Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 6. hét szombat 06.01
  2019-06-01 09:47:15, szombat
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
A zsidó származású Apolló ékesszólóan hirdeti a Szentírás nyomán, hogy Jézus a Megváltó.
Pál apostol egy ideig a szíriai Antióchiában tartózkodott, majd sorra bejárta a galaták földjét és Frígiát, lelket öntve valamennyi tanítványba.
Eközben egy Apolló nevű alexandriai származású zsidó érkezett Efezusba. Ékesszóló és az írásokban igen jártas ember volt. Már kapott valami oktatást az Úr tanításáról. Buzgón és helyesen beszélt és tanított Jézusról, de még csak a János által hirdetett bűnbánati keresztségről tudott. Bátor bizalommal kezdett beszélni a zsinagógában.
Amikor ezt Priszcilla és Akvilász meghallották, magukhoz hívták, és még behatóbban elmagyarázták neki Isten igéjét. Mivel Ahájába akart menni, a testvérek buzdították, és írtak a tanítványoknak, hogy fogadják őt szívesen.
Odaérkezve nagy segítségére volt a híveknek. A nyilvánosság előtt eredményesen cáfolta a zsidókat: a Szentírásból bizonyította ugyanis, hogy Jézus a Messiás.
Ez az Isten igéje. ApCsel 18,23-28

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A Jézusban hívőket az Atya is szereti. .
...... .........


Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz:
Bizony, bizony, mondom nektek: Bármit kértek majd az én nevemben az Atyától, megadja nektek. Mindeddig semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és kaptok, hogy örömötök teljes legyen!
Ezeket hasonlatokban mondtam nektek. Eljön az óra, amikor már nem hasonlatokban szólok, hanem nyíltan beszélek az Atyáról.
Azon a napon majd az én nevemben kértek, és nem mondom azt nektek, hogy én kérem értetek az Atyát. Hiszen az Atya szeret titeket, mivel ti is szerettetek engem, és hittétek, hogy az Istentől jöttem.
Eljöttem az Atyától és a világba jöttem. Most elhagyom a világot, és visszatérek az Atyához.
Ezek az evangélium igéi. Jn 16,23b-28

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te az alázatos, bizakodó, gyermeki lelkületet állítod elénk példaként, s ezzel megmutatod számunkra az utat, a lehetőséget, amely az üdvösségre vezet. Nem másokhoz akarjuk magunkat hasonlítani, hanem arra törekszünk, hogy Isten szemében növekedjünk, az ő akarata szerint éljünk. Az Atya által számunkra kijelölt úton szeretnénk járni, miként te is neki engedelmeskedtél keresztutadon. Isten dicsőségét szeretnénk szolgálni szavainkkal, tetteinkkel és egész életünkkel. Taníts bennünket a gyermeki bizalomra! Taníts minket keresztünk hordozására! Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!

