Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
16. évközi hét szombat 07.28
  2018-07-28 16:57:54, szombat
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Az Úr előtt nem kedves a vakmerő bizakodás; ő a templom igazi megszentelését kívánja.
Ezt a szózatot intézte az Úr Jeremiáshoz:
,,Állj ki az Úr házának kapujába, hirdesd ott ezt az üzenetet, és mondd: Halljátok az Úr szavát, Júda népe; mindnyájan, akik beléptek e kapukon, hogy az Urat imádjátok!
Ezt üzeni a Seregek Ura, a választott nép Istene: Javítsátok meg utaitokat és tetteiteket, akkor majd veletek lakom ezen a helyen! Ne bízzatok az ilyen hazug beszédekben: Az Úr temploma, az Úr temploma, az Úr temploma ez!
Ha jobbak lesztek életmódotokban és tetteitekben, ha jog szerint bántok egymással, ha nem nyomjátok el az idegent, az árvát és az özvegyet, ha nem ontotok ártatlan vért ezen a szent helyen, és nem szegődtök idegen istenek nyomába a saját vesztetekre, akkor veletek lakom ezen a földön, amelyet atyáitoknak adtam, mindörökre.
De lám, ti hazug beszédekben bíztok, amelyek mit sem használnak nektek.
Loptok, gyilkoltok, házasságot törtök, hamisan esküdtök, tömjént áldoztok Baálnak, idegen istenekhez szegődtök, akiket egyáltalán nem ismertek.
Aztán mégis eljöttök, és elém álltok ebben a templomban, amely az én nevemet viseli, és ezt mondjátok: Biztonságban vagyunk, olyan biztonságban, hogy továbbra is elkövethetjük ezeket a gonoszságokat.
Hát rablók barlangjának tartjátok ezt a házat, amely az én nevemet viseli?
Jól látom ezt én is!" - mondja az Úr.
Ez az Isten igéje. Jer 7,1-11

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A jók és a rosszak szétválasztása az ítélet napján következik be.
Jézus egy alkalommal ezt a példabeszédet mondta a népnek: A mennyek országa hasonlít ahhoz az emberhez, aki jó magot vetett földjébe. Amíg azonban az emberek aludtak, eljött ellensége, konkolyt hintett a búza közé, aztán elment.
Amikor felnövekedett a vetés, és már kalászba szökkent, akkor előtűnt a konkoly is. Erre elmentek a szolgák a gazdához, és megkérdezték tőle: ,,Uram, nemde jó magot vetettél földedbe? Honnét van tehát a konkoly?" Mire a gazda így felelt: ,,Ellenséges ember cselekedte ezt."
A szolgák tovább kérdezték: ,,Akarod-e, hogy elmenjünk és kiszedjük belőle?" Azt válaszolta nekik: ,,Nem! Nehogy a konkolyt gyomlálva kitépjétek vele együtt a búzát is. Hagyjátok, hadd nőjön fel mindkettő az aratásig! Aratáskor majd megmondom az aratóknak: Előbb a konkolyt szedjétek össze, és kössétek kévébe, hogy tűzre kerüljön. A búzát pedig gyűjtsétek csűrömbe!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 13,24-30
...... .......




Imádság
Gondviselő Istenünk! Te szeretetből teremtettél meg minket és életünk minden napján kimutatod irántunk szeretetedet. Adj nekünk éleslátást és bölcsességet, hogy észrevegyük szereteted jeleit, mindazt, amivel testi és lelki fejlődésünket segíted és az üdvösség felé vezetsz minket! Oszlasd el félelmeinket, aggódásainkat és bizonytalanságainkat! Segíts, hogy bizalommal tekintsünk jövőnk felé és teljes bizalommal adjuk életünket neked! Gondoskodj rólunk, családunkról, szeretteinkről és minden emberről! Mutasd meg jóságodat minden ember felé!

