Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Péter apostol székfoglalása 02.22
  2019-02-21 12:22:28, csütörtök
 
  ...... ........... ..........


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Péter apostol első leveléből
Szent Péter maga is elöljáró, és Krisztus szenvedésének tanúja.
Szeretteim!
Akik közületek elöljárók, azokat mint magam is elöljáró és Krisztus szenvedéseinek tanúja, s egyszer majd nyilvánvalóvá váló dicsőségének is részese, kérem: legeltessétek az Istennek rátok bízott nyáját; viseljétek gondját ne kényszerből, hanem önként, az Isten szándéka szerint; ne haszonlesésből, hanem buzgóságból. Ne zsarnokoskodjatok a választottak fölött, hanem legyetek a nyájnak példaképei. Ha majd megjelenik a legfőbb Pásztor, elnyeritek a dicsőség hervadhatatlan koszorúját.
Ez az Isten igéje. 1Pét 5,1-4

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Te Péter vagy, és neked adom a mennyek országa kulcsait.
...... ............


Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: ,,Kinek tartják az emberek az Emberfiát?" Ezt válaszolták: ,,Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának."
Ő tovább kérdezte őket: ,,Hát ti, kinek tartotok engem?" Simon Péter válaszolt: ,,Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia." Erre Jézus azt mondta neki: ,,Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám.
Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait: Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is."
Ezek az evangélium igéi. Mt 16,13-19

*
- Vince család oldalon
Február 22. - Szt. Péter apostol székfoglalása: Az Egyház - az Isten és az ember találkozása
Lelki élet, Liturgia, Vincés elmélkedések admin által
prymat_piotraEzért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. (Mt 16,18)
Jézus és a tanítványai között létező közösség nem csupán emberi közösség. Ez a közösség az Egyház záloga, melyben az ember találkozhat az Istennel. Ebben az Isteni és az ember közösségben megnyilvánul az ember iránti Isten bizalma. Az Isten meghívja minket a hithez, melyet az Egyház közösségében élünk és ebben a közösségben feladatokkal megbíz minket és kegyelmével kiegészíti gyengeségünket. Így bízhatunk, hogy Isten kegyelmével együttműködhetünk az Ő művének folytatásában. Mindaz lehetséges ezért, mert az Egyház az imádkozó közösség. Páli Szt. Vince pedig azt mondja az imádság erejéről:
Az imádság egy legyőzhetetlen fellegvár, mely lazaristáknak ad védelmet minden féle támadások ellen. Ez egy misztikus fegyvertár. Ez Dávid tornya, melyben minden fajta fegyver található (SVP XI, 778). Felajánlom egy imát az Egyházért és pápáért.

- Február 22 Ünnep.Szent Péter 42-ben Rómába ment és ott megalapította a római püspökséget. 49-ben megjelent a jeruzsálemi (első) apostoli zsinaton, majd csaknem egy évtizeden át Antióchia püspöke is volt. Ennek emléke a mai ünnep. Szent Péter a tizenkét apostol egyike, Jézus tanítványa, Róma első püspöke Krisztus után 33-tól haláláig. Kezdettől fogva ő az Egyház egységének jelképe.
A IV. századtól kezdve ünneplik Szent Péter apostol székfogalalását, az Egyház egységének kifejezésére.

- Hajnal szép sugara oldalon Link

- Katolikus kalendárium oldalon Link

- Váci egyházmegye oldalon Link

Imádság
Uram, már rád találtam, mégsem adtam el mindenem, a rossz szokásaim, hibáim, kicsinyességem, melyek gátolnak abban, hogy egészen a tiéd legyek. Ne menj el tőlem, legyél segítségem, győzz bennem a rossz felett, mert nem vágyok másra, csak hogy a fényed uralkodjék bennem. Köszönöm, hogy kincs vagyok a szívedben, segíts, hogy kinccsé váljak mások számára.

