Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
14. évközi hét szombat 07.13
  2019-07-13 13:46:42, szombat
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Halála előtt József arra emlékezteti testvéreit, hogy Isten nem feledkezik meg ígéreteiről, és visszavezeti őket az ígéret földjére.
Halálos ágyán Jákob ezt a parancsot adta fiainak: ,,Ha majd én is őseim sorsára jutok, a heteus Efron mezején levő barlangba temessetek! Abba a barlangba, amely Machpela mezején van, szemben Mambréval, Kánaán földjén, és amelyet Ábrahám vett meg a heteus Efrontól a mezővel együtt temetőbirtokul. Oda temették el Ábrahámot és feleségét, Sárát; oda temették Izsákot és feleségét, Rebekkát; én is oda temettem Leát. A mi birtokunk ez a Het fiaitól vásárolt mező és a rajta levő barlang." Miután Jákob befejezte a fiainak szóló parancsait, visszafeküdt az ágyra. Azután meghalt, és megtért népéhez.
Mivel atyjuk meghalt, József testvérei félni kezdtek, és azt mondták: ,,Csak vissza ne emlékezzék József arra a bántalomra, amelyet elszenvedett, és meg ne torolja mindazt a rosszat, amelyet elkövettünk ellene." Ezért megüzenték neki: ,,Atyánk azt parancsolta halála előtt, hogy mondjátok meg Józsefnek: »Nagyon kérlek, bocsásd meg testvéreid vétkét és bűnét, amelyet elkövettek ellened.« Mi magunk is kérünk, bocsásd meg azok gonoszságát, akik atyád Istenének a szolgái." Ennek hallatára József sírásra fakadt.
Ezután elmentek hozzá, és testvérei is arcra borultak előtte, és azt mondták: ,,Íme, a szolgáid vagyunk!" Ő azonban így szólt hozzájuk: ,,Ne féljetek! Vajon ellene szegülhetünk-e Isten akaratának? Ti rosszat forraltatok ellenem, de Isten jóra fordította, hogy felmagasztaljon engem - amint most látjátok -, és sok népet megmentsen. Ne féljetek hát! Én gondoskodom rólatok és gyermekeitekről." Így vigasztalta őket, és barátságosan és szelíden beszélt hozzájuk.
József Egyiptomban lakott egész családjával együtt. Száztíz esztendőt élt, és látta Efraim fiait harmadíziglen, és Manasszé fiának, Machirnak fiait is térdére vette József.
Ezek után József azt mondta testvéreinek: ,,Ha én majd halott leszek is, Isten bizonyosan megemlékezik rólatok és erről a földről elvezet benneteket arra a földre, amelyet esküvel ígért Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak." Majd megeskette őket, és azt mondta: ,,Bizonyosan rátok tekint az Isten, és akkor erről a helyről vigyétek magatokkal az én csontjaimat is!" József száztíz éves korában halt meg.
Ez az Isten igéje. Ter 49,29-32;50,15-26a

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Krisztus követői bátran nézzenek szembe a nehézségekkel!
Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz:
Nem különb a tanítvány mesterénél, sem a szolga uránál. Elégedjék meg a tanítvány azzal, ha olyan lesz, mint mestere, és a szolga, ha olyan lesz, mint ura! Ha a családatyát Belzebubnak csúfolják, mennyivel inkább háza népét?
Ne féljetek az emberektől! Nincs rejtett dolog, amelyre fény ne derülne, sem titok, amely ki ne tudódnék. Amit én sötétben mondok nektek, azt ti mondjátok el világosban: és amit fülbe súgva hallotok, hirdessétek a háztetőkön!
És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is a pokolba taszíthatja.
Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!
Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.
Ezek az evangélium igéi. Mt 10,24-33

Imádság
Uram, megváltó Jézusom, te azt kérted az utolsó vacsorán tanítványaidtól, amikor megtörted a kenyeret, hogy ,,ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." Azt kéred tőlünk, hogy mindaddig, amíg el nem jössz újra a földre, ismételjük meg újra és újra a kenyértörést és együnk a megtört kenyérből. Köszönjük neked, Uram, hogy megalapítottad az Eucharisztiát, és lehetőséget adtál számunkra arra, hogy veled, az élő kenyérrel egyesülhessünk, újra és újra beköltözhess a szívünkbe!.

