Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Mudra - a kezünkben rejlő ősi energia
  2016-07-22 23:27:09, péntek
 
  Mudra - a kezünkben rejlő ősi energia

A mudrák olyan energiafókuszálásra használt kézmozdulatok, melyekkel képesek vagyunk kommunikációt kialakítani a test, a szellem és a lélek harmóniájának, fitten tartásának megteremtése érdekében. A mudrák csodálatos szellemi, spirituális és fizikai változásokat, illetve javulásokat idézhetnek elő a testben. Ez a neurális tudomány az idegekre való hatásokkal segít a test elemeinek gyors kiegyensúlyozásában.

A mudrák használata nagyon egyszerű, nem igényel semmiféle előkészületet. Bármikor el lehet végezni (bizonyos kivételektől eltekintve), bárhol, bármilyen körülmények között. A mudrák folyamatos gyakorlása segíthet megállítani vagy lelassítani az emberi testet érő pusztító változásokat. A mudrák általában pár másodpercen belül hatnak, néhány gyakorlat képes arra, hogy akár 45 percen belül kiegyensúlyozza a test elemeit.






Szó szerint a mudra szó testtartást (pecsétet is) jelent. A mudrák szisztematikus kéztartások, de a fizikai és szellemi testben található finom csatornákat - ún. zárt áramköröket - is mudraként ismerjük. A mudrák önkifejezésre, belső elhatározásunk külső kinyilvánítására használt jelzések, gyakran erősebb hatásúak, mint a kimondott szó. Szimbolikusan fejezik ki belsőnk pszichikai állapotát.

A mudrákat évezredek óta használják, bár senki sem tudja pontosan hol és hogyan alakultak ki. Írásos feljegyzéseket tekintve a hinduizmus rendelkezik a legkorábbi leletekkel, de megtalálhatóak az egyiptomi hieroglifákban, az iszlám rituálékban, a római-, sőt a keresztény művészetekben is. Minden kontinensen fellelhetőek, mindenfajta vallású személy - és azok is, akiknek nincs vallásuk - alkalmazza. A mudrák akár azonnali segítséget nyújtnak, a tartós és hosszú távú előnyökért azonban őszintén és hittel telve kell őket végrehajtani.






Minden élőlény ujjhegyein koncentrált idegvégződések vannak, melyek energia-felszabadítási pontok. Tudományosan elismert, hogy az ujjhegyeken szabad elektronon koncentrálódnak. Az ujjhegyek összeérintésével, vagy az ujjhegyek tenyérhez érintésével szabad energia (Prana) visszakerül a testbe és az agyba. Ez az energia az idegeken keresztül haladva serkenti a csakrákat, az idegeket. A mudrák előnye, hogy az alkalmazott idegekre kifejtett nyomás automatikus és az ujjak alakja és formája által van kontrollálva, nem külső behatások által.

Minden élő szervezet az 5 elemből épül fel. Az Indiai Gyógyászat- az Ajuverda és metafizika szerint - megerősíti, hogy az 5 elem eltorzítása vagy meggyengítése külső zavarokra és belső betegségeket hoz létre a testben. A mudrák által kifejtett nyomás segít az öt alapelem kiegyensúlyozásában.
Az 5 elem a következők szerint kapcsolódnak az egyes ujjakhoz:

Hüvelykujj - a TÜZet szimbolizálja
Mutatóujj - a SZÉL szimbóluma
Középső ujj - a LÉLEK szimbóluma
Gyűrűsujj - a FÖLD-et szimbolizálja
Kisujj - a VÍZ szimbólum





Apan-Vayu Mudra

A legelterjedtebb mudra. Életmentőnek nevezik. Úgy hat, mint a szívrohamok esetén alkalmazott injekció.
A mutatóujj behajlik, érinti a tenyeret, míg a mutató-, a középső- és a hüvelykujj fölötte összeér. A kisujj egyenes marad. A kéz előre néz. Rendszeres gyakorlással elkerülhetővé válik a szívroham, a depresszió és a szív süllyedésérzete.






