Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Pisztáciás sültcékla-saláta
  2017-01-02 23:41:23, hétfő
 
  Pisztáciás sültcékla-saláta

Hozzávalók

70 dkg cékla
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
1/2 db citrom leve
3 ek petrezselyem finomra aprítva

frissen őrölt fekete bors
30 dkg görög joghurt
1 marék tisztított pisztácia


Elkészítés

A hámozatlan céklagumókat egyenként alufóliába csomagoljuk, és egymás mellé ültetjük egy tepsiben. A 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük kb. 1 óra alatt, majd a fóliabatyukban hagyjuk kihűlni.
A hideg céklákat kicsomagoljuk és meghámozzuk. Szükség esetén a szár felőli részüket eltávolítjuk, majd a negyedelt gumókat vékonyabb cikkekre vágjuk vagy felszeleteljük.
A megtisztított fokhagymagerezdeket összezúzzuk vagy apróra kockázzuk. Egy salátástálban habverő segítségével összekeverjük az olajat, a citromlét és a fokhagymát, majd beleforgatjuk a petrezselymet. Hozzáadjuk a céklát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és összeforgatjuk a joghurttal. Végül egyenletesen a tetejére szórjuk a pisztáciát.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Közel azonos nagyságú céklákat válassz, hogy egyformán átsüljenek. A sütési idő vége felé óvatosan bonts ki egy fóliabatyut, és ellenőrizd, hogy kellően puha-e a tartalma.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Kecskesajtos-körtés csirkemell
  2017-01-02 23:38:29, hétfő
 
  Kecskesajtos-körtés csirkemell

Hozzávalók

500 g csirkemell
100 g kecskesajt
50 g edami sajt
5 gerezd fokhagyma
4-5 db körte
1 ág rozmaring (friss)
3/4 dl fehér bor
olaj

bors


Elkészítés

1. A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk be, majd hagyjuk állni.

2. Addig pucoljuk meg a fokhagymát, és az ötből egyet szeleteljünk apróra. Hámozzuk meg a körtét, és vágjuk szeletekre, majd aprítsuk fel a rozmaringot is. Az edami sajtot reszeljük le, a kecskesajtot törjük darabokra.

3. A besózott csirkeszeleteket olajon pirítsuk meg, szórjunk rá frissen őrölt borsot.

4. A megpirított csirkét tegyük hőálló tálba, három gerezd fokhagymát egészben tegyünk a húsok közé, egyet pedig felszeletelve szórjunk rájuk.

5. Majd jöhet sorban a tetejére a rozmaring, a körte, a sajtok és a bor. Alufóliával takarjuk le, majd 200 fokos sütőben süssük 20 percig. Kölessel, rizzsel, kukoricával nagyon finom!





Rachel és a csokigyár

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Makrélás mártogatós
  2017-01-02 23:35:12, hétfő
 
  Makrélás mártogatós

Hozzávalók

125 g olajos makréla (de szardíniából vagy tonhalból is elkészíthető)
2 ek tejföl (vagy creme fraishe)
1,5 tk dijoni mustár
petrezselyem
bors



Elkészítés

1. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, és felaprítjuk. A makrélát ízlés szerinti darabokra vágjuk.

2. Egy keverőtálba öntjük az összes hozzávalót: a darabolt makrélát, a tejfölt, a mustárt és a petrezselymet, majd alaposan összekeverjük.

3. Kóstolás utén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.





Rachel és a csokigyár

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Sajtos zabkeksz
  2017-01-02 23:32:19, hétfő
 
  Sajtos zabkeksz

Hozzávalók

7,5 dkg zabpehely
15 dkg fehérliszt
10 dkg vaj
4 dkg parmezán sajt (reszelt)
7,5 dkg cheddar sajt (vagy trappista)
2 tojás (sárgája)
4 tk hideg víz
csipet só


Elkészítés

1. A zabot és a lisztet egy keverőtálba mérjük, majd rámorzsoljuk a vajat. Lereszeljük a sajtokat, majd beleszórjuk a tálba.

2. Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját hozzáadjuk a keverékhez, hozzáöntjük a hideg vizet, majd tésztává gyúrjuk, és 30 percig pihentetjük.

3. Pihentetés után a tésztát nagyjából 1 cm-esre nyújtuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, ráteszük a kiszaggatott kekszeket, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.





Rachel és a csokigyár

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Új év, új élet - 3 szuper könnyű recept januárra
  2017-01-02 23:19:18, hétfő
 
  Új év, új élet - 3 szuper könnyű recept januárra

Új év, új élet! Én hiszek benne! És egészen addig, amíg hiszek, működik is. Amikor lanyhul a lelkesedésem, erőm, amikor a megszokások és beidegződések dolgoznak helyettem - na akkor kezdődik a déjá vu. Ráhel új blogbejegyzése, három szuper egészséges, könnyű recepttel.

