Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2014-07-21 23:53:39, hétfő
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Programozd a vizet fogyókúrára!
  2014-07-21 23:07:47, hétfő
 
  Programozd a vizet fogyókúrára!

A sikeres fogyókúra néha egészen egyszerű dolgokon múlik. Talán épp egy pohár vízen. De lássuk csak: egészen hétköznapi vízről vagy valami másról beszélünk?A víz programozása segítségünkre lehet a felesleges kilóinktól való megszabadulásban.
Programozás alatt azt értjük, hogy egy adogg információt viszünk be azzal a szándékkal, hogy az adott objektumban változás jöjön létre.

Miért a vizet programozd?

Mert a víz az egyik legjobb információ-hordozó! Nem tudsz annyi programot elhelyezni benne, amennyit fel ne tudna venni vagy tárolni, ráadásul a vizet tudod legegyszerűbben bejuttatni a szervezetedbe. Történetesen, csak meg kell innod! Egészségedre!





Hogyan épül fel a víz struktúrája?


Az információ meghatározza, hogy a folyamat miként működjön. Az energia pedig mindezt megvalósítja a fizikai síkon. Összerendezi az atomok működését és mozgását, mégpedig az adott információnak megfelelően. A víz az információt nagyon jól felveszi és megőrzi, és szerkezete is e szerint változik meg. Ez a tapasztalati tudás évezredek óta az emberiség birtokában van, ám tudományos bizonyítékokkal csak napjainkban sikerült alátámasztani. Erről olvashatunk Dr. Masaru Emoto könyveiben. Víz és víz között óriási a különbség! Az egészséges vízkristályok képe hatszögletű, szimmetrikus és lenyűgöző szépségű. Ilyenek a még tisztán maradt vizek, a szent források, folyók vizei, a gleccserek és a sarkok több ezeréves hótakarójából felolvasztott vizek. A csapvizek szerkezete és vízstruktúrája katasztrofális. Tulajdonképp, nem is nagyon tudnak létrehozni szerkezetet.


A hozzáadott klór, szinte lehetetlenné teszi a szabályos vízkristályok kialakulását. Ez számodra, három szempontból is komoly problémát jelenthet. (Ami igazából az elsődleges lenne és mindent überel az a fizikális test egészségi állapotára kifejtett hatás, de ezt egyelőre hagyjuk.)


1. Az élettani folyamatok szervezetedben, kizárólag rendezett szerkezetű vízben tudnak maradéktalanul végbemenni. A sejteken belül is rendezett szerkezetű víz van. Szervezetednek rendkívül sok energiájába kerül, mire a rendezetlen szerkezetű vizet megfelelő struktúrájú vízzé átalakítja.
2. Elsősorban a klór miatt borzasztó rossz hatásfokkal őrződnek meg azok a programjaid, amit a vízhez rögzítesz.
3. A vizekben kimutatható vegyszerek, nehézfémek, mérgek, gyógyszermaradványok a saját rezgésükkel töltik fel a vizet. Ez sem kimondottan előnyös számodra! Ezek a kinézetre is rendkívül ronda kristályképet mutató vezetékes csapvizek, pontosan megmutatják, milyen romboló rezgéseket, energiákat és kóros információkat hordoznak magukban.


A sejtjeid tudnak beszélgetni egymással?

Amennyiben a sejteken belüli és a sejtek közötti víz nem azonos frekvenciájú, illetve struktúrájú, akkor megszűnik a sejtek közötti kommunikáció. Dr. Masaru Emototól láttam egy remek szemléltető példát: Megrezegtetett (megszólaltatott) egy hangvillát, mely az "A" hangot, 440 herczen rezegtette. Ha ezt a hangvillát odaközelítette egy ugyan ilyen 440 herczre hangolt hangvillához, akkor ez a hangvilla is átvette a rezgést és elkezdett rezegni, tehát hangot adott ki magából.

Elképesztően érdekes volt, amikor ismét megrezegtette ezt a 440 herczes hangvillát, de most egy tőle minimálisan eltérő, 442 herczre hangolt hangvillához közelítette. A rezgés nem ment át a másik hangvillára és nem rezegtette meg. Pedig mindössze 2 hercz volt a különbség a két hangvilla frekvenciája közt.


