Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     3/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Megalázták az újszülötteket a kórházban
  2017-11-02 12:07:13, csütörtök
 
  Megalázták az újszülötteket a kórházban. "Eszement nővér társulat tette. "
A kórház két alkalmazottja viccesnek találta, hogy rapzenére táncoltassa az újszülötteket.
Felháborító fotók videók kerültek fel a a Facebookra, az amerikai Jacksonville egyik kórházában készültek. A fotókon a kórház alkalmazottai újszülöttekkel ,,báboztak", rapzenére táncoltatták őket, egyikük pedig minisátánoknak nevezte a csecsemőket.
Az érintett kórház értesült a felvételekről, Facebook-oldalukon azt írták: felháborító, elfogadhatatlan, hihetetlenül szakszerűtlen és tolerálhatatlan, amit az alkalmazottak tettek.

Az intézmény illetékese a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy azonosították a felvételeken szereplő két munkatársat, akiket eltávolítottak a betegellátásból. Az ügyben vizsgálat folyik, lezárulta után megteszik a szükséges lépéseket. "Az ilyen emberek nem valók beteg emberek és újszülöttek mellé"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lemondott ajándékairól a kisfiú, .......
  2015-12-23 23:22:01, szerda
 
  Lemondott ajándékairól a kisfiú, hogy a hajléktalanoknak szebb legyen a karácsonya
Sok gyermek példát vehetne a hatéves Alexről.
Alex a kaliforniai Bakersfieldben él, és első osztályos. Megkérdezte anyukáját, hogy az ünnepek idején tudnának-e ők is segíteni a rászorulókon - derült ki a People videójából. Az anyuka igennel válaszolt, azonban volt egy kitétel: a hajléktalanokat a gyermek ajándékaira szánt pénzből lehet csak segíteni. A srác belement a dologba, mivel úgy látta, sokkal jobb dolog adni, mint kapni, így a játékokra fordítható pénzből a fedél nélküliek kaptak egy élelmiszercsomagot. A portálnak Alex anyukája megsúgta: azért nem lesz teljesen ajándékmentes az ünnep, a jótékonykodásra a karácsonyi büdzsé mintegy 30 százalékát költötték.
...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországi menekült válság térképe
  2015-09-18 22:52:22, péntek
 
  Magyarországi menekült válság térképe, mely naponta frissül Link  
 
1 komment , kategória:  Általános  
Az európai migrációs válság
  2015-09-17 19:18:33, csütörtök
 
  Wikipedia Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schengeni országok
  2015-09-17 18:21:21, csütörtök
 
  A schengeni egyezmény az Európai Unió (EU) első és harmadik pillérének része, amely elsősorban a belső határőrizet megszüntetését és a külső határok közös ellenőrzését jelenti
Schengeni országok
...... .......


...... ........... ........... .....


Magyarország a schengeni együttműködésben.
Magyarország a csatlakozási tárgyalásokon a Bel- és Igazságügyi Együttműködés fejezeten belül tárgyalt a schengeni együttműködésről és a vonatkozó joganyag átvételéről. Az Európai Unióhoz való csatlakozás időpontjában Magyarország nem nyerte el azonnal a teljes ,,schengeni tagságot", nem került sor az ellenőrzés megszüntetésére az EU tagállamai és Magyarország közötti belső határszakaszokon. Ehhez egyrészt a felkészültséget vizsgáló átfogó szakértői ellenőrzés eredményei alapján hozott tanácsi döntés volt szükséges, másrészt kapcsolódnunk kellett az egységes határ ellenőrzési rendszer számítógépes információs bázisát biztosító II. Schengeni Információs Rendszerhez (SIS II), amelynek a korábbi schengeni övezetbeli országok részéről történő kifejlesztése és üzembe állítása csak 2007-re lett készen.
2007. november 15-én az Európai Parlament jóváhagyta Magyarország és nyolc másik állam (Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta, Szlovákia, Szlovénia) csatlakozását a schengeni övezethez. 2007. december 21-étől megszűnt az állandó határellenőrzés a magyar-osztrák, a magyar-szlovén és a magyar-szlovák határon, ami azonban azzal jár, hogy a határtól akár 30 km távolságra is találkozhatunk fokozott rendőri ellenőrzéssel, és továbbra is szükség lesz az érvényes úti okmányra. Eközben megszigorodik az ellenőrzés a magyar-horvát, a magyar-román, a magyar-szerb és a magyar-ukrán határokon. A már szintén uniós tag, de a schengeni egyezményhez egyelőre nem csatlakozó Románia és Horvátország esetében egymegállásos határforgalom-ellenőrzési rendszer működik, azaz egy helyen zajlik a román és magyar, illetve horvát és magyar ellenőrzés, a határ pedig személyi igazolvánnyal is átléphető.
A repülőterek határállomásain ténylegesen 2008. március végétől, a nyári menetrend életbe lépésével egy időben léptek hatályba a schengeni szabályok.
/Forrás: wikipedia/