,,Ó, ha tudnád, hányszor fogadtam én ezt meg!" - mondják a kiábrándultak. És azt hiszik, igazuk van. Pedig mindig el kell indulni afelé, amit jónak tartunk. Akkor is, ha már sokszor megtapasztaltuk, milyen állhatatlanok tudunk lenni: milyen könnyen elcsábulunk, elfáradunk. Sőt, akkor is, ha előre tudjuk, hogy most is azok leszünk. Előre bocsássunk meg magunknak ezért, és minden gyarlóságunk ellenére merjünk belevágni a változásba! És, igen: el fogunk fáradni, igen, visszatérünk majd a rég megszokott kis utcákba olykor... Persze, szebb lenne, ha nem így volna, de ez lesz.

Akkor inkább el se kezdjük? (Ha nem vagyunk tökéletesek, minek élni?)

Nem hiszem, hogy ez az erős emberek hitvallása. Sokkal többre becsülöm, ha valaki képes újra és újra szembesülni az esendőségével, megbocsátani magának, és ismét felvenni a harcot.

Heti menü

Én például minden évben háromszor nekilátok a rendezett életnek, és ugyanennyiszer tapasztalom meg, hogy bármilyen pihentető is kezdetben, bármennyi előnyét is fel tudom sorolni, mégis belefáradok egy idő után, és a lényegesen stresszesebb, és egészében mindenki számára sokkal megterhelőbb ,,egyik napról a másikra" - életvitelre váltok. Olyan ez, mint az iskolában volt: tudja a nebuló, hogy az idegek nyugalma megéri azt a fáradságot, hogy minden nap alaposan felkészüljünk. És jó sokáig lehet is ezt tartani. Én, legkésőbb a félév második felében azonban mindig elfáradtam, elcsábultam, ellustultam - nevezzük, ahogy tetszik. Akkor jöttek a zaklatott idők: reggel tanulni; imádkozni, hogy csak ma ússzam meg, bízni abban, hogy szorult helyzetben majd minden eszembe jut; hogy egy kis ideig elleszek azzal, amit eddig szorgosan megtanultam; vagy bekalkulálni a tervbe az esetleges rosszabb jegyet. Mindre volt példa bőven! Túlélés nappal, rossz alvás éjjel. Ki szereti ezt?

Mégis mindig beleesek ebbe a hibába. Most is - csak most a felnőtt változat van soron. Ebben mosás és vasalás, főzés és takarítás, írás és olvasás, ágyazás, torna, közös tanulás, közös munka szerepel - meg még mi minden!

Ma még könnyen vagyok, még hajt az újdonság ereje: megint menüt írok, van napi- sőt heti rendem, próbálom átlátni az életünket. Egyelőre nem fárasztó, sőt, hihetetlenül megnyugtató ez a szervezettség, mi több: izgalmas! Tudom, hogy lesz idő, amikor belefáradok majd abba, hogy előre elgondoljak mindent, s, hogy kövessem azt, amit megterveztem, de ez sem tántorít el! Attól még ez MOST jó, hasznos és élvezem!

Ennyi elmélkedés után mutatom is a legutóbbi menüt! Szép színesre írtam, mert szerintem a színek, ha jól bánunk velük, meghálálják.





Láthatjátok: akad néhány régi, jól bevált étel - majorannás csirke, alakorlisztes kenyér, túrófánk vagy francia saláta-, és sok az újdonság, mert hát ez a legjobb az új életben!

Tele vagyok szakácskönyvvel, konyhai lappal, és annyira jó a fiúkkal együtt nézegetni őket, tervezgetni! Leülni a kanapéra, összebújni, elgondolni, milyen finomakat eszünk majd, hogy ki keveri, ki dagasztja, nyújtja majd a tésztát...

Szerintem mind tujátok, milyen ez. Hát, én be is írom ezeket az előre kiválasztott recepteket a naptárba, lelőhelyük szerint. Pikk-pakk megvan az egész! Aztán már csak a heti bevásárlásnál kell figyelni, hogy mindent megvegyek, ami az eltervezett ételekhez kell.

Néha kimarad valami, néha változás áll be: valakinek annyira hiányzik már a paprikás csirke, vagy megkívánjuk a rántott húst, vagy vendég érkezik, vagy épp betegség dönti le a családot. Akkor még mindig lehetünk spontánok, és jöhet az ,,ad-hoc menü", vagyis, amit az eszünk és a hűtőszekrényünk hirtelen kiad.