Ma már tudjuk, hogy a világon minden rezgésből áll, tehát rezeg. Két objektum (ez lehet bármi, pl. sejtek) között akkor tud létrejönni kapcsolat, ha rendelkeznek azonos rezgéssel. Két darab sejt között az úgynevezett "sejtközti térben, "víz" és kötőszövet van. Ennek a víz alapú folyadéknak a szerkezeti képe minél inkább eltér a sejteken belüli víz szerkezeti képétől, annál nagyobb a rezgésszámbeli különbségük.


A sejtből nehezen adódik át az információ a sejt közti térben levő folyadéknak, és ebből a folyadékból megint csak elégtelenül adódik át az információ a másik sejtnek. Előbb torzul, majd elhal az információáramlás. A víz szerkezeti képét, struktúráját a víz rezgése hozza létre. Ebből logikusan következik, hogy a víz szerkezeti képét illetve rezgését, alapvetően meghatározzák a vízben levő szennyező anyagok, mint a klór, vegyszerek, gyógyszermaradványok, stb.


A sejtek közötti nem megfelelő kommunikáció eredményeként, létrejöhetnek az elfajulásos, daganatos betegségek. Felmerülhet benned a kérdés, hogy az általad elfogyasztott víz, milyen rezgéseket ad át testednek. A bevitt információk milyen irányban akarják módosítani a szervezeted működését? A fentiek után ezek már könnyen megválaszolható kérdések. Természetesen a számodra egészséges víz az, melynek a szerkezete, struktúrája hasonlít a sejtekben levő víz szerkezetéhez.


Egészséget, életerőt ad a víz, ha kristályképe hatszögletű, harmonikus. Ez jeleníti meg számunkra az egészséges energiát és információt. Ezzel szemben a kaotikus, rendezetlen, töredezett kristályképpel rendelkező víz, diszharmonikus energiákat és destrukturáló (romboló) információkat tartalmaz. Mivel szervezeted 70%-a víz, koncentrált figyelmet kell fordítanod a bevitt víz minőségére! Németh Miklós





forrás: Holisztikus Fogyókúra Magazin

és www.astronet.hu
 
 
2 komment , kategória:  Egészség  
Edd magad okosabbra!
  2014-07-21 22:55:24, hétfő
 
  Edd magad okosabbra!

Az agy rengeteg tápanyagot igényel. Miközben mérete csupán a testtömegünk 2 százalékát teszi ki, a test energiájának a 20%-át használja el, ezért tízszer annyi tápanyagot igényel, mint a test többi szövete. Az sem mindegy, mit eszünk.
Bizonyára mindenki emlékszik rá, hogy egy-egy tanulással eltöltött nap után, vizsgaidőszakokban, beszámolók írása, vagy egy előadásra való felkészülés során mennyire elfárad, milyen éhség tör rá. Ilyenkor ösztönösen rágcsál valamit: magokat, csokit, banánt.

Nem véletlenül, hiszen vannak olyan táplálékok, melyektől agyunk fényesebb lesz, gondolkodásunk felgyorsul, koncentrációnk elmélyül. Különösen akkor, ha ezeket a táplálékokat rendszeresen fogyasztjuk. Lássuk, melyek ezek.

A banán, mely kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, A, B, és C vitamint, nyomelemeket, tartalmaz érdemes rendszeresen fogyasztani. Tápértékét nagy mennyiségű ásvány és vitamin tartalma adja. A gyümölcsök közül szinte legtöbb B vitamint tartalmazza, ami a belekben zajló felszívódást segíti elő, és a benne levő enzimek miatt az agy táplálékának nevezik. A banán olyan enzimet tartalmaz, ami hatékonyabbá teszi a glukóz feldolgozását. Mint tudjuk, agyunk a működéséhez glukózt használ.

A sötét gyümölcsök, például az áfonya, szeder, szamóca, meggy szintén hasznos táplálékunk. Minél sötétebb, minél jobban megfogja a ruhát vagy a kezünket, annál értékesebb táplálkozási szempontból. A bennük található, antocianin nevű vegyület, ami a kékes piros színért is felelős, növeli a vérerek rugalmasságát, javítja a keringést, és ezáltal jobb vérellátást biztosít minden szervünknek, beleértve az agyunkat is.

A lecitin minden élő sejtben megtalálható, legnagyobb koncentrációban az agysejtekben és a májban. Az agysejtek esetében a lecitin a felelős az információ egyik sejtről a másikra történő átjutásáért. A sejtek nyúlványait körülvevő, ún. mielinhüvely feladata az információ áramlási sebességének növelése. Ezt az anyagot építi fel a testünk a lecitinből.

