Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 213 
Kormányzati Tájékoztatási Központ 03.01
  2021-03-01 22:05:04, hétfő
 
  Tisztelt Hölgyem/Uram!
A tervek szerint húsvétig minden olyan honfitársunk megkaphatja az oltást, aki eddig regisztrált. Ez annak köszönhető, hogy újabb vakcinaszállítmányok érkeztek hazánkba, a következő hetekben pedig továbbiak érkeznek. Ez azt is jelenti, hogy az uniós országok közül lakosságarányosan Magyarországon áll rendelkezésre a legtöbb oltóanyag.
Magyarországon már ötféle vakcinatípussal zajlanak az oltások. A Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett már a kínai Sinopharm vakcina is bevethető az oltási programban.
A gyógyszerészeti hatóság szerint a kínai vakcina biztonságos és hatásos. 18 év felett korhatár nélkül, így idős embereknek is adható. Nagy előnye, hogy erőteljes immunválaszt vált ki, így nagy védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen. Ugyanolyan alapon működik, mint a már jól ismert influenza elleni oltóanyagok. A szomszédos Szerbiában már hetek óta használják, a vajdasági magyarok is nagy számban kaptak ebből a vakcinából.
Az oltási programmal kapcsolatos legújabb fejleményekről a jövőben is tájékoztatást adunk.
Tisztelettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ

Forrás: gmail levél
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Jövő héten kezdődik a regisztráltak oltása
  2021-01-30 09:06:09, szombat
 
  2021/01/29
Jövő héten kezdődik a regisztráltak oltása. Aki be akarja oltatni magát, az feltétlenül regisztráljon a Link oldalon.

Azokat tudjuk behívni oltásra, akik jelentkeztek oltásra.
Mindenkit kérek, aki be akarja magát oltatni, hogy regisztráljon. A jövő héttől, aki regisztrált, tudni fogja, hogy mikor, hova, hány órára, melyik napszakra legalább is, érdemes mennie - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.
Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Oltás utáni tapasztalatok ......
  2021-01-22 09:40:30, péntek
 
  Fellélegeztünk" a Katolikus Szeretetszolgálat egyik idős otthonából
Januárban az idős otthonokban is megkezdték az ellátottak és a dolgozók Covid-19 elleni beoltását. A járvány és az oltás tapasztatairól, valamint a 70 éve működő intézményről Kocsis Edina, a dabasi Zárdakert Idősek Otthonának intézményvezetője számolt be, nem titkolva, milyen felszabadító élményként élik át, hogy a vakcinának köszönhetően védettséget szerezhetnek a koronavírus ellen.
2020-ban ünnepelte a Katolikus Szeretetszolgálat a saját és néhány intézménye, így a dabasi Zárdakert Idősek Otthona alapításának 70. évfordulóját is. A szervezetet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította a szerzetesrendek feloszlatásának évében azzal a céllal, hogy a gondoskodás nélkül maradó idős papok, szerzetesek és apácák megfelelő és méltó ellátást kaphassanak. 2017-ben hunyt el a dabasi otthon utolsó szerzetesnővér lakója. Az utóbbi időben valamelyest változott az intézmény arculata: a szép korúak napi gondozása mellett szakszerű ápolást nyújtanak azoknak a bentlakóknak, akik demenciával küzdenek.
A hatalmas, három és fél hektáros területen fekvő négy épületben - mely 1950 előtt a Jézus Isteni Szívéről Nevezett Karmelita Nővérek rendháza volt, és amelyben akkor a nővérek árvaházat, óvodát és napközit is működtettek - ma három idős gondozási egység található, 3-4 ágyas szobákban összesen 165 férőhelyet biztosítva. A koronavírus-járvány tavaszi első hullámától kezdve - a korlátozások figyelembevételével - a három egység teljesen elkülönült egymástól, közös programokat csak a házakon belül szerveznek. Izolációs szobákat is létrehoztak az épületekben, hogy a kórházi kezelésből hazatérő vagy koronavírus-fertőzöttségre utaló tünetekkel küzdő bentlakókat megfelelően elkülönítsék, így tavasszal és ősszel is megelőzhették a tömeges megbetegedéseket.
...... ...........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Ez nem oltási terv, hanem egy rossz vicc
  2021-01-14 20:19:35, csütörtök
 
  Cikk 24 hír oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Jó hír a Covid elleni védőoltásról
  2021-01-14 20:15:30, csütörtök
 
