Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
14. évközi hét szombat
  2017-07-15 18:56:10, szombat
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Halála előtt József arra emlékezteti testvéreit, hogy Isten nem feledkezik meg ígéreteiről, és visszavezeti őket az ígéret földjére.
Halálos ágyán Jákob ezt a parancsot adta fiainak: ,,Ha majd én is őseim sorsára jutok, a heteus Efron mezején levő barlangba temessetek! Abba a barlangba, amely Machpela mezején van, szemben Mambréval, Kánaán földjén, és amelyet Ábrahám vett meg a heteus Efrontól a mezővel együtt temetőbirtokul. Oda temették el Ábrahámot és feleségét, Sárát; oda temették Izsákot és feleségét, Rebekkát; én is oda temettem Leát. A mi birtokunk ez a Het fiaitól vásárolt mező és a rajta levő barlang." Miután Jákob befejezte a fiainak szóló parancsait, visszafeküdt az ágyra. Azután meghalt, és megtért népéhez.
Mivel atyjuk meghalt, József testvérei félni kezdtek, és azt mondták: ,,Csak vissza ne emlékezzék József arra a bántalomra, amelyet elszenvedett, és meg ne torolja mindazt a rosszat, amelyet elkövettünk ellene." Ezért megüzenték neki: ,,Atyánk azt parancsolta halála előtt, hogy mondjátok meg Józsefnek: »Nagyon kérlek, bocsásd meg testvéreid vétkét és bűnét, amelyet elkövettek ellened.« Mi magunk is kérünk, bocsásd meg azok gonoszságát, akik atyád Istenének a szolgái." Ennek hallatára József sírásra fakadt.
Ezután elmentek hozzá, és testvérei is arcra borultak előtte, és azt mondták: ,,Íme, a szolgáid vagyunk!" Ő azonban így szólt hozzájuk: ,,Ne féljetek! Vajon ellene szegülhetünk-e Isten akaratának? Ti rosszat forraltatok ellenem, de Isten jóra fordította, hogy felmagasztaljon engem - amint most látjátok -, és sok népet megmentsen. Ne féljetek hát! Én gondoskodom rólatok és gyermekeitekről." Így vigasztalta őket, és barátságosan és szelíden beszélt hozzájuk.
József Egyiptomban lakott egész családjával együtt. Száztíz esztendőt élt, és látta Efraim fiait harmadíziglen, és Manasszé fiának, Machirnak fiait is térdére vette József.
Ezek után József azt mondta testvéreinek: ,,Ha én majd halott leszek is, Isten bizonyosan megemlékezik rólatok és erről a földről elvezet benneteket arra a földre, amelyet esküvel ígért Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak." Majd megeskette őket, és azt mondta: ,,Bizonyosan rátok tekint az Isten, és akkor erről a helyről vigyétek magatokkal az én csontjaimat is!" József száztíz éves korában halt meg.
Ez az Isten igéje.
Ter 49,29-32;50,15-26a

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Keressétek az Urat, alázatos lelkek, * és szívetek újraéled! Vö. Zsolt 68,33.
Előénekes: Adjatok hálát az Úrnak, és hívjátok segítségül nevét, * hirdessétek nagy tetteit a nemzetek között.
Énekeljetek és zengjetek zsoltárt neki, * emlegessétek minden csodáját.
Hívek: Keressétek az Urat, alázatos lelkek, * és szívetek újraéled!
E: Dicsekedjetek szent nevével, * az Urat kereső szívek örvendezzenek.
Keressétek az Urat és hatalmas erejét, * keressétek arcát szüntelen.
H: Keressétek az Urat, alázatos lelkek, * és szívetek újraéled!
E: Ti vagytok Ábrahámnak, az ő szolgájának ivadékai, * választottjának, Jákobnak fiai.
Ő a mi Urunk és Istenünk, * ő ítélkezik az egész földön.
H: Keressétek az Urat, alázatos lelkek, * és szívetek újraéled!
Zsolt 104,1-2.3-4.6-7

ALLELUJA
Boldogok vagytok, ha gyalázatot szenvedtek Krisztusért, * mert Isten Lelke nyugszik rajtatok. 1Pét 4,14 - 10. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Krisztus követői bátran nézzenek szembe a nehézségekkel!
Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz:
Nem különb a tanítvány mesterénél, sem a szolga uránál. Elégedjék meg a tanítvány azzal, ha olyan lesz, mint mestere, és a szolga, ha olyan lesz, mint ura! Ha a családatyát Belzebubnak csúfolják, mennyivel inkább háza népét?
Ne féljetek az emberektől! Nincs rejtett dolog, amelyre fény ne derülne, sem titok, amely ki ne tudódnék. Amit én sötétben mondok nektek, azt ti mondjátok el világosban: és amit fülbe súgva hallotok, hirdessétek a háztetőkön!
És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is a pokolba taszíthatja.
Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!
Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 10,24-33

Imádság
Urunk Jézus Krisztus, szíved szeretettől lángoló invenciójával megteremtetted az eukarisztiát és Isten-éhségünk szüntelen csillapítására nekünk a földön hagytad. Így mindenkorra elítéltél minden olyan gondolatot, mely az anyagiságot merőben rossznak, romlottnak állítaná. Étel és ital akartál lenni itt a földi mezsgyéken, mindenható, édes szeretettel hajoltál anyagiságunk fölé és megszentelted azt. Légy áldott érte!
Prohászka Ottokár

