Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. évközi hét hétfő 01.20
  2020-01-20 08:41:11, hétfő
 
  OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Isten előtt kedvesebb az engedelmesség, mint az áldozat.
Az amalekiták elleni hadjáratban Saul király nem engedelmeskedett Isten parancsának. Amikor védekezni kezdett, Sámuel próféta leintette: ,,Kérlek, hagyd abba! Mert előbb én akarom elmondani neked, amit az Úr közölt velem az éjjel."
Saul ráhagyta: ,,Beszélj!"
Sámuel ekkor így kezdte beszédét: ,,Bár kicsiny voltál a magad szemében is, nemde mégis te lettél Izrael törzseinek fejedelme, és téged kent fel az Úr választott népének királyává? Aztán elküldött az Úr ennek a feladatnak teljesítésére, és megparancsolta: Menj és büntesd meg a vétkes amalekitákat! Harcolj ellenük, míg meg nem semmisíted őket! Miért nem hallgattál hát az Úr szavára? Miért estél neki a zsákmánynak, és műveltél gonoszat az Úr szemében?"
Saul erre azt felelte Sámuelnek: ,,Hiszen én hallgattam az Úr szavára, és vállaltam azt a feladatot, amelyre az Úr küldött. Foglyul ejtettem Ágágot, az amalekiták királyát, és az amalekitákat is elpusztítottam. A nép pedig azért választotta ki a zsákmányból az áldozatnak való legjavát, az aprójószágot és a marhát, hogy áldozatul mutassa be az Úrnak, a te Istenednek, Galgalában."
De Sámuel ezt válaszolta neki: ,,Azt hiszed, jobban tetszik az Úrnak az égő- és a vágóáldozat, mint ha engedelmeskedel szavának? Bizony, többet ér az engedelmesség, mint az áldozat; és többet ér a szófogadás, mint a juhok hájának bemutatása. Babonaság bűnével ér fel az ellenszegülés, és a bálványimádás vétkével az engedelmesség megtagadása. Mivel megvetetted az Úr szavát, téged most ő vet el, hogy többé ne lehess király."
Ez az Isten igéje. 1Sám 15,16-23

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus az Újszövetség szerzője: övéit már nem kötelezik a régi előírások.
Abban az időben Keresztelő János tanítványai és a farizeusok böjtöltek. Ezért néhányan odamentek Jézushoz és megkérdezték tőle: ,,Miért van az, hogy Keresztelő Jánosnak és a farizeusoknak a tanítványai böjtölnek, a tieid meg nem böjtölnek?"
Jézus így válaszolt: ,,Vajon böjtölhet-e a násznép, míg velük van a vőlegény? Amíg a vőlegény velük van, nem böjtölhetnek. De jönnek majd napok, amikor elviszik tőlük a vőlegényt. És akkor, azon a napon majd böjtölnek. Senki sem varr régi ruhára új szövetből foltot. Vagy ha igen, akkor az új szövet kiszakítja a régit, és a szakadás még nagyobb lesz. És új bort sem tölt senki régi tömlőbe; vagy ha mégis, a bor szétveti a tömlőt, és a bor is, meg a tömlő is tönkremegy. Az új bor új tömlőbe való."
Ezek az evangélium igéi. Mk 2,18-22

