Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa napirendje
  2019-08-27 12:39:22, kedd
 
  Ferenc pápa napirendje itt olvasható Link

Új szó oldalon
...... ........


RÓMA | Ferenc pápa reggel háromnegyed ötkor kel, és a szobájában levő vezetékes telefonnal hívja fel azokat, akik segítséget kérnek tőle - írta a La Repubblica című olasz napilap, amely az egyházfő mindennapi életének részleteiről értesült.
Az egyházfő ébredés után egyedül imádkozik. Reggel hét órakor misét pontifikál szálláshelyén, a Szent Márta-házban. Ferenc pápa a délelőttöt munkával tölti, egy órakor ebédel a Szent Márta-ház menzáján az ott tartózkodó egyháziakkal. Kettőtől egy órát pihen. Délután ismét dolgozik, este nyolckor vacsorázik, és tízkor kapcsolja le szobájában a villanyt a La Repubblicában közölt pápai napirend szerint.
A napilap cikke elsősorban arra keresett választ, hogy Ferenc pápa mikor és honnan telefonál azoknak, akik levélben vagy e-mailben fordulnak hozzá. A La Repubblica megtudta, hogy az egyházfő a Szent Márta-házban levő lakosztályából (a kétszobás 201-es apartmanból) telefonál, általában a délutáni órákban. A vezetékes készüléket használja, maga tárcsázza a hívott számot, még a vatikáni telefonközpont segítségét sem kéri. Legutóbb - múlt vasárnap - például Alejandra Pereirát hívta fel Argentínában. A 44 éves nő tíz nappal korábban írt a pápának a segítségét kérve, miután egy rendőr megerőszakolta, és a hatóságok sem nyújtottak védelmet számára. Az Il Sismografo katolikus blog beszámolója szerint a félórás telefonbeszélgetés alatt Ferenc pápa azt mondta Pereirának, hogy nincs egyedül. Korábban a pápa egy rablógyilkosságban megölt olasz vállalkozó családjának telefonált kétszer is, és egy olasz egyetemistát is felhívott, aki szintén levelet írt az egyházfőnek.
A La Repubblica úgy tudja, hogy a pápához naponta több ezer levél érkezik, és mindegyiket személyesen olvassa el. XII. Pius a rádióban beszélt, II. János Pál 1998-ban az olasz közszolgálati televízióba telefonált be a róla szóló műsorba, Ferenc pápa az embereknek telefonál - írta az újság. "Wojtyla a tömegekhez beszélt, hogy elérje az emberek szívét, Ferenc pápa az egyénhez szól, hogy elérje az emberiséget" - fogalmazott a La Repubblica.
Franco Ferrarotti olasz szociológus professzor az Adnkronos hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a pápa meglepetésszerű telefonhívásai tökéletesen követik Ferencnek azt a szándékát, hogy "kevésbé bürokratikussá, egyszerűbbé és az emberek mindennapi életéhez közelibbé" tegye az egyházat.

- Magyar kurír oldalon
Ferenc pápa egy átlagos napja.
Guillermo Karcher atya, a pápa egyik legközelebbi munkatársa beszélt a Rome Reports hírportálnak Ferenc pápa napirendjéről. Guillermo Karcher hosszú évekig a vatikáni államtitkárságon dolgozott, majd 2006-ban kinevezték a Szentszék szertartásmesterének. Ferenc pápa megválasztása a szintén argentin származású szertartásmester életében is változásokat jelentett.
,,Reggeli után váltunk pár szót mindennap. Megbeszéljük a tennivalókat, és - természetesen - ellátom hírekkel Ferenc pápát Argentínáról" - mondta el Karcher atya.
A pápa napja szigorú rend szerint telik: mindennap 4:30-kor kel, 5-től 7-ig imádkozik, és felkészül a Szent Márta-házban mondott szentmisére. A szentmise után mindenkit üdvözöl a Szent Márta-házban, majd megreggelizik, és munkához lát - ami sok mindent magába foglal, magánkihallgatásoktól a nyilvános eseményekig. Mint Karcher atya elmondta: Ferenc pápa ,,munkabírása rendkívüli. Megértően tudja meghallgatni az embereket, és könnyen teremt kapcsolatokat. Úgy gondolja, Isten jelen van ezekben a mindennapi találkozásokban."
A találkozók után levelekre válaszol, majd ebéd után, 2-3 óra tájt pihen egy kicsit. Délután újabb találkozók következnek, egészen este 7-ig. Elimádkozza a rózsafüzért, elmondja a vesperást, és elolvas néhány dokumentumot, mielőtt este 10 körül lefeküdne aludni. Bár néhány hete előfordult, hogy lemondott pár eseményt, kiváló egészségnek örvend, egyszerűen néha kell egy kis szünetet tartania - fűzte hozzá Guillermo Karcher.
,,Az egészségét tekintve minden rendben van. Szigorú a napirendje, és nem véletlenül. Ő akarja így, és ő alakította ki ezt a napirendet, és - úgy látom - bírja is."
Nyáron, főleg júliusban és augusztusban kevesebb nyilvános programja van a Szentatyának, de ilyenkor is folyamatosan dolgozik. ,,Bár nincs annyi esemény, és Róma is lelassul nyáron, Ferenc pápa nem megy igazi szabadságra. Ez még a Buenos Aires-i érseki szolgálata idejéből ered, ahol sokan soha nem tudtak nyaralni menni. Tudja, hogy ezt sokan nem engedhetik meg maguknak" - magyarázta a szertartásmester. Nem megy nyaralni, nem néz tévét - még a foci V.B.-ét sem látta. Amikor az étkezés kerül szóba, Karcher atya elárulja: Ferenc pápának hiányoznak az igazi argentin ételek. Így telik egy átlagos napja egy átlagos argentinnak, aki egy ,,átlagos" argentin útlevéllel járja a világot - csak az teszi különlegessé az egészet, hogy a katolikus egyházfőről beszélünk, aki a világ több mint egy milliárd katolikus hívőjének vallási vezetője.