Gyan Mudra

Ebben a pozícióban a mutatóujj hegye a hüvelykujj hegyét érinti és a fennmaradó 3 ujj majdnem egyenes, valahogy úgy, mint az ,,OK" jel formálásakor, kivéve hogy a mindkét kéz tenyerei felfelé, vagy előre mutatnak
Ezt a mudrát akkor használjuk, ha fokozott stressz vagy megterhelés alatt állunk, álmatlanság, érzelmi labilitás, határozatlanság, düh, lustaság érzések kavarognak bennünk. Segít továbbá a memória és az intelligencia (IQ) javításában.






Vayu Mudra

A mutatóujjat behajlik, érinti a tenyeret, a hüvelykujj pedig megtartja.
Ez az ujjpozíció legyőzhetetlen a gyomorban felhalmozódott szél gyors és hatékony eltávolításában. A személy fiziológiájától függően 1 perctől 15 percig tarthat. A baj enyhülésekor a mudrát be kell fejezni. Segít az összes szél alapú fájdalmak és fájások enyhítésében.






Shunya Mudra

A középső ujj behajlik, érinti a tenyeret, a hüvelykujj pedig megtartja.
Ez a mudra segít a hallászavarokon. Ha nincs fizikai
hiányosság - rendszeres gyakorlással -, visszaállíthatja a rendes hallást. Figyelemreméltó módon, perceken belül (2-3 perc) segít megszabadulni a fülfájásoktól. Sok, szédüléses problémán is segít.
A mudrát a probléma megszűnése után nem szabad továbbfolytatni.






Pran Mudra

A gyűrűsujj és a kisujj érintkezik a hüvelykujjal, míg a mutató- és középső ujj egyenes marad.
A mudra segít a Pran Shakti, avagy ,,életerő" növelésében. Bármilyen olyan kezelés támogatására is használható, ahol a paciens önbizalomhiánytól szenved, hiszen növeli az önbizalmat.






Apan Mudra

A középső és gyűrűsujj érintkezik a hüvelykujjal, míg a mutató- és kisujj egyenes marad. A kéz kifelé néz.
Segít a test megtisztításában, vizelési problémák esetén, szabályozza a menstruációt, könnyíti a szülést, enyhíti a diabétesz és vese rendellenességek tüneteit.
Figyelem: Ezt a mudrát a 8 hónapot be nem töltött terhes nőknek nem szabad végeznie. Azután, a napi 3-4 alkalommal végzett 10 perces gyakorlás biztosítani fogja a normál szülést.






Meao Mudra

A középső- és gyűrűsujj behajlik, érinti a tenyeret. A többi ujjak egyenesek maradnak, míg a tenyér kifelé néz.
Ez a mudra kitűnően szabályozza a vérnyomást, visszaállítja a normál állapotba, legyen az alacsony vagy magas.






Forrás: http://anatur.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
EGÉSZségtorta, avagy miért nem élünk 130 évig?
  2016-07-22 23:07:58, péntek
 
  EGÉSZségtorta, avagy miért nem élünk 130 évig?

EGÉSZségtorta

,,Mindannyiunk teste arra hivatott, hogy körülbelül 130 évet érjen meg. Szokásainktól függ, hogy egészségesen öregszünk-e meg, vagy betegség és korai halál lesz az osztályrészünk."

Kurt Tepperwein






Ma már a genetikusok is megerősítették, hogy sejtjeink 130 évig képesek szolgálni Minket!
Akkor miért nem élünk 130 évig?





Jelképezze az egészséget egy 130 szál gyertyával díszített torta. Mi az oka annak, hogy nincs ember, aki napjainkban 130 gyertyát fújhatna el a születésnapi tortáján?
Lássuk most felülnézetből a tortát, és bontsuk szeletekre, nézzük meg mikor EGÉSZ az az EGÉSZség!






