Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2016-07-17 23:59:45, vasárnap
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Szabadulj meg könnyedén a hátfájástól ezzel a mudrával!
  2016-07-17 23:56:21, vasárnap
 
  Szabadulj meg könnyedén a hátfájástól ezzel a mudrával!

Szabadulj meg a kínzó hátfájástól! Íme, egy egyszerű módszer, amit te is alkalmazni tudsz otthon!





Fotó: Filantropikum.com

Azok a személyek, akik már több éve görnyednek irodai íróasztaluk előtt, helytelen testtartásban, nagy eséllyel lesznek hátfájósak. A kényelmetlen érzés enyhítésében segítenek a gyulladáscsökkentő krémek, de ezek is csak rövid időre szüntetik meg a kínzó tüneteket. A gyógyszeres kezelés is csak fél megoldás, és mikor elfogynak a tabletták, még erősebben tér vissza a fájdalom.

Ha meg akarsz szabadulni ettől a problémától, most megteheted, a Filantropikum.com elhozta neked a gyógyító módszert. A módszert kézjógának, azaz Prithvi Mudrának nevezik, 7 nap alatt megszünteti a hátfájdalmakat.

Az ősi kézmozdulat felerősíti a föld elem energiáit a tűz elem energiáival szemben. A föld elem gyógyító hatása nyugtatja a begyulladt szöveteket, idegsejteket, és felgyorsítja azok gyógyulási folyamatait. A tűz elem energiái fokozatosan hanyatlani kezdenek, így az égő, begyulladt területek hűlni kezdenek, ami a fájdalomérzet csökkenését eredményezi.

Érintsük össze a hüvelykujjunkat és a gyűrűsujjunkat mindkét kezünkön, ahogy az ábra is mutatja, majd maradjunk ebben a pozícióban 5 percig. Ezt a praktikát lefekvés előtt kell elvégezni, 7 napon keresztül, vagy addig, míg enyhülni fog a fájdalom.

Ez a módszer javítja a test oxigénellátását, és segít a gyors és pihentető elalvásban.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A szőlőmag számos betegséget képes meggyógyítani!
  2016-07-17 23:47:50, vasárnap
 
  A szőlőmag számos betegséget képes meggyógyítani!

A szőlő egy fantasztikusan egészséges gyümölcs, de jó tudni azt is, hogy a szemekben rejlő magokban még több hatóanyag rejtőzik. Ezt már az ókori rómaiak is tudták, ezért gyakran alkalmazták a betegeknél, akik a magokban rejlő erős tápanyagoknak köszönhetően gyorsabban épültek fel.




Fotó: Pixabay,com

A szőlőmag olyan gyógyító hatással bír, amely a csömörtől kezdve a májproblémákig, egészen a gyomort érintő rákig, minden betegségre megoldást jelent.

A magokat természetesen a szőlőszemekből szedhetjük ki, és összerágva nagyon erős antoxidánsokhoz juthatunk, javítva így szervezetünk védelmét a szabad gyökök támadásaival szemben, amelyek leginkább a sejteket károsítják.

Nézzük, leginkább mire jó a szőlőmag!

1. Vénás betegségek

A krónikus vénás elégtelenség azt jelenti, hogy a vénákban a véráramlás nem megfelelő, ezért leginkább a lábszáron, az erek csúnyán kidudorodnak. Ezek éles, szúrós fájdalommal is párosulnak, és a végtagok gyakran bedagadnak, elnehezednek. A szőlőmag terápia gyorsan kifejti jótékony hatását, így a kellemetlen tünetek enyhülni fognak.

2. Magas vérnyomás

A magas vérnyomás ma már népbetegség. Az egyik gond ezzel a rendellenességgel az, hogy nincsenek tünetei. Azonban ha az orvosi vizsgálatok során kiderül, hogy a normális értéknél magasabba a vérnyomásunk, akkor érdemes elkezdeni a szőlőmag kúrát. A sok antioxidáns védi a vérereket, csökkenti a rossz koleszterinszintet, így a véráramlás normális keretek és paraméterek között zajlik majd.

3. Rák

Tudományos bizonyosságot nyert, hogy a szőlőmagban lévő hatóanyagok, erős antioxidánsok képesek megfékezni például a gyomorrák kialakulását, elterjedését, de a listán szerepel még a tüdő-, a prosztata-, a vastagbélrák.

4. Ödéma

A végtagok dagadása, vízzel való feltelése mögött sok probléma húzódhat. De erre jó a szőlőmag, ugyanis a kutatók azt vették észre, hogy az antioxidánsoknak, nyomelemeknek köszönhetően a lábdagadás gyorsan elmúlik, így érdemes kipróbálni a szőlőmag terápiát azoknak, akik ilyen jellegű problémákkal küzdenek.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Csodákra képes a himalájai sólámpa! Kapcsoljuk be, és...
  2016-07-17 23:35:33, vasárnap
 
  Csodákra képes a himalájai sólámpa! Kapcsoljuk be, és gyógyuljunk meg tőle!