Határsáv wikipedia Link

Az országhatár két politikai-adminisztratív szempontból egymástól független ország között húzódó adminisztrációs vonal, amelynek többféle funkciója, megjelenése, értelmezése és hatása van, ezek következtében pedig több meghatározása is lehetséges. A mindennapi szóhasználatban ország- vagy államhatárnak, esetleg röviden határnak nevezik a fenti vonalon kívül a határvonalnak azt a közvetlen környezetét is, ahol az országhatárhoz kapcsolódó intézmények, objektumok (például határátkelőhelyek) is megvalósulnak.

Illegális határátlépés fogalma: azok az emberek akik a hivatalos szerveket /határőröket/ megkerülve lépnek be egy másik országba.
Magyarország határátkelő helyei Link


Forrás: euvonal.hu
Az 1985-ben aláírt Schengeni Megállapodás, valamint a Schengeni Végrehajtási Egyezmény, melynek aláírására 1990-ben került sor, végül 1995-ben léptek életbe, s számolták fel a térségen belül a belső határellenőrzést. Ezzel egyidejűleg a külső országokkal szemben fokozottá vált az ellenőrzés, valamint az egyezményeket aláíró tagországok közös szabályokat alakítottak ki olyan lényeges kérdésekben, mint a menekültügy, valamint a vízumpolitika, melyek szintén biztonsági célokat szolgáltak.
Hazánk schengeni övezethez való teljes jogú csatlakozása 2008. január 1-én történt meg, amióta a magyar állampolgárok is ellenőrzés nélkül léphetik át a belső, schengeni határokat. Az övezethez tartozó országok állampolgárai azonban kizárólag a belső határokon közlekedhetnek ellenőrzés nélkül. Az egyezmény hatálya alá nem tartozó országokból a térségbe érkezőknek ugyanúgy határátkelőhelyen történő ellenőrzésen keresztül léphetnek csak be, mint ahogy a tagországokból is csak így lehetséges a kilépés.
A schengeni egyezménynek köszönhetően az áthaladás sokkal gyorsabbá és zökkenőmentesebbé vált a tagországok között. Mivel az ilyen irányú szabadságjogok plusz biztosításával felszabadultak kapacitások, ezeket a külső határok határátkelőhelyeinek fokozott ellenőrzésére tudják fordítani az övezetet határoló államok.
A Schengeni Információs Rendszer létrejöttével a tagországok közötti szorosabb együttműködés megvalósítása volt a cél, mégpedig a bűnügyi területeken. A térségbe történő beutazás alkalmával többféle vízumtípus közül válogathatnak az övezeten kívülről érkezők attól függően, milyen tartózkodást terveznek a schengeni térségben. Az Európai Unió minden, utólag az egyezményhez csatlakozni kívánó ország számára, így Magyarországnak is anyagi támogatást nyújtott a csatlakozás feltételeinek megteremtésére.
Térkép


...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Becsületes megtaláló
  2015-08-13 16:09:23, csütörtök
 
  Forrás Hír24
Meglett a Görögországban elveszett jegygyűrű gazdája. Az újdonsült férj hét évvel ezelőtt, a nászúton hagyta el az ékszert. Alig négy nappal azután, hogy egy brit férfi, bizonyos Mick Fraser keresni kezdte annak a jegygyűrűnek a gazdáját, amit búvárkodás közben talált, meglett a tulajdonos. A képek közzététele után nem sokkal ugyanis jelentkezett nála az a magyar házaspár, akik hét éve, a nászútjuk alatt vesztették el a ,,szeretlek" feliratú ékszert.

