Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
5. nagyböjti hét csütörtök 04.11
  2019-04-11 08:53:12, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Az Úr Isten ismételten megígéri, hogy országának örökösei azok lesznek, akik hűségesen megtartják törvényeit.
Ábrám arcra borult, Isten pedig ezt mondta neki:
,,Íme, ezt a szövetséget kötöm veled. Sok nemzet atyja leszel. Ezért ne hívjanak többé Ábrámnak, hanem Ábrahám legyen a neved, mivel sok nemzet atyjává teszlek. Megsokasítom ivadékodat, nagy néppé leszel; és királyok származnak majd tőled. Szövetséget kötök veled nemzedékről nemzedékre és utódaiddal is örök szövetséget, hogy Istene legyek neked és utódaidnak. Neked és utódaidnak adom majd azt a földet is, ahol most vándorként és idegenként bujdosol; Kánaánnak egész földjét népednek adom örök tulajdonul, - és Istenük leszek nekik."
Majd Ábrahámhoz így beszélt tovább az Úr:
,,Éppen ezért tartsd meg e szövetségemet, te és utódaid nemzedékről nemzedékre!"
Ez az Isten igéje. Ter 17,3-9

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Aki Jézus tanítását megtartja, nem hal meg örökre.
...... ........


Egy alkalommal Jézus így beszélt a zsidókhoz: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: Aki tanításomat megtartja, nem hal meg örökre."
A zsidók azt felelték: ,,Most már tudjuk, hogy valóban ördögtől megszállott vagy. Ábrahám meghalt, és a próféták is meghaltak. Te meg azt mondod: »Aki tanításomat megtartja, nem hal meg örökre«. Nagyobb vagy talán Ábrahám atyánknál, aki meghalt? A próféták is meghaltak. Mivé teszed magadat?"
Jézus így válaszolt: ,,Ha önmagamat dicsőíteném, az semmit nem érne. Az én Atyám az, aki megdicsőít engem. Ti Isteneteknek mondjátok őt, de nem ismeritek.
Én ismerem őt, és ha azt mondanám, hogy nem ismerem, hozzátok hasonló, hazug lennék. De én ismerem az Atyát, és megteszem, amit mond. Ősatyátok, Ábrahám ujjongott, hogy megláthatja eljövetelem napját. Látta, és örvendezett."
A zsidók erre felháborodtak: ,,Még ötven esztendős sem vagy, és láttad Ábrahámot?"
Jézus így válaszolt: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett volna, én vagyok."
A zsidók erre köveket ragadtak, hogy megkövezzék. Jézus azonban eltűnt előlük, és kiment a templomból.
Ezek az evangélium igéi. Jn 8,51-59

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Súlyos lelki teherként nehezedik ránk a tudat, hogy bűneinkért vállalnunk kell a következményeket, s azokért akár büntetésre is számíthatunk. Bűntudatra ébredve jogosan tartunk az isteni ítélettől. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy mennyei Atyánk irgalmas, kész a megbocsátásra. Urunk, a te tekintetből nem elítélés, hanem megbocsátás sugárzik. Bizalommal sietek feléd, mert nálad rátalálok az irgalmas szeretetre. Hiszem, hogy irgalmad nagyobb bűneimnél.