Az agy zsírtartalmának 70%-a omega-3 zsírsavakból áll. Könnyen belátható, hogy ezek fogyasztása hozzájárul az agy megfelelő állapotához. Olyannyira, hogy a kismamáknak és a csecsemőknek kimondottan javasolják az omega-3 kiegészítést, mivel az az agy felépüléséhez szükséges. Az omega-3 növényi forrása a lenmagolaj, állati eredetű a halolaj. Mindkettő jó. Van, aki erre esküszik, van aki arra. Talán a kettő együtt, felváltva a legjobb. Kapható omega-3 tartalmú tojás is a boltokban, ,,Okos tojás" néven. Ez úgy készül, hogy 20% lenmagot kevernek a tyúkok tápjába, és ettől a tojás omega-3 és E-vitamin-tartalma harmincszorosára növekszik a normál tojáséhoz képest.





A zsíros halak húsa kiváló omega-3, B-vitamin- és Q10 forrás. Mindhárom az agy és az érrendszer támogatásában vesz részt. A busa, a szardínia, a ponty, angolna, harcsa, makréla mind jó választás. Sajnos sütéskor az értékes anyagok jelentős része veszendőbe megy, de párolásnál és főzésnél megmarad. Nálunk a halak főleg sütve jelennek meg az éttermek választékában, ami tehát nem igazán jó módszer. Halolajkapszulák állandó és kitűnő minőségben adnak halolajat.

A dió, a teljes B-vitamin-sorozat mellett 9 gramm fehérjét is tartalmaz egy negyed csészényi (3-4 evőkanál), ami egynapi adagnak tekinthető. A dió emellett ásványi sókban is gazdag. A vas-, a cink-, a kálium- és a magnéziumtartalma is jelentős, és ezek mind az agyhoz köthető tápanyagok. A benne levő Q10 és a szelén antioxidánsokként védik az agysejteket.

Télen nincs jobb táplálék agyunk számára, mint a csírák

Olcsó, otthon nevelhető és tápanyagokban roppant gazdag táplálék. A csírák neveléséhez érdemes először tanulni egy kicsit a folyamatról, mert sok vesződségtől óvja meg magát az, aki kikéri egy gyakorlott csírakészítő tanácsait és jól használható eszközöket szerez be. A boltokban kapható, pár száz forintos csíráztató tálakkal nem igazán lehet sikert elérni.

A csíra gazdag proteinben, B-vitaminokban és ásványi anyagokban. Nyersen kell fogyasztani, és egyszerre nem túl sokat. Naponta egy-két evőkanál ideális és könnyen előállítható mennyiség.

Számtalan kísérlet igazolta, hogy a Ginkgo biloba minden más gyógynövénynél hatékonyabban járul hozzá az agy serkentéséhez. Biztosítja a hajszálerek rugalmasságát és átjárhatóságát, és ebből az agyban igen sok található. Amikor ezek jobb állapotba kerülnek, akkor több vér, több oxigén, több tápanyag jut el az agyunkhoz, és ezt meg is fogja hálálni. Gyógynövényboltokban standardizált formában beszerezhető, de bármely kertben is megnő. Napi 60-120 mg a hatékony adagja.

A rozmaringot a hagyományos népi gyógyászatban az emlékezés virágának nevezték. Hozzájárul a koncentrációhoz azáltal, hogy megnöveli a fej és az agy vérellátását. Frissen, nyersen fogyasztva tökéletes antioxidáns. Amikor frissen fogyasztjuk, egy szálat (8-10cm) vágjunk apróra és szórjuk a salátánkra vagy a reggeli italunkba. Amikor szárítva, teaként isszuk, egy kávéskanálnyi rozmaringból készítsünk kellemes ízű teát.

Forrás: Natur Hírek

BejegyzésAstronet által
www.astronet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Gyógynövényekkel az ízületi gyulladás ellen!
  2014-07-21 22:44:13, hétfő
 
  Gyógynövényekkel az ízületi gyulladás ellen!