- Mit csinál a pápa egész nap?
A 84 éves Benedek pápa reggel ötkor kel, és sohasem fekszik le este 11 előtt. Mindennap elimádkozza a rózsafüzért, és mobiltelefont is használ, melynek számát csak legközelebbi munkatársai ismerik. Aldo Maria Valli olasz újságíró ismerteti a pápa napirendjét, mely itt olvasható
Link

- Origó oldalon: Alig alszik, de legalább mosnak rá.
Bővebben Link
Képen: XVI. Benedek a Bressanone-i pápai rezidencia kertjében pihen.
...... ............



- HVG oldalon: Munka, menza, mise, takarodó - így telik Ferenc pápa egy napja.
Bővebben Link

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: szertartásmester, államtitkárságon, találkozásokban, hírügynökségnek, meglepetésszerű, megerőszakolta, bürokratikussá, telefonközpont, telefonhívásai, lakosztályából, megreggelizik, közszolgálati, repubblicában, kapcsolatokat, természetesen, szálláshelyén, napirendjéről, megválasztása, mobiltelefont, megbeszéljük, meghallgatni, hírportálnak, részleteiről, legközelebbi, szentatyának, változásokat, folyamatosan, egyetemistát, különlegessé, argentínában, tennivalókat, nyilatkozott, egyháziakkal, argentínáról, dokumentumot, augusztusban, szobájában levő, egyházfő mindennapi, egyházfő ébredés, délelőttöt munkával, órakor ebédel, órát pihen, napilap cikke, kétszobás 201-es, délutáni órákban, vezetékes készüléket, hívott számot, vatikáni telefonközpont, segítségét kérve, rendőr megerőszakolta, olasz egyetemistát, pápához naponta, Szent Márta-házban, Szent Márta-ház, Alejandra Pereirát, János Pál, Franco Ferrarotti, Guillermo Karcher, Rome Reports, Mint Karcher, Buenos Aires-i, Aldo Maria Valli,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Png lepke  Örülök, hogy látlak!  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét  A sors  Albert Einsteinről  Esti kép  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Png kislány  Png telefon  Facebookon kaptam Krisztinától  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mai harmónia kártyám  Kerüld el az evangélium örömén...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png cica  Jó éjszakát  Akik bántanak téged  Szép napot kívánok  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Albert Einstein gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép napot kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Albert Einstein gondolata  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Lóhere  Albert Einsteinről  Albert Einstein gondolata  Sokan azt tartják  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Kerüld el az evangélium örömén...  Popper Péter szavai  Varga János Veniam - Fontos sz...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy lelki imádság  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png virág  Fehér virág  A Megváltó szolgálatában  Kellemes délutánt kívánok  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Rátalálsz  Png virág 
Bejegyzés Címkék
szobájában levő, egyházfő mindennapi, egyházfő ébredés, délelőttöt munkával, órakor ebédel, órát pihen, napilap cikke, kétszobás 201-es, délutáni órákban, vezetékes készüléket, hívott számot, vatikáni telefonközpont, segítségét kérve, rendőr megerőszakolta, olasz egyetemistát, pápához naponta, rádióban beszélt, olasz közszolgálati, róla szóló, embereknek telefonál, tömegekhez beszélt, emberek szívét, egyénhez szól, pápa meglepetésszerű, emberek mindennapi, átlagos napja, pápa egyik, vatikáni államtitkárságon, szintén argentin, pápa napja, szentmise után, nyilvános eseményekig, mindennapi találkozásokban, találkozók után, egészségét tekintve, étkezés kerül, igazi argentin, átlagos argentinnak, világot &#8211, teszi különlegessé, katolikus egyházfőről, világ több, milliárd katolikus, pápa egész, pápa napirendjét, szertartásmester, államtitkárságon, találkozásokban, hírügynökségnek, meglepetésszerű, megerőszakolta, bürokratikussá, telefonközpont, telefonhívásai, lakosztályából, megreggelizik, közszolgálati, repubblicában, kapcsolatokat, természetesen, szálláshelyén, napirendjéről, megválasztása, mobiltelefont, megbeszéljük, meghallgatni, hírportálnak, részleteiről, legközelebbi, szentatyának, változásokat, folyamatosan, egyetemistát, különlegessé, argentínában, tennivalókat, nyilatkozott, egyháziakkal, argentínáról, dokumentumot, augusztusban, beszámolója, háromnegyed, fogalmazott, napirendjét, egyszerűbbé, apartmanból, családjának, következnek, szociológus, eseményekig, rózsafüzért, egyházfőről, szentmisére, személyesen, mindegyiket, egyházfőnek, televízióba, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4105
  • e Hét: 27165
  • e Hónap: 60319
  • e Év: 294066
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.