- Ahogy arról két napja, a Hír24 elsőként beszámolt, Fraser akkor bukkant a karikagyűrűre, amikor a görögországi Lindosznál búvárkodott, nem messze a Dolphins étteremtől. Ám ahelyett, hogy pénzzé tette volna a kincset, az internet segítségét kérte, hogy megtalálhassa a tulajdonost. ,,Én inkább megkeresem azt, akihez a gyűrű tartozik. Képzeld el, hogy éreznéd magad, ha néhány nappal az esküvőd után elvesztenéd a gyűrűdet" - írta.
Az eredeti poszt óta még csak 3 nap telt el, mikor Mick már azt a jóhírt közölte barátaival és ismerőseivel, hogy sikerült megtalálnia a gyűrűt, sőt kommentben még egy képet is megosztott, amit az eredeti tulajdonosoktól kapott a két ékszerről.
Az Indexnek ma délelőtt sikerült utolérnie a gyűrű tulajdonosát is. Zoltán a lapnak elmondta, 2008 augusztusában volt az esküvőjük, ezt követően szeptemberben Rodoszra mentek nászútra. A gyűrű egyik nap, fürdés közben esett le az ujjáról, mivel kicsit nagy volt rá. És bár egy darabig keresték, a víz alatt a homokban nem találták.
Amikor a napokban meglátták a Facebook-posztot a gyűrűről, nem hitték el. Zoltán azt is elárulta, eddig szükséges rossznak tartotta a közösségi oldalt, de most már látja, mekkora ereje van.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar asszony, aki találkozott a hírhedt náci orvossal...
  2015-07-16 21:54:03, csütörtök
 
  Forrás Hír24
A magyar asszony, aki találkozott a hírhedt náci orvossal, Josef Mengelével.
Susan Pollack 13 éves volt, amikor családjával együtt elhurcolták a magyarországi Felsőgödről. Auschwitzban édesanyját gázkamrába vitték, bátyját pedig a holttestek eltakarítására kényszerítették. Ő maga túlélte a holokauszt borzalmait - az éhezést, a terrort és a halálmenetet. Nemrég az egyik utolsó náci perben tanúskodott. Jelenleg Angliában él, és brit iskolákban tart előadásokat elrettentésül.

Erdélyi Angelika Írása:
Amikor megérkeztem az észak-londoni kertvárosba, a 84 éves Susan asszony éppen az autójából szállt ki.
,,Ah, mindig csak kiszaladok valahova" - mondta mosolyogva, miután magyarul köszöntöttem.
Nem volt nehéz felismernem, az elmúlt hónapokban horrorisztikus története bejárta a brit sajtót - sorra jelentek meg vele a Holokauszt borzalmairól szóló interjúk.
A cikkek aktualitását az adta, hogy Németországban elkezdődött az egyik valószínűsíthetően utolsó náciper - a most 93 éves Oskar Groening SS-katonaként vállalt szerepéért áll bíróság előtt. Ő volt ,,Auschwitz könyvelője", aki érkezéskor elkobozta a haláltáborba hurcoltak értékeit.
Pollack asszony többedmagával tanúskodott a perben - május közepén utazott Németországba, hogy szembenézzen egykori fogva tartóinak egyikével.
,,Igazság szerint én nem is figyeltem rá annyira" - meséli. ,,Nem éreztem gyűlöletet iránta, inkább az motoszkált bennem, hogy megfelelő dolog volt a részéről, hogy ilyen idős korban legalább beismerte, amit tett, és felvállalta, hogy náci volt."
Susannak a tárgyaláson el kellett mesélnie, hogy mi történt vele és családjával.
,,Groeningre csak az elején vetettem egy pillantást, aztán többet nem is néztem rá. Nem akartam magamat egy ilyen stresszes szituációnak kitenni. Felálltam, elmeséltem a történetünket, és nekem ennyi elegendő volt. Nem éreztem gyűlöletet iránta, de megbocsájtani nem tudok neki."
- Susan Pollack a Budapesthez közeli Felsőgödön nőtt fel - Ernő Blau és Gizella Kohn egyetlen lányaként. 1930 szeptemberében született. Elmondása szerint a faluban akkoriban kisszámú zsidó közösség élt, békében a többséggel. Az akkor még Zsuzsanna Blaunak hívott lány édesapja egy kiskereskedést vezetett - fát és szenet árult.
A cikk bővebben Link
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Hogyan mondja meg az orvos, ha valakinek daganata van,
  2015-07-07 22:41:47, kedd
 
