Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2017-01-25 23:54:53, szerda
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Sült tofu citrusos salátával (glutén- és laktózmentes)
  2017-01-25 23:52:05, szerda
 
  Sült tofu citrusos salátával (glutén- és laktózmentes)

Hozzávalók

1 doboz tofu
1 zacskó madársaláta
1/2 db grépfrút
1/2 db gránátalma
1 db narancs
körömvirágszirom
dióolaj


Elkészítés

A tofut felszeleteljük, és serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a szeletek mindkét oldalát.
A salátához megmossuk a madársalátát, és tányérokra halmozzuk. A megpucolt, lehártyázott narancsot és grépfrútot feldaraboljuk, és szintén a tányérokra helyezzük. Az egészet megszórjuk a gránátalma magjaival.
A salátás tálakra helyezzük a tofuszeleteket, meglocsoljuk egy kevés dióolajjal, és körömvirágszirommal díszítve tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Tízperces sütőporos fánk
  2017-01-25 23:49:22, szerda
 
  Tízperces sütőporos fánk

Hozzávalók

25 dkg liszt (+2 ek)
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só (nagyobb)
1 db tojás
3 ek porcukor (púpos)
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
6-7 dl olaj (a sütéshez)


Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Egy másik tálban a tojást simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és jól összedolgozzuk.
Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ízlés szerint készíthetünk lyukat a közepébe (egy alma magház eltávolítóval).
Bő, forró olajban, a közepestől egy kicsit kisebb lángon a fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat. Porcukorral meghintve, sárgabaracklekvárral kínáljuk.





Megjegyzés

Nagyon egyszerű, és roppant gyorsan elkészíthető, puha fánk. Nem szükséges pihentetni sem.

Nekem túl ragacsos lett a tészta, ezért még kívánt további 2 evőkanál lisztet. Figyeljünk, mert gyorsan sül.
AranyTepsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Göngyölt szűzpecsenye sült tojásos spagettivel
  2017-01-25 23:47:03, szerda
 
  Göngyölt szűzpecsenye sült tojásos spagettivel

Hozzávalók

A húshoz:
2 db szűzpecsenye
10 darab bacon (szeletelt)

bors
mustár
friss zsályalevelek
A mártáshoz:
15 dkg füstölt sajt
1- 2 dl tejszín
A körethez:
50 dkg spagetti tészta
olaj
8 db tojás



Elkészítés

A szűzpecsenyét megtiszítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük mustárral. Folpackba csomagoljuk, és 1-2 napra a hűtőbe tesszük.
A húst kicsomagoljuk, befedjük a zsályalevelekkel és körbetekerjük a szeletelt baconnel. Egy nagyobb darab fóliára fektetjük, becsomagoljuk, és egy tepsibe fektetjük. 190 fokon 20-25 percig sütjük. Kibontjuk, és a levét óvatosan egy kisebb edénybe öntjük. A göngyölt húst visszatesszük a tepsibe, és grill fokozaton 2-3 percig sütjük. Kivesszük, egy tálra helyezzük és azonnal letakarjuk egy fóliával.





A sütés során keletkezett levet felmelegítjük, hozzáadjuk a lereszelt füstölt sajtot és a tejszínt. Összekeverjük, és félretesszük.
A spagettit sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Egy serpenyő közepére olajat csorgatunk, rátesszük a spagetti negyedét, megpirítjuk, és ráöntünk 2 db felvert tojást. Megsózzuk, és egy rövid ideig sütjük. Tányérra tesszük, és ugyanígy elkészítjük a másik három adag tésztát is.
A húst ferdén, ujjnyi vastagon felszeleteljük, a kisütött spagetti mellé helyezzük, és meglocsoljuk a forró mártással.





Megjegyzés

Ízletes, laktató fogás. Bármikor, akár ünnepi alkalomra elkészítve is megállja a helyét. Jó szívvel ajánlom! Jó étvágyat kívánok!
Moms

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sajt krémleves ropogósra sült darált hússal
  2017-01-25 23:43:37, szerda
 
  Sajt krémleves ropogósra sült darált hússal

Hozzávalók

1 csokor újhagyma
2 db sárgarépa
3 ek olaj
30 dkg vegyes darált hús

bors
2 db húsleveskocka
50 dkg sajt
1 csokor petrezselyem


Elkészítés

Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A répát meghámozzuk, felkockázzuk. Felhevítünk 2 ek olajat, és üvegesre sütünk rajta 1 ek aprított újhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, azután tányérba kanalazzuk.
A megmaradt olajat a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, felforrósítjuk, és 5 percig pirítjuk rajta a megmaradt újhagymát és a répakockákat. Felöntjük 1,5 l vízzel, beledobjuk a leveskockákat, és felforraljuk. Ezután közepes lángon 10 percig főzzük.
A lereszelt sajtot a levesbe forgatjuk, és kevergetve további kb. 5 percig főzzük, amíg a sajt megolvad. Végül megsózzuk, megborsozzuk. A ropogósra sült darált húsos keverékkel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4650
  • e Hét: 14153
  • e Hónap: 28058
  • e Év: 157765
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.