Az ízületi gyulladás során az ízületek megduzzadnak és jelentős fájdalmat okoznak. Több típusa létezik, és van, ami gyógynövényekkel kezelhető.
Ha félünk a tablettáktól vagy az injekcióktól, akkor van egy jó hírünk: léteznek alternatívák. A továbbiakban a köszvény kezelésére használt gyógynövényekről lesz szó. Ízületi fájdalmai vannak, vagy megdagadtak az ízületei? Ha igen, valószínűleg ízületi gyulladásban szenved. A csont-ízületi gyulladás, a köszvény leggyakoribb fajtájának, fő jellemzője az ízületek begyulladása.

Az ízületi gyulladások antibiotikumos vagy fájdalomcsillapítók általi kezelésétől az ájurvedás kezelésig kevés lehetőség van a betegség kezelésére. Azok számára, akik nem szeretik a tablettákat, szirupokat vagy injekciókat, mindig ott áll a lehetőség a betegség gyógynövényekkel való kezelésére. Ez egy biztonságos módszer, mivel ezeknek a gyógynövényeknek szinte egyáltalán nincsenek mellékhatásai. Rengeteg gyógynövény létezik, amelyeket az ízületi fájdalmak csökkentésére használnak. Ezek használata most már nemcsak a Távol-Keletre korlátozódik, hanem világszerte egyre gyakoribb.

Lucerna
Ez a legnépszerűbb gyógynövény, amit az ízületi gyulladás kezelésére használnak. Alapvetően ez egy hagyományos gyógymód, melyet generációról generációra adtak át egymásnak az emberek. A lucernapor helyett a jobb eredmények elérése érdekében ajánlatosabb a belőle készült tea fogyasztása.

Gyömbér
E csodanövény gyógyhatásai megszámlálhatatlanok. A gyömbértea és gyömbérőrlemény a legjobb ellenszer a köszvény okozta duzzanat lelohasztására. Indiában széles körben használatos.

Ginzeng ital
Segít a testünknek minden fajta stresszel megbirkózni. Hatóanyaga, a ginzenozidok, segítségével javítja a stressz tűrőképességet. A ginzeng tea csodákat művel a köszvénnyel is.

Ananász
Az ananász egy bromelain nevű anyagot tartalmaz, amely megakadályozza a duzzadást. Segít megemészteni a fibrint, ami a különböző köszvénytípusok okozója lehet.

Szezámmag
A szezámmag legfontosabb hatóanyaga a benne található ásvány és réz. A köszvény kialakulása alatt a táplálkozási igények megnőnek, de ez a réz segítségével helyrehozható.

Oregánó
Az oregánó egy erős antioxidáns, mely segít megelőzni a szabad gyökök okozta sejtkárosodást. A szabad gyökök száma nőhet a kor előrehaladtával, gyulladások valamint elfajult köszvény esetén.

Édesgyökér
Kortizonként működik és allergia-, illetve gyulladáscsökkentő hatású. Már régóta használt gyulladáscsökkentő.

Zeller
A nyers és főtt zeller nagyon jó gyógyszer a reumára. A zeller ásványokban gazdag és különböző részei több mint 25 gyulladáscsökkentő hatású összetevőt tartalmaznak.

Kurkuma
A kurkuma a leghasználatosabb gyógynövény Ázsiában, különösen Indiában. Nincs olyan betegség, amit kurkumával nem lehet gyógyítani. A kurkuma sárga festékanyagának, a kurkuminnak, jelentős gyulladáscsökkentő hatása van.

Kúszó fajdbogyó (keleti teabogyó)
A szárított gyógynövényt használjuk, a koncentrált olaj mérgező lehet.





Rozmaring
A rozmaringtea az ízületek karbantartására kitűnő gyógyszer. Az amerikai gyógyászatban nagyon népszerű orvosság.

Fűzfa
Salicin nevű anyagot tartalmaz, amely az aszpirin gyógynövény megfelelője. A fűzfabarkából készült tea ugyanúgy hat, mint az aszpirin: csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot.

Angyalgyökér
Az európai népi gyógyászatban használt gyógyszer alkotórésze. A nyugati angyalgyökérnek 12 gyulladáscsökkentő hatású eleme van, valamint különböző görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású elemei vannak.

Indiai tömjénfa
Ritka tulajdonságokkal rendelkező gyulladáscsökkentő hatása van. Olyan, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer.