Az egészség alapja a homeosztázis, az az egyensúly, amivel képesek lehetnénk a tortánkat életünk végéig egységben tartani. Ehhez nem más kell, mint a test-lélek- és szellem harmóniájára való törekvés.





Bontsuk tovább a szeleteket!

Ahhoz, hogy sokáig és teljes egészségben éljük le életünket, képzeletbeli tortánkat egészben kell tartani. Egyik szelet sem lehet kisebb a másiknál, egyik szelet sem helyettesítheti a másikat és egyetlen szelet sem hiányozhat, mert az egyensúly felborul.






Nem jelenhetnek meg szélsőségek. A cél mindig az arany középút!





Ahhoz, hogy értsd az egyensúlyi állapot lényegét, meg kell ismerned szervezeted felépítését, melynek legkisebb egysége a sejt.





Tested több trillió mennyiségű sejtből épül fel.

A sejtek a test építőkövei, rendkívül kicsik, a mondat végi pontban 40-en férnének el. Azonos típusú sejtek szövetekké formálódnak, 2 vagy több szövet építi fel a szerveket. A szervek összehangolt munkája adja a szervrendszereket. Ezek összessége építi fel a testedet.






Rengeteg féle sejt van a szervezetben (pl.: hám-, csont-, porc-, izom-, idegsejtek), és mindegyiknek más a feladata. Más a formája, alakja, de a lényeg az mindegyikben közös; létfontosságú számukra, hogy mi van a sejt közötti térben, ahonnan a működésükhöz szükséges tápanyagokat veszik fel, és ahová ürítik az anyagcsere során keletkezett ,,szemeteiket". Az szemétszállításról a vénák, míg a táplálásról az aorták gondoskodnak, akik egyre kisebb kapillárisokká csökkennek, ahogy haladunk a sejtek szintje felé.





A sejt közötti tér ,,tisztasága" meghatározó a sejtek működése és kommunikációja szempontjából. A szervezetnek létfontosságú, hogy ezt a teret tisztán tartsa, ezért pl.: a károsító szabadgyököket antioxidánsokkal, a savakat ásványokkal semlegesíti. Ha már nincs muníciója ellenük, akkor azokat a kötőszövetben raktározza el. Ez az oka, hogy a méregtelenítés elején rosszabbul érzed magad, hiszen ilyenkor a kötőszövetben tárolt mérgek újra bekerülnek a sejt közötti térbe.





A test legkisebb lego kockája a sejt,

kiegyensúlyozott működésük a testedben uralkodó pH értékektől függ. Minden testfolyadékod más és más pH tartománnyal rendelkezik. A pH értéket úgy képzeld el, mint egy hőmérőt. A sejtek akkor egészségesek, ha az adott testfolyadékra jellemző pH tartomány nem változik.






A test a vér pH-ára nagyon ügyel, azt minden körülmények között a tartományban tartja. Ha az uralkodó pH tartomány egyensúlyban van, akkor sav-bázis egyensúlyról, míg eltolódott értékeknél savasodásról beszélünk. Ezért hallod sokszor, azt a természetgyógyászati alaptörvényt, hogy rendszeresen lúgosítani és méregteleníteni kell.





Sokszor hallhattad már azt is: a betegség sejtszinten veszi kezdetét.
Na de, hogy jön ide a pH érték?

A sejtek - én csak ,,kicsi Én"-eknek hívom őket, mert ugyanúgy, kommunikálnak, dolgoznak, esznek, isznak, és ürítenek, mint mi - működéséhez víz kell. A test 70%-a víz, a biokémiai folyamatok túlnyomó része ennek a vizes közegnek a segítségével megy végbe.






Az egészséges kommunikáció, azaz az egészséged záloga ennek a vizes közegnek a tisztaságától, pH értékétől függ. Sejtjeid ebben a vizes közegben élnek és dolgoznak, de csak akkor működnek rendesen, ha a sav-bázis egyensúly optimális. Ha a pH tartományok eltolódnak, az információk áramlása csorbát szenved, felüti fejét a betegség.





