Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ekkor odajött egy Jairus nevű férfi, a zsinagóga elöljárója,
  2018-01-30 10:33:48, kedd
 
  Gabriel von Max: Jairus lányának feltámasztása (1881)
...... .......


Abban az időben, amikor Jézus a bárkával ismét átkelt a Genezáreti-tó túlsó partjára, a parton nagy tömeg sereglett köréje. Ekkor odajött egy Jairus nevű férfi, a zsinagóga elöljárója, s mihelyt meglátta őt, a lába elé borult, és nagyon kérte: ,,Halálán van a lányom. Jöjj, tedd rá a kezedet, hogy meggyógyuljon és éljen!" Erre ő elment vele. Nagy tömeg kísérte, és tolongott körülötte.
Volt ott egy asszony, aki már tizenkét éve vérfolyásban szenvedett. Sok orvos sokféle kellemetlen kezelésnek vetette alá: Mindenét rájuk költötte, de hasztalan, egyre rosszabbul lett. Hallott Jézusról, ezért átfurakodott a tömegen, és hátulról megérintette a ruháját. Így gondolkodott magában: ,,Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok." És azonmód megszűnt a vérfolyása. Érezte testében, hogy meggyógyult bajából.
Jézus nyomban észrevette, hogy erő ment ki belőle. Megfordult a tömegben, és megkérdezte: ,,Ki érintette meg a ruhámat?" Tanítványai ezt válaszolták: ,,Látod, hogy szorongat a tömeg, mégis azt kérdezed: Ki érintett meg?" De ő mégis körülnézett, hogy lássa, ki volt az. Az asszony félve, remegve előlépett - mert hisz tudta, hogy mi történt vele -, odaborult eléje, és őszintén bevallotta neki az igazságot. Ő így szólt hozzá: ,,Leányom, hited meggyógyított téged. Menj békével, és bajodtól megszabadulva légy egészséges!"
Még beszélt, amikor jöttek a zsinagóga elöljárójának házából és közölték: ,,Meghalt a lányod. Miért fárasztanád a Mestert?" A hír hallatára Jézus így bátorította a zsinagóga elöljáróját: ,,Ne félj, csak higgy!" Péteren, Jakabon és Jánoson, Jakab testvérén kívül senkinek sem engedte meg, hogy vele menjen.
Amikor odaértek az elöljáró házához, nagy riadalmat, sok siratót és jajgatót látott. Bement és így szólt hozzájuk: ,,Mit lármáztok itt, miért sírtok? A gyermek nem halt meg, csak alszik." Azok kinevették. Ő azonban mindenkit kiparancsolt, maga mellé vette a gyermek apját, anyját, s kísérőivel együtt bement (a helyiségbe), ahol a gyermek volt. Megfogta a kislány kezét, és azt mondta neki: ,,Talita kúm", ami annyit jelent: ,,Kislány, mondom neked, kelj föl!" A kislány azonnal fölkelt, és járni kezdett. Tizenkét éves volt. Azok pedig magukon kívül voltak a csodálkozástól. De ő szigorúan meghagyta, hogy ezt a dolgot senki meg ne tudja. Azután szólt nekik, hogy adjanak enni a kislánynak.
Magyar Kurír