Mindennek megvan a maga ideje, erőssége, szerepe.

Most a táblázatoké van soron.

Sajtos zabkeksz

Erősen nézegetjük például mostanában az angol szakácskönyveket. A fiúk már több éve a ,,menzán" esznek, kezdenek megszeretni néhány angol (ill. Angliában megszokott) ételt. Én pedig szívesen megtanulom elkészíteni őket. (Mikor, ha nem most...?)

A múlt heti angolos próbálkozásom sikert aratott. Igaz, kicsit alakítottam rajta: az eredeti kétszer ennyi parmezánt írt - meggyőződésem, hogy az a mi ízlésünknek túl sok lett volna! Minden másban azonban követtem a receptet.






A zabkeksz, aminek máris adom a receptjét, egyszerre omlós és ropogós. A fiúk egytől egyig odáig voltak érte!

Azért csak nem bírtam ki variálás nélkül! A tésztát több részre osztottam: egy részt a fent leírtak alapján készítettem. Egy másikat ugyanígy, azzal különbséggel, hogy szalalkálit is gyúrtam bele. Az első változat ropogósabb, a szalalkális puhább, az ízek is valahogy lágyabbak benne. Habár, az eredeti sem hagyott kívánni valót maga után, és a fiúk nem is vették észre a különbséget, nekem, azt hiszem, ez utóbbi a kedvenc variánsom.

Készítettem továbbá néhány brokkolis-diós ízesítésű kekszet is. Ennek, sokkal karakteresebb íze volt, mint amiben csak sajt volt, egyben különlegesebb is. Ezek a kekszek másnap voltak igazán finomak. (A receptjük annyiban különbözik az eredetitől, hogy ráadásnak belegyúrtam a sajtos tésztába egy maréknyi durvára vágott diót és 4 felaprított brokkolirózsát.)

Makrélás kence

A makrélás kence is angol recept. Ez már nem aratott ilyen osztatlan sikert, de azért azt sem vesszük ki a repertoárból.

A vélemények a következőek voltak:

Kele: - Ó, Mamma, ez isteni!!! Gyere, Flóris, ezzel edd (a kekszet), naaaagggyon finooom!

Flóris: - Hm. Egészen ízlik!

Sebő: - Olyat, én köszönöm, nem kérek... nem baj...?






KECSKESAJTOS-KÖRTÉS CSIRKEMELL >>>

Sok új felfedezettünk van, gazdagodik a családi almárium. Ez az egyik, ami máris biztos helyet kapott benne! Könnyű étel, elkészíteni is igen egyszerű, nem rokkan bele a háziasszony abba, hogy a családnak a 7. napi pihenéshez méltó ebédet készítsen... ráadásul nagyon finom, különleges, szinte fejedelmi étel!






Fagyi kehely vasárnapra

A vasárnapi desszertet függőben hagytam. Több okból is. Többek közt azért, mert mi még mindig nem hevertük ki rendesen az ünnepi menetet. Minden joghurttal és pirítóssal megoldott étkezésért hálás a testem.

A hétvége azonban mindjárt lehetőséget is adott a rugalmasság, és az emlegetett spontaneitás gyakorlására, a ,,kihágásra" és a helyes útra való visszatérésre - amikről fent írtam.

Az egész egy Ida nevű lánnyal kezdődött - még szombaton. Ida Sebő igaz barátja, és nem is véletlenül! Igazán különleges leányzó. Ez abból is látszik, hogy a születésnapját nem partival ünnepelte, hanem egy "kimenős nappal", ahová meghívta két barátját is: az egyik kiválasztott Sebő fiunk volt (a másik meg a legjobb barátnő).

Az anyukája (aki mostanra jó barátunk lett) volt olyan bevállalós, hogy elvitte őket oda, hová Ida mindig is vágyott: az @Bristol nevű helyre - ami a magyar Csodák Palotájának itteni megfelelője. Csillagászat, biológia, fizika, kémia... csupa-csupa tudomány, izgalmas érdekesség a világról! Paradicsomi hely a Sebő-féléknek!

Ezután beültek egy pizzázóba, s a személyre szabott pizza mellé fagyi kehely is jutott.

Mi sem unatkoztunk idehaza: vendégeink voltak. Maggie baba és a szülei. Volt nagy babázás - hihetetlenül élvezte a két kisebbik fiunk! Volt egyszerű, de finom ebéd, házi csoki (maradt még karácsonyról), süti is. Este pedig, míg Sebőre vártunk, megnéztünk a fiúkkal egy barátságos Poirot-részt, amiben csupán egy híres ékszernek kelt lába. Mindenki boldog volt. Egészen addig, míg Sebő (megérkezvén) részletesen be nem számolt arról a híres-neves fagyi kehelyről... Na, akkor aztán Kelemennél alaposan eltört a mécses!