Elmélkedés
Jézus a Mester és mi vagyunk az ő tanítványai. Ezt a szereposztást lehetetlen felcserélni. Aki Krisztustól megbízást kap, az soha nem érezheti magát nagyobbnak, különbnek, mint Jézus. Az ő munkatársai vagyunk az igehirdetésben és az irgalmasság gyakorlásában. Szolgálatunk során soha nem kereshetjük az elismerést vagy a magunk dicsőségét, hanem mindent az Úr dicsőségére kell tennünk.
Szolgálatunkat félelem nélkül kell végeznünk, és nem ijedhetünk meg a támadásoktól. Az Úr nem hagy el minket, hanem Szentlelke által megerősít. Ha életünket felajánljuk az evangélium terjesztésére, akkor Jézus fog minket megvigasztalni a szenvedések, a támadások idején, amelyeket próbatételnek kell tekintenünk. A történelem folyamán soha nem volt olyan időszak, amikor egyszerű lett volna az Isten országának hirdetése és ne kellett volna szembenézni az ellenségeskedéssel. Az Úr velünk van! Ne lankadjon szívünkben a lelkesedés! Ne fogyjon el a buzgóságunk! Ne veszítsük el bátorságunkat! Az Úr velünk van és számíthatunk gondviselésére. Mert ha Istennek még a kicsiny verebekre és legkisebb teremtményeire is gondja van, akkor miért ne figyelne ránk, akik az ő gyermekei vagyunk?
Keresztény tanúságtételünket az Úr gondoskodása és szeretete kíséri.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: felmagasztaljon, gyermekeitekről, tanítványaidtól, igehirdetésben, megvigasztalni, megalapítottad, gondviselésére, szolgálatunkat, teremtményeire, temetőbirtokul, egyesülhessünk, cselekedjétek, próbatételnek, nehézségekkel, gyakorlásában, szereposztást, emlékezetemre, harmadíziglen, eucharisztiát, bátorságunkat, terjesztésére, szegülhetünk, beköltözhess, támadásoktól, kenyértörést, barátságosan, testvéreinek, apostolaihoz, visszafeküdt, gondoskodása, számíthatunk, szolgálatunk, elszenvedett, visszavezeti, megemlékezik, munkatársai, ígéret földjére, parancsot adta, heteus Efron, heteus Efrontól, mezővel együtt, rajta levő, fiainak szóló, szolgáid vagyunk, földről elvezet, helyről vigyétek, időben Jézus, tanítvány mesterénél, szolga uránál, tanítvány azzal, családatyát Belzebubnak, testet megölik, OLVASMÁNY Mózes, Miután Jákob, József Egyiptomban, EVANGÉLIUM Szent Máté, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Éljen a magyar szabadság!  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Jó éjszakát  Csörög a telefonom  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Az embernek fiatal korában van  Törött csészék  Ez a miénk!  Szép estét  Isten áldja  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Szabó Norbert – Szabadsá...  A gyász  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Március  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Az élet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  mindent a népért...  A tékozló és Isten gondviselés...  A tékozló és Isten gondviselés...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Paul David Tripp Március 16  Kokárda  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  A közszereplő  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Atyám !  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Szép Álmokat  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Jó éjszakát  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Isteni zsebkendők  Jó éjszakát  Az élet  Esti kép  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszról álmodom,  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Nem kellett volna!  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Kokárda  A gyász 
Bejegyzés Címkék
ígéret földjére, parancsot adta, heteus Efron, heteus Efrontól, mezővel együtt, rajta levő, fiainak szóló, szolgáid vagyunk, földről elvezet, helyről vigyétek, időben Jézus, tanítvány mesterénél, szolga uránál, tanítvány azzal, családatyát Belzebubnak, testet megölik, pokolba taszíthatja, fillérért ugye, emberek előtt, evangélium igéi, utolsó vacsorán, megtört kenyérből, szereposztást lehetetlen, irgalmasság gyakorlásában, elismerést vagy, magunk dicsőségét, evangélium terjesztésére, támadások idején, történelem folyamán, kicsiny verebekre, felmagasztaljon, gyermekeitekről, tanítványaidtól, igehirdetésben, megvigasztalni, megalapítottad, gondviselésére, szolgálatunkat, teremtményeire, temetőbirtokul, egyesülhessünk, cselekedjétek, próbatételnek, nehézségekkel, gyakorlásában, szereposztást, emlékezetemre, harmadíziglen, eucharisztiát, bátorságunkat, terjesztésére, szegülhetünk, beköltözhess, támadásoktól, kenyértörést, barátságosan, testvéreinek, apostolaihoz, visszafeküdt, gondoskodása, számíthatunk, szolgálatunk, elszenvedett, visszavezeti, megemlékezik, munkatársai, tanítványai, forraltatok, felcserélni, gondoskodom, belzebubnak, családatyát, csontjaimat, családjával, egyiptomban, vigasztalta, taszíthatja, hirdessétek, lehetőséget, krisztustól, tekintenünk, buzgóságunk, ígéreteiről, elkövettünk, emlékezteti, szenvedések, felajánljuk, dicsőségére, gonoszságát, parancsolta, szembenézni, kereshetjük, irgalmasság, testvéreid, emberektől, háztetőkön, világosban, lelkesedés, elkövettek, szívünkben, mesterénél, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.