Imádság
Mindenható Istenünk, Urunk! Te jól tudod, hogy mi lakik az emberben, mi lakik a szívünkben. A te képmásodat hordozzuk magunkban, ami azt jelenti, hogy nem önmagunkért, hanem neked élünk. Életünk akkor válik igazi értékké, ha azt a te és az emberek szolgálatára szenteljük. Alakíts át minket akaratod szerint, hogy szívünk mindig a te szándékaidat keresse! Add nekünk a szívünket átformáló megtérés kegyelmét, hogy Fiadhoz hasonlóan életünket áldozzuk neked!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor atya
Ahogyan az idő múlásával egyre jobban kibontakozik Jézus szolgálata és egyre többekhez jut el tanítása és csodáinak híre, úgy sokasodnak körülötte a vallási vezetők, az írástudók és farizeusok ellenséges megnyilvánulásai. Az evangélisták, akik elsősorban az örömteli eseményeket igyekeznek bemutatni, nem hallgatnak az őt érő támadásokról sem, mert ezek fajulnak aztán odáig, hogy Jézust halálra ítélik és keresztre feszítik. Ezen a héten olyan történeteket olvasunk az evangéliumban, amelyek ezt a fokozatosan növekvő szembenállást mutatják be.
Az első vita témája a böjt. A farizeusok nehezményezik, hogy Jézus tanítványai nem úgy tartják meg a böjtöt, ahogyan ők. A farizeusok saját hagyományaik felől közelítik meg a kérdést, s ennek megfelelően fogalmazzák meg elvárásaikat. Mivel ők hetente két napon is böjtöt tartanak, ezért úgy gondolják, hogy minden komolyabb tanítótól elvárható, hogy ugyanezt megkövetelje saját tanítványaitól. Ehelyett Jézus és tanítványai éppen egy ünnepi étkezésen, egy lakomán vesznek részt. Ne felejtsük, hogy a jelenet a vámos Lévi házában zajlik, aki vendégül látja Jézust és tanítványait.
Válaszában Jézus világossá teszi, hogy az ő működésének, szolgálatának az időszaka az öröm ideje mindenki számára és nem a böjté.
Jézus jelenlétében, az ő örömében élek-e?
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megnyilvánulásai, engedelmeskedett, engedelmeskedel, elpusztítottam, megparancsolta, tanítványaitól, ellenszegülés, farizeusoknak, szembenállást, szolgálatának, engedelmesség, bálványimádás, nehezményezik, evangéliumban, teljesítésére, tanítványait, megkövetelje, amalekitákat, aprójószágot, szándékaidat, evangélisták, kibontakozik, támadásokról, szolgálatára, elvárásaikat, jelenlétében, történeteket, megkérdezték, hagyományaik, böjtölhetnek, működésének, hadjáratban, választotta, megtagadása, megvetetted, tanítványai, amalekiták elleni, magad szemében, feladatnak teljesítésére, vétkes amalekitákat, amalekiták királyát, áldozatnak való, juhok hájának, bálványimádás vétkével, engedelmesség megtagadása, régi előírások, időben Keresztelő, farizeusok böjtöltek, tanítványai böjtölnek, vőlegény velük, napon majd, evangélium igéi, OLVASMÁNY Sámuel, EVANGÉLIUM Szent Márk, Keresztelő János, Keresztelő Jánosnak, Mindenható Istenünk, Elmélkedés, Horváth István Sándor, Ehelyett Jézus, Válaszában Jézus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Ami embereknek lehetetlen, az...  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Hiányzik  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png férfi  Esti kép  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Fehér virág  George Gordon Lord Byron: Inez...  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png csokor  Radikális szeretet  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Éretlen vers  képre írva  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Bertolt Brecht -től idézet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  A másik dolog,  A kételkedés kezelése  Nem számIt  s immár én is felragyogva, ért...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A másik dolog,  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Esti kép  Örülök, hogy látlak!  Csak a fogyatkozás látható  Neked tudnod kell  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép napot kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fehér virág  Próbálj meg ...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert 
Bejegyzés Címkék
amalekiták elleni, magad szemében, feladatnak teljesítésére, vétkes amalekitákat, amalekiták királyát, áldozatnak való, juhok hájának, bálványimádás vétkével, engedelmesség megtagadása, régi előírások, időben Keresztelő, farizeusok böjtöltek, tanítványai böjtölnek, vőlegény velük, napon majd, evangélium igéi, emberek szolgálatára, szívünket átformáló, vallási vezetők, örömteli eseményeket, héten olyan, fokozatosan növekvő, első vita, farizeusok nehezményezik, farizeusok saját, ünnepi étkezésen, lakomán vesznek, vámos Lévi, öröm ideje, megnyilvánulásai, engedelmeskedett, engedelmeskedel, elpusztítottam, megparancsolta, tanítványaitól, ellenszegülés, farizeusoknak, szembenállást, szolgálatának, engedelmesség, bálványimádás, nehezményezik, evangéliumban, teljesítésére, tanítványait, megkövetelje, amalekitákat, aprójószágot, szándékaidat, evangélisták, kibontakozik, támadásokról, szolgálatára, elvárásaikat, jelenlétében, történeteket, megkérdezték, hagyományaik, böjtölhetnek, működésének, hadjáratban, választotta, megtagadása, megvetetted, tanítványai, zsákmányból, fokozatosan, zsákmánynak, eseményeket, megfelelően, vágóáldozat, fogalmazzák, újszövetség, önmagunkért, parancsának, sokasodnak, farizeusok, istenednek, galgalában, hallgattam, válaszolta, hallgattál, hallgatnak, választott, semmisíted, áldozatnak, igyekeznek, ellenséges, feladatnak, amalekiták, elsősorban, elmélkedés, keresztelő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 526
  • e Hét: 35512
  • e Hónap: 68666
  • e Év: 302413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.