Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Napi 1000 légzést segítő készüléket gyárt a Mercedes .....
  2020-03-30 13:09:57, hétfő
 
  Napi 1000 légzést segítő készüléket gyárt a Mercedes motorrészlege
Már megindult a lélegeztető műszerek gyártása a Forma-1-es csapatok gyáraiban. A Mercedes motorrészlege napi 1000 speciális készüléket lesz képes előállítani.
Tisztában vagyunk azzal, hogy szerepünk van a válságkezelésben. Kötelességünk segíteni a társadalomnak, ahol tudunk" - nyilatkozta a McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brown a múlt héten arról, hogy a Forma-1 csapatai orvosi eszközök gyártásával bekapcsolódtak a koronavírus-járvány elleni védekezésbe.
Pár hete a brit kormány felkérte a Nagy-Britanniában működő 7 F1-es alakulatot, hogy segédkezzenek a különböző lélegeztetőgépek előállításában, mivel azokra nagy szükség van és lesz a járvány terjedésével. Így jött létre a ,,Project Pitlane" elnevezésű program, melynek keretében a Mercedes, a Red Bull, a Racing Point, a Haas, a McLaren, a Renault és a Williams az orvosi műszerek gyártásával és fejlesztésével veszi ki a részét a vírus elleni küzdelemből.
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az osztrák ORF csatornának a hétvégén adott interjúban elárulta, programjuk előrehaladott állapotban van, Milton Keynes-i központjukban már meg is kezdték a gyártást. ,,A gyártás nálunk már elkezdődött, készítjük a lélegeztetőkészülékeket. Ez egy nagy pluszt jelent a Forma-1 számára, amely a lehető legrövidebb időn belül képes technológiai kihívásokra reagálni, és amelynek a gyártás terén is megvan a megfelelő tempója. Múlt péntek óta az úgynevezett kötelező nyári szünetünket tartjuk, de ezen szünet idején is zajlik a brit kormány által rendelt elemek gyártása" - adott helyzetjelentést az osztrák.
Hogy az ő gárdájuk pontosan milyen készülékeket vagy alkatrészeket gyárt, azt nem fejtette ki, az viszont már kiderült, hogy a címvédő Mercedes eközben a University College London (UCL) mérnökeivel együtt úgynevezett CPAP készülékek gyártásába kezdett a brixworth-i részlegén. A CPAP az angol ,,continous positive airway pressure" kifejezés rövidítése, amely folyamatos pozitív légúti nyomást jelent. Ezt a készüléket többek között alvászavaroknál is szokták használni, de a világjárvány miatt a kórházak a koronavírus-fertőzötteknél is bevetik, a tapasztalatok szerint nagy hatékonysággal. Az olaszországi gócpontot jelentő Lombardiában például több mint 2000 betegnél vetettek be ilyen eszközt.

- A CPAP nem egy hagyományos lélegeztető gép, alkalmazásához nincs szükség a beteg altatásához. Ehelyett úgy biztosít folyamatos oxigént a páciensnek, hogy nyomás alatt tartja a tüdőt, vagyis segíti a levegő beáramlását. ,,Ez az eszköz félúton van az egyszerű oxigénmaszk és a mechanikus lélegeztető gép között, aminél a pácienst altatni kell. Ezek életeket mentenek, mivel a használatuk lehetővé teszi, hogy a korlátozott számú lélegeztető gépet csak a