Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tartós szeretet....
  2019-03-18 15:40:09, hétfő
 
  Vasárnap kezdődik a nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtés a templomokban
2019. március 18. hétfő 14:31
A március 24. és 31. között a templomokban összegyűjtött adományokat a Katolikus Karitász juttatja el a rászorulókhoz.
...... ........... ............


A nagyböjt ideje kiváló alkalom a jó cselekedetekre, az irgalmasságra, amely szeretetből, nagylelkűségből fakad, vagyis lemondás gyümölcse. Szent Ágoston szerint ,,a böjt és az alamizsna az ima két hatalmas szárnya", amelyek által lendületet kap, és egészen Istenig repül. ,,Könnyebben száll egészen az égig az alázatos és szeretetteli ima, amelyet böjt és alamizsna kísér, illetve a minket ért bántalmak megbocsátása és a szeretetcselekedetek kísérnek úgy, hogy eltávolodunk a rossztól, és jót cselekszünk." (XVI. Benedek pápa)
Már az ószövetség prófétája, Izajás így közvetítette Isten üzenetét a helyes böjtölésről: ,,Tudjátok, milyen az a böjt, amelyet én kedvelek? Ezt mondja Isten, az Úr: Törd meg az éhezőnek kenyeredet, és a hajléktalan szegényt fogadd be házadba. Ha mezítelent látsz, öltöztesd föl, és ne fordulj el embertársad elől!" (Iz 58, 6a.7)
Megtérésünk és böjtölésünk idén is akkor lesz teljes, ha ezeket a szavakat szem előtt tartjuk.
Ima, böjt, adakozás: ez a három tanács legyen kísérőnk az idei nagyböjti utunkon.
Az első század keresztényei a szentmisére hozták magukkal a szegényeknek szánt adományaikat, és régi böjti hagyomány az Egyházban, hogy a böjtöléssel megtakarított javakat a szegényeknek ajánlották fel.
Idén is meghirdetjük a nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtést templomainkban, ami lehetőséget teremt az alamizsna felajánlására is. Kérjük, hozzák el a szentmisékre tartós élelmiszer-felajánlásukat a rászorulók számára, és tegyék a templomban erre kijelölt helyre.
A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk. A templomainkban összegyűjtött élelmiszerek nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a Gondviselő Isten kézzelfogható szeretetét a nélkülöző családokba.
Tegyünk tanúságot az irgalmas szeretet gyakorlásáról az idei nagyböjtben is, és lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszerrel járuljunk hozzá a Katolikus Egyház segélyakciójához. Ezt megtehetik a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő hétköznapokon, március 24-től 31-ig. Adományaikat a Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. A korábbi években meghirdetett gyűjtésünk eredményeként családok ezreit tudtuk segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból juttattunk el a rászorulókhoz. Ha ezt mindannyian megtesszük, és legalább egy kilogramm adományt hozunk a templomba, újra nagyon sok családnak tudunk segíteni az irgalmas Jézus példáját követve.
Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába. Ha hívjuk a 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk.
- ,,1% segítség, 100 % szeretet." Kérjük, hogy aki teheti, adója egy százalékával is támogassa a Katolikus Karitász karitatív szolgálatát: a Karitászt Támogató Alapítványt. Köszönjük a szegényeknek szánt adományaikat.
Ferenc pápa nagyböjti üzenetében így biztat bennünket: ,,Ne hagyjuk, hogy e kedvező idő haszontalanul teljen el! Kérjük Isten segítségét, hogy rátaláljunk a valódi megtérés útjára. Hagyjuk el az önzést és az önmagunkra irányuló figyelmet, és forduljunk Jézus húsvétja felé, váljanak szükséget szenvedő testvéreink felebarátainkká, akikkel testi és lelki javainkat megoszthatjuk. Így életünk konkrét cselekedeteiben Krisztusnak a bűn és a halál felett aratott győzelme megvalósul, és ezzel az ő átalakító erejét a teremtésre is lehívjuk."