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Bizalommal forduljunk Istenhez, aki Máriát, Krisztus anyját fölébe helyezte minden égi és földi teremtménynek!
Lektor: 1. Irgalmasság Atyja, köszönjük, hogy a Boldogságos Szűz Máriában égi édesanyát adtál nekünk; add, hogy mindig gyermeki szeretettel ragaszkodjunk hozzá!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szűz Mária tanulékony lélekkel figyelt Jézus szavára; add, hogy példája szerint mi is szívünkbe fogadjuk szent Fiad igéit!
Hívek: Kérünk téged...
3. A kereszt alatt álló Máriát megerősítetted a fájdalmak elviselésére; az ő közbenjárására adj erőt nekünk is a kereszt hordozására!
Hívek: Kérünk téged...
4. Szent Fiad feltámadása által örömmel töltötted el Szűz Mária szívét; tölts el minket is a feltámadás reménységével!
Hívek: Kérünk téged...
5. Szűz Máriát testével-lelkével felvetted a mennyei dicsőségbe; földi életünk után add meg nekünk is az örök életet!
Hívek: Kérünk téged...
(6. A Boldogságos Szűz Mária a mennyország királynője; az ő közbenjárására fogadd be elhunyt testvéreinket is az örök élet boldogságába!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Add meg, kérünk, mindenható Istenünk, hogy mi, a te híveid, akik a Boldogságos Szűz Mária oltalmában bízunk, anyai közbenjárására minden rossztól megszabaduljunk itt a földön, és az örök élet örömére eljussunk a mennyben. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gyermekeitekről, választottjának, megszabaduljunk, felmagasztaljon, közbenjárására, temetőbirtokul, csillapítására, megerősítetted, megteremtetted, testvéreinket, reménységével, ragaszkodjunk, nehézségekkel, örvendezzenek, dicsekedjetek, invenciójával, megszentelted, harmadíziglen, teremtménynek, szegülhetünk, visszavezeti, anyagiságunk, elviselésére, megemlékezik, apostolaihoz, testvéreinek, elszenvedett, boldogságába, barátságosan, emlegessétek, eukarisztiát, visszafeküdt, hirdessétek, hordozására, énekeljetek, mennyország, ígéret földjére, parancsot adta, heteus Efron, heteus Efrontól, mezővel együtt, rajta levő, fiainak szóló, szolgáid vagyunk, földről elvezet, helyről vigyétek, nemzetek között, egész földön, időben Jézus, tanítvány mesterénél, szolga uránál, tanítvány azzal, OLVASMÁNY Mózes, Miután Jákob, József Egyiptomban, VÁLASZOS ZSOLTÁR, Isten Lelke, EVANGÉLIUM Szent Máté, Urunk Jézus Krisztus, Prohászka Ottokár, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Irgalmasság Atyja, Boldogságos Szűz Máriában, Szűz Mária, Szent Fiad, Szűz Máriát, Boldogságos Szűz Mária,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Reggel van  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png kislány  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mai harmónia kártyám  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fehér virág  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Elköszönt  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Alázat  Adakozás  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Png kislány  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png férfi  Png telefon  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Alázat  Fekete-erdő desszert  Png virág  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Albert Einstein gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Paul David Tripp Április 20  Kaffka_Margit  Akarat  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Png kutya  Facebookon kaptam  Png virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Alvó cicák  Rátalálsz  Erdőn  Paul David Tripp Április 20  Zilahy Lajos gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Adakozás  képre írva  Nevem  Paul David Tripp Április 19  Png csokor  Nem tudhatod  Png fotel  Neked tudnod kell 
Bejegyzés Címkék
ígéret földjére, parancsot adta, heteus Efron, heteus Efrontól, mezővel együtt, rajta levő, fiainak szóló, szolgáid vagyunk, földről elvezet, helyről vigyétek, nemzetek között, egész földön, időben Jézus, tanítvány mesterénél, szolga uránál, tanítvány azzal, családatyát Belzebubnak, testet megölik, pokolba taszíthatja, fillérért ugye, emberek előtt, evangélium igéi, földön hagytad, anyagiságot merőben, földi mezsgyéken, kereszt alatt, fájdalmak elviselésére, kereszt hordozására, feltámadás reménységével, mennyei dicsőségbe, örök életet, mennyország királynője, örök élet, gyermekeitekről, választottjának, megszabaduljunk, felmagasztaljon, közbenjárására, temetőbirtokul, csillapítására, megerősítetted, megteremtetted, testvéreinket, reménységével, ragaszkodjunk, nehézségekkel, örvendezzenek, dicsekedjetek, invenciójával, megszentelted, harmadíziglen, teremtménynek, szegülhetünk, visszavezeti, anyagiságunk, elviselésére, megemlékezik, apostolaihoz, testvéreinek, elszenvedett, boldogságába, barátságosan, emlegessétek, eukarisztiát, visszafeküdt, hirdessétek, hordozására, énekeljetek, mennyország, feltámadása, családjával, csontjaimat, boldogságos, szolgájának, vigasztalta, egyiptomban, gondoskodom, belzebubnak, ígéreteiről, mindenkorra, szeretettől, anyagiságot, elkövettünk, könyörgések, szeretettel, emlékezteti, irgalmasság, krisztusért, parancsolta, forraltatok, családatyát, taszíthatja, gonoszságát, emlékezzék, bántalomra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5225
  • e Hét: 28285
  • e Hónap: 61439
  • e Év: 295186
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.