A felsorot gyógynövények sora természetesn folytatódik, a megemlítettek mellett van még néhány néhány hatásos gyógynövény az ízületi fájdalmak és gyulladások enyhítésére, mint például: ideggyökér, yucca-gyökér, nagy csalán, pirospaprika, cayenne-i bors, mustármag, bazsalikom, rövidágú poloskavész és mások. Biztos vagyok benne, hogy azok, akiknek ízületi fájdalmaik vannak, máris kiszemeltek maguknak legalább egyet a felsorolt gyógynövények közül! Ne féljünk használni a természet kínálta gyógyszereket.
Édenkert.hu

Forrás:www.astronet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A hit, az ima és a gondolat ereje
  2014-07-21 22:30:14, hétfő
 
  A hit, az ima és a gondolat ereje

Angol és amerikai kutatók sok-sok vizsgálódás, kísérleti munka után ki merték mondani: ,,A hit nem csupán az örök kárhozattól véd, hanem a földi életet is meghosszabítja!"


Alighanem még a vallások kialakulása előtt észrevette az ember, hogy a gondolatával, a gondolat energiájával segíthet önmagán, illetve másokon. Az ősi hordákban, törzsekben ez a rituális szövegmormolás a varázsló, sámán vagy táltos feladat volt. Később a javasasszonyok vették át a szerepét. A "varázsigéknek", vagyis a gyógyító hatás kedvééért elmormolt szavaknak, verssoroknak, mondókáknak is megvolt a maguk hatása. A lélekre hatottak.


A kérdés tehát nem az, hogy léteznek-e a gyógyító energiák, inkább már arra kell ügyelnünk, hogy milyen energiákat alkalmazunk, ezek mennyire ismertek, mennyire és milyen fokon lehet őket uralni, és ezáltal hasznosítani. E téren az elmúlt időkben ngyon érdekes eredmények születtek. Alább ezekből mutatunk be egy csokorral.

Az ima ereje






Az ima gyógyít, de a halált nem győzheti le! Emlékezzünk csak 2005 tavaszára, amikor II. János Pál haldoklott a Vatikánban. Hívők tízezrei gyűltek oda a világ minden részéből, és csatlakoztak a helybeli olasz hívők százezreihez, akik ott helyben imádkoztak a nagy emberért. És világszerte milliók fohászkodtak a pápa életéért. Ám ő az intenzív akaratok ellenére - meghalt. Mert vannak helyzetek, amikor az ima sem segít. De amikor segíthet, azt kár volna nem kihasználni!

A Kaliforniai Egyetem (State University of California) professzora, Randolph Byrd is abból indult ki, ami már felvilágosult körökben ma is alapigazságnak számít: ha sok ember összefog és közösen akar valamit, akkor az így keletkező agyi energia valamilyen szinten materializálódik. S ott, ahol hat, okozhat olyan pozitív változást, ami már a tudomány által is mérhető. Byrd professzor arra gondolt: a sok ember egyszerre történő imádkozásában lapuló - a tudomány számára megmérhetetlen, ellenőrizhetetlen, megfoghatatlan - agyi energiát talán mégiscsak meg lehet mérni - a hatásaiban. Például abban, hogy egy vagy több ember meggyógyul.

Gondos mérlegelés után indította be kísérletsorozatát, amiről valójában az érintettek nem sokat tudtak. De volt kísérleti csoport és kontrollcsoport, ahogy kísérletnél kell. Az ima a koncentrálás egyik nagyon erős formája, amikor csak egy dolog lebeg az imádkozó szeme előtt: az óhajtott cél. Ezt a célt meditálással, erős koncentrálással a nem hívők is elérhetik. A pozitív energia gerjesztése és másokra történő átvitele ugyanis nem csak a vallásos embernél segít. Byrd professzor is erre építette tézisét.


A kísérletsorozat célja az volt, hogy bebizonyítsa (vagy megcáfolja, ha a eredmény negatív lesz): az imádkozók energiája olyan erőket hoz létre, amelyek hatást gyakorolhatnak a szívbetegek gyógyulására. (Mivel a professzor a szívbetegségek specialistája, így a saját betegei között nézett szét "kísérleti alanyokat" keresve.)

A kísérletsorozat tíz hónapig tartott, és összesen 402 infarktus utáni, a San Franciscói Központi Kóázban fekvő beteg volt benne "érintett". A betegeket számítógépes sorsolással, véletlenszerűen osztották két csoportba. 192 beteg kerül a kísérleti csoportba és 210 a kontrollcsoportba. Nem csak a betegek nem tudták, hogy őket két csoportra osztották, de erről nem értesítették se az orvosokat, se az ápoló személyzetet. Mind a 402 beteg megkapta a szükséges kezelést, viszont 192-ért imádkoztak is. Elég sokat.