Igenaptár:
OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Dávid megsiratja a lázadó Absalomot, mert mégiscsak a fia volt.
A lázadó Absalom serege vereséget szenvedett és megsemmisült. Ekkor történt, hogy maga Absalom véletlenül Dávid szolgái elé került. Absalom ugyanis egy öszvéren nyargalva menekült. Mikor azonban az öszvér egy sűrű lombozatú nagy tölgyfa alá ért, Absalom a hajánál fogva fennakadt a fán. Ott maradt függve ég és föld között, mert az öszvér kiszaladt alóla. Egy ember meglátta, és azonnal jelentette Joábnak: ,,Láttam Absalomot, amint egy tölgyfán függött." Joáb három dárdát vett a kezébe, és azokat Absalom szívébe döfte.
(Dávid a harc alatt Mahanaim városának kapujában várta a híreket.) Amikor a kapuőr felment a kapu tetejére a bástyafalra, és felemelte tekintetét, látta, hogy egy magányos ember fut feléje. Lekiáltott tehát, és jelentette a királynak. A király azt válaszolta: ,,Ha egyedül jön, akkor jó hírt hoz."
(Amikor az első hírhozó elmondta a győzelem hírét), a király azt parancsolta neki: ,,Fordulj meg, és állj oda!" Az tehát megfordult és félreállott. Akkor megérkezett Kusi, a második hírhozó is, és jelentette: ,,Jó hírt hozok, uram király, mert az Úr a mai napon megszabadított azok kezéből, akik fellázadtak ellened."
A királynak azonban az volt az első kérdése: ,,Hogy van a fiam, Absalom?" Kusi azt felelte: ,,Bárcsak Uramnak, királyomnak minden ellensége és mindazok, akik ellenedre törnek, úgy járnának mint a fiad!"
A király a hírtől megrendülve fölment a kapu fölött lévő terembe, és zokogni kezdett. Föl s alá járkálva így jajongott: ,,Fiam, Absalom! Fiam, fiacskám, Absalom! Bárcsak én haltam volna meg helyetted, fiam, fiacskám, Absalom!"
Hírül vitték Joábnak, hogy a király hogyan siratja és gyászolja a fiát. Akkor a győzelem öröme gyászra fordult az egész nép számára, mert még aznap meghallották a hírt, hogy a király nagyon bánkódik a fia miatt. Aznap úgy lopakodott be a nép a városba, ahogy a csatából megfutamodó és gyalázata miatt szégyenkező nép szokott.
Ez az Isten igéje.
2Sám 18,9-10.14b.24-25a.30-19,3

Imádság
Hozzád fordulok, Atyám, mindenható Isten: őszinte szívvel és kicsinységem tudatában hálát adok neked, s egész lelkemmel kérlek, rendkívüli jóságodban fogadd jóakarattal könyörgésemet: hatalmaddal űzd el az ellenséget tetteimtől és cselekedeteimtől, erősíts engem a hitben, kormányozd értelmem, adj nekem bensőséges gondolatokat, és vezess el engem boldogságod birtoklására! Vezess el engem arra, hogy téged mindenkinél és mindennél jobban szeresselek!

