Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pásztó - Mária szeme könnyes
  2018-09-04 15:44:32, kedd
 
  Lassan, de biztosan terjed a hír: június végén a pásztói Szentlélek-templomban két Mária-szobor is könnyezni kezdett. Azóta egyre többen látogatnak el a Mátra lábánál fekvő kisvárosba. Jönnek mindenfelől: a közeli Salgótarjánból éppúgy, mint Békéscsabáról, a fővárosból, sőt a határon túlról is.
Néhány héttel ezelőtt, 2017. június 25-én a pásztói Szentlélek-templom sekrestyése, Tariné Piroska megdöbbenve vette észre, hogy a templom egyik Szűz Mária-szobrának nedves a szeme. Először a Segítő Mária-szobor sírt, ám néhány nap múlva a kezében rózsákat tartó Madonna szobra is könnyezni kezdett. A sekrestyési teen­dőket ellátó Tariné Piroska a szombat esti misére csinosította épp a templomot, amikor észrevette a Madonna arcán a könnyeket.
- Mobiltelefonjával azonnal lefényképezte a szobrot, és sírással küszködve szaladt a plébánoshoz. Zahar Béla maga is nagy Szűz Mária-tisztelő, a képet látva azonnal felsietett a plébániától néhány száz méterre álló Szentlélek-templomba és jelezte az esetet a váci püspöknek. Két nap múlva (2.) a Rosa Mystica-zarándokszobor is könnyezni kezdett.
- A két szobor a templomhajó két oldalán áll. Az egyik, a nagyobb lourdes-i szobor jobb kéz felől, magasan, a kisebb, a Rosa Mystica-szobor a templomhajó bal oldalán, alig szemmagasság fölött, közel a padsorokhoz. A Rosa Mystica arca egészen közelről, nagyon jól látható. A Segítő Szűz Mária-szobor arca fénylik, a lefolyt könnyek halvány barázdát rajzoltak rá, de már nem könnyezik. Az atyától megtudtuk, egyesekből a tapintat legkisebb szikrája is hiányzik, ugyanis erről a szoborról az egyik látogató egyszerűen letörölte a könnyeket.
- Ám a másik kegyszobor, a Rosa Mys­tica mindkét szeme könnybe lábadt, mintha éppen sírni kezdene. Az arcán is csillog egy legördülő könnycsepp. Mivel a sekrestyés felvételei hamar fölkerültek a világhálóra, sokan indultak el Pásztóra. Zarándokok egy csoportja száll be épp egy kisbuszba, amikor odaérünk. A Szentlélek-templomban hömpölygő tömegről beszélni túlzás lenne, de a szombat esti misén zsúfolásig megtelt.
A káplán úr elmondása szerint, bár megkértek mindenkit, hogy ne érintsék a szobrokat, sokan igyekeznek kendővel felitatni a könnyeket. Ennek ellenére a Rosa Mystica-szobor szeme újra és újra benedvesedik.
- Azt tervezzük, hogy üveglap mögé helyezzük ezt a kegyszobrot, mert nem lehet mindenki mellé őrt állítani - panaszkodik.

- A ,,Titkos értelmű rózsa" szobortípus a loretói litánia egyik Mária-megszólításáról vette a nevét. A Rosa mystica legendája szerint Szűz Mária a II. világháború után, 1947. június 13-án jelent meg a Garda-tó melletti Montichiariban Pierina Gilli olasz ápolónőnek. A jelenés mellén három tőr volt látható, majd ezek helyén három rózsa. Az emlékezet által megőrzött sok-sok Mária-csoda közül ez a XX. századi - talán egyedülálló módon - a papi bűnökre utal: a hivatásukat elhagyó, a halálos bűnben élő és a Júdás árulását követő papokéra. Ez a három tőr jelentése. A három rózsa pedig a jóvátételt szimbolizálja: a piros rózsa az imát jelképezi, a fehér az engesztelést, az aranyszínű a vezeklést.
...... .........