Byrd "profi imádkozókat", katolikus és protestáns szervezeteket keresett meg, gondosan ügyelve, hogy azok lehetőleg földrajzilag szétszórtan az Egyesült Államok különböző területein éljenek. Az imádkozók tudták, hogy olyan szívbetegért fognak imádkozni, aki most kórházban van, és elég rossz az állapota, tehát nagyon ráfér az efféle külső segítség. Hogy mégis legyen valami fogódzójuk, minden csoport megkapta egy-egy beteg keresztnevét. Abban egyeztek meg, hogy naponta egyszer (lehetőleg azonos időben) az imacsoport minden tagja fohászkodik a rájuk kiosztott "Johnért", Williamsért", Jenniferért" stb. A sors furcsa fintora, hogy a kiválasztott betegek nemcsak keresztények voltak, hiszen köztudott, hogy Kaliforniában gyakorlatilag a világ összes népéből és vallásából származó ember megtalálható. Egy-egy betegért legkevesebb öt, maximum hét személy imádkozott nap mint nap. Byrd professzor és munkatársai pedig eközben mind a 402 beteg minden rezdülését szorgosan feljegyezték. Amikor a kísérlet véget ért, elkészítették a számításokat és a következő, nagyon meglepő eredményre jutottak.

Azok között, akikért imádkoztak, ötödannyiszor kellett antibiotikumot alkalmazni, mint a kontrollcsoport pácienseinél. A szívelégtelenség okozta tüdőödéma harmadannyi volt, mint a kontrollcsportnál. Ez pedig már aligha lehetett véletlen! De voltak látványosabb eredmények is. Az imacsoportba tartozó betegek közül a kritikus időszakban egyetlenegyet sem kellett lélegeztetőgépre tenni, miközben a kontrollcsoport betegei közül tizenkettővel ez történt. Ha a kísérlet mondjuk egy új (vegy)szer kipróbálását célozza, akkor ez az eredmény már jelentős sikernek számít!

A kísérlet során nemcsak a betegek "vizsgáztak, hanem az imádkozók is! Az imájuk hasznos volt, használt a betegeknek, és használt a tudománynak is. Byrd professzor bebizonyította, hogy a gondolat, a megfoghatatlan akarat valójában olyan energia, amit ugyan egzakt módon nem tud mérni, mégis valósággá válik, átlép a létező dolgok világába, és ott hatást gyakorol. A professzor állítja: ezt a bioenergiát érdemes volna minél jobban kihasználni.

A kísérlet eredményét a "szkeptikusok" persze hevesen támadták, s támadják ma is. Egyesek azt még hajlandóak lettek volna elfogadni - mint azt egy tévéműsorban elmondták -, hogy némi pszichés segítséget adhatnak azok, akik a beteg ágya mellett ülnek, vagy a mműtét idején a folyosón várakoznak, és erősen gondolnak a betegre, esetleg imádkoznak érte. De hogy ismeretlen emberek imája egy számukra vadidegenért, ráadásul sok ezer kilométerrel távolabbról hasson, azt butaságnak tartják.

Aki viszont hisz abban, hogy az ember nemcsak anyagól áll, hanem valami több is van benne, aminek mellesleg nem okvetlenül kell, hogy köze legyen bármilyen valláshoz, hithez, egyházhoz, istenhez -ez újabb bizonyíték a lelkiség mellett. Ha "lélekkel", vagyis gondolati úton, a tudattal lehet hatni valós eseményekre, akkor nyilvánvaló, hogy ez nem csupán az orvostudomány terén hasznosítható.