Szervezeted működésére óriási hatással vannak a baktériumok is.

Tízszer annyi baktérium van a testedben, mint amennyi sejt. A legtöbb baktérium a bőr felszínén és az emésztőrendszerben, pontosabban a bélflórádban található. A bélflóra hasznos bélbaktériumai juttatják a sejteket tápanyagokhoz. Ők termelik az összes B-vitamint, az immunvédő, gyulladáscsökkentő és antibakteriális vegyületeket, de még a K2-vitamint is szintetizálják. Ezért adja a bélflórád az immunrendszered 70%-át! A bélflórádat egy akváriummal szemléltetem.






A bélflóra pH értéke a legérzékenyebb. Ha megváltozik a pH, akkor a kisebbségben élő patogének megerősödnek és tüneteket okoznak. Ha nem figyelsz a tünetekre, akkor azok betegséggé formálódnak.


Tudtad, hogy a bélflóra egyedi, mint egy ujjlenyomat?
Tudtad, hogy a hasznos bélbaktériumokat (probiotikumok) prebiotikumokkal sokasíthatod?

"Az Ördög a beleinkben lakozik!" (Hippokrates) "A Halál a bélben kezdődik!" (Paracelsus)






Beszéltünk már a pH értékek változásáról a bélflóra esetében. Nézzük most meg, ha a legsavasabb szervünk, a gyomor pH értéke eltolódik, akkor mi történik. Bár a gyomor a legsavasabb szerved, mégis ő állítja elő a szódabikarbónát, a legfontosabb lúgot a tested számára. Ha a test ásványi anyag raktárai üresek, akkor az agy parancsot ad, hogy a gyomor lúgot termeljen. A gyomor azonban csak 2:1 arányban képes lúgot termelni; 1 gramm sósavval, így 2,3 gramm szódabikarbóna jön létre.





A szódabikarbóna bekerül a vérbe, és felveszik azok a szervek, amelyeknek lúgos anyagra van szükségük: a máj, az epe, a hasnyálmirigy és a vékonybél. Amennyiben a gyomor által megtermelt mennyiség nem elég ahhoz, hogy ellensúlyozza a természetellenes életmód és, savasító táplálkozás okozta elsavasodást, akkor a gyomornak több szódabikarbónát kell termelnie, ami viszont sósavtermelést is eredményez. Ezt érezzük gyomorégés formájában.





Nézzük meg milyen tápanyagok szükségesek ahhoz, hogy tartós egészségnek örvendjük.

A tápanyagok befolyással bírnak a pH értékekre, testi, lelki és szellemi egyensúlyunkra. Tápanyagok nélkül nem üzemelhetünk.






Ma a legnagyobb gondot a tömegtermelés és tömegtermesztés okozta tápanyagban silány, feldolgozott és finomított élelmiszerek jelentik.





Az egészség 5 alapszabálya.

Ha ezt az 5 alapszabályt beépítjük mindennapjainkba, akkor fontos lépcsőt tettünk a testi, lelki és szellemi egyensúly megteremtéséhez.






Forrás: http://anatur.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
No Acid - Stop a savaknak, egyensúly a gyomornak, és...
  2016-07-22 22:44:32, péntek
 
  No Acid - Stop a savaknak, egyensúly a gyomornak, és emésztésnek!
Szopogatós lúgosító, savlekötő.







Stop a savaknak! Természetes savlekötő.

Ezt a tablettát savas reflux, gyomorhurut, gyomorégés, felfúvódás, puffadás, szélsőséges emésztési zavarok és kellemetlen szájszag esetén ajánlom a figyelmedbe. Még másnaposság ellen is bevetheted! - meglátod eredményes lesz.

A fosszilis korall alapú termék, a kalcium és magnézium karbonátok természetes forrása, ami a legjobb választás a savasság tamponozására, azaz a savak gyors felszívására, és közömbösítésére. Ellentétben a szintetikus savlekötőkkel a No Acid tabletta a kiváltó okot kezeli! -lásd lejjebb.

