|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014-07-07 23:25:32, hétfő
|
|
|
Íme pár zen mondás a különböző csillagjegyekhez társítva:
1. Kos - Lépj előre és az út megnyílik előtted
2. Bika -A zen gyakorlása nem szabadidő, hanem a napi rutinra való figyelés
3. Ikrek - Az ellentétes oldalnak is van ellentétes oldala
4. Rák - Ha nem találsz egy helyet a világban amit otthonodnak neveznél, akkor bármerre is mész hazafele tartasz.
5. Oroszlán - Ne hóditsd meg a világot erővel. Az erő csak ellenállást szűl.
6. Szűz - Bárhol is legyél a bejáratnál állsz.
7. Mérleg - Az igazság tökéletes , mint a végtelen tér, senkitől nem akar semmit.
8. Skorpió - Amikor egy bizonyos dolgot keresel épp azt nem találod
9. Nyilas - Ne legyél szabályokhoz kötve , de alkosd meg a magad szabályait
10. Bak - Nem maradt más hátra ebben a pillanatban csak hogy nevess.
11. Vízöntő - Úgy éld az életed mint ahogy egy madár száll az égen vagy ahogy egy hal úszik a vizen
12. Halak - Ha érted, a dolgok úgy vannak, ahogy lenniük kell, ha nem érted akkor is úgy vannak ahogy lenniük kell.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2014-07-07 23:21:32, hétfő
|
|
|
A sárgabarack mag cianid tartalmáról, amit tudnod kell!
Az alma, cseresznye, sárgabarack, vagy keserű mandula magjának fogyasztása szinte pánikrohamot okoz sok fogyasztó körében. És miért? Az ok a bennük lévő cianid. Jogos ez az ijedtség?
Túl kevés tudás is igen veszélyes lehet. Mindössze annyit kell tennie, hogy a cianid szót beirja a Google keresőbe. Nos, sok cikk szól ott a cianid veszélyeiről magvak és diófélék fogyasztása esetén.
Egyesek azt mondják, hogy mivel a szervezet gyorsan detoxifikálja a cianid tartalmú vegyületeket, nem kell rájuk nagy figyelmet szentelni. Mások azt mondják, hogy cianid szabadul fel ha a szervezet metabolizálja ezen vegyületeket, vagyis vigyázni kell velük. A legtöbben elismerik azt is, hogy fene sok magot, illetve keserű mandulát kell ahhoz enni, hogy abból mérgezés legyen.
De ahogy a mondás tartja: “kis tudás veszélyes dolog." Ebben az esetben, a magvak és a keserű mandulától való félelem hiányos adatokon alapul. A cianid tartalmú vegyület neve az amigdalin.
A teljes amygdalin sztori a következő
Ezrek fogyasztottak már sárgabarack magot arra, hogy legyőzzék a rákot. Mégsem haltak meg cianid-mérgezésben. Sőt, meggyógyultak mindenféle negatív mellékhatás nélkül. Az alanyok tucatnyi magot fogyasztottak naponta hónapokig.
Akkor ők miért nem méreződtek meg? Az amygdalin négy molekulából áll. Kettő közülök glükóz molekula. A másik kettő a cianid és a benzaldehid. Az utolsó kettő molekula a mumus. Azonban egy pár ritka anyagcsere-betegséget kivéve ahol az egészséges sejtek is metabolizálnák azt, a gyakorlat az, hogy csak a rákos sejtek metabolizálják az amigdalint, mig az egészséges sejtek nem. A cianid az amygdalin vegyületben marad és áthalad az emésztőcsatornán. Ez egy nagyon okos dolog a természettől.A rákos sejtek függnek az erjedő cukortól. A glükóz az ami élteti őket oxigén helyett.
Tehát a rákos sejteket vonzza a amygdalin, vagyis a benne lévő glükóz, de meghalnak amikor bontják azokat a vegyületeket amelyek felszabaditják a benzaldehidot és a cianidot. A glükóz a cukor csali. A rákos sejtek tartalmaznak egy enzimet, amely nem található meg az egészséges sejtekben. Ez a béta-glükozidáz.
