Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szűz Mária és Erzsébet találkozása 07.02
  2018-07-02 09:22:20, hétfő
 
  Képen: Fra Angelico: Szűz Mária és Erzsébet találkozása (1433-34)
.........


Azokban a napokban Mária útra kelt, és a hegyek közé, Júda egyik városába sietett. Belépett Zakariás házába, és köszöntötte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, szíve alatt megmozdult a magzat, és a Szentlélek betöltötte Erzsébetet. Hangos szóval így kiáltott: ,,Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse! De hogyan lehet az, hogy Uramnak anyja látogat el hozzám? Mert íme, amikor fülembe csendült köszöntésed szava, örvendezve felujjongott méhemben a magzat! Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki."
Mária megszólalt:
,,Magasztalja lelkem az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben! Mert tekintetre méltatta alázatos szolgálóleányát, lám, ezentúl boldognak hirdet engem minden nemzedék. Nagy dolgokat művelt velem a Hatalmas, Szentséges az ő neve!
Irgalma nemzedékről nemzedékre száll, mindazokra, akik félik őt. Nagyszerű dolgot tett karja ereje, széjjelszórta mind a gőgös szívűeket. Lesöpörte trónjukról a hatalmasokat, és felmagasztalta az alázatosakat. Az éhezőket elhalmozta minden jóval, de a gazdagokat elküldte üres kézzel. Felkarolta gyermekét, Izraelt, megemlékezve irgalmasságáról, amint atyáinknak megígérte: Ábrahámnak és utódainak mindörökre." Mária ott maradt még körülbelül három hónapig, azután visszatért az otthonába
Ezek az evangélium igéi. Lk 1,39-56.

OLVASMÁNY Szofoniás próféta könyvéből
Az Úr, Izrael királya közötted él.
Dalolj, Sion leánya, zengj éneket, Izrael! Örülj és ujjongj egész szívedből, Jeruzsálem leánya! Nem hajtja végre rajtad az ítéletet az Úr, elűzte ellenségedet, Izraelnek az Úr a királya, ne félj többé semmi rossztól! Azon a napon így szólnak majd Jeruzsálemhez: Ne félj, Sion! Ne lankadjon kezed! Veled van az Úr, a te Istened, az erős Szabadító! Örül majd neked nagy örömmel, újjáéleszt szeretetével, örül majd neked ujjongó örömmel, mintha ünnepet ülne. A balsorsot elfordítottam tőled, hogy ne viseld többé a gyalázatot.
Ez az Isten igéje. Szof 3,14-18

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Segítsetek a szenteken, ha szükségben vannak, gyakoroljátok a vendégszeretetet.
Testvéreim!
Szeressetek tettetés nélkül. Irtózzatok a rossztól, ragaszkodjatok a jóhoz. A testvéri szeretetben legyetek gyöngédek egymáshoz, a tiszteletadásban előzzétek meg egymást. A buzgóságban ne lankadjatok! Legyetek tüzes lelkületűek: az Úrnak szolgáltok. A reményben legyetek derűsek, a nyomorúságban béketűrők, az imádságban állhatatosak.
Segítsetek a szenteken, ha szükségben vannak, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok üldözőiteket, áldjátok és ne átkozzátok őket. Azokkal, akik örülnek, örüljetek, és a sírókkal sírjatok. Éljetek egyetértésben. Ne legyetek fennhéjázok, hanem alkalmazkodjatok az egyszerű emberekhez.
Ez az Isten igéje. Róm 12,9-16b

Imádság
Szentséges Szűz Mária, Isten Anyja, te ajándékoztad a világnak az igaz világosságot, Jézust, a te fiadat, Isten Fiát. Te teljesen ráhagyatkoztál Isten meghívására, s így a jóság forrásává lettél, mely Istenből fakad. Mutasd meg nekünk Jézust. Vezess minket őhozzá. Taníts meg minket megismerni és szeretni őt, hogy mi magunk is valóban szerető emberek és az élő víz forrásai lehessünk egy szomjazó világban.
XVI. Benedek pápa