Mit lehet ilyenkor tenni? Ígérni egy jobbat.

Úgyhogy a másnapra előirányzott ananászos kacsa és francia saláta után desszert is következett: nem is akármilyen!

Alul narancsos süti vaníliapudingban (az előző napi sütemény maradékából), majd banánszeletek, azon a fagylalt - kinek-kinek kívánsága szerint -, végül tejszínhab, diódarabokkal.






Igen, igen, ez bizony nem fogyókúrás, sőt, egyenesen tele van cukorral, ezért egészségesnek se mondanám, de milyen jót tett a léleknek...!!! (Nem csak Kelemen a tanú rá!)

Most aztán visszatérünk a visszafogott hétköznapokhoz. A következő heti menühöz, a rendhez, a nyugalomhoz. Még mindig nem teltem be a gyönyörűséggel, hogy napközben magam dönthetem el, mikor mit csinálok: senki nem zavar meg, senki nem sürget, semmit nem muszáj félbehagyni. És, azt is tudom, hogy amíg szépen megtartom a (napi-heti) rendet, addig, az hűségesen megtart majd engem: addig semmivel sem kell sietnem, mégis szépen haladok előre, mindenre sor kerül a maga idejében. Nagy szükségem volt már erre, és most végre megkaptam ezt az ajándékot. Csak rajtam múlik, hogy meddig tudok örülni neki - vagy majdnem :).

Ráhel

Forrás: Mindmegette.hu - Rachel és a csokigyár

 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Rántott gombafejek illatos gombás rizzsel
  2017-01-02 23:07:15, hétfő
 
  Rántott gombafejek illatos gombás rizzsel

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 kg nagyobb fejű csiperkegomba

bors
kevés szárított kakukkfű (mert nagyon intenzív)
10-12 dkg reszelt kemény sajt
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
a sütéshez olaj
A rizskörethez:
30 dkg jázmin rizs vagy más hosszúszemű fajta
3-4 dkg vaj vagy olaj
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
6 dl forró víz
a fenti gombák szára (aprítva)
1 közepes vöröshagyma (finomra vágva)

bors
petrezselyem



Elkészítés: A tisztított gombákat enyhén ecetes vízben pár percig előfőzöm, leszűröm, a szárukat tövétől kicsípem (nem szoktam a héját lehántani), a kalapokat fejjel lefelé fordítom, hogy a felesleges folyadék távozhasson. Majd belenyomkodom a reszelt sajtot, sózom, borsozom, leheletnyi kakukkfűvel meghintem, és hagyományosan panírozom (liszt-tojás-morzsa, majd forró olajban rövid idő alatt mind két oldalukat pirosra sütöm, papírtörlőre szedem.

A körethez a víztől jól lecsepegtetett rizst forró olajon felhevítem, megdinsztelem rajta a vöröshagymát, beleszórom a kakukkfüvet, majd hozzáadom a forró vizet. Ízesítem sóval, borssal, és hozzáadom az aprított gombaszárakat, 15-20 perc alatt takarékon puhára párolom. A végén friss petrezselyemmel megszórom, lazán összekeverem.

Tartárral, majonézzel, fejes salátával tálalom ízlés szerint.





Megjegyzés

Célszerű előbb a köretet elkészíteni, mert a gomba nagyon hamar kisül.
Próbáltam a gombát előfőzés nélkül is rántani, nekem ez a régi, hagyományos módszer jobban bejön.
gaby53

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Almás-diós gyümölcskenyér
  2017-01-02 23:04:20, hétfő
 
  Almás-diós gyümölcskenyér

Hozzávalók

50 dkg alma
25 dkg cukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
5 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
5 dkg dió
margarin
zsemlemorzsa
porcukor


Elkészítés

Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, és a reszelő nagy lyukán lereszeljük és a cukorral elkeverve hagyjuk állni. A formát kikenjük margarinnal és meghintjük zsemlemorzsával. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a vaníliás cukrot. A szilvát és a barackot apró kockára, a diót durvára vágjuk és a mazsolával együtt a lisztbe szórjuk. Hozzáadjuk a tojást és a cukros almát, és jól összekeverjük.
Az előkészített formába simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, 170 fokon hőlégkeveréssel 35-40 perc alatt megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.
Ha megsült, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintjük, és egy éles késsel szeleteljük.