Elmélkedés: C. Horváth István Sándor
A szabadító csodák sorozata folytatódik a mai evangéliumban két újabb jelenettel, a vérfolyásban szenvedő asszony meggyógyításával és az elöljáró lányának feltámasztásával. A két történetnek több közös eleme van. Jézus megszólítása az egyik: A feltámasztott leányt értelemszerűen ,,kislánynak" szólítja, az asszonyt pedig, aki nyilvánvalóan idősebb lehetett ,,leányomnak." A kislány tizenkét éves volt, az asszony pedig ugyanennyi ideje szenvedett betegségében. Mindkét esetben olyan határhelyzetről van szó, amikor Jézus úgy jelenik meg, mint aki egyedül képes segíteni. Mindezeknél azonban fontosabb a hit, az Úr segítsége tulajdonképpen a hitre adott válasz. Az elöljáró ugyanis hittel kéri Jézus segítségét, és kifejezi, hogy Jézus érintése újra életet hoz halálán lévő lányába. Az asszony pedig hisz abban, hogy ha megérinti Jézusnak akár csak a ruháját, meggyógyulhat.
Mindkét történetnél érdekes a tömeg jelenléte, amely Jézus körül gyűlt össze, és amely akár meg is akadályozhatta volna az elöljárót és az asszonyt céljuk elérésében. Ebből a tömegből kellett kiemelkednie, kiválnia a két szereplőnek, hogy közvetlenül találkozhassanak az Úrral.
Számomra sem elegendő együtt haladni a lelkes tömeggel, érdemes Jézushoz lépnem és kérnem tőle a múlt bűneitől való szabadítást, hogy új életet kezdhessek.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: találkozhassanak, feltámasztásával, meggyógyításával, cselekedeteimtől, határhelyzetről, megszabadított, értelemszerűen, akadályozhatta, tulajdonképpen, csodálkozástól, megszabadulva, meggyógyított, könyörgésemet, meggyógyuljon, elöljárójának, meggyógyulhat, feltámasztott, feltámasztása, nyilvánvalóan, evangéliumban, megszólítása, átfurakodott, meggyógyulok, gondolkodott, megérintette, vérfolyásban, betegségében, megsemmisült, kiemelkednie, gondolatokat, meghallották, kicsinységem, kiparancsolt, birtoklására, szégyenkező, megrendülve, bárkával ismét, parton nagy, zsinagóga elöljárója, ruháját érintem, asszony félve, zsinagóga elöljárójának, zsinagóga elöljáróját, elöljáró házához, gyermek apját, gyermek volt, kislány kezét, kislány azonnal, dolgot senki, lázadó Absalomot, lázadó Absalom, öszvéren nyargalva, Hallott Jézusról, Magyar Kurír, OLVASMÁNY Sámuel, Láttam Absalomot, Bárcsak Uramnak, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png fotel  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy maradéktalanul uralt világ  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Kövesd a cowboyt!  A Megváltó szolgálatában  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Neked tudnod kell  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mi lenne ha  Nagyi telefonál  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Leonardo da Vinci gondolata  Png telefon  Garai Gábor - Takarítás  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam Annuska bar...  Radikális szeretet  Szép estét kedves látogatóimna...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png nő  Png ház  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mai harmónia kártyám  Mindig jusson idő nevetni  Hiányzik  Facebookon kaptam  Idő  Boldog születésnapot a ma ünne...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A kételkedés kezelése  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Idő  Akarat  Soha ne kedvezz...  Kaffka_Margit  Egy lelki imádság  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Egy hatékony szolga  s immár én is felragyogva, ért...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Hazára minden embernek szükség...  Egy bizonyos határt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
bárkával ismét, parton nagy, zsinagóga elöljárója, ruháját érintem, asszony félve, zsinagóga elöljárójának, zsinagóga elöljáróját, elöljáró házához, gyermek apját, gyermek volt, kislány kezét, kislány azonnal, dolgot senki, lázadó Absalomot, lázadó Absalom, öszvéren nyargalva, sűrű lombozatú, hajánál fogva, öszvér kiszaladt, ember meglátta, tölgyfán függött, harc alatt, kapuőr felment, kapu tetejére, magányos ember, első hírhozó, győzelem hírét, tehát megfordult, második hírhozó, királynak azonban, első kérdése, hírtől megrendülve, kapu fölött, király hogyan, győzelem öröme, király nagyon, csatából megfutamodó, ellenséget tetteimtől, szabadító csodák, vérfolyásban szenvedő, elöljáró lányának, feltámasztott leányt, asszonyt pedig, kislány tizenkét, asszony pedig, hitre adott, elöljáró ugyanis, tömeg jelenléte, asszonyt céljuk, tömegből kellett, lelkes tömeggel, múlt bűneitől, találkozhassanak, feltámasztásával, meggyógyításával, cselekedeteimtől, határhelyzetről, megszabadított, értelemszerűen, akadályozhatta, tulajdonképpen, csodálkozástól, megszabadulva, meggyógyított, könyörgésemet, meggyógyuljon, elöljárójának, meggyógyulhat, feltámasztott, feltámasztása, nyilvánvalóan, evangéliumban, megszólítása, átfurakodott, meggyógyulok, gondolkodott, megérintette, vérfolyásban, betegségében, megsemmisült, kiemelkednie, gondolatokat, meghallották, kicsinységem, kiparancsolt, birtoklására, szégyenkező, megrendülve, megfutamodó, kellemetlen, történetnél, félreállott, fárasztanád, bástyafalra, mindezeknél, bátorította, elöljáróját, szereplőnek, közvetlenül, parancsolta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 34986
  • e Hónap: 68140
  • e Év: 301887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.