  Izraelben az oltás megkezdése után két héttel felére csökkent a fertőzöttség a beoltottaknál.
zraelben már két héttel a koronavírus elleni Pfizer/BioNTech-vakcina első dózisának beadása után mintegy felére csökkent a fertőzöttség a beoltottaknál - írta a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál csütörtökön.
Izraelben az egészségügyi minisztérium összegezte az oltási kampányt lebonyolító négy egészségbiztosító pénztár eddigi adatait. Ennek során összehasonlították a koronavírus-fertőzöttséget azon százezrek körében, akik már kaptak oltást a december 20-án kezdődött vakcinázási kampányban azon kortárs csoportokkal, akik még nem.
A gyógyszergyártók klinikai tesztjeiben résztvevők számának a többszöröse elérhető az egészségbiztosítók pontos adatrögzítése révén, és mivel adatbázisukban az elmúlt harminc év összes egészségügyi információja is megtalálható minden egyes állampolgárról, hasznos ismereteket nyújthatnak az egész világ számára az oltás hatékonyságáról és esetleges mellékhatásokról is, valamint ezek összefüggéséről a korábbi kórképekkel.
Izraelben azt figyelték meg, hogy az oltás első adagja után két héttel már kialakult korlátozott szinten az immunitás. Az egyes egészségbiztosítóknál más-más módszerekkel jelentős, 33 százaléktól 60 százalékig ívelő különbségeket mértek az oltott és a nem beoltott emberek megfertőződésében. Az oltottak már ebben a kezdeti szakaszban is jóval kevésbé fertőződtek meg.
Szerintem lenyűgöző, hogy Izraelben két-három héten belül immunizált emberek százezreinek az adatait gyűjtötte össze.
Izraelben ezen a héten megkezdték a második dózis tömeges beadását is, és az oltottak nyomon követése hamarosan megválaszolhatja azt a két kulcskérdést, hogy mikortól számítható és meddig tart majd a teljes, a klinikai tesztek alapján 95 százalékosnak ígért védettség.
Izrael bizonyos értelemben olyan lett, mint egy nagyon nagy klinikai vizsgálat - mondta Rivka Abulafia-Lapid, a jeruzsálemi Hadassza kórház virológusa a The Times of Israelnek.
Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság több embert oltott már be, de egyik sem rendelkezik olyan elektronikus nyilvántartással, mint a négy központosított egészségügyi nonprofit szervezet Izraelben.
Izraelben mindenki tagja az egyik egészségbiztosító pénztárnak, ahol nyilvántartásokat vezetnek háttéradatokkal együtt, s így egyértelmű képet kapunk az életkor, a nem és a meglévő egészségi állapot összefüggésében is az oltás hatásairól - mondta Abulafia-Lapid. Izraelben eddig több mint egymillió, hatvan évesnél idősebb embert oltottak be legalább az első dózissal, ez a szám több mint 120 szorosa a klinikai tesztelés mértékének. - nyilatkozta a lapnak Cyrille Cohen immun szakértő, az egészségügyi minisztérium védőoltások ügyében életre hívott tanácsadó bizottságának tagja.
Ez segíthet megválaszolni a vakcina első adagjának azonnali védőhatását érintő döntő kérdéseket
tette hozzá.
A Pfizer a magas ár mellett cserébe ezen adatok átadásáért biztosítja az ország számára a gyors oltóanyagellátást. Február elejére, a második dózis beadása után Izrael lesz várhatóan az egyetlen ország, ahol az idős lakosság nagy része teljesen be lesz oltva a koronavírus ellen, és ezzel páratlan képet nyújt majd arról, hogy valós, és nem klinikai körülmények között miként hat a vakcina azokra, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Forrás: 24.hu oldal
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Koronavírus: aggasztó hírek a kínai vakcináról
  2021-01-14 19:55:57, csütörtök
 
  Alig több mint 50 százalékos hatékonyságúnak bizonyult csupán a Brazíliában végzett klinikai tesztek során a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcinája - jelentette be az Instituto Butantan, az oltás vizsgálatáért felelős brazíliai egészségügyi intézmény.

A bejelentés azt követően látott napvilágot, hogy ugyanez az intézet részleges adatokat ismertetve múlt héten még azt közölte: a CoronaVac nevű oltóanyag az enyhe koronavírus-fertőzések 78, a súlyos és mérsékelt fertőzések 100 százalékában bizonyult hatékonynak a vizsgált esetekben. A mostani - részben csalódást keltő - eredményt 12 és félezer önkéntes bevonásával végzett tesztelés nyomán mutatták ki, beleszámítva a rendkívül enyhe eseteket is, amelyek nem igényeltek kórházi ellátást. Brazíliában az egészségügyi dolgozókra és az idősebb korosztályból kikerülő önkéntesekre fókuszáltak a kínai szer klinikai vizsgálatában.