A béta-glükozidáz enzim “kinyitja" a amygdalin vegyületet, és ezzel kieengedi a halálos mérgeket a rákos sejtekbe. Csak a rákos sejtek bontják az amigdalint. Az egészséges sejtek nem. A legtöbb nem-rákos sejt tartalmaz egy rodanáz nevü enzimet. A szabad cianid molekulák kén molekulákhoz kötődnek rodanáz enzim segitségével, ezáltal ártalmatlan cianátokat képeznek amelyek kiürülnek a vizelettel.
Biztonságos rák ölő gyógymód
Dr. Ernst Krebb 1952-ben fejlesztette ki San Franciscoban a Laetrile vagy B17 vitamint ami sárgabarack magból kivont cseppfolyósított és tisztitott amygdalint tartalmaz rákos betegek számára. Dr. Krebb beinjekciózta a Laetrile-t saját magának, hogy bebizonyitsa annak biztonságát. Dr. John Richardson bebizonyitotta hatékonysát azzal, hogy számos rákos beteget meggyógyított San Franciscoban.
1971-ben a Laetrile-t betiltották. Dr. Richardson megbizott egy G. Edward Griffin nevű újságírót azzal, hogy hozza nyilvánosságra a Laetrile vagy B17 érdemeit. Griffin felfedezte, hogy a Sloane-Kettering Intézet Laetrile ügyekben lefolytatott vizsgálatai nem voltak valósak.
A Sloane-Kettering szóvivője, Dr. Ralph Moss nem volt hajlandó hazudni a Laetrile-t illetőleg és undortól vezérelve elhagyta a Sloane-Kettering intézetet. Mielőtt otthagyta volna az intézetet, Griffinnek tudományosan bizonyított tanulmányokat adott át arról, hogy a Laetrile ténylegesen müködik és öli a rákot. Ez vezetett Griffin könyvének megirásához amelynek cime: “Egy rák nélküli világ".
Ha nem a rák gyógyítására alkalmazzák, a sárgabarack mag fogyasztása nincs betiltva. Kerülje a cukor fogyasztását, miközben megpróbálja gyógyítani a rák bármilyen fajtáját.
Forrás: tudnodkell.info |
|
|
0 komment
, kategória: Egészség |
|
|
|
|
|
2014-07-07 22:12:41, hétfő
|
|
|
Fehérboros sárgabarack-krémleves ribizlis habgaluskával
Hozzávalók:
50 dkg friss sárgabarack
1 dl száraz fehérbor
5 evőkanál cukor
1 citrom
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
A ribizlis habgaluskához:
2 tojásfehérje
3 evőkanál cukor
3 evőkanál friss leszemezett piros ribizli
Elkészítés:
A friss sárgabarackot forró vízbe téve 1,5-2 perc alatt leforrázzuk, hogy a héja lejöjjön, majd kicsit hagyjuk hűlni, és a bőrét lehúzzuk, kimagozzuk.
Az előkészített barackot fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy kétujjnyival ellepje, majd hozzáöntjük a fehérbort, beleszórjuk a cukrot, a finoman lereszelt citromhéjat, belenyomjuk a fél citrom levét, megszórjuk az őrölt fahéjjal, és ha felforrt, lassú tűzön 5 percet főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A habgaluskához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot, tovább verjük, beleforgatjuk a megmosott, leszemezett villával kicsit összetört ribizlit, két evőkanállal habgaluskákat formázunk belőle, és forró vízben, közepes tűzön, oldalanként kb. fél-fél perc alatt megfőzzük. Ha elkészült, lecsepegtetjük és tányérra tesszük.
Tálaláskor a sárgabarack-krémlevest tányérba vagy leveses-csészébe szedjük, ribizlis habgaluskát ültetünk a tetejére, és ízlés szerint, friss citromfűvel vagy mentával díszíthetjük.
Megjegyzés:
Ha nem kapunk friss sárgabarackot, készíthetjük hámozott, felezett konzerv vagy befőtt sárgabarackból is. Kínálhatjuk forrón vagy hidegen egyaránt.
Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-07-07 22:10:37, hétfő
|
|
|
Köles-krumplipüré zöldekkel
Hozzávalók:
6-7 szem krumpli
1 pohár (kb. 2 dl) köles
1 szál angolzeller (szárzeller)
1 csokor metélőhagyma
só
2 evőkanál tejföl
5 dkg vaj
Elkészítés:
A kölest és a krumplit külön edényben főzöm. A krumplikat kockára vágom, és sóval felteszem főni. A kölest kétszeres mennyiségű vízzel (ez esetben 2 pohárnyival ill. 4 dl-rel) felteszem főni, ezt is sózom. A zellert kb. 1 centis szeletekre vágom, és ezt is beleteszem, valamint a metélőhagyma felét is beledarabolom. Lassú tűzön főzöm. Vigyázzunk, hamar kész! Szabad keverni, hisz úgyis püré lesz belőle.
