Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Klára imája Krisztus öt szent sebéhez
  2018-07-14 08:43:50, szombat
 
  ...... .........



Ezt az imát Szent Klár- a Szent Ferenctől, mint mestertől tanulta meg, és naponta elimádkozta. Valójában nem a sebekhez, hanem Krisztushoz szól ez az ima, melynek hangulatához Ferenc stigmái is hozzátartoznak. A latin eredetit lásd AFH V.kötetében, 247-249. o. Fordította fr. Barotai Urbán.
Imádság és dicsőítés az Üdvözítő jobb kezéhez
Dicsőség és dicséret legyen néked szentséges jobb Kezed sebéért, Uram Jézus Krisztus. Ezen szent seb által engedd el minden bűnömet, amit ellened vétettem: gondolattal, szóval és cselekedettel, amikor hanyag voltam szolgálatodban, amikor romlott testem gyönyörködött akár aludtam, akár ébren voltam. És tiszteletreméltó szenvedésed által add meg nekem, hogy a te legkegyesebb halálodat és szentséges sebeidet méltóképpen emlékezetemben tartsam, és a te bőkezűségedből testem megfegyelmezésével neked örökké hálát adjak. Aki élsz és uralkodol, örökkön-örökké. Ámen.
Imádság: Miatyánk... Üdvözlet: Üdvözlégy...

A bal kézhez
Dicsőség és dicséret legyen néked a te bal Kezed szentséges sebéért, édességes Jézus Krisztusom. Ezen szent seb által könyörülj rajtam, és változtasd meg bennem mindazt, ami neked bennem visszatetsző. Add meg nekem a győzelmet gonosz ellenségeiddel szemben, hogy a te erőddel legyűrhessem őket. És a te legkegyesebb halálod által szabadíts meg engem a jelen és az eljövendő élet minden veszedelmétől, és tégy méltóvá engem dicsőségedre a te országodban. Ámen.
Imádság: Miatyánk... Üdvözlet: Üdvözlégy...

A jobb lábhoz
Dicsőség és dicséret legyen néked szentséges jobb Lábad sebéért, édességes Uram Jézus Krisztus. Ezen szent seb által engedd meg nekem, hogy bűneimért méltó penitenciát tartsak, és a te legkegyesebb halálod által könyörögve kérlek, hogy engem, a te szolgálódat éjjel és nappal őrizz meg a te akaratodban, és ragadj ki engem a lélek és a test minden veszedelméből, és lelkemet azon a rettenetes napon fogadd be a te hűségedbe és irgalmadba, és vezess el az örökké tartó boldogságra. Ámen.
Imádság: Miatyánk... Üdvözlet: Üdvözlégy...

A bal lábhoz
Dicsőség és dicséret legyen néked szentséges bal Lábad sebéért, legkegyesebb Uram Jézus Krisztus. Ezen szent seb által add meg nekem a teljes búcsút, hogysegítségeddel méltó legyek megszabadulni a büntető ítélettől. És a te szentségeshalálod által kérlek téged, legkegyesebb Jézus Krisztus, hogy azon a napon,mielőtt e földi életből eltávozom, édességes tested és véred szentségét bűneimnekigazi gyónásával és tökéletes penitenciával, lelkem-testem tisztaságával ésa szentolaj kenetével méltó legyek fogadni, és így elnyerni az örök üdvösséget.Ámen.
Imádság: Miatyánk... Üdvözlet: Üdvözlégy...

Az oldalsebhez
Dicsőség és dicséret legyen néked szentséges Oldalad sebéért, jóságos UramJézus Krisztus. Ezen szent seb és szentséges irgalmad túlcsordulása által, melyet egykor megmutattál Longinus katonának, ki oldaladat megnyitotta, most pedig nekünk, mindnyájunknak: könyörögve kérlek, legkegyesebb Jézusom, hogy amint te engem a keresztség által az eredeti bűntől megtisztítottál, úgy a te drágalátos véred által, mely ma az egész földkerekségen feláldoztatik és vétetik, szabadíts meg engem minden jelen és jövendő bajtól, és keserves kínhalálod által adj nekem igaz hitet, biztos reményt és tökéletes szeretetet, hogy téged teljes szívből, teljes lélekkel, minden erőmből szeresselek. Erősíts meg engem a jócselekedetekben, és add meg nekem a végső állhatatosságot a te szent szolgálatodban, hogy neked tökéletesen kedvedre legyek most és szünet nélkül. Ámen.

V: Istenemnek öt szent sebe,
F: Legyen lelkemnek gyógyszere.
V: Krisztus, tőlem sebeiddel
F: A pusztítót távolítsd el.
V: Öt sebeddel, Krisztus, nékem
F: Add meg a te békességed.

