Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 4. hét kedd 05.14
  2019-05-14 15:18:53, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Jézus tanítványait először Antióchiában nevezték keresztényeknek.
Azok a hívek, akik az István diakónus miatt kitört üldözés elől szétszéledtek, eljutottak egész Föníciáig, Ciprusig és Antióchiáig, az evangéliumot azonban csak a zsidóknak hirdették.
Akadt azonban köztük néhány ciprusi és cirenei férfi is, akik Antióchiába érve a görögökkel is szóba álltak, és hirdették nekik az Úr Jézusról szóló evangéliumot. Velük volt az Úr segítsége, úgyhogy sokan megtértek, és az Úr hívei lettek.
Ennek a híre eljutott a jeruzsálemi egyházba is. Ezért elküldték Barnabást Antióchiába. Amikor megérkezett, örvendezve látta az Úr kegyelmét, mindenkit buzdított, hogy őszinte szívvel ragaszkodjék az Úrhoz, mivel derék ember volt, telve Szentlélekkel és hittel. Így aztán nagyon sokan csatlakoztak az Úrhoz.
Barnabás erre elutazott Tarzusba, hogy fölkeresse Sault. Amikor megtalálta, magával vitte őt Antióchiába. Egy álló esztendőn keresztül részt vettek az összejöveteleken, és nagyon sok embert tanítottak. A tanítványokat először Antióchiában nevezték el krisztusiaknak, azaz keresztényeknek.
Ez az Isten igéje. ApCsel 11,19-26

EVANGÉLIUM Szent János Könyvéből
Részlet Jézus jeruzsálemi beszédéből: ,,Én és az Atya egy vagyunk."
Abban az időben a templomszentelés ünnepét ülték Jeruzsálemben. Tél volt. Jézus éppen a templomban járt, Salamon oszlopcsarnokában. A zsidók körülvették őt, és megkérdezték: ,,Meddig tartasz még bizonytalanságban minket? Ha te vagy a Messiás, mondd meg nekünk nyíltan!"
Jézus így felelt: ,,Mondtam már nektek, de nem hiszitek el. Cselekedeteim, amelyeket Atyám nevében művelek, tanúságot tesznek rólam. De ti nem hisztek, mert nem vagytok juhaim közül valók. Az én juhaim hallgatnak szavamra. Ismerem őket, és ők követnek engem. Én örök életet adok nekik. Nem vesznek el soha, és senki sem ragadja el őket kezemből. Atyám, aki nekem adta őket, hatalmasabb mindenkinél: senki sem ragadhatja el őket Atyám kezéből.
Én és az Atya egy vagyunk."
Ezek az evangélium igéi. Jn 10,22-30

Imádság
Urunk, irgalmas Istenünk, könyörülj rajtunk, bűnösökön. Taníts meg bennünket a könyörületre és a megbocsátásra. Ne engedd, hogy hasonlóak legyünk a könyörtelen szolgához, aki nem követte ura irgalmasságát. Emlékeztess minket arra, hogy gyengeségeink miatt milyen sokszor esünk el életünk rögös útján. Szítsd fel szívünkben a megbocsátást és a segítő szándékot botladozó testvéreink iránt. Add meg nekünk az irgalom lelkét, hogy akaratod szerint kovásza legyünk eljövendő országodnak.

