|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2014-12-27 21:49:28, szombat
|
|
|
Heti menü ajánlat - 2014. december 29 - 2015. január 04.
Hétfő:
Előétel: Póréhagymás paradicsomleves
Főétel: Fehérboros-csirkemájas rizottó
Desszert: Gesztenyepüré házilag
Vegetáriánus ajánlat: Gombás-babos rizottó
Kedd:
Előétel: Tárkonyos gombaleves
Főétel: Burgonyás fasírt
Desszert: Aszalt-gyümölcsös golyók
Vegetáriánus ajánlat: Marokkói sütőtök-tagine
Szerda - Szilveszter
Reggeli: Túrós rózsa-briós habos kakaóval
Előétel: Gyümölcskrémleves
Főétel: Szilveszteri bohém csülök
Desszert: Szilveszteri malackák pogácsatésztából, Szilveszteri sajttorta
Vacsora: Virslis tekert kifli és Szilveszteri puncs, Részeges fondü.
Éjfélkor: Tatárbifsztek II., főtt virsli mustárral, tormával és persze pezsgő
Vegetáriánus ajánlat: Kölesfasírt mézes-mustáros paszternákkal, Vajas-zelleres burgonyapüré
Csütörtök - Boldog új évet!
Reggeli: Reggeli citrustál
Előétel: Csípős lencseleves szilveszter utáni gyomorbántalomra
Főétel: Diós szűzpecsenye
Desszert: Sajtos-szezámmagos-köményes tallér
Vacsora: Kaszinótojás franciasalátával és brindzás sonkatekerccsel
Vegetáriánus ajánlat: Ananászos lencsesaláta
Péntek:
Reggeli: Sárgarépás sajtkrém egyszerűen
Előétel: Legegyszerűbb zellerkrémleves
Főétel: Bolognai spagetti gombával
Desszert: Banános-kókuszos golyó
Vacsora: Kecskesajt-saláta, Power puncs
Vegetáriánus ajánlat: Rokfortos spagettitorta
Szombat:
Reggeli: Pufók amerikai palacsinta, tejjel, vagy tejeskávéval
Előétel: Karibi sütőtökleves
Főétel: Vadas marha zsemlegombóccal
Desszert: Gesztenyés kalácstekercs
Vacsora: Pizzás párna, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Camembert tócsni bundában
Vasárnap:
Reggeli: Libazsírban sült pulykamáj, forró teával
Előétel: Sajtos karfiolkrémleves
Főétel: Uborkás csirkemellsaláta
Desszert: Áfonyás tejföltorta
Vacsora: Szilvás gombóc mákkal szórva, egy pohár édes Tokaji szomorodni kísérheti
Vegetáriánus ajánlat: Olívás gombasaláta
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
2014-12-27 21:45:28, szombat
|
|
|
Padlizsánnal sült gnocchi
Hozzávalók:
A gnocchihoz :
1 kg burgonya
1 tojás
15 dkg liszt
A padlizsános szószhoz :
1 közepes padlizsán (kb. 25-30 dkg)
50 dkg gnocchi
40 dkg darabolt paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
2 fej lilahagyma
só
frissen őrölt bors
friss bazsalikom
oregánó
2 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor
reszelt sajt
Elkészítés:
A gnocchihoz 1 kg lisztes burgonyát héjában megfőzünk, meghámozunk. Krumplinyomón áttörjük (villával is szét lehet nyomkodni), és szétterítjük egy gyúródeszkán. Így hagyjuk kihűlni. Hozzáadunk egy kevés lisztet, 1 tojást, sót, és elkezdjük összedolgozni. Folyamatosan adagolunk hozzá további lisztet. Addig gyúrjuk és tesszük hozzá a lisztet, amíg összeáll, homogén tészta lesz, ami ugyan puha, de a kezünkről elválik.
Vizet forralunk némi sóval egy nagy lábosban. A tésztából ökölnyi darabokat szakítunk, hosszú rúddá sodorjuk, majd ujjbegynyi darabokra vágjuk. Egyenként bordát nyomunk mindegyik darabba, majd tálcára gyűjtjük. A forró vízbe dobva azonnal megkeverjük, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére.
A padlizsános szószhoz a padlizsánt hosszában felszeleteljük, sózzuk mindkét oldalát, majd pár percig félretesszük.
Ez idő alatt a lilahagymát és fokhagymát felaprítjuk, majd egy magasabb falú serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk. Amíg a hagymák pirulnak, a padlizsánszeleteket kockákra vágjuk, a serpenyőbe tesszük, majd kb. 6-8 percig pirítjuk a hagymákkal addig, amíg a padlizsán picit összeesik. Ekkor hozzáöntjük a paradicsomot, fűszerezzük, és megvárjuk, amíg rotyogni kezd. Ebben a fázisban mehet bele a vörösbor, 1 perc alatt 2-3 keverés, majd le is vehetjük a tűzről.