- Az első jelenés a kórház egy szobájában történt 1947 tavaszán. A Szűzanya ibolyaszínű ruhában, fején fehér fátyollal jelent meg. Szeméből könnyek hulltak a padlóra. Keblét három nagy tőr járta át. Csak ennyit mondott:
Ima, áldozat, vezeklés!
Utána eltűnt.
- Majd 1947. július 13-án, vasárnap reggel ismét megjelent Pierinának a kórház egy termében. Most fehér ruhát viselt, és keblét három rózsa díszítette: egy fehér, egy vörös és egy aranysárga. Pierina udvariasan megkérdezte tőle:
- Legyen szíves, mondja meg nekem, ki Ön?
A Szűzanya rámosolygott és kijelentette:
- Jézus és mindnyájatok Anyja vagyok.
Majd, kis szünet után folytatta:
- Az Úr küld engem, hogy előmozdítsak egy új, hatásosabb Mária-tiszteletet a férfi és női szerzetesrendekben és a papok között. Mindazoknak, akik jobban tisztelnek engem, megígérem védelmemet, a hivatások felvirágzását, a hithagyások csökkenését és az életszentség nagy vágyát Isten szolgáiban. Azt kívánom, hogy minden hónap 13. napját Mária-napnak tekintsék, és szenteljék meg azáltal, hogy az azt megelőző 12 napon külön imádkoznak erre a célra.
Mária örömteljes arckifejezéssel folytatta:
- Ezen a napon az életszentség és a hivatások bőséges kegyelmét árasztom mindazokra, akik így tiszteltek engem. Azt kívánom, hogy minden évben július 13-án ünnepélyesen tiszteljék a ,,Titkos Értelmű Rózsát".
...... .........




Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Címkék: megszólításáról, arckifejezéssel, zarándokszobor, salgótarjánból, montichiariban, lefényképezte, szimbolizálja, békéscsabáról, felvirágzását, benedvesedik, életszentség, engesztelést, szemmagasság, csinosította, mindnyájatok, előmozdítsak, ünnepélyesen, kijelentette, rámosolygott, hivatásukat, csökkenését, világháború, hithagyások, egyedülálló, fölkerültek, templomhajó, plébániától, plébánoshoz, padsorokhoz, sekrestyési, szobortípus, megdöbbenve, panaszkodik, világhálóra, sekrestyése, kegyszobrot, közeli Salgótarjánból, határon túlról, kezében rózsákat, sekrestyési teen­dőket, szombat esti, képet látva, plébániától néhány, váci püspöknek, nagyobb lourdes-i, lefolyt könnyek, atyától megtudtuk, tapintat legkisebb, egyik látogató, másik kegyszobor, legördülő könnycsepp, sekrestyés felvételei, Tariné Piroska, Szűz Mária-szobrának, Segítő Mária-szobor, Zahar Béla, Szűz Mária-tisztelő, Rosa Mystica-zarándokszobor, Rosa Mystica-szobor, Rosa Mystica, Segítő Szűz Mária-szobor, Rosa Mys­tica, Szűz Mária, Montichiariban Pierina Gilli, Titkos Értelmű Rózsát”,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  képre írva  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Elköszönt  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png kislány  Jó éjszakát  Nem méltó hozzád  Rátalálsz  Szép napot kívánok  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Soha ne kedvezz...  Szép estét  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kaffka_Margit  A sors  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Reggel van  Facebookon kaptam Krisztinától  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Mai harmónia kártyám  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Adakozás  Facebookon kaptam  Png kislány  Radikális szeretet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Paul David Tripp Április 20  Reggel van  Nevem 
Bejegyzés Címkék
közeli Salgótarjánból, határon túlról, kezében rózsákat, sekrestyési teen­dőket, szombat esti, képet látva, plébániától néhány, váci püspöknek, nagyobb lourdes-i, lefolyt könnyek, atyától megtudtuk, tapintat legkisebb, egyik látogató, másik kegyszobor, legördülő könnycsepp, sekrestyés felvételei, csoportja száll, loretói litánia, jelenés mellén, emlékezet által, papi bűnökre, hivatásukat elhagyó, halálos bűnben, három rózsa, jóvátételt szimbolizálja, piros rózsa, imát jelképezi, első jelenés, szobájában történt, papok között, hivatások felvirágzását, hithagyások csökkenését, életszentség nagy, hivatások bőséges, megszólításáról, arckifejezéssel, zarándokszobor, salgótarjánból, montichiariban, lefényképezte, szimbolizálja, békéscsabáról, felvirágzását, benedvesedik, életszentség, engesztelést, szemmagasság, csinosította, mindnyájatok, előmozdítsak, ünnepélyesen, kijelentette, rámosolygott, hivatásukat, csökkenését, világháború, hithagyások, egyedülálló, fölkerültek, templomhajó, plébániától, plébánoshoz, padsorokhoz, sekrestyési, szobortípus, megdöbbenve, panaszkodik, világhálóra, sekrestyése, kegyszobrot, ibolyaszínű, mindazoknak, megkérdezte, mindenfelől, tiszteletet, kegyszobor, egyszerűen, tiszteltek, könnycsepp, egyesekből, szenteljék, szentlélek, szobájában, fővárosból, imádkoznak, sekrestyés, zarándokok, örömteljes, udvariasan, mindazokra, hatásosabb, felsietett, észrevette, templomban, díszítette, aranysárga, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1686
  • e Hét: 24746
  • e Hónap: 57900
  • e Év: 291647
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.