Akinek van odahaza, netán a munkahelyén, sólámpája, valószínűleg jobb a közérzete, egészségesebb, van energiája, fizikailag és szellemileg is friss. Ez a negatív ionoknak köszönhető, amelyek a sótömbből származnak. Szintén ez a pozitív érzet kerít hatalmába, ha mondjuk egy vízesés, vagy egy hullámzó tengerparton vagyunk, ahol szintén sok negatív ion kering a levegőben.





otó: Flickr.com

A természet ezen csodás hatását becsempészhetjük otthonainkba is, csak egy himalájai sóból készült lámpát kell beszerezni, és máris kellemes lesz a légtér, amely az egészségre is csak jó hatással lehet.

A veszélyes pozitív ionok

A pozitív töltésű ionokat elsősorban az elektromos háztartási eszközök bocsátják ki, ezt nevezik elektro szmognak. A számítógépek, mobiltelefonok, televíziók, mikrohullámú sütők ontják magukból ezeket a kis ionrészecskéket. Kutatások bizonyítják, hogy a pozitív ionok hússzor magasabb frekvenciaszámmal ,,bombázzák" az agyat, ami akár kóros álmatlanságot, különböző irritációkat, nyugtalanságot, allergiát is okozhat.

Az Egészségügyi Világszervezet az elektronikus szmoggal kapcsolatban megjegyzi, hogy ezen káros környezeti hatás a világon a legelterjedtebb, és mint az egészségre kiható veszélyforrás, komolyan kell venni, és tenni azért, hogy a pozitív ionokból kevesebb jusson a környezetbe.

Negatív ionok

A természetben semmi sem fölösleges, mindennek megvan a haszna, így a pozitív ionok mellett léteznek a negatív ionok is, amelyek megakadályozzák a pozitívak káros hatásait, egyszóval semlegesítik, ártalmatlanná teszik azokat. A negatív ionokkal teli levegőben az oxigént sokkal hatékonyabban tudja az agy felhasználni, így a szellemi frissesség és energia is továbbtart.

A himalájai sólámpa

A magas himalájai hegységekből származó sótömböket valamikor egy ősi óceán borította, és a mai napig is teljesen tiszta formában maradtak fenn. A Himalája hegység környezetét a levegő vitaminjának is hívják, annyira tiszta és egészséges ott a légtér.

A sólámpa belsejében egy égő van, amit ha felkapcsolunk, hangulatos fénnyel áraszthatjuk el a szobánkat, amelynek nyugtató hatása van. Az égő hatására a sólámpa kissé felmelegszik, aktiválódnak a sókristályok, így a negatív ionokból meg több szabadul fel. A lámpa még a párát is magába szívja, így a penészedés veszélyét is megelőzhetjük. A meleg lámpa azonban a vizet párologtatni fogja, de már negatív ionokkal teli molekulákat juttat vissza a légtérbe, ami az egészségünkre nézve csodás.

Összefoglalva, a sólámpa:

ionizálja a szobát
kiegyensúlyozza az elektromágneses részecskék frekvenciaszintjét
a fényhatásának köszönhetően védi a szervezetet
enyhíti a megfázásos, allergiás tüneteket
megszünteti a bőrbetegségeket
elmulasztja a migrén
csökkenti a stresszt
a reumás betegekre is nagyszerű hatással

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Naposabb, melegebb idővel indul az új hét
  2016-07-17 21:44:51, vasárnap
 
  Naposabb, melegebb idővel indul az új hét





Hétfőn eleinte keleten még eshet, ezt követően azonban sok napsütésre, kellemes nyári időre van kilátás.

A hétvégi nagy esőket okozó légörvény hétfőre kelet felé távozik, mögötte szárazabb levegő érkezik térségünkbe, visszatér a napos, nyári idő.

Hétfőn eleinte még keleten számíthatunk esőre, záporokra, majd a délelőtti órákban ezeken a tájakon is megszűnik a csapadék, egyre többfelé a napsütés kerül túlsúlyba. Délután a megjelenő gomolyfelhőkből keleten és az Alpokalján fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Még továbbra is többfelé lesz élénk, főként a Dunántúlon és északkeleten olykor erős az északi-északnyugati szél, ugyanakkor melegszik az idő, délután már 23-28 fokot mérhetünk.




Naplemente Zalaegerszegen - Szeva62 fotója, köszönjük!

Hasonló csúcs hőmérsékletre és friss hajnalokra készülhetünk kedden és szerdán is,

a hőség egyelőre nem tér vissza.

Több órás napsütésben lesz részünk, az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből csupán néhol alakulhat ki egy-egy zápor. Kedden még gyakran megélénkülhet a szél, szerdára viszont mérséklődik a légmozgás.

Csütörtökön is marad a több órás napsütés, ezzel együtt melegszik az idő, délután már 25-30 fokot mérhetünk.

A napos időben 10 és 16 óra között ismét sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről!

Címlapfotó: Németh Lajos

Írta: Cséki Gergő

Forrás: http://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 220 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3683
  • e Hét: 13186
  • e Hónap: 27091
  • e Év: 156798
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.