A gnocchikat összekeverjük a padlizsános mártással, és egészet egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, forró sütőben 10 perc alatt összesütjük.
Tálaláskor reszelt sajtot szórunk rá.
Megjegyzés:
Akinek nincs kedve/ideje a gnocchi főzéssel pepecselni, használhat kész gnocchit is.
A receptet és a fotót Moncsa79 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-12-27 19:10:11, szombat
|
|
|
Hagymás-majoránnás csirkemáj
Hozzávalók:
60 dkg csirkemáj szív nélkül
4-5 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db fehér húsú paprika
20 dkg sertészsír
2 dl száraz fehérbor
2 dl tej
só
őrölt vegyes bors
majoránna
Elkészítés:
A csirkemájat alaposan átmosom, ha szívvel kaptam, azt eltávolítom róla, Zsebibabának - a kutyámnak - a szívből ételízesítővel isteni ebédet rottyantok, ameddig a többi hozzávalót előkészítem, a májat beáztatom a tejbe. A hagymákat megtisztítom, félbe, majd félfőre vágom, a fokhagymagerezdeket átnyomom a fokhagymaprésen, a paprikát kicsumázom, hosszában félbe, majd vékony szeletekre vágom.
Egy teflon serpenyőben felhevítem a zsírt, amikor kellően forró, rádobom a szálaira szedett hagymát, alaposan sózom (több sót mai ételemnél nem fogok használni a máj miatt),
hozzáadom az áttört fokhagymát, zsírjára pirítom. Beleadom a paprikát, felöntöm a borral, fűszerezem a borssal, összepárolom.
Amikor szaftja sűrűsödik, beleadom a májat, azt meghintem bőven majoránnával,
ahogy barnul, átfordítom, ezt a felét is megszórom majoránnával, ha kóstoláskor úgy gondolom, még borsozom, átsütöm, de figyelek arra, hogy a máj belseje rózsaszínű maradjon.
Eredményként vajpuha májat, kellemes, ízes hagymás zsírt kell kapjak. Friss kenyérrel, esetleg némi savanyúsággal tálalom, ha marad belőle, hidegen is roppant finom!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-12-27 19:02:31, szombat
|
|
|
Kolbászos és sajtos pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg "Vénusz sütőmargarin
1 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
1 tojás + 1 tojássárga
néhány csepp ecet
arasznyi füstölt kolbász
5-10 dkg füstölt sajt
só
hideg tej
1 tojás a kenéshez
A szóráshoz ízlés szerint:
durvább szemcséjű só
köménymag
lenmag
szezámmag
chia mag
tökmag stb.
Elkészítés:
A lisztet sózzuk, majd tálba szitáljuk. Közben a szobahőmérsékletű tejfölbe morzsoljuk a szintén szobahőmérsékletű élesztőt, összekeverjük, és hagyjuk feloldódni. Az átszitált liszttel elmorzsoljuk a kissé lágyabb margarint, hozzáadjuk a feltört egész tojást és 1 db tojássárgáját, a tejfölben feloldott élesztőt és a pár csepp ecetet. A tésztát összeállítjuk, ha szükséges, hideg tejet adunk hozzá, hogy a tészta állaga megfelelő legyen.
A tésztát megfelezzük. Az egyikbe reszelt sajtot, a másikba pedig az apróra vágott kolbászt gyúrjuk bele. A bucikat letakarva 30-40 percig hagyjuk pihenni, illetve kelni.
Amikor duplájára nőttek, kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk, a sajtos tetejét bevagdossuk, a kolbászos sima marad, majd a tetejüket enyhén felvert tojással megkenjük, és sajttal, magvakkal megszórjuk.
Langyosra előmelegített sütőbe tesszük, és a hőmérsékletet 170-180 fokra emeljük, így a pogácsa fokozatosan emelkedik. A sütési idő kb. 35-40 perc. Ropogós, omlós lesz a pogácsa.
Megjegyzés:
A pogácsa illik gulyásleveshez, zelleres krumplileveshez, de lehet almával is fogyasztani, és nagyon jó sör-, borkorcsolyának is. A pogácsákat chia azték zsályamaggal, fekete szezámmaggal szórtam meg.
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-12-27 19:00:27, szombat
|
|
|
Tepsis csirkecombok parasztosan
Hozzávalók:
8 db csirkecomb
1-1,5 kg burgonya
3 fej hagyma
3 db sárgarépa
2 db paradicsom
1 db paprika
1 nagy pohár tejföl
10 dkg szalonna
10 dkg kolbász
só
bors
szárnyas fűszerkeverék
pirospaprika
Elkészítés:
1, A húst sózzunk, borsozzuk.
2, A tepsi alját kizsírozzuk, majd az aljára tesszük a krumpli felét felkockázva és a sárgarépát karikákra vágva.
3, Elosztjuk egyenletesen a tetején a szalonnát felkockázva, a kolbászt karikákra vágva, majd a hagymát karikákra vágva.
