Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. évközi hét kedd 02.04
  2020-02-04 00:50:14, kedd
 
  OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Dávid megsiratja a lázadó Absalomot, mert mégiscsak a fia volt.
A lázadó Absalom serege vereséget szenvedett és megsemmisült. Ekkor történt, hogy maga Absalom véletlenül Dávid szolgái elé került. Absalom ugyanis egy öszvéren nyargalva menekült. Mikor azonban az öszvér egy sűrű lombozatú nagy tölgyfa alá ért, Absalom a hajánál fogva fennakadt a fán. Ott maradt függve ég és föld között, mert az öszvér kiszaladt alóla. Egy ember meglátta, és azonnal jelentette Joábnak: ,,Láttam Absalomot, amint egy tölgyfán függött." Joáb három dárdát vett a kezébe, és azokat Absalom szívébe döfte.
(Dávid a harc alatt Mahanaim városának kapujában várta a híreket.) Amikor a kapuőr felment a kapu tetejére a bástyafalra, és felemelte tekintetét, látta, hogy egy magányos ember fut feléje. Lekiáltott tehát, és jelentette a királynak. A király azt válaszolta: ,,Ha egyedül jön, akkor jó hírt hoz."
(Amikor az első hírhozó elmondta a győzelem hírét), a király azt parancsolta neki: ,,Fordulj meg, és állj oda!" Az tehát megfordult és félreállott. Akkor megérkezett Kusi, a második hírhozó is, és jelentette: ,,Jó hírt hozok, uram király, mert az Úr a mai napon megszabadított azok kezéből, akik fellázadtak ellened."
A királynak azonban az volt az első kérdése: ,,Hogy van a fiam, Absalom?" Kusi azt felelte: ,,Bárcsak Uramnak, királyomnak minden ellensége és mindazok, akik ellenedre törnek, úgy járnának mint a fiad!"
A király a hírtől megrendülve fölment a kapu fölött lévő terembe, és zokogni kezdett. Föl s alá járkálva így jajongott: ,,Fiam, Absalom! Fiam, fiacskám, Absalom! Bárcsak én haltam volna meg helyetted, fiam, fiacskám, Absalom!"
Hírül vitték Joábnak, hogy a király hogyan siratja és gyászolja a fiát. Akkor a győzelem öröme gyászra fordult az egész nép számára, mert még aznap meghallották a hírt, hogy a király nagyon bánkódik a fia miatt. Aznap úgy lopakodott be a nép a városba, ahogy a csatából megfutamodó és gyalázata miatt szégyenkező nép szokott.
Ez az Isten igéje. 2Sám 18,9-10.14b.24-25a.30-19,3

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Kislány, mondom neked, kelj fel!
Abban az időben amikor Jézus a bárkával ismét átkelt a Genezáreti-tó túlsó partjára, a parton nagy tömeg sereglett köréje. Ekkor odajött egy Jairus nevű férfi, a zsinagóga elöljárója, s mihelyt meglátta őt, a lába elé borult, és nagyon kérte: ,,Halálán van a lányom. Jöjj, tedd rá a kezedet, hogy meggyógyuljon és éljen!" Erre ő elment vele. Nagy tömeg kísérte, és tolongott körülötte.
Volt ott egy asszony, aki már tizenkét éve vérfolyásban szenvedett. Sok orvos sokféle kellemetlen kezelésnek vetette alá: Mindenét rájuk költötte, de hasztalan, egyre rosszabbul lett. Hallott Jézusról, ezért átfurakodott a tömegen, és hátulról megérintette a ruháját. Így gondolkodott magában: ,,Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok." És azonmód megszűnt a vérfolyása. Érezte testében, hogy meggyógyult bajából.
Jézus nyomban észrevette, hogy erő ment ki belőle. Megfordult a tömegben, és megkérdezte: ,,Ki érintette meg a ruhámat?"
Tanítványai ezt válaszolták: ,,Látod, hogy szorongat a tömeg, mégis azt kérdezed: Ki érintett meg?" De ő mégis körülnézett, hogy lássa, ki volt az. Az asszony félve, remegve előlépett - mert hisz tudta, hogy mi történt vele -, odaborult eléje, és őszintén bevallotta neki az igazságot.