A Korall Kalciumot édesgyökér, alma pektin és papaya gyümölcskivonatok is kísérik, hogy az eredmény tartós legyen, és felgyorsuljon a savközömbösítő kapacitás. Mindez nagyon fontos az antiszeptikus és erjedésgátló tulajdonság érdekében. A papaya a savasság semlegesítő hatása mellett, lenyugtatja a gyomor-és bél nyálkahártyát, pektinének és az alma pektinnek köszönhetően olyan gélt képez, ami megvédi a gyomor és a bél falát. Az édesgyökér ismert és hasznos kivonat a gyomorhurut és gyomorégés ellen, széles körben használják a fekély kezelésében is.
SAV SPIRÁL, avagy az ördögi kör

Miért használjunk természetes szerves ásványokban gazdag savlekötőt?

A szintetikus gyomorsav csökkentő készítmények a már megtermelt gyomorsavat semlegesítik, hatásuk átmeneti és nem a kiváltó okot szünteti meg.

A kiváltó ok, ugyanis a szerves ásványi anyagok hiánya, melyekkel a szervezet savakat köt meg. Ha az ásványi anyag raktár üres, akkor a gyomor lúgot, szódabikarbónát termel. De a gyomor 2:1 arányban képes csak lúgot termelni; 1 gramm sósavval, 2,3 gramm szódabikarbóna jön létre. Ez az anyag a vér útján eloszlik az egész testben, és később semlegesíti a belekben a gyomorsavat.

Fosszilis korallal és pektinekkel megállítható a folyamat, mert nem engedik, hogy a gyomor több konyhasót bontson fel lúgtermelés okán, így gyomorsav többlet sem jelentkezik. A szerves ásványok egyrészt lúgosítanak, másrészt emésztőnedveket képeznek, harmadrészt a kötőszövetet savtalanítják.

Mivel a bázisok feladatuk teljesítése során elhasználódnak, folyamatosan és kielégítő mennyiségben kell bevinnünk őket a szervezetbe, többnyire bázisokban gazdag táplálkozás vagy étrend-kiegészítők útján. Ha ilyen helyzetben szintetikus savlekötő szereket szedünk, azzal gátoljuk vagy csökkentjük ugyan a gyomor savtermelését, de egyúttal természetesen a fontos bázistermelést is, így újabb ördögi kör veszi kezdetét.

Az emésztés több szervet érintő, komplex folyamat, mely könnyen egyensúlyát veszítheti tápanyagszegény és rendszertelen étrend, stressz, antibiotikumok és az élvezetei szerek túlzott fogyasztásának köszönhetően, vagy akár Helicobacter pylori fertőzés miatt. A legérintettebb szerv a gyomor, melynek tartománya 1,2-2 pH között mozog, sav- és bázistermelő szerv egyben.
A savasodás hosszú távú veszélyei

A gyomorégés tehát mindig a gyomor segélykiáltása, mellyel a hiányzó bázisokat követeli, nem pedig a savtermelés meggátolását. A gyomorégés során felszökő sav kimarja és idővel legyengíti az érzékeny nyelőcsövet, így itt rák alakulhat ki. Végül a vesék sem boldogulnak a savtúlkínálattal, így ezen a területen is megbetegedések lépnek fel. A túlsavasodás összetett és katasztrofális következményekkel jár, mégis könnyedén elkerülhető, ha felismerjük az összefüggést.
Laboratóriumi tesztek

Mc Hardy véleménye szerint (a gyomorfekély probléma, AM) Dig Dis 1976 Febr, 21 (2) : 137), egy savellenes terméknek olyan kapacitással kell rendelkeznie, hogy a gyomor pH-ját 1,5-2-ről, 3,5 és 4 közé emelje kevesebb, mint 10 perc alatt.
A laboratóriumi tesztek azt mutatják, hogy 2 No Acid tabletta (DigestivAid®No Acid) elegendő a gyomorégés azonnali csökkentésére, 1,5-2 es pH-ról 4-4,5-re emelve.
Stop a savaknak, Egyensúly a gyomornak, Támogatás az emésztésnek!