  Azt a haláltusát már nem merem felvállalni.
Hogyan mondja meg az orvos, ha valakinek daganata van, hogyan reagálnak a betegek? Mit tehet az ápoló?
Erről készült kutatás. A Magyar Hospice Alapítvány mely interjúkat készített arról, hogyan beszélnek az orvosok, ápolók a betegekkel, illetve hogyan élik meg ezeket a találkozásokat. Több mint egy tucat egészségügyi szakembert és daganatos beteget kérdezett Gaal Ilona, az Orvos-beteg kapcsolat program vezetője az elmúlt hónapokban. Az egyenként kétórás interjúk után árnyaltabban látja a helyzetet, mint előtte:
- Korábban azt gondoltam, hogy cinikusabbak az orvosok, de a beszélgetésekből kiderült, hogy ez sokkal összetettebb. Ha némelyikük rosszul is mondja meg a rossz hírt, nem nyegleségből teszi, hanem idő és a felkészítés hiánya miatt. Ráadásul rengeteg nehéz történetet látnak, és nincs módjuk, hogy ezeket feldolgozzák. Egyszerűen csak így védik le magukat. Nyugaton egészen más az orvosok leterheltsége, egy Belgiumot megjárt orvos szerint ott például a doktor csak gyógyít, semmit nem adminisztrál, míg itthon lassan több időt töltenek a papírokkal, mint a beteggel.

Bővebben: Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Névnapok Magyarország - Gergely-naptár 2015
  2015-02-24 19:05:04, kedd
 
  Minden, amit a naptár tartalmaz Nézd meg a linken Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forgó fejes felmosó készlet
  2014-09-04 22:09:25, csütörtök
 
  Videó Link
A Spin&Go feltalálóinak innovatív megoldása! A Spin & Go Pro-val kezei tiszták és puhák maradhatnak. Nem kell többé a felmosó rongyot kézzel kinyomkodnia! Akár kevesebb, mint a felére csökkenti a felmosás időtartamát! A centrifuga fáradság és hajlongás nélkül cseppmentesre száríthatja a felmosót. Egy centrifuga, ami eltávolítja a felesleges vizet, de nem használ áramot. Ez aztán az innovatív és környezetbarát
- 360 fokos felmosó fej
- nyelébe épített erőteljes centrifugával
- kezei tiszták és puhák maradhatnak
Hihetetlen nedvszívó-képességű mikroszálas feje hatékonyan gyűjti össze a koszt és a nedvességet. Pörgesse ki a vizet a felmosó fejből, és törölje szárazra a padlót. Jelentősen csökkenti a csúszásveszélyt! Használhatja vizesen felmosásra, vagy szárazon portörlésre; márványpadlón, csempén, fapadlón, az ablakokon, bútorokon, sőt, akár a kocsiján is. Egyszerűen és könnyedén!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     3/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7951
  • e Hét: 42937
  • e Hónap: 76091
  • e Év: 309838
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.