- Jakab: fertőzöttek is megkaphatják az oltást
Jakab Ferenc virológus szerint még a kórházban fekvő súlyos COVID-19-betegeket is be lehet oltani, ha így dönt a kezelőorvosuk..
Én is beadattam az oltást természetesen, az elsők között voltam, aki jelentkezett, nem, semmi mellékhatása nem volt" - ezt mondta az ATV Híradójának Jakab Ferenc virológus professzor, aki szerint nemcsak a tünetmentes fertőzöttek, de akár a kórházban fekvő súlyos COVID-19-betegek is megkaphatják a vakcinát, utóbbiak oltásáról azonban a kezelőorvosnak kell majd döntenie. A szakember az aktív fertőzöttek immunizálásával kapcsolatban megjegyezte, problémát ugyan a mellékhatások nem okoznak, az viszont kérdés, hogy mennyire hatékony védettség alakulhat ki olyankor.

- Koronavírus: egyre jobban bízunk az oltásban.
Az elmúlt időszakban nőtt Magyarországon az oltási kedv - derült ki egy nemrégiben készült közvélemény-kutatásból. Az eredmények szerint főként az idősebbek körében növekszik látványosan a koronavírus-vakcina iránti bizalom.Egyre több magyar dönt úgy, hogy beoltatja magát az új típusú koronavírus ellen. Már csaknem ugyanannyian mondanak igent (45 százalék) a vakcinára, mint ahányan nemet (44 százalék) - derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzetnek készített közvélemény-kutatásából, amelynek eredményeit a lap keddi számában publikálták.
A részletekről a 24.hu is beszámolt. Link


Forrás: házipatika oldal
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Gyógynövények és gyógygombák vírusölő, gyulladáscsökkentő
  2021-01-06 08:04:27, szerda
 
  Gyógynövények és gyógygombák vírusölő, gyulladáscsökkentő hatása és a SARS-CoV-2 - koronavírus fertőzés
Az új típusú koronavírus, SARS-CoV-2, súlyos, akut légzési szindrómát okozhat, nagy veszélyt jelent az emberek egészségi állapotára. Amióta az első esetek napvilágra kerültek Wuhan városából, a vírus gyorsan elterjedt világszerte, mára több, mint 72 millió fertőzöttről tudunk, a halálos áldozatok száma pedig átlépte az 1,6 milliót.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Milyen nehéz ez a pohárvíz?
  2021-01-03 21:50:32, vasárnap
 
  Egy pszichológus a teremben járkált, miközben stressz kezelést oktatott a közönségnek. Amikor felemelt egy poharat, mindenki a megszokott félig üres vagy félig teli kérdésre számított. Ehelyett mosolyogva azt kérdezte: Milyen nehéz ez a pohárvíz? A válaszok két dekagrammtól fél kilóig terjedtek. A pszichológus így válaszolt: A tényleges súly nem lényeges,az érzet attól függ, milyen hosszan tartom a kezemben. Ha csak egy percig tartom, könnyű. Ha egy órán át tartom, megfájdul a karom. Ha egy napig tartom, a karom elzsibbad és megbénul. Egyik esetben sem változik a pohár víz súlya, de minél tovább tartom, annál nehezebbnek érzem.
Majd így folytatta: Az életben a stressz és az aggodalom olyan, mint ez a pohár víz. Gondolj rájuk egy kis ideig, és semmi sem történik. Gondolj rájuk egy kicsit hosszabban, és elkezdenek fájni, és ha egész nap rájuk gondolsz, megbénulsz, képtelen leszel bármit is csinálni.
Nagyon fontos, hogy tudd elengedni a gondjaidat! Este minél előbb tedd le minden terhedet, ne cipeld őket tovább az éjszakába.
NE FELEJTSD EL LETENNI A POHARAT!
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Elekes Szende pszichológus:
  2020-11-16 20:35:35, hétfő
 
  Így küzdjünk meg a járvány okozta félelmeinkkel
Hívő emberként egy fontos többleterő forrással is rendelkezünk... az imádság felemeli tekintetünket, emlékeztet arra, hogy nem vagyunk egyedül a legnagyobb szorongattatások között sem.
Baj-e, ha haragszunk a kialakult helyzet miatt? Miért kezeli valaki jobban, valaki rosszabbul a nehézségeket? Hogyan érhetjük el belső erőforrásainkat? Elekes Szende pszichológus többek között ezekről írt a RomKat.ro erdélyi katolikus portálon.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Koronavírus VS Jézus Krisztus videó
  2020-11-12 15:14:30, csütörtök
 
  Ha te is betegeskedsz a Covid-ban vagy az ismerőseid közül valaki. Nézd meg ezt a 7 perces videót, amiben Vivient elmeséli hogyan gyógyította meg Jézus Krisztus.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 213 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 1169
  • e Hónap: 14607
  • e Év: 217520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.