Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát, gyógyító álmokat!
  2015-08-28 23:54:40, péntek
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Túrós tésztarakottas
  2015-08-28 23:37:21, péntek
 
  Túrós tésztarakottas

Hozzávalók:

25 dkg tollhegy tészta
1 evőkanál vaj + a formához
20 dkg zöldbab
20 dkg sárgarépa
1 padlizsán
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 csipet szerecsendió
10 dkg reszelt parmezán sajt
25 dkg túró
5 tojás
néhány bazsalikomlevél

Elkészítés:

Vizet forralunk a tésztafőzéshez, és a tésztát al dente megfőzzük benne. Leszűrjük, és összekeverjük a vajjal.

Közben a babot kisebb darabokra vágjuk. A répát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A babot forró, sós vízben 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük a répát, és még 6 percig főzzük, leszűrjük.

A padlizsánt megmossuk, hosszában 3 mm vastag szeletekre vágjuk, majd ezeket vékony csíkokra. Felforrósítjuk az olajat, és a padlizsánt megpirítjuk benne. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, a padlizsánhoz adjuk, és megkapatjuk.

Kivajazunk egy 1,5 literes tűzálló tálat. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.

A zöldségeket összekeverjük a tésztával, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, összeforgatjuk, és a tűzálló tálba terítjük.

A túrót összedolgozzuk a tojásokkal és a rszelt parmezán felével, sózzuk, és a tésztára öntjük egyenletesen elosztva. Megszórjuk a maradék parmezánnal, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, 20 perc után takarjuk le alufóliával.

Bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.





Megjegyzés:

Fotó: Springerpics

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Waldorf-saláta
  2015-08-28 23:35:45, péntek
 
  Waldorf-saláta

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg zeller
2 citrom átszűrt leve
2 savanykás alma
10 dkg dió
1 kis fej saláta
néhány zellerlevél
A mártáshoz:
1 dl tejszín
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál brandy

Elkészítés:

A zellert meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, azonnal meghintjük citromlével és fél kk. sóval. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük, héjuk vastagságától és ízlésünktől függően meghámozzuk, vagy hámozatlanul hagyjuk őket, apróra felkockázzuk, és ugyancsak megöntözzük citromlével. Néhány diógerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára vágjuk.
A mártáshoz a tejszínt félkemény habbá verjük, kíméletesen a majonézhez adjuk, elkeverjük a brandyvel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk. Az almát és a zellert lecsepegtetjük, a vágott dióval együtt beleforgatjuk a mártásba, lazán összekeverjük, és 1 órára hidegre tesszük. Tálalás előtt a salátát leveleire bontjuk, váltott vízben megmossuk, kicentrifugázzuk, vagy konyharuhával szárazra törölgetjük. Néhány szép levéllel kibélelünk egy nem túl mély tálat, a többit falatnyi darabkákra tépkedjük, és a tál aljára szórjuk. Ráhalmozzuk a majonézes keveréket, tetejét a félretett diógerezdekkel és zellerzölddel díszítjük. A szépség kedvéért tálalhatjuk úgy is, hogy csak az asztalnál keverjük össze a mártással. Kínálhatjuk csinos üvegtálkákban vagy koktélos kelyhekben is. Többfogásos menüben elegáns előételként adhatjuk.

Megjegyzés:

1 adag: 2580 kJ/616 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Túrós csusza
  2015-08-28 23:34:09, péntek
 
  Túrós csusza

Hozzávalók:

50 dkg fodros kocka
50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl
25 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:

A fodros kocka tésztát vízben kifőzzük, a túróval és a nagy pohár tejföllel összekeverjük. Kiolajozott tepsiben elterítjük, és kb. 20 percig sütjük, utána sűrűn ráterítjük a kisütött szalonnát, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe.





Megjegyzés:

A receptet Lindus, a fotót Happpy11 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Szögedi halászlé
  2015-08-28 23:24:42, péntek
 
  Szögedi halászlé

Hozzávalók:

1,5 kg ponty
1 dl olaj
4 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál őrölt erős pirospaprika
2-3 db kisebb paradicsom
2 db zöldpaprika


Elkészítés:

A halat megtisztítjuk, 3 cm-es szeletekre vágjuk.

Kb. 6-8 literes fazékba beleöntjük az olajat, amiben az elszeletelt vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük a pirospaprikát, s azonnal felöntjük 4-5 liter vízzel. Belerakjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ha ezek megfőttek, átpasszírozzuk, s az egész lét felforraljuk.

Ekkor beletesszük halszeleteket. Lassú tűzön fél óráig főzzük. Ízlés szerint sózzuk.





Második fogásként túrós csusza illik hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Dobozi Andrásné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Bajai halászlé II.
  2015-08-28 23:22:32, péntek
 
  Bajai halászlé II.

Hozzávalók:

10 személynek:
5 kg hal, (3,5 kg ponty, 1,5 kg vegyes hal - márna, kárász, törpeharcsa)
1 kg vöröshagyma
10 dkg házi őrlésű csemege paprika
10 dkg vegyes cseresznyepaprika egészben

5-6 l víz
50-70 dkg házi gyufatészta

Elkészítés:

A dunai halakat gondosan megtisztítjuk. A vegyes halat sűrűn beirdaljuk. A pontyot irdalás után kétujjnyi vastag darabokra, a fejet pedig félbe vágjuk. Ezután lesózzuk, fűszerpaprikával meghintjük. Két órát hűtőben letakarva tároljuk.

A vöröshagymát apróra daraboljuk, a bogrács aljára tesszük. Rákerül a befűszerezett hal. Vízzel felöntjük, és intenzíven forraljuk. 10 perc után rátesszük a fűszerpaprikát, a csöves paprikát, s így még 30 percig forraljuk.

Közben a frissen gyúrt gyufa tésztát kifőzzük. A kifőtt tésztát a hallével tálaljuk, míg a halat esztétikusan felrakva, külön tálon kínáljuk. Nos, hát ez a bajai!





Megjegyzés:

Laci bácsi receptje

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Rakott sajtos bundáskenyér
  2015-08-28 23:20:33, péntek
 
  Rakott sajtos bundáskenyér

Hozzávalók:

3 személynek:
6 szelet toast kenyér
4 tojás
1 kis pohár tejföl
10 dkg trappista sajt
15 csirkemellsonka
1 kis fej lilahagyma

bors ízlés szerint
1 evőkanál vaj (a jénai kikenéséhez)

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tojást felverjük és elkeverjük a tejföllel. A reszelt sajt felét is hozzáadjuk, és ízesítjük sóval, borssal.

Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, majd a kenyérszeletek felét megmártjuk a tejfölös tojásban, és a tál alját kirakjuk vele. Sonkával beborítjuk, valamint az apróra vágott hagyma felével és egy kevés reszelt sajttal megszórjuk. A maradék kenyérszeleteket is megmártjuk a tojásban, és a tálban lévőre rétegezzük. Ha maradt a tejfölös tojásból, azt ráöntjük még a kenyérre. Végül megszórjuk a maradék hagymával és sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 15-20 perc).

Tálalni bármilyen friss zöldségekkel lehet. Nálunk most uborka, koktélparadicsom és kápia paprika volt a kíséret.





Megjegyzés:

A receptet ésa fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2659
  • e Hét: 12162
  • e Hónap: 26067
  • e Év: 155774
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.