Elmélkedés
Ezt mondja a mi Urunk: ,,Az én juhaim hallgatnak szavamra. Ismerem őket, és ők követnek engem. Én örök életet adok nekik." Érdemes sorra vennünk ezt a három kijelentést.
Először az hangzik el, hogy Jézusra hallgatnak az ő juhai. Egészen világos és egyértelmű ennek üzenete. Az tartozik Jézushoz, aki megnyitja fülét, értelmét és szívét az Isten országát hirdető Jézus előtt. Aki viszont nem hallgat rá és elutasítja tanítását, az nem lehet tagja Isten országának. Az igazság elfogadása nem kényszer senki számára. Felismerem-e Jézus személyében az üdvösség közvetítőjét és tanításában az üdvösség örömhírét?
A második kijelentés a pásztor és a nyáj kapcsolatát világítja meg. Nem idegenek egymás számára. A pásztor jól ismeri nyájának minden tagját, a bárányok pedig jól tudják, hogy ki a pásztoruk, ki a vezetőjük. Ismerik a hangját és követik őt, de az idegen hangjától elfordulnak. Felismerem-e Krisztus tanításában a követendő és életemet átformáló igazságot?
A harmadik kijelentés ígéretet fogalmaz meg azok számára, akik engedelmesen követik a pásztorukat: eljutnak az örök életre. Jézus nem küld minket, hogy egyedül haladjunk, küszködjünk életünk során, hanem vezet minket, velünk halad az örök élet útján.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: összejöveteleken, templomszentelés, keresztényeknek, cselekedeteiből, krisztusiaknak, cselekedeteim, szétszéledtek, szentlélekkel, megbocsátásra, tanítványokat, gyengeségeink, jeruzsálemben, irgalmasságát, evangéliumot, megbocsátást, ragaszkodjék, antióchiában, megkérdezték, közvetítőjét, könyörületre, csatlakoztak, engedelmesen, tanítványait, tanításában, küszködjünk, személyében, elfordulnak, országodnak, testvéreink, antióchiába, pásztorukat, emlékeztess, kijelentést, könyörtelen, megérkezett, jeruzsálemi, evangéliumot azonban, zsidóknak hirdették, híre eljutott, jeruzsálemi egyházba, álló esztendőn, tanítványokat először, templomszentelés ünnepét, templomban járt, zsidók körülvették, evangélium igéi, könyörtelen szolgához, segítő szándékot, irgalom lelkét, három kijelentést, tartozik Jézushoz, igazság elfogadása, Apostolok Cselekedeteiből, Barnabást Antióchiába, EVANGÉLIUM Szent János Könyvéből, Részlet Jézus, Felismerem-e Jézus, Felismerem-e Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png nő  Sose bánj semmit  Nem számIt  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Próbálj meg ...  Hogy lehet megtartani  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png kutya  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Sose bánj semmit  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Fekete-erdő desszert  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Png kislány  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Adakozás  Png kutya  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy hatékony szolga  Alázat  Nem tudhatod  Nem méltó hozzád  Ágai Ágnes – Csendélet  Nevem  Radikális szeretet  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Hogy lehet megtartani  Fehér virág  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Akarat  Png virág  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Bertolt Brecht -től idézet  Gonosz démon-álarc  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Nevem  Minden harmadik...  Gonosz démon-álarc  Rátalálsz  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png férfi  Varga János Veniam - Fontos sz... 
Bejegyzés Címkék
evangéliumot azonban, zsidóknak hirdették, híre eljutott, jeruzsálemi egyházba, álló esztendőn, tanítványokat először, templomszentelés ünnepét, templomban járt, zsidók körülvették, evangélium igéi, könyörtelen szolgához, segítő szándékot, irgalom lelkét, három kijelentést, tartozik Jézushoz, igazság elfogadása, üdvösség közvetítőjét, üdvösség örömhírét, második kijelentés, nyáj kapcsolatát, bárányok pedig, idegen hangjától, harmadik kijelentés, örök életre, örök élet, összejöveteleken, templomszentelés, keresztényeknek, cselekedeteiből, krisztusiaknak, cselekedeteim, szétszéledtek, szentlélekkel, megbocsátásra, tanítványokat, gyengeségeink, jeruzsálemben, irgalmasságát, evangéliumot, megbocsátást, ragaszkodjék, antióchiában, megkérdezték, közvetítőjét, könyörületre, csatlakoztak, engedelmesen, tanítványait, tanításában, küszködjünk, személyében, elfordulnak, országodnak, testvéreink, antióchiába, pásztorukat, emlékeztess, kijelentést, könyörtelen, megérkezett, jeruzsálemi, mindenkinél, kapcsolatát, körülvették, hatalmasabb, antióchiáig, elutasítja, egyértelmű, kijelentés, felismerem, hallgatnak, szívünkben, országának, örvendezve, elfogadása, fölkeresse, evangélium, megtalálta, tanítottak, beszédéből, templomban, elmélkedés, ragadhatja, görögökkel, szentlecke, eljutottak, hangjától, hasonlóak, amelyeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1083
  • e Hét: 36069
  • e Hónap: 69223
  • e Év: 302970
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.