Ő így szólt hozzá: ,,Leányom, hited meggyógyított téged. Menj békével, és bajodtól megszabadulva légy egészséges!"
Még beszélt, amikor jöttek a zsinagóga elöljárójának házából és közölték: ,,Meghalt a lányod. Miért fárasztanád a Mestert?"
A hír hallatára Jézus így bátorította a zsinagóga elöljáróját: ,,Ne félj, csak higgy!" Péteren, Jakabon és Jánoson, Jakab testvérén kívül senkinek sem engedte meg, hogy vele menjen.
Amikor odaértek az elöljáró házához, nagy riadalmat, sok siratót és jajgatót látott. Bement és így szólt hozzájuk: ,,Mit lármáztok itt, miért sírtok? A gyermek nem halt meg, csak alszik." Azok kinevették.
Ő azonban mindenkit kiparancsolt, maga mellé vette a gyermek apját, anyját, s kísérőivel együtt bement (a helyiségbe), ahol a gyermek volt. Megfogta a kislány kezét, és azt mondta neki: ,,Talita kúm", ami annyit jelent: ,,Kislány, mondom neked, kelj föl!" A kislány azonnal fölkelt, és járni kezdett. Tizenkét éves volt. Azok pedig magukon kívül voltak a csodálkozástól. De ő szigorúan meghagyta, hogy ezt a dolgot senki meg ne tudja. Azután szólt nekik, hogy adjanak enni a kislánynak.
Ezek az evangélium igéi. Mk 5,21-43
...... ..........



Imádság
Urunk, az irgalmasság Istene, könyörülj rajtunk, bűnösökön. Taníts meg bennünket a könyörületre és a megbocsátásra. Ne engedd, hogy hasonlóak legyünk a könyörtelen szolgához, aki nem követte ura irgalmasságát. Emlékeztess minket arra, hogy gyengeségeink miatt milyen sokszor esünk el életünk rögös útján. Szítsd fel szívünkben a megbocsátást és a segítő szándékot botladozó testvéreink iránt. Add meg nekünk az irgalom lelkét, hogy akaratod szerint kovásza legyünk eljövendő országodnak.

Elmélkedés
Jairus lányának feltámasztásáról olvasunk a mai evangéliumi részben. A történet jelentőségét akkor értjük meg igazán, ha kicsit visszatekintünk az előzményekre, Jézus csodáira. Korábban Jézus parancsolt a betegségnek és azok megszűntek, mert hatalma van a betegség felett. Parancsolt a szélnek és a viharnak, mert hatalma nagyobb, mint a természet erői. Parancsolt a gonosz lelkeknek és szavára azok elhagyták a megszállottakat, mert az Úr isteni hatalma erősebb, mint a gonosz hatalma. E történetekben észrevehető a fokozás. Jézus hatalmának bemutatása akkor éri el a tetőpontját, amikor egy halott kislányt támaszt fel, visszahívja őt az életbe. Meg tudja tenni, mert van hozzá hatalma, s az erősebb, mint a halál.