A tanítás azzal kezdődik, hogy Jézus tesz egy kijelentést, amely ellenkezést vált ki a zsidókból, legalábbis azokból, akik nem hisznek benne. A tiltakozás aztán alkalmat ad Jézusnak, hogy részletesebben kifejtse mondanivalóját. A mai részlet szintén ezt a felépítést követi. Jézus kijelenti: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: Aki tanításomat megtartja, nem hal meg örökre." A hitetlenek rögtön megütköznek szavain és tiltakozni kezdenek. Példáikat, Ábrahám, az atyák vagy a próféták halálát a múltból veszik, mert a múltból vannak tapasztalataik. Ezzel szemben Jézus nem a múltba tekint, hanem a jövő felé, az örök élet a jövőben vár azokra, akik megtartják tanítását. A zsidók félreértésének másik oka, hogy ők csupán a test halálára gondolnak, Jézus viszont a lélek halhatatlanságára.
E ponton érdemes tisztáznunk, hogy Jézus nem azt ígéri az ő tanítványainak, követőinek, nekünk, hogy mentesít minket a földi haláltól. A halált egyetlen ember sem kerülheti el. Aki megszületett erre a világra, annak élete egyszer véget fog érni. Jézus azt ígéri, hogy a halál után lesz új élet, lesz feltámadás. Aki a földön vele együtt vállalta a szenvedéseket, az vele együtt fog majd részesülni a feltámadás dicsőségében. Aki a földön vele élt, az vele élhet majd az örökkévalóságban is.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: következményeket, örökkévalóságban, félreértésének, tanítványainak, tapasztalataik, mondanivalóját, részletesebben, felháborodtak, szenvedéseket, megbocsátásra, szövetségemet, számíthatunk, megszületett, megsokasítom, isteneteknek, dicsőségében, tanításomat, nemzedékről, szövetséget, kijelentést, megütköznek, tekintetből, dicsőíteném, örvendezett, eljövetelem, megláthatja, megkövezzék, tisztáznunk, megszállott, megbocsátás, ellenkezést, utódaidnak, feltámadás, alkalommal, tiltakozni, ugyanakkor, szövetséget kötöm, alkalommal Jézus, zsidók erre, evangélium igéi, isteni ítélettől, irgalmas szeretetre, tanítás azzal, tiltakozás aztán, felépítést követi, hitetlenek rögtön, atyák vagy, próféták halálát, múltból veszik, múltból vannak, múltba tekint, jövő felé, OLVASMÁNY Mózes, Majd Ábrahámhoz, EVANGÉLIUM Szent János, Mielőtt Ábrahám, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Julian Brass gondolata  Png csokor  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy bizonyos határt  Png virág  A sors  Akarat  Alázat  Nem számIt  Kaffka_Margit  Png rózsa csokor  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Minden harmadik...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hazára minden embernek szükség...  Minden harmadik...  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kaffka_Margit  Bertolt Brecht -től idézet  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Popper Péter szavai  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem méltó hozzád  Őrizkednünk kell...  Elköszönt  Régi emberek, akikre máig büsz...  Elköszönt  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Png cica  Alázat  Akarat  Png csokor  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Mindig jusson idő nevetni  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png kislány  Irgalom és ítélet  Egy hatékony szolga  Tanuld meg ezt a versemet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 20  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Png telefon  Facebookon kaptam  Png kutya  Png virág  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  Éretlen vers  Nagyi telefonál  Akarat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Nem számIt  Akarat  Albert Einstein gondolata  Nem számIt  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szövetséget kötöm, alkalommal Jézus, zsidók erre, evangélium igéi, isteni ítélettől, irgalmas szeretetre, tanítás azzal, tiltakozás aztán, felépítést követi, hitetlenek rögtön, atyák vagy, próféták halálát, múltból veszik, múltból vannak, múltba tekint, jövő felé, örök élet, zsidók félreértésének, test halálára, lélek halhatatlanságára, földi haláltól, halált egyetlen, halál után, földön vele, vele együtt, feltámadás dicsőségében, vele élhet, következményeket, örökkévalóságban, félreértésének, tanítványainak, tapasztalataik, mondanivalóját, részletesebben, felháborodtak, szenvedéseket, megbocsátásra, szövetségemet, számíthatunk, megszületett, megsokasítom, isteneteknek, dicsőségében, tanításomat, nemzedékről, szövetséget, kijelentést, megütköznek, tekintetből, dicsőíteném, örvendezett, eljövetelem, megláthatja, megkövezzék, tisztáznunk, megszállott, megbocsátás, ellenkezést, utódaidnak, feltámadás, alkalommal, tiltakozni, ugyanakkor, bűntudatra, ismételten, utódaiddal, felépítést, vállalnunk, büntetésre, bizalommal, tulajdonul, nemzedékre, legalábbis, tiltakozás, ábrahámhoz, evangélium, országának, hitetlenek, vándorként, szeretetre, idegenként, bűneinkért, megtartják, ivadékodat, megdicsőít, részesülni, követőinek, törvényeit, származnak, templomból, meghaltak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7965
  • e Hét: 31025
  • e Hónap: 64179
  • e Év: 297926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.