Megjegyzés

Nekem a sütés felénél eléggé barnult a teteje, ezért a középső rácsról az alsóra raktam. A gyümölcskenyérforma mérete: 26*12*7,5 cm.
AranyTepsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Bécsi krumplisaláta virslivel
  2017-01-02 23:00:52, hétfő
 
  Bécsi krumplisaláta virslivel

Hozzávalók

1,2 kg burgonya
2 db sonkahagyma
6 ek napraforgóolaj
2,5 dl zöldség- vagy húslevesalaplé
4 ek fehérborecet
1 gerezd fokhagyma
3 pár bécsi virsli
1/2 csokor metélőhagyma
fekete bors

1 ek mustár


Elkészítés

A megmosott burgonyát a szokásos módon megfőzzük kb. 20 perc alatt, majd leszűrjük, meghámozzuk és felszeleteljük. Az apróra kockázott salottát 1 ek olajon megpároljuk, majd felöntjük az alaplével, és hozzáadunk 1 ek borecetet. Beleforgatjuk a burgonyát, és kis lángon addig főzzük, amíg felszívja a folyadékot.
A megtisztított fokhagymát présen áttörjük vagy összezúzzuk. A virslit és a metélőhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az öntethez egy tálban kikeverjük a maradék 3 ek borecetet egy kevés őrölt borssal és sóval, valamint a fokhagymával, a mustárral és a maradék 5 ek olajjal. Hozzáadjuk a metélőhagyma felét, majd óvatosan beleforgatjuk a burgonyát és a virslit.
A salátát egy rövid ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, végül a maradék metélőhagymával megszórva tálaljuk.





Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress
MME
DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Burgonyasalátához a legjobb a hosszúkás, nem szétfövő kiflikrumpli. Kis mérete és hengeres alakja miatt szépen szeletelhető.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Házi lazacpástétom
  2017-01-02 22:53:40, hétfő
 
  Házi lazacpástétom

Hozzávalók

2 doboz (118 g-os) lazac sós lében
5 ek majonéz
5 ek natúr krémsajt
1 db citrom leve + citromcikkek a tálaláshoz
3 ek aprított petrezselyem
6 szál újhagyma

frissen őrölt bors
4-6 szem hónapos retek
kétszersült vagy Melba toast a tálaláshoz


Elkészítés

A halkonzervet lecsepegtetjük és két villa segítségével kisebb darabokra szedjük.
A majonézt alaposan összekeverjük a krémsajttal, a citromlével, az aprított petrezselyemmel és a finomra vágott újhagymával. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd összeforgatjuk a haldarabokkal. A masszát pástétomformába kanalazzuk, és dermedésig a hűtőben pihentetjük.
A megmosott retket hámozatlanul vékonyan felszeleteljük, esetleg legyaluljuk. A pástétomot a retekszeletekkel díszítjük, és vékony kétszersültszeletekkel, valamint citromcikkekkel kínáljuk.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Kipróbálhatod tonhallal is.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Dermesztő hideg jön
  2017-01-02 22:49:30, hétfő
 
  Dermesztő hideg jön





Átalakul időjárásunk az újév első hetében, a hét közepén észak felől fagyos légtömegek érkeznek.

Jelentősen átalakulás kezdődik 2017 első hetében, a nyugodt, csendes időjárást okozó anticiklon leépül térségünk fölött, utat engedve ezzel a ciklonoknak és frontoknak.

Kedden délen már havazhat





Micsuda Andrása fotója, köszönjük!

A hideg levegő első hulláma keddre virradóra éri el hazánkat. A megnövekvő felhőzetből elsősorban a déli megyékben számíthatunk csapadékra: kezdetben ónos eső, havas eső, hó is eshet, majd egyre inkább havazás valószínű, ugyanakkor jelentős mennyiségre nem kell számítani. Napközben a középső és nyugati országrészben feltámad az északnyugati szél, a Dunántúlon erős lökések is lehetnek.

Nagy széllel érkezik a fagyos levegő

Szerdán észak felől megnövekszik a felhőzet és északon többfelé, máshol szórványosan hózápor, havazás, nyugatabbra havas eső, eső is kialakulhat. Megélénkül, északon, északkeleten megerősödik a nyugati-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Csütörtökön helyenként hózáporokkal, viharos északi-északnyugati széllel fagyos levegő áraszthatja el hazánkat, így pénteken a sok napsütés ellenére várhatóan napközben is mindenhol fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

Borítókép: Kovácsné Tündi

Írta: Cséki Gergő

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 15109
  • e Hónap: 29014
  • e Év: 158721
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.