Jairus elismeri Jézus hatalmát pusztán már annak tényével, hogy hozzá fordul segítségért. De ehhez rögtön hozzá kell tennünk azt is, hogy még nem ismeri ennek a hatalomnak az igazi nagyságát, még nem tudja, hogy az Úrnak hatalma van még a halál felett is. Amikor előadja kérését, még él a lánya, tehát gyógyítást vár, gyógyító csodát remél. Amikor hamarosan a kislány halálhírét hozzák, ő nem hallgat azokra, akik feleslegesnek tartják Jézus jövetelét, hanem az Úr bátorítására hisz. Inkább hisz Jézusnak, mintsem azoknak, akik reménytelennek látják a helyzetet. A csoda, a tizenkét éves kislány feltámasztása az ő hitének és az Úr irgalmasságának köszönhető.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: feltámasztásáról, irgalmasságának, megszállottakat, visszatekintünk, megszabadított, reménytelennek, csodálkozástól, megbocsátásra, feltámasztása, gyengeségeink, történetekben, meggyógyított, feleslegesnek, irgalmasságát, meggyógyuljon, megszabadulva, elöljárójának, megbocsátást, előzményekre, jelentőségét, könyörületre, bátorítására, megérintette, meggyógyulok, kiparancsolt, meghallották, megsemmisült, gondolkodott, vérfolyásban, átfurakodott, megrendülve, szégyenkező, kellemetlen, észrevehető, evangéliumi, emlékeztess, lázadó Absalomot, lázadó Absalom, öszvéren nyargalva, sűrű lombozatú, hajánál fogva, öszvér kiszaladt, ember meglátta, tölgyfán függött, harc alatt, kapuőr felment, kapu tetejére, magányos ember, első hírhozó, győzelem hírét, tehát megfordult, második hírhozó, OLVASMÁNY Sámuel, Láttam Absalomot, Bárcsak Uramnak, EVANGÉLIUM Szent Márk, Hallott Jézusról, Korábban Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ágai Ágnes – Csendélet  Lóhere  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Az engedelmesség miért nem vál...  Hogy lehet megtartani  Rátalálsz  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Fehér virág  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 21  Png nő  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Albert Einstein gondolata  Szép estét  Facebookon kaptam  Akarat  Alvó cicák  Egy lelki imádság  Gonosz démon-álarc  Kövesd a cowboyt!  A jó emberek mindig szépek mar...  Bounty krémes  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Lóhere  Jónás Tamás – Végtelen b...  Fekete István - Akác  Szép estét kedves látogatóimna...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alvó cicák  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Szívem  Egy hatékony szolga  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png kutya  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Png fotel  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Nevem  Akarat  Albert Einstein gondolata  Szép napot kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Adakozás  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szívem  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png fotel  Png telefon  Még csak most kezdődik a nap  Sokan azt tartják  Kellemes délutánt kívánok  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Éretlen vers 
Bejegyzés Címkék
lázadó Absalomot, lázadó Absalom, öszvéren nyargalva, sűrű lombozatú, hajánál fogva, öszvér kiszaladt, ember meglátta, tölgyfán függött, harc alatt, kapuőr felment, kapu tetejére, magányos ember, első hírhozó, győzelem hírét, tehát megfordult, második hírhozó, királynak azonban, első kérdése, hírtől megrendülve, kapu fölött, király hogyan, győzelem öröme, király nagyon, csatából megfutamodó, időben amikor, bárkával ismét, parton nagy, zsinagóga elöljárója, ruháját érintem, asszony félve, zsinagóga elöljárójának, zsinagóga elöljáróját, elöljáró házához, gyermek apját, gyermek volt, kislány kezét, kislány azonnal, dolgot senki, evangélium igéi, irgalmasság Istene, könyörtelen szolgához, segítő szándékot, irgalom lelkét, történet jelentőségét, betegség felett, természet erői, gonosz lelkeknek, gonosz hatalma, halott kislányt, igazi nagyságát, halál felett, kislány halálhírét, tizenkét éves, feltámasztásáról, irgalmasságának, megszállottakat, visszatekintünk, megszabadított, reménytelennek, csodálkozástól, megbocsátásra, feltámasztása, gyengeségeink, történetekben, meggyógyított, feleslegesnek, irgalmasságát, meggyógyuljon, megszabadulva, elöljárójának, megbocsátást, előzményekre, jelentőségét, könyörületre, bátorítására, megérintette, meggyógyulok, kiparancsolt, meghallották, megsemmisült, gondolkodott, vérfolyásban, átfurakodott, megrendülve, szégyenkező, kellemetlen, észrevehető, evangéliumi, emlékeztess, bástyafalra, segítségért, királyomnak, megérkezett, félreállott, parancsolta, meggyógyult, könyörtelen, visszahívja, irgalmasság, országodnak, tetőpontját, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 526
  • e Hét: 35512
  • e Hónap: 68666
  • e Év: 302413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.