Az összetevők segítenek az emésztőrendszer megfelelő működésének fenntartásában és mérséklik a gyomorban jelentkező savas, égető érzést. A tabletta a méreganyagokat magába zárja, és a savakat gyorsan és tartósan közömbösíti.

Szopogass el egy tablettát;

ha sok a savad, ég a gyomrod
ha kellemetlen a leheleted
ha nehéz, zsírdús ételeket fogyasztottál
ha másnaposság gyötör
ha gyomortáji, vagy jobb bordaív alatti fájdalom, hasi diszkomfort-érzet jelentkezik
ha puffadás, teltségérzés, székrekedés, hasmenés, böfögés tünetit tapasztalod

Összetevők
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban: / 2 tabletta
Fosszilis Korall por 0,2 gramm
Édesgyökér 19%-ra titrálva 0,24 gramm
ebből glicirrizin sav 0,046 gramm
liofilizált papaya gyümölcs 0,033 gramm
Alma pektin 0,06 gramm

Nem tartalmaz: glutént, tejszármazékot, laktózt, hozzáadott cukrot vagy tartósítószert,
mesterséges ízesítőt vagy színezéket és genetikailag módosított összetevőt.
Felhasználási javaslat: napi két tabletta lassú elszopogatása ajánlott egy órával a főétkezések után, vagy amikor szükséges.
Minimumkúra-maximumkúra: Legyen Nálad mindig, ebből az emésztést elősegítő és savlekötő tablettából, és szopogass el 1 tablettát, ha gyötörnek a savak, emésztési zavaraid vannak vagy kellemetlen a leheleted. Kellemes íze a nap bármely szakában élvezetessé teszi a tabletta fogyasztását.
Kiszerelés: 12 db/doboz
OÉTI: 12344/2013

Forrás: http://anatur.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Padlizsános bruschetta (Bruschetta caponata)
  2016-07-22 21:48:35, péntek
 
  Padlizsános bruschetta (Bruschetta caponata)

Hozzávalók

1 db felszeletelt ciabatta vagy bagett, esetleg ropogós héjú fehér kenyér
kb. 6 ek olívaolaj
1 db felkockázott nagy padlizsán (kb. 4 csésze)
1-2 ek áttört fokhagyma
1 csésze felkockázott zeller
1 csésze felkockázott piros kaliforniai paprika
1 csésze magozott zöld olajbogyó
1/4 csésze vörösborecet
1/4 csésze paradicsompüré vagy passzírozott paradicsom
1/2 csésze nagy szemű mazsola
1/2 csésze pörkölt fenyőmag
2 tk tengeri só
2 tk cukor
1/4 csésze finomra aprított bazsalikom
1/4 csésze finomra aprított oregánó
1/4 csésze finomra aprított petrezselyemzöld
1 csésze ricotta (elhagyható)


Elkészítés

A sütőt maximális hőfokon előmelegítjük. A kenyérszeleteket tepsibe fektetjük, megcsepegtetjük 2 ek olívaolajjal, és világos aranybarnára pirítjuk kb. 5 perc alatt. Ezután kivesszük, és melegen tartjuk.
Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepes hőfokon felhevítünk 2 ek olajat. Rádobjuk a padlizsánt, és gyakran kevergetve pároljuk kb. 8 percig, amíg összeesik és barnulni kezd. Ekkor áttesszük egy tálba.
Ugyanabban a serpenyőben, a maradék 2 ek olajon kevergetve pároljuk a fokhagymát kb. 1 percig. Hozzáadjuk a zellert, a kaliforniai paprikát és az olajbogyót, majd tovább kevergetve puhára pároljuk 5-8 perc alatt. Felöntjük 1/4 csésze vízzel és a borecettel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a mazsolát és a fenyőmagot, majd kevergetve összemelegítjük. Beleforgatjuk a félretett padlizsánt, és sóval, borssal, valamint a zöldfűszerekkel ízesítjük. Végül elosztjuk a pirítósokon, és a ricottával kínáljuk. Azonnal fogyasztjuk.