Szent Péter apostol püspöki székfoglalásának ünnepe az Egyház egységét fejezi ki, mégpedig az apostolokra alapított Egyház egységét. A Jézus által választott tizenkét apostol testületében Péter elsőbbségét az Úr szavai adják: ,,Te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat."
Csupán a véletlen műve, hogy az idei évben két egymás utáni napon olvassuk ugyanannak a jelenetnek a Márk szerinti (tegnap) és Máté szerinti (ma) változatát. Ennek köszönhetően lehetőségünk van jobban megfigyelni a hasonlóságokat és különbségeket. Márknál az első kérdés arra irányul, hogy kinek tartják az emberek Jézust, Máténál ugyanez a kérdés, csak Jézus Emberfiának nevezi önmagát. A válasz mindkét esetben ugyanaz, csupán Máté írásában még Jeremiás próféta is megemlítésre kerül. A következő kérdésre Péter apostol válaszol mind a maga, mind a többiek nevében. Márknál Messiásnak, Máténál Krisztusnak, az élő Isten Fiának nevezi Jézust. Ezt követően Márknál a szenvedés megjövendölése és Péter tiltakozása következik. Máté írásában Péter különleges megbízást kap az Úrtól az Egyház vezetésére.
Láthatjuk, hogy Péter számára is hosszú az az út, amíg az egyszerű halászból az Egyház sziklája, Krisztus tanúja lett. Mi, akiket gyengeségünk ellenére meghívott követésére az Úr, szintén hosszú lelki utat járunk be, amíg Jézus az ő megbízható tanúivá formál minket.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: székfoglalásának, székfogalalását, legyőzhetetlen, megjövendölése, tanítványaitól, gyengeségünket, nyilatkoztatta, hasonlóságokat, hervadhatatlan, szenvedéseinek, haszonlesésből, kicsinyességem, nyilvánvalóvá, megalapította, különbségeket, legeltessétek, folytatásában, lazaristáknak, székfoglalása, szenvedésének, kifejezésére, dicsőségének, választottak, elmélkedések, cezáreájának, megemlítésre, gyengeségünk, megnyilvánul, testületében, lehetőségünk, köszönhetően, közösségében, feladatokkal, közösségben, püspökséget, elsőbbségét, választottak fölött, nyájnak példaképei, legfőbb Pásztor, dicsőség hervadhatatlan, mennyek országa, időben amikor, sziklára építem, pokol kapui, mennyek országának, evangélium igéi, ember találkozása, tanítványai között, ember találkozhat, ember közösségben, ember iránti, közösségben feladatokkal, Szent Péter, SZENTLECKE Szent Péter, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Fülöp Cezáreájának, Keresztelő Jánosnak, Simon Péter, Isten Fia, Erre Jézus, Páli Szt, Jézus Emberfiának, Márknál Messiásnak, Máténál Krisztusnak, Isten Fiának, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A kételkedés kezelése  Éretlen vers  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png csokor  Facebookon kaptam  Alázat  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Adakozás  Neked tudnod kell  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Szívem  Nevem  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Mai harmónia kártyám  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Az engedelmesség miért nem vál...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szívem  Szép napot kívánok  Elköszönt  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Makszim Gorkij gondolata  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Idő  Hiányzik  Egy maradéktalanul uralt világ  Gonosz démon-álarc  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Ágai Ágnes – Csendélet  képre írva  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Örülök, hogy látlak!  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A jó emberek mindig szépek mar...  Minden harmadik...  A kételkedés kezelése  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem tiéd  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Nem számIt  A másik dolog,  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hazára minden embernek szükség...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Bounty krémes  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mai harmónia kártyám  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Leonardo da Vinci gondolata  Hogy lehet megtartani  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nagyi telefonál  A televizió nem a kultúrát kép...  Erdőn  George Gordon Lord Byron: Inez... 
Bejegyzés Címkék
választottak fölött, nyájnak példaképei, legfőbb Pásztor, dicsőség hervadhatatlan, mennyek országa, időben amikor, sziklára építem, pokol kapui, mennyek országának, evangélium igéi, ember találkozása, tanítványai között, ember találkozhat, ember közösségben, ember iránti, közösségben feladatokkal, imádkozó közösség, imádság erejéről, legyőzhetetlen fellegvár, misztikus fegyvertár, római püspökséget, tizenkét apostol, rossz szokásaim, tiéd legyek, rossz felett, fényed uralkodjék, apostolokra alapított, véletlen műve, idei évben, első kérdés, emberek Jézust, válasz mindkét, következő kérdésre, többiek nevében, szenvedés megjövendölése, egyszerű halászból, székfoglalásának, székfogalalását, legyőzhetetlen, megjövendölése, tanítványaitól, gyengeségünket, nyilatkoztatta, hasonlóságokat, hervadhatatlan, szenvedéseinek, haszonlesésből, kicsinyességem, nyilvánvalóvá, megalapította, különbségeket, legeltessétek, folytatásában, lazaristáknak, székfoglalása, szenvedésének, kifejezésére, dicsőségének, választottak, elmélkedések, cezáreájának, megemlítésre, gyengeségünk, megnyilvánul, testületében, lehetőségünk, köszönhetően, közösségében, feladatokkal, közösségben, püspökséget, elsőbbségét, buzgóságból, apostolokra, egyházmegye, jeruzsálemi, kényszerből, találkozása, jeremiásnak, emberfiának, megfigyelni, kalendárium, piotraezért, kegyelmével, megkérdezte, találkozhat, krisztusnak, tanítványai, tiltakozása, válaszolták, evangélium, elnyeritek, következik, különleges, koszorúját, szentlecke, változatát, ugyanannak, vezetésére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2130
  • e Hét: 25190
  • e Hónap: 58344
  • e Év: 292091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.