Forrás:http://www.astronet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Liliomok
  2014-07-21 22:24:49, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Zöldborsós-paprikás galuska (Alföldi galuska)
  2014-07-21 21:41:15, hétfő
 
  Zöldborsós-paprikás galuska (Alföldi galuska)

Hozzávalók:

1 kg zöldborsó
1 nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma

bors
ételízesítő
pirospaprika
1/2 kg liszt
1 tojás
olaj a hagyma párolásához
víz
aki szereti: csípős zöldparika
petrezselyem

Elkészítés:

A hagymát megpároljuk egy kevés olajon, a megtisztított zöldborsót rátesszük, és mint a pörköltet, úgy főzzük meg a fokhagymával, borssal, ételízesítővel fűszerezve. Ha úgy szeretjük, csípőspaprikát is főzzünk bele. Amíg majdnem készre párolódik, összekeverjük a galuskát (tojás, liszt, csipet só és víz, hogy jól szaggattható tésztát kapjunk). A pirospaprikát is beletesszük a zöldborsóba (azért csak most, hogy ne legyen keserű a pirospapri-
kától), felengedjük kb. 1/2 liter vízzel, és beleszaggatjuk a galuskát. Készre főzzük együtt, ha szükséges, a vizet utánpótoljuk. Amikor készre főtt, petrezselyemmel megszórjuk.

Megjegyzés:

Kiváló egytálétel, egyszerű, és nyáron bográcsban is elkészíthető. Esetleg dúsítható, ha kolbász- vagy virslifélét is főzünk bele.

A receptet Cicamica küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Alföldi vargabéles meggymártással
  2014-07-21 21:32:50, hétfő
 
  Alföldi vargabéles meggymártással

Hozzávalók:

A tésztához:
35 dkg liszt
fél csomag sütőpor
25 dkg "Vénusz sütőmargarin
2 tojássárgája
kevés tejföl
1 evőkanál cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
15 dkg cérnametélt
50 dkg túró
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl
4 tojássárgája
3 dkg olvasztott "Vénusz sütőmargarin
5-10 dkg mazsola
A meggymártáshoz:
2 dl meggylé
pár szem szegfűszeg
cukor
1/2 üveg kimagozott meggy
1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A tésztához a liszthez kavarjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.

A töltelékhez 15 dkg cérnametéltet sós vízben kifőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük. A töltelék többi hozzávalóit - a tojásfehérje kivételével - jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjéket. Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük.

Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép világosra sütjük.

A meggymártáshoz 2 dl vízben és 2 dl meggylében pár szem szegfűszeggel és ízlés szerint cukorral felteszünk főni 1/2 üveg kimagozott meggyet. Puhára főzzük, pürésítjük, 1 evőkanál liszttel behabarjuk. Kellő sűrűségűre összeforraljuk.

A vargabélest porcukorral meghintve és meggymártással tálaltam.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Alföldi vegyes pörkölt
  2014-07-21 21:24:37, hétfő
 
  Alföldi vegyes pörkölt

Hozzávalók:

50 dkg marhalábszár
50 dkg sertéscomb
30 dkg gomba
30 dkb sertésvelő
olaj
2 db vöröshagyma

bors
őrölt kömény
fűszerpaprika
paprikakrém
burgonya

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben az összedarabolt vöröshagymát olajon megpárolom. Hozzáadom a vékony csíkokra összedarabolt marhahúst, félpuhára főzöm, majd a vékony csíkokra darabolt sertéscombot is hozzáadom. Paprikakrémet, sót, borsot, pici őrölt köményt adok hozzá.

A gombát vékony csíkokra darabolom,
a puha húsokhoz adom, majd a végén a
lehártyázott velőt is belerakom.

Főtt burgonyával tálalom.





Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A receptet Kenderesi Ferencné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Alföldi csülökleves
  2014-07-21 21:22:47, hétfő
 
  Alföldi csülökleves

Hozzávalók 4 személyre:

1 csontos füstölt csülök
5 dkg kolozsvári szalonna
5 dkg füstölt kolbász
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 közepes burgonya
1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:

A csülköt megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Lassú forralással puhára főzzük. A húst kivesszük, a levet megőrizzük, a csülköt hagyjuk kihűlni, majd kicsontozzuk és a húst darabokra vágjuk.


1. A szalonnát apró kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra daraboljuk.
2. A szalonnát nagyobb lábasba tesszük, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve tovább pirítjuk. Rászórjuk a burgonyát, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymával és fűszerpaprikával. Összekeverjük, felöntjük egy kevéske csülöklével, és 10 percig főzzük.
3. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt és a csülökhúst, felöntjük fele csülöklé, fele víz keverékével, hogy a húsféléket bőven ellepje. Összeforraljuk, majd a levest friss kenyérrel forrón tálaljuk.





Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4892
  • e Hét: 14395
  • e Hónap: 28300
  • e Év: 158007
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.