrség Zöld Aranya - az idei Ország torája
  2016-08-18 11:25:56, csütörtök
 
  Idén már 43 torta közül választották ki az Őrség Zöld Aranya Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotását. A tehetséges fiatal cukrász megvédte címét, hiszen a tavalyi győztes tortát is ő készítette. Az ,,Őrség Aranyának" méltán nevezett hagyományos őrségi tökmagolajjal és mandulaliszttel készült felvert, a málnazselé, a fehér csokoládés ganache, a hántolt ostya és tökmag praliné felhasználásával kialakított ropogós réteg csodálatos ízkombinációt alkot. A különböző textúrák a tökmagolajos tükörzselével fedve izgalmas gasztronómiai élményben részesítik a torta kóstolóját, melyet a budapesti Várkert Bazár területén lehet majd megkóstolni.

Nagyobb kép Link
Cikk további része Link
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Áfonyás hercegnő tortája - ország tortája 2016
  2016-08-18 11:16:37, csütörtök
 
  Bemutatjuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét!
Budapest - 2016. augusztus 4. Pechtol Zsolt hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg.
Az Áfonya hercegnő tortája fantázianevű kreációt a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt hirdették ki az Országházban. A két győztes édességet a nagyközönség először augusztus 20-án és 21-én, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

Nagyobb kép Link
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Tökmagos és krumplis pogácsa
  2016-08-14 12:18:35, vasárnap
 
  Bevezető: Ennél jobb még egyik sem volt idén, pedig sült már 1-2 adag. És hogy mi még a jó benne? Hát az, hogy gyerekmunka is használható hozzá. Mérlegkezelés, kis okoskodás (“anya,lisztet is tegyél bele"), összedolgozás - ha hagyjuk, aztán pedig a legnagyobb móka: gyúrás, nyújtás, kiszúrózás, lekenés, tökmagszórás. Mindent megcsinál, csak egy kicsit kell irányítani. És most nem egy 15 éves gyerekről beszélek, nem, dehogy. Még 3 sincs és fiú:) Annál cukibb meg nincs, amikor nevet ad minden egyes pogácsának: anya pogi, apa pogi, brúnó pogi, bendő pogi, egon pogi, na és a legviccesebb, az elrontott pogi: a nyomi pogi.
...... ........


Hozzávalók kb. 24 db-hoz:
25 dkg főtt krumpli
50 dkg liszt
1 db tojás
1 dl víz
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dkg só
0,5 evőkanál cukor
25 dkg vaj
kb. 10-15 dkg pirított tökmag

Elkészítése:
1. A krumplit meghámozzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, áttörjük és félretesszük hűlni.
2. Ha kihűlt, a langyos vízbe beleszórjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
3. A lisztben elkeverjük a sót, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a kihűlt, összetört főtt krumplit és a felfuttatott élesztőt is és ízlés szerint pirított tökmagot. Összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.
4. Ha letelt az idő, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, feltekerjük (mint a csigákhoz), majd két végét egymásra hajtjuk és megfordítjuk. Visszatesszük a hűtőbe, majd 15 perc múlva újra kinyújtjuk, tekerjük, hajtjuk, fordítjuk és ezt megismételjük még (legalább) egyszer.
5. Az utolsó hajtogatás után még pihentetjük kicsit, majd kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Szerintem a jó pogácsa egyik titka a méret. A mini pogikban túl sok a “széle", jobbak a nagyobb pogik)
6. Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit és előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
7. A pogácsákat a sütőpapírra helyezzük, lekenjük a tetejüket tojással és megszórjuk tökmaggal. 20-25 percig sütjük..

Jó gyerek segít az anyukájának
.........


S végül a gyerek le fényképezi a kisült pogikat
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sajtburESZ
  2016-08-14 12:07:15, vasárnap
 
  Hozzávalók:
A bucihoz (8-10 db-hoz):
80 dkg búzaliszt
50 dkg natúr joghurt
5 dkg puha vaj
1 db tojás
2 csomag porélesztő (vagy 1 kocka friss élesztő)
1 teáskanál só
6 dkg cukor

A húspogácsához:
1 kg darált marhahús
só, bors
olaj - a sütéshez

A sajtszószhoz:
10 dkg cheddar sajt
1 dl tej
1 teáskanál liszt
Zöldségek:
salátalevelek
paradicsom
lila hagyma

Elkészítése:
Először elkészítjük a bucikat: az alapanyagokat egy nagy tálba mérjük és összegyúrjuk, majd sima tésztává dagasztjuk. Meghintjük liszttel, és letakarva meleg helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük. Ha letelt az idő, 8-10 db gombócot formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és további kb. 20 percig pihentetjük, kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tésztagombócokat lekenjük tojással és kb. 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni őket.
A húspogácsához a darált húst sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk, majd húspogácsákat formázunk belőlük és kevés olajon kisütjük.
A sajtszószhoz egy kis lábasba öntjük a tejet, belereszeljük a cheddart, és közepes lángon kevergetve összeolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, habverővel elkeverjük és kész is.
A kihűlt bucikat félbevágjuk, és összeállítjuk a sajtburgert, akarom mondani SAJTBURESZT:) Az alsó zsemledarabra jön egy kis sajtszósz, rá egy salátalevél, rá paradicsom, rá egy húspogácsa, majd ismét sajtszósz, egy kis lila hagyma és végül a zsemle teteje.
..

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Mamóca lekvár készlete
  2016-08-01 16:18:55, hétfő
 
  ...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Uborka téli tárolásra
  2016-08-01 16:16:07, hétfő
 
  Magdolna Dürvángerné Gál uborkája üvegben
Napos időben érlelem a téli tárolásra szánt kedvencünket. 5 l-es üveg aljára tegyünk kaprot fokhaj ma gerezdeket babérlevelet szemes borsot. Jól megmosott frissen szedett uborkát bevagdosva belesoroljuk. Kimérve a vizet amennyi ráfér felforraljuk 2 evőkanál sóval, 2 evőkanál cukorral 6 evőkanál 10% ecettel és 1 mokkáskanál gyógyszertárban kapható timsóval. Ettől roppanós marad. Kenyér csücskét a tetejére! 2 napon át érlelem a tűző napon. Még 2 napig idebent varom, hogy tejesedjen a leve. Amikor már ízlik, 2 mokkáskanál nátrium benzolattal leállítom . Csavaros tetővel lezárom, a hűvös kamrába teszem.

...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 371 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 209 db bejegyzés
e év: 1626 db bejegyzés
Összes: 29984 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5584
  • e Hét: 39376
  • e Hónap: 152130
  • e Év: 785914
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.