Könyörögjünk!
Mindenható örök Isten, ki az emberi nemet Fiadnak, a mi Urunk Jézus Krisztusnak öt sebével váltottad meg, add meg a téged kérőknek, hogy akik ezen sebeket naponta tisztelik, az ő drágalátos vére által a hirtelen haláltól és az örök kárhozattól megmenekülhessenek, ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. Ámen.

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Címkék: tiszteletreméltó, állhatatosságot, megtisztítottál, bűneimnekigazi, ellenségeiddel, hozzátartoznak, mindnyájunknak, bőkezűségedből, emlékezetemben, szolgálatodban, földkerekségen, megszabadulni, cselekedettel, veszedelmétől, gyönyörködött, feláldoztatik, túlcsordulása, veszedelméből, tisztaságával, penitenciával, dicsőségedre, visszatetsző, legkegyesebb, legyűrhessem, hangulatához, könyörögjünk, méltóképpen, megmutattál, megnyitotta, szeresselek, oldalsebhez, szenvedésed, kárhozattól, szolgálódat, országodban, akaratodban, imát Szent, latin eredetit, győzelmet gonosz, eljövendő élet, jobb lábhoz, test minden, rettenetes napon, örökké tartó, teljes búcsút, büntető ítélettől, örök üdvösséget, keresztség által, eredeti bűntől, egész földkerekségen, végső állhatatosságot, pusztítót távolítsd, Szent Klára, Szent Klár-, Szent Ferenctől, Barotai Urbán, Uram Jézus Krisztus, Jézus Krisztusom, Jézus Krisztus, UramJézus Krisztus, Urunk Jézus Krisztusnak, Urunk Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csendes éjszakán  Akinek vaj van a fején...  Nemzeti  A szív és a cselekvés egységes...  Az ünnepről  Dóró Sándor: Ma  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Az ünnepről  Ne engedd el kezem!  A nemzet csak akkor...  Ted Engstrőm gondolata  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  A magukat nyílt és őszinte emb...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Sötétség és világosság  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Esti kép  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Márciusi eső  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretettel  A gyász  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Magyarország ilyen hely.  Isten áldja  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Hernádkak  ...és mégis ráismersz  Kezdet  Egyet értesz?  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Imádkozás Krisztus értelméért  Imádkozás Krisztus értelméért  Szép estét kedves látogatóimna...  Evan Esar tollából  Üdvözöllek az oldalamon  Március 15-re emlékve  Ne engedd el kezem!  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Síró nő  Alvó cica  Szeretettel  Por  mindent a népért...  Paul David Tripp Március 15  Fújjad márciusi szél . . .  mindent a népért...  Szép estét kedves látogatóimna...  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A közszereplő  Törött csészék  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Ez a miénk!  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Szeretettel  Akinek vaj van a fején...  Amikor még rangja volt...  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Alvó baby 
Bejegyzés Címkék
imát Szent, latin eredetit, győzelmet gonosz, eljövendő élet, jobb lábhoz, test minden, rettenetes napon, örökké tartó, teljes búcsút, büntető ítélettől, örök üdvösséget, keresztség által, eredeti bűntől, egész földkerekségen, végső állhatatosságot, pusztítót távolítsd, emberi nemet, téged kérőknek, hirtelen haláltól, örök kárhozattól, tiszteletreméltó, állhatatosságot, megtisztítottál, bűneimnekigazi, ellenségeiddel, hozzátartoznak, mindnyájunknak, bőkezűségedből, emlékezetemben, szolgálatodban, földkerekségen, megszabadulni, cselekedettel, veszedelmétől, gyönyörködött, feláldoztatik, túlcsordulása, veszedelméből, tisztaságával, penitenciával, dicsőségedre, visszatetsző, legkegyesebb, legyűrhessem, hangulatához, könyörögjünk, méltóképpen, megmutattál, megnyitotta, szeresselek, oldalsebhez, szenvedésed, kárhozattól, szolgálódat, országodban, akaratodban, tökéletesen, krisztusnak, gondolattal, penitenciát, boldogságra, elimádkozta, krisztushoz, gyógyszere, mindenható, szentséges, krisztusom, kínhalálod, szentségét, fordította, békességed, üdvösséget, gyónásával, változtasd, könyörögve, istenemnek, drágalátos, irgalmadba, keresztség, rettenetes, szeretetet, uramjézus, szentolaj, győzelmet, könyörülj, üdvözlégy, édességes, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1293
  • e Hét: 2372
  • e Hónap: 15810
  • e Év: 218723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.