A köles készül majd el előbb, azt félrehúzzuk. Mikor a krumpli is puha, leszűrjük, majd egy nagy edényben alaposan összekeverjük a kölessel, a tejföllel és a vajjal. Krumplitörővel törögetni felesleges, így is pürésedik, és az külön jó, hogy pár *rágható elem* is marad benne: zeller, néhány krumpli, ami nem esett szét a keverésnél.
Melegen tálaljuk, de ha kicsit várni kell még az étkezésig, tartsuk melegen. Közvetlenül a tálalás előtt daraboljuk rá a maradék metélőhagymát.
Megjegyzés:
Nagyon kellemes köret, a köles pedig kifejezetten egészséges.
A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-07-07 22:08:06, hétfő
|
|
|
Hot Spot (holland burgonya)
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
75 dkg répa
75 dkg hagyma
vaj
só
bors
Elkészítés:
A megtisztított, felvágott zöldségeket odateszem főni egyben. Amikor megfőtt, kis vajjal jól összetöröm. Sózom, borsozom. Nagyon finom önmagában is, de sült húshoz, szafaládéhoz is kitűnő köret.
Megjegyzés:
A receptet Vali küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-07-07 22:06:53, hétfő
|
|
|
Holland meggytorta
Hozzávalók:
40 dkg mélyhűtött leveles tészta
1 üveg meggybefőtt (35-40 dkg)
1 csomag vaníliás pudingpor
citromhéj
fél kávéskanál őrölt fahéj
5 dkg cukor
6 dkg ribizlizselé (vagy ribizlikocsonya)
10 + 5 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
5 dkg tortabevonó étcsokoládé
1 csomag / 6 lap zselatin (1 dkg)
7,5 + 1,5 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. 3 db 30 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, tepsi nagyságú sütőpapírlapokra terítjük, tetejükre fektetünk egy 28 cm átmérőjű tálat, és körbevágjuk. 20-25 percre hűvös helyre tesszük.
A meggybefőttet leszűrjük (17 szép szemet félreteszünk a tetejére). 1 dl befőttlében elkeverjük a pudingport, a többit a citromhéjjal, a fahéjjal és a cukorral felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingos meggylét, besűrítjük, végül beleforgatjuk a meggyet, kihűtjük.
A tésztalapokat villával megszurkáljuk. A tepsi peremére támasztjuk a sütőrácsot, hogy sütés közben ne hullámosodjon fel túlságosan a tészta. 200 fokra előmelegített sütőben egymás után 12-14 percig, világos drappra sütjük őket.
A legszebb korongot megfordítjuk, sima oldalát megkenjük a felforrósított ribizlizselével, és szikkadni hagyjuk. A mázhoz 10 dkg cukrot sűrű péppé keverünk a citromlével, egyenletesen elkenjük a ribizlizselé tetején. 10-12 órán át szobahőmérsékleten száradni hagyjuk, mielőtt azonban teljesen megkötne, 16 szabályos cikkre vágjuk a tésztát.
A csokoládét meleg vízfürdőben felolvasztjuk, megkenjük vele a tortalapra fektetett, második korongot, hagyjuk megdermedni. Köré zárunk egy 26 cm átmérőjű tortakarikát, tetejére simítjuk a meggykrémet, és 30 percre hidegre tesszük.
A zselatint 1/2 dl hideg vízben felpuhítjuk. 7,5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral félkemény habbá verünk. A zselatint szelíd (lassú) tűzön felolvasztjuk, elkeverjük 2 kiskanál tejszínnel (ha összeugrana, visszatesszük a tűzre, és olvadásig langyosítjuk), majd vékony sugárban, erőteljesen keverve a tejszín egészéhez adjuk, és kemény habbá verjük. Sima csőrös habzsákba szedjük, vékony rétegben bevonjuk vele a meggykrémet, aztán befedjük a harmadik tésztakoronggal, elsimítjuk rajta a maradék habot, és 12 órára behűtjük.