Elmélkedés
Az imádkozó, Istent kérő ember időről időre megtapasztalja, hogy hetekig, hónapokig fohászkodik egy szándékért, de nem érkezik válasz. Az ember pedig kezdetben türelmesen, később már kevésbé türelmesen megismétli kérését, mintegy siettetni akarja Istent, hogy lépjen mielőbb az ügyében. Egy idő után nyugtalanná válik, hogy Isten meg sem hallja kérését, nem figyel rá. Aztán elkezd panaszkodni, hogy a világegyetemnek gondját viselő Isten sok teendője között igazán szakíthatna már pár percet az ő gondjának megoldására, vágyának teljesítésére.
A kitartóan imádkozó, Istent kitartóan kérő ember egy idő után észreveszi, hogy kérése letisztul. S közben lelke is megtisztul, mert Istenhez fohászkodni csak tiszta szívvel érdemes. Lelke és szíve mellett értelme is letisztul, egyre tisztábban, egyre világosabban látja, hogy saját szándékainak erőltetése helyett érdemesebb belesimulni Isten akaratába. Mert nem feltétlenül az a legjobb megoldás, amit én elképzelek, hanem amit Isten adni akar, s ami valóban lelkem üdvösségét szolgálja.
Nem az elején, amikor nagyszerű kérésem gondolata kipattan fejemből, hanem ebben a lelki állapotban, készen Isten akaratának elfogadására, érdemes felidézni azt a jézusi igazságot, amit a mai evangéliumban olvasunk: ,,Bármit kértek majd az én nevemben az Atyától, megadja nektek." Ha Jézus nevében, Jézus által fordulok az Atyához, akkor csak jót kérhetek, amit Isten teljesíteni fog.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedtél, búcsúbeszédében, cselekedeteiből, világegyetemnek, tanítványaihoz, megtapasztalja, tanítványoknak, elmagyarázták, hasonlatokban, teljesítésére, evangéliumhoz, keresztségről, evangéliumban, keresztutadon, zsinagógában, tartózkodott, meghallották, elfogadására, világosabban, nyilvánosság, antióchiában, szentírásból, eredményesen, szándékainak, bizonyította, hordozására, belesimulni, panaszkodni, visszatérek, tetteinkkel, teljesíteni, tanításáról, buzdították, segítségére, feltétlenül, megoldására, zsidó származású, szíriai Antióchiában, galaták földjét, írásokban igen, testvérek buzdították, nyilvánosság előtt, napon majd, világba jöttem, evangélium igéi, üdvösségre vezet, gyermeki bizalomra, evangéliumhoz méltóan, ember pedig, világegyetemnek gondját, kitartóan imádkozó, lelki állapotban, Apostolok Cselekedeteiből, Mivel Ahájába, EVANGÉLIUM Szent János, Búcsúbeszédében Jézus, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem méltó hozzád  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Soha ne kedvezz...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Boldog születésnapot a ma ünne...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png fotel  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hogy lehet megtartani  Alvó cicák  Jó éjszakát  képre írva  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Kerüld el az evangélium örömén...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  képre írva  Kerüld el az evangélium örömén...  Albert Einstein gondolata  Paul David Tripp Április 19  Tavaszi kép  Png nő  Irgalom és ítélet  Kaffka_Margit  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Krisztinától  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Radikális szeretet  Makszim Gorkij gondolata  Png férfi  Ágai Ágnes – Csendélet  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Nagyi telefonál  Png kislány  Sose bánj semmit  A kételkedés kezelése  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Bounty krémes  Hazára minden embernek szükség...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Julian Brass gondolata  Éretlen vers  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Alázat  Png kutya  Tavaszi kép  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Akarat  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Németh László tollából  Mai harmónia kártyám  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy bizonyos határt  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Idő  Adakozás  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép álmokat!  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Akarat 
Bejegyzés Címkék
zsidó származású, szíriai Antióchiában, galaták földjét, írásokban igen, testvérek buzdították, nyilvánosság előtt, napon majd, világba jöttem, evangélium igéi, üdvösségre vezet, gyermeki bizalomra, evangéliumhoz méltóan, ember pedig, világegyetemnek gondját, kitartóan imádkozó, lelki állapotban, jézusi igazságot, engedelmeskedtél, búcsúbeszédében, cselekedeteiből, világegyetemnek, tanítványaihoz, megtapasztalja, tanítványoknak, elmagyarázták, hasonlatokban, teljesítésére, evangéliumhoz, keresztségről, evangéliumban, keresztutadon, zsinagógában, tartózkodott, meghallották, elfogadására, világosabban, nyilvánosság, antióchiában, szentírásból, eredményesen, szándékainak, bizonyította, hordozására, belesimulni, panaszkodni, visszatérek, tetteinkkel, teljesíteni, tanításáról, buzdították, segítségére, feltétlenül, megoldására, ékesszólóan, szakíthatna, hasonlítani, szerettetek, lehetőséget, növekedjünk, szavainkkal, nyugtalanná, fohászkodni, alexandriai, tanítványba, fohászkodik, szándékért, dicsőségét, behatóbban, üdvösségét, származású, bizalommal, valamennyi, szeretnénk, érdemesebb, törekszünk, elképzelek, szentlecke, megismétli, tisztábban, lelkületet, türelmesen, megmutatod, evangélium, üdvösségre, odaérkezve, priszcilla, állapotban, keresztünk, észreveszi, erőltetése, életünkkel, elmélkedés, akaratának, megtisztul, bizalomra, siettetni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9652
  • e Hét: 32712
  • e Hónap: 65866
  • e Év: 299613
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.