4, Erre kerül a csirkecomb, melyre szárnyas fűszerkeveréket szórunk. Rátesszük a paprikát, paradicsomot karikákra vágva.
5, A tetejére újra a felkockázott krumpli kerül. Majd erre ráöntjük a pirospaprikával elkevert tejfölt.
6, Kb. 1,5 órát sütjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Moncsa79 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-12-27 18:58:36, szombat
|
|
|
Tökös gesztenyekrém-leves sonkás pirított kaláccsal
Hozzávalók:
60 dkg tisztított gesztenye
0,5 l tej
16 dkg füstölt, száraz, pármai jellegű sonka
5 dkg vaj
sült tök
petrezselyem zöldje
só
bors
pici cukor
1 foszlós kalács (nem kakaós)
Elkészítés:
Vajon megpároljuk a gesztenyét, összeturmixoljuk a sült tökkel, a petrezselyem zöldjével, hozzáadjuk a tejet, sóval és borssal ízesítjük.
A kalácsra egy-egy szelet pármai jellegű sonkát teszünk, és sütőben vagy grillsütőben megpirítjuk, a leves mellé kínáljuk. A levest hidegen is, melegen is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Aki ezt megfőzi és megeszi az a tíz ujját kétszer körbe nyalja!
A receptet Szakácsfiú küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-12-27 18:57:05, szombat
|
|
|
Foszlós mazsolás kalács
Hozzávalók:
mazsola
50 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
4 dkg élesztő
2 dl langyos tej
7-8 dkg vaj vagy "Vénusz sütőmargarin
2 tojás
1 tojássárgája
1 evőkanál tejszín
csipet só
sütőpapír
Elkészítés:
A lisztet a cukorral és csipetnyi sóval összekeverjük. A halom közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk a friss élesztőt. Kevés tejjel elvegyítjük, kevés liszttel meghintjük, majd tiszta konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük. A puha vajat, a tojásokat és a maradék tejet a tésztához adjuk, majd robotgép gyúrópálcájával simára összedolgozzuk. Letakarva további 30 percig kelesztjük. A mazsolát a tésztába gyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, és rudakká sodorjuk. Összefonjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Letakarva további kb. 15 percig kelesztjük. A kalácsot a tejszínnel elkevert tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon (gázsütőnél 3. fokozat) 35-40 percig sütjük.
Megjegyzés:
Szerintem nyugodtan lehet 6 felé osztani a tésztát és két kalácsot csinálni, mert hatalmasra megkel még a sütőben... Amúgy isteni finom és nem lehet elrontani.
A receptet Kátya, a fotót Mónika730613 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-12-27 01:14:48, szombat
|
|
|
Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény
Hozzávalók:
egy 28 cm-es kapcsos tortaformához:
1 csomag leveles tészta
45 dkg sütőtök
20 dkg spenót
20 dkg natúr sajtkrém
3 fej fokhagyma
1 ág friss rozmaring
5 dkg vaj
só
bors
1 tojás a pite megkenéséhez
Elkészítés:
A leveles tészta felét kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába nyújtjuk, 150 fokos sütőben elősütjük - célszerű sütőbabot használnunk súlyként, nehogy összeugorjon a tészta.
A spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk, pépesítjük. Pillanatok alatt összeesik a spenót.
Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szeletelt sütőtököt,
meghintjük aprított rozmaringgal, erre jön a fokhagymás spenót, majd a sajtkrém, több rétegben is tehetjük, amíg el nem fogynak.
A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele a zöldséges pitét, felvert tojással kenjük meg a tetejét, így szép fényesre, barnára tud sülni.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
Mivel most karácsonyi vegetáriánus fogásként készült, a tésztából Rudolf rénszarvast vágtunk ki, amit külön megsütöttünk, és ezzel díszítve tálaltuk ezt a gazdag, fűszeres lepényt.
Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-12-27 01:06:18, szombat
|
|
|
Gombakrém pirítossal
Hozzávalók:
40 dkg gomba (vegyesen fehér és barna csiperke, laska)
1 fej vöröshagyma
25 dkg vaj
2 dl tej
3 evőkanál liszt
3 teáskanál majoranna
1 teáskanál fehérbors
1 teáskanál grill fűszerkeverék
1 teáskanál ételízesítő
pirított bagett
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, majd lereszeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 10 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és zsírjára sütjük. Meghintjük a liszttel, elkeverjük, majd felengedjük a tejjel. Folyamatosan keverjük, míg felfő, majd a tűzről levéve ízesítjük a fűszerekkel. Ezután a maradék vajat elkeverjük benne még melegen.
Miután lehűlt, hűtőben tárolva napokig eláll.
Pirított bagettel kínáljuk.
Megjegyzés:
Egy korábban feltöltött receptemet fejlesztettem tovább, most már csak a fentiek alapján készítem.
A receptet és a fotót Cic küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2014. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
330 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1424
- e Hét: 16296
- e Hónap: 30201
- e Év: 159908
|
|
|