A mázas lapocskákat a torta tetejére fektetjük. 1,5 dl tejszínt felverünk, habzsákba szedjük, rózsákat nyomunk belőle a szeletek peremére és egyet a torta közepére. A félretett meggyel díszítjük.
Megjegyzés:
Elkészítési idő: 2 és fél óra + a tészta felengedési ideje + 12 óra hűlési idő.
1/2 kg friss, kimagozott meggyből is készíthetjük, amelyet előzőleg félpuhára főzünk a fenti mennyiségű cukorral, citromhéjjal és fahéjjal.
A receptet Heli77 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-07-07 22:05:43, hétfő
|
|
|
Holland csirke
Hozzávalók:
1 konyhakész csirke
15-20 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 doboz szeletelt gomba
1 paradicsom
1 paprika
1 fej karfiol
liszt
tejföl
só
bors
ételízesítő
őrölt kömény
őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, a szalonnát, a paprikát és paradicsomot felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Kiolvasztjuk a szalonna zsírját (ha kevés lesz, kicsi olajat öntünk hozzá), majd rádobjuk a húst. Ha megfehéredett, leúzzuk a tűzről, befűszerezzük, és jól összeforgatjuk. A húsra rakjuk a hagymát, fokhagymát, gombát, paprikát, paradicsomot, a rózsáira szedett karfiolt. Felöntjük bő vízzel, megpároljuk. Amikor megpuhult minden, kivajazunk egy jénai tálat, és először beletesszük a húst, majd körberakjuk a karfiollal, végül rászórjuk az *apróságokat*. A lisztet a tejföllel elkeverjük (én ebbe is szoktam sót, borsot és ételízesítőt tenni), és a főzőlevet ezzel besűrítjük, majd az egészet szintén a jénaiba töltjük. Sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg szép barna lesz.
Megjegyzés:
Nagyon jó étvágyat kívánok mindenkinek hozzá !!! :-)
A receptet Viktor5 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-07-07 22:04:39, hétfő
|
|
|
Erwtensoep (felesborsóleves)
Hozzávalók:
50 dkg felesborsó (zöld, száraz)
30 dkg sertéscsülök (nyers, nem füstölt)
25 dkg füstölt szalonna
1 db póréhagyma
1 db zellergumó
1 db vastag sárgarépa
1 csokor zellerzöld
2-3 pár virsli
só
őrölt bors
Elkészítés:
A felesborsót leöblítjük, és egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A borsót, a húst és a füstölt szalonnát egy nagy lábasba tesszük, ráöntünk 2 liter vizet. Addig főzzük, amíg felforr.
Közben megmossuk a póréhagymát (ha szükséges, leszedjük róla a fonnyadt zöldet), karikákra vágjuk. Megpucoljuk a zellergumót, 2 cm-es kockákra daraboljuk. Megtisztítjuk a répát, és ezt is felkockázzuk vagy karikázzuk. Megmossuk a zeller zöldjét, s a felét finomra aprítva félretesszük.
A felforrt leveshez hozzáadjuk a földarabolt zellergumót, póréhagymát, répát és a vágatlan zellerleveleket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig főzzük (ez legalább 2 óra), amíg a hús megpuhul. Közben néha megkeverjük, szükség esetén adunk hozzá még vizet.
A megfőtt húst és szalonnát kivesszük a levesből, a csülköt kicsontozzuk, leszedjük róla a fölösleges zsiradékot, majd apróra vagdaljuk, a szalonnát szeleteljük, és mindkettőt visszatesszük a levesbe. Hozzáadjuk, a karikákra vágott virslit, még egyszer jól megkeverjük, és megszórjuk a félretett aprított zellerzölddel, összeforraljuk.
Tálaláskor egy szelet rozskenyeret adunk mellé, amit előzőleg megkentünk mustárral, majd beborítottunk egy vékony szelet füstölt, a levesben főtt szalonnával.
Megjegyzés:
Ez a leves a holland konyhában körülbelül olyan népszerű, mint a magyarban a babgulyás. Egyébként akkor tartják a legfinomabbnak, ha benne a borsó szinte már pürészerűre főtt.
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-07-07 19:07:21, hétfő
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó napot!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hetet |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
371 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1116
- e Hét: 10619
- e Hónap: 24524
- e Év: 154231
|
|
|