Budapest, 2019. nagyböjt 2. vasárnapján
Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: lehetőségeinkhez, segélyakciójához, nagylelkűségből, felebarátainkká, cselekedeteiben, templomainkban, cselekedetekre, adományvonalon, felajánlásukat, élelmiszerrel, megoszthatjuk, gyakorlásáról, rászorulókhoz, irgalmasságra, eredményeként, hétköznapokon, kézzelfogható, telefonszámot, haszontalanul, összegyűjtött, felajánlására, megtakarított, szegényeknek, adományaikat, közvetítette, szeretetteli, eltávolodunk, megbocsátása, meghirdetett, szentmisékre, keresztényei, élelmiszerek, meghirdetjük, szentmiséken, százalékával, templomokban, nagyböjti tartós, templomokban összegyűjtött, nagyböjt ideje, ószövetség prófétája, helyes böjtölésről, éhezőnek kenyeredet, hajléktalan szegényt, szavakat szem, három tanács, idei nagyböjti, első század, szentmisére hozták, szegényeknek szánt, böjtöléssel megtakarított, szegényeknek ajánlották, alamizsna felajánlására, Katolikus Karitász, Szent Ágoston, Gondviselő Isten, Katolikus Egyház, Karitászt Támogató Alapítványt, Kérjük Isten, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  A halolaj és a hal még a migré...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Paul David Tripp Március 15  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Ibolya  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A közszereplő  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Rejtő Jenő versei  Intelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  A közszereplő  ...és mégis ráismersz  Paul David Tripp Március 17  Alvó baby  Gősi Vali - Tükre lennék...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Az ünnepről  Talpra vándor  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Paul David Tripp Március 15  A tékozló és Isten gondviselés...  A Mindenható Istenben bízva  Ne feledjük: a föld jóval több...  Ne engedd el kezem!  Esti kép  A tékozló és Isten gondviselés...  Egyet értesz?  Dóró Sándor: Ma  Aztán itt van egy másik szerep...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Amikor még rangja volt...  Könnyáztatta asszonysorsok  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Atyám !  Szent-Györgyi Albert gondolata  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Március 15 emlékére virágba bo...  ...és mégis ráismersz  Imádkozás Krisztus értelméért  Szép estét kedves látogatóimna...  Por  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Március 15 emlékére virágba bo...  Boldog ünnepeket kívánok minde... 
Bejegyzés Címkék
nagyböjti tartós, templomokban összegyűjtött, nagyböjt ideje, ószövetség prófétája, helyes böjtölésről, éhezőnek kenyeredet, hajléktalan szegényt, szavakat szem, három tanács, idei nagyböjti, első század, szentmisére hozták, szegényeknek szánt, böjtöléssel megtakarított, szegényeknek ajánlották, alamizsna felajánlására, szentmisékre tartós, rászorulók számára, templomban erre, legkisebb adománnyal, felebaráti szeretet, templomainkban összegyűjtött, nélkülöző családokba, irgalmas szeretet, idei nagyböjtben, jövő heti, korábbi években, hívek adományaiból, kilogramm adományt, irgalmas Jézus, 1356-os telefonszámot, valódi megtérés, önmagunkra irányuló, halál felett, lehetőségeinkhez, segélyakciójához, nagylelkűségből, felebarátainkká, cselekedeteiben, templomainkban, cselekedetekre, adományvonalon, felajánlásukat, élelmiszerrel, megoszthatjuk, gyakorlásáról, rászorulókhoz, irgalmasságra, eredményeként, hétköznapokon, kézzelfogható, telefonszámot, haszontalanul, összegyűjtött, felajánlására, megtakarított, szegényeknek, adományaikat, közvetítette, szeretetteli, eltávolodunk, megbocsátása, meghirdetett, szentmisékre, keresztényei, élelmiszerek, meghirdetjük, szentmiséken, százalékával, templomokban, adományaiból, testvéreink, böjtöléssel, rátaláljunk, lehetőséget, krisztusnak, böjtölésről, vasárnapján, konferencia, hajléktalan, embertársad, böjtölésünk, megtérésünk, szentmisére, adományokat, mindannyian, nagyböjtben, hívásonként, alapítványt, szolgálatát, cselekszünk, szeretetből, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.