Megjegyzés

A ciabatta jellegzetes olasz kenyérféleség. Kívül ropogós, belül puha és lyukacsos. A szó olaszul papucsot jelent, ami a kenyér lapos, hosszúkás formájára utal.

A bruschetta fokhagymával bedörzsölt és olívaolajjal megkent pirítós, amelyre általában paradicsomot és friss bazsalikomot tesznek. Sikerének titka a jó minőségű olívaolaj.

A caponata alapja sült padlizsán. Többnyire sült zellerrel, kapribogyóval, hagymával és szardellával keverik. Egy kevés paradicsompürét, fenyőmagot és cukrot is adnak hozzá.
MME

FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gluténmentes palacsinta
  2016-07-22 21:44:31, péntek
 
  Gluténmentes palacsinta

Hozzávalók

2,5 dkg kukoricaliszt
2,5 dkg hajdinaliszt
2,5 dkg kukoricakeményítő
2 db tojás
2,5 dl langyos tej
1 csomag vaníliás cukor
1 ek kristálycukor
1 csipet só
1 ek olaj


Elkészítés

1. A tojás kivételével az összes hozzávalót egy tálba tesszük és jól összekeverjük, majd 1 órát pihentetjük. A tojásokat habosra felverjük, majd a tejes palacsintatésztával összekeverjük.

2. Felforrósított palacsintasütőbe pici olajat öntünk, kis merőkanállal beleöntjük a tésztát, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A palacsintát tölthetjük lekvárral, mogyorókrémmel, gyümölccsel, túróval, stb.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Fusilli arrabbiata csirkével (gluténmentes)
  2016-07-22 21:41:04, péntek
 
  Fusilli arrabbiata csirkével (gluténmentes)

Hozzávalók:
50 dkg gluténmentes fusilli tészta
1 csirkemellfilé
1 konzerv darabolt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 piros chilipaprika
1 evőkanál aprított bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj
reszelt emmentáli sajt a tálaláshoz
ízlés szerint só

Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágom, és az olívaolajon megpirítom, majd felöntöm a konzerv paradicsommal, hozzáadom az aprított chilit, a reszelt fokhagymát, az aprított bazsalikomot, ízlés szerint sózom, összeforralom.

Kifőzött fusilli tésztára halmozva, reszelt sajttal megszórva tálalom.





Csonka Enikő

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Rozmaringos-fehérboros házi májas - gluténmentes
  2016-07-22 21:37:33, péntek
 
  Rozmaringos-fehérboros házi májas - gluténmentes

Hozzávalók

1 kg friss csirkemáj
6 szál újhagyma
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szép nagy ág rozmaring
0,5 dl száraz fehérbor
3 ek vaj
3-4 ek kacsazsír
ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors


Elkészítés

Az újhagymát karikára, a lila hagymát apró kockára vágom és egy lábasban amit később a sütőbe is be tudok tenni némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá adom a megmosott májat, az ágról leszedett rozmaring leveleket, felöntöm a fehérborral, borsozom és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 percet sütöm. Amikor a máj megsült, leveszem az alufóliát és további 5-10 percet sütöm, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg!

Ha a máj elkészült, kihűtöm, majd úgy ahogy megsült, hagymával rozmaringgal együtt egy botmixer segítségével, a vaj hozzáadásával pépesítem. Én mindig csak a tálaláskor szoktam sózni....

Ha szeretnénk néhány napra eltenni, tegyük egy tálba a leturmixolt májast, olvasszuk fel a kacsazsírt és locsoljuk a pép tetejére.

Friss kenyérrel, pirítóssal, puffasztott rizzsel kínálom!





Csonka Enikő

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 220 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 685
  • e Hét: 15557
  • e Hónap: 29462
  • e Év: 159169
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.