Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 32. vasárnap 11.11
  2018-11-11 07:43:34, vasárnap
 
  OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
A nagy szárazság idején Illés próféta az Úr parancsára útra kelt és elment Careftába. Amikor a város kapujához ért, épp ott volt egy özvegyasszony, aki rőzsét szedegetett. A próféta megszólította, és ezt mondta neki: ,,Hozz nekem egy kis vizet korsóban, hadd igyam!" Amikor az asszony elindult, utána szólt: ,,Hozz egy falat kenyeret is!"
Az így felelt: ,,Amint igaz, hogy él a te Istened: Nincs sütve semmim, csak egy marék lisztem van a szakajtóban, meg egy kis olajam a korsóban. Épp azon vagyok, hogy rőzsét szedjek, aztán elmegyek és elkészítem magamnak és a fiamnak. Megesszük, aztán meghalunk."
Illés azonban így válaszolt neki: ,,Ne félj! Menj, s tedd, amit mondtál; csak előbb csinálj belőle egy kis lepényt, aztán hozd ki nekem; magadnak és a fiadnak csak utána készíts. Mert ezt mondja az Úr, Izrael Istene: A szakajtó nem ürül ki, a korsó nem apad el addig, amíg az Úr esőt nem hullat a földre."
Elment hát és úgy tett, amint Illés mondta. S volt mit ennie, neki is, fiának is. A szakajtó nem ürült ki, és a korsó nem apadt ki az Úr szava szerint, amelyet Illés által mondott.
Ez az Isten igéje. 1Kir 17,10-16

SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Testvéreim!
Krisztus nem kézzel épített szentélybe lépett be, amely a valódinak csak előképe, hanem magába a mennybe, hogy most az Isten színe előtt közbenjárjon értünk. Nem azért lépett be, hogy többször áldozza fel magát, mint ahogy a főpap minden évben idegen vérrel belép a legszentebb szentélybe, hiszen akkor a világ kezdete óta már többször kellett volna szenvednie. Így azonban az idők végén egyszer s mindenkorra megjelent, hogy áldozatával eltörölje a bűnt. Amint az ember számára az a rendelkezés, hogy egyszer haljon meg, és utána ítéletben legyen része, úgy Krisztus is egyszer áldozta fel magát, hogy sokaknak bűnét elvegye. Másodszor nem a bűn miatt jelenik meg, hanem azok üdvözítéséért, akik rá várnak.
Ez az Isten igéje. Zsid 9,24-28

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, ezt mondta a tömegnek: ,,Óvakodjatok az írástudóktól, akik szívesen járnak hosszú köntösben, és szeretik, ha nyilvános tereken köszöntik őket. Örömest elfoglalják a zsinagógában és a lakomákon a főhelyeket. Felélik az özvegyek házát, és közben színleg nagyokat imádkoznak. Ezért keményebb ítélet vár rájuk."
* Ezután leült szemben a templompersellyel, és figyelte, hogy a nép hogyan dobja a pénzt a perselybe. Sok gazdag sokat dobott be. De egy szegény özvegyasszony is odajött, és csak két fillért dobott be. Erre magához hívta tanítványait, és így szólt hozzájuk: ,,Bizony mondom nektek, ez a szegény özvegy többet adott mindenkinél, aki csak dobott a perselybe. Mert ők a feleslegükből adakoztak, ez pedig mindent odaadott, amije csak volt, egész vagyonát."
Ezek az evangélium igéi.

Imádság
Istenünk, te jól ismered szívünk szándékait és lelkünk érzéseit. Tudod, hogy vagyonunkban, földi kincseinkben vagy tebenned bízunk. Hisszük, hogy ez az irántad való bizalom és a te gondviselésedre való ráhagyatkozás tesz értékessé minden adományt. Hisszük, hogy te nem maradsz adósa senkinek és nem maradsz hálátlan egyetlen ember iránt sem. Hisszük, hogy ha nem is jutalmazol azonnal, az nem marad el. Adj nekünk bátorságot, hogy rád bízzuk életünket! Taníts minket nagylelkűségre!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gondviselésedre, nagylelkűségre, megszólította, özvegyasszony, feleslegükből, üdvözítéséért, ráhagyatkozás, kincseinkben, írástudóktól, vagyonunkban, zsinagógában, tanítványait, közbenjárjon, legszentebb, szakajtóban, áldozatával, mindenkinél, szedegetett, óvakodjatok, elfoglalják, rendelkezés, mindenkorra, elkészítem, jutalmazol, evangélium, szenvednie, imádkoznak, szentélybe, főhelyeket, alkalommal, bátorságot, parancsára, szándékait, szentlecke, testvéreim, életünket, nagy szárazság, város kapujához, próféta megszólította, asszony elindult, falat kenyeret, marék lisztem, fiadnak csak, valódinak csak, főpap minden, legszentebb szentélybe, világ kezdete, idők végén, ember számára, özvegyek házát, szegény özvegyasszony, szegény özvegy, Izrael Istene, EVANGÉLIUM Szent Márk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Irgalom és ítélet  Irgalom és ítélet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Hiányzik  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png nő  Szívem  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Png virág  Adakozás  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Erdőn  Paul David Tripp Április 19  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  A másik dolog,  A másik dolog,  Egy maradéktalanul uralt világ  Ne kapaszkodj magasabbra,  Éretlen vers  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Egy lelki imádság  Png rózsa csokor  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png csokor  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Lóhere  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Neked tudnod kell  Png csokor  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png fotel  A kételkedés kezelése  Egy bizonyos határt  Szép napot kívánok  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png fotel  Mai harmónia kártyám  Png virág  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Makszim Gorkij gondolata  Szívem tiéd  képre írva  Idő  Png csokor  Akik bántanak téged  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png fotel  Mindig jusson idő nevetni  Egy hatékony szolga  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hiányzik  A sors  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nevem  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód... 
Bejegyzés Címkék
nagy szárazság, város kapujához, próféta megszólította, asszony elindult, falat kenyeret, marék lisztem, fiadnak csak, valódinak csak, főpap minden, legszentebb szentélybe, világ kezdete, idők végén, ember számára, özvegyek házát, szegény özvegyasszony, szegény özvegy, feleslegükből adakoztak, evangélium igéi, irántad való, gondviselésedre, nagylelkűségre, megszólította, özvegyasszony, feleslegükből, üdvözítéséért, ráhagyatkozás, kincseinkben, írástudóktól, vagyonunkban, zsinagógában, tanítványait, közbenjárjon, legszentebb, szakajtóban, áldozatával, mindenkinél, szedegetett, óvakodjatok, elfoglalják, rendelkezés, mindenkorra, elkészítem, jutalmazol, evangélium, szenvednie, imádkoznak, szentélybe, főhelyeket, alkalommal, bátorságot, parancsára, szándékait, szentlecke, testvéreim, életünket, kapujához, köntösben, zsidókhoz, lakomákon, könyvéből, nyilvános, köszöntik, másodszor, ítéletben, válaszolt, megjelent, eltörölje, meghalunk, megesszük, keményebb, értékessé, careftába, olvasmány, adakoztak, valódinak, perselybe, szárazság, elmegyek, érzéseit, királyok, senkinek, korsóban, tanított, hozzájuk, krisztus, magamnak, vagyonát, magadnak, istenünk, adományt, odaadott, figyelte, sokaknak, tömegnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9652
  • e Hét: 32712
  • e Hónap: 65866
  • e Év: 299613
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.