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
SZŰZ MÁRIA LÁTOGATÁSA ÜNNEPÉRE (SARLÓS BOLDOGASSZONY)
(Július 2.)
Pap: Testvéreim, Szűz Mária látogatásakor Erzsébetet eltöltötte a Szentlélek. Kérjük mennyei Atyánkat, hogy mi is elnyerjük a Szentlélek kegyelmét!
Lektor: 1. Add, Urunk, hogy Szűz Mária közbenjárására püspökeinket és papjainkat töltse el a Szentlélek!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, hogy Szűz Mária közbenjárására kéréseink meghallgatásra találjanak!
3. Add, hogy Szűz Mária példáját követve, mi is készen álljunk felebarátaink megsegítésére!
4. Add, hogy Erzsébethez hasonlóan Máriában mi is felismerjük Urunk Anyját!
5. Add, hogy az örök élet küszöbét örvendező lélekkel léphessük át!
Pap: Jóságos mennyei Atyánk! Engedd, hogy Szűz Mária közbenjárására a Szentlélek irányítsa életünket, és az ő vezetésével eljussunk a mennyei hazába! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Szűz Mária az angyali üdvözletkor tudta meg, hogy Isten őt választotta ki, hogy a Megváltó anyja legyen. Ő elfogadta ezt a kiválasztottságot, igent mondott Isten akaratára, s ennek köszönhetően megfogant méhében a gyermek. Ugyanekkor az angyal mintegy szavainak igazolására arról is említést tett, hogy Mária rokona, Erzsébet szintén gyermeket vár. A hír hallatára a názáreti leány elindult Erzsébethez. Nem az vezette, hogy bizonyítékot szerezzen az angyal által hozott üzenet igazságáról, hanem hogy a szülés előtti hónapokban segítségére legyen Erzsébetnek, aki ekkor már idős volt.
Kettejük találkozását ünnepeljük a mai napon, amelynek evangéliuma a két gyermeket váró asszony örömét hirdeti. Érdemes odafigyelnünk Mária alázatára. Egyrészt az Úr alázatos szolgálóleányaként fogadja el Isten vele kapcsolatos tervét. Jézus megtestesülésének pillanatától fogva Mária egész élete a megváltás szolgálatában áll. Másrészt rokonát, a megváltó előhírnökének, Keresztelő Jánosnak az édesanyját szolgálja. Nem hivatkozik arra, hogy neki is sok gondja, tennivalója van, hanem szeretettel áll Erzsébet szolgálatára. Csatlakozzunk mi is a két örvendező asszonyhoz! Fejezzük ki mi is hálánkat a megváltás isteni ajándékáért! Állítsuk mi is alázattal életünket Isten szolgálatába!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: vendégszeretetet, beteljesedésében, alkalmazkodjatok, tiszteletadásban, irgalmasságáról, szolgálóleányát, meghallgatásra, közbenjárására, ráhagyatkoztál, felmagasztalta, ragaszkodjatok, odafigyelnünk, gyakoroljátok, látogatásakor, nyomorúságban, egyetértésben, széjjelszórta, jeruzsálemhez, boldogasszony, megsegítésére, felebarátaink, szolgálatában, csatlakozzunk, előhírnökének, elfordítottam, ellenségedet, hatalmasokat, köszönhetően, szeretetével, felujjongott, bizonyítékot, püspökeinket, világosságot, szolgálatára, találkozását, szolgálatába, napokban Mária, hegyek közé, asszonyok között, gőgös szívűeket, éhezőket elhalmozta, gazdagokat elküldte, evangélium igéi, erős Szabadító, balsorsot elfordítottam, testvéri szeretetben, tiszteletadásban előzzétek, reményben legyetek, nyomorúságban béketűrők, imádságban állhatatosak, sírókkal sírjatok, egyszerű emberekhez, Szűz Mária, Belépett Zakariás, Amikor Erzsébet, OLVASMÁNY Szofoniás, SZENTLECKE Szent Pál, Szentséges Szűz Mária, Isten Anyja, Isten Fiát, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, SZŰZ MÁRIA LÁTOGATÁSA ÜNNEPÉRE, SARLÓS BOLDOGASSZONY, Urunk Anyját, Keresztelő Jánosnak, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kövesd a cowboyt!  Éretlen vers  Png csokor  Németh László tollából  George Gordon Lord Byron: Inez...  képre írva  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Paul David Tripp Április 20  Png virág  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Még csak most kezdődik a nap  Elköszönt  Esti kép  Irgalom és ítélet  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Őrizkednünk kell...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png telefon  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Bounty krémes  George Gordon Lord Byron: Inez...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Radikális szeretet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nem tudhatod  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Png lepke  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kaffka_Margit  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  képre írva  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png kislány  Elköszönt  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Gonosz démon-álarc  Adakozás  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Nagyon különös  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Tanuld meg ezt a versemet  Lóhere  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
napokban Mária, hegyek közé, asszonyok között, gőgös szívűeket, éhezőket elhalmozta, gazdagokat elküldte, evangélium igéi, erős Szabadító, balsorsot elfordítottam, testvéri szeretetben, tiszteletadásban előzzétek, reményben legyetek, nyomorúságban béketűrők, imádságban állhatatosak, sírókkal sírjatok, egyszerű emberekhez, igaz világosságot, jóság forrásává, szomjazó világban, örök élet, mennyei hazába, angyali üdvözletkor, angyal mintegy, názáreti leány, angyal által, szülés előtti, megváltás szolgálatában, megváltó előhírnökének, édesanyját szolgálja, megváltás isteni, vendégszeretetet, beteljesedésében, alkalmazkodjatok, tiszteletadásban, irgalmasságáról, szolgálóleányát, meghallgatásra, közbenjárására, ráhagyatkoztál, felmagasztalta, ragaszkodjatok, odafigyelnünk, gyakoroljátok, látogatásakor, nyomorúságban, egyetértésben, széjjelszórta, jeruzsálemhez, boldogasszony, megsegítésére, felebarátaink, szolgálatában, csatlakozzunk, előhírnökének, elfordítottam, ellenségedet, hatalmasokat, köszönhetően, szeretetével, felujjongott, bizonyítékot, püspökeinket, világosságot, szolgálatára, találkozását, szolgálatába, üldözőiteket, állhatatosak, megemlékezve, pillanatától, alázatosakat, ajándékoztad, magasztalja, szeressetek, felismerjük, vezetésével, választotta, köszöntésed, üdvözletkor, erzsébethez, tennivalója, találkozása, könyörgések, szeretetben, meghívására, fennhéjázok, nemzedékről, lankadjatok, buzgóságban, ajándékáért, lelkületűek, szeretettel, kapcsolatos, köszöntését, köszöntötte, segítségére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5781
  • e Hét: 28841
  • e Hónap: 61995
  • e Év: 295742
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.