Hiába a jó talaj és a jó mag, a magok földbe kerülésével ugyanis még nincs vége a történetnek. Újabb veszély jelentkezik, a gonosz elveti a gyomnövény, a konkoly magját. Ez azonban nem derül ki rögtön, hanem csak később, amikor a magok már kikelnek. S bár a szolgákat jóindulat vezeti, amikor azonnal kigyomlálnák a konkolyt, de a gazda ezt nem engedi, mert attól tart, hogy a jó növényben is kárt tennének. Csak később, az aratás idején történik meg az értékes és a haszontalan növények szétválasztása.
Mi áll a gonosz tevékenységének hátterében? Ő is tudja, hogy a tanítás jó magjának kikelése az emberek üdvösségre jutását jelenti. Ezt igyekszik megakadályozni a gonosz, aki a tévtanítás rossz magját, a megtévesztés konkolyát ülteti el, hogy megzavarja a jószándékú embereket az életszentségre és az üdvösségre törekvésükben. A gonosz módszere alattomos, hiszen nem vesszük azonnal észre és az sem mindegy, hogy milyen módszert választunk annak érdekében, hogy a kísértéseknek ellenálljunk. A példázattal Jézus azt is szemlélteti, hogy bár az ember Isten segítségével képes a jó és a rossz megkülönböztetésére, mégsem rá, hanem egyedül Istenre tartozik az ítélkezés.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: tevékenységének, szeretteinkről, életmódotokban, megakadályozni, szétválasztása, életszentségre, megszentelését, felnövekedett, elkövethetjük, gonoszságokat, példabeszédet, aggódásainkat, fejlődésünket, kísértéseknek, törekvésükben, biztonságban, szeretetedet, bölcsességet, tetteitekben, barlangjának, ellenálljunk, segítségével, megkérdezték, családunkról, félelmeinket, kigyomlálnák, megtévesztés, példázattal, történetnek, jelentkezik, szeretetből, jeremiáshoz, szemlélteti, észrevegyük, teremtettél, beszédekben, vakmerő bizakodás, templom igazi, szózatot intézte, ilyen hazug, szent helyen, saját vesztetekre, rosszak szétválasztása, ítélet napján, példabeszédet mondta, mennyek országa, emberek aludtak, búza közé, szolgák tovább, konkolyt gyomlálva, konkolyt szedjétek, búzát pedig, OLVASMÁNY Jeremiás, Seregek Ura, EVANGÉLIUM Szent Máté, Gondviselő Istenünk, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A sors  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png férfi  Png virág  Adakozás  képre írva  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Makszim Gorkij gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hiányzik  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Png cica  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép álmokat!  Nem méltó hozzád  A sors  Szép estét  Radikális szeretet  Png virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép napot kívánok  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Reggel van  Nagyon különös  képre írva  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Png csokor  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Nagyi telefonál  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nem tudhatod  képre írva  Szép estét  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Png csokor  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Alázat  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 20  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Reménység és erő Krisztustól e...  Éretlen vers  Egy hatékony szolga  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
vakmerő bizakodás, templom igazi, szózatot intézte, ilyen hazug, szent helyen, saját vesztetekre, rosszak szétválasztása, ítélet napján, példabeszédet mondta, mennyek országa, emberek aludtak, búza közé, szolgák tovább, konkolyt gyomlálva, konkolyt szedjétek, búzát pedig, evangélium igéi, üdvösség felé, magok földbe, gonosz elveti, konkoly magját, szolgákat jóindulat, aratás idején, haszontalan növények, gonosz tevékenységének, emberek üdvösségre, tévtanítás rossz, megtévesztés konkolyát, jószándékú embereket, üdvösségre törekvésükben, gonosz módszere, kísértéseknek ellenálljunk, példázattal Jézus, ember Isten, tevékenységének, szeretteinkről, életmódotokban, megakadályozni, szétválasztása, életszentségre, megszentelését, felnövekedett, elkövethetjük, gonoszságokat, példabeszédet, aggódásainkat, fejlődésünket, kísértéseknek, törekvésükben, biztonságban, szeretetedet, bölcsességet, tetteitekben, barlangjának, ellenálljunk, segítségével, megkérdezték, családunkról, félelmeinket, kigyomlálnák, megtévesztés, példázattal, történetnek, jelentkezik, szeretetből, jeremiáshoz, szemlélteti, észrevegyük, teremtettél, beszédekben, vesztetekre, atyáitoknak, tetteiteket, kerülésével, haszontalan, evangélium, egyáltalán, gyilkoltok, használnak, házasságot, következik, mindörökre, istenekhez, templomban, gondviselő, gondoskodj, bizalommal, tekintsünk, jószándékú, gyomnövény, üdvösségre, hátterében, megzavarja, szereteted, válaszolta, ellenséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4696
  • e Hét: 27756
  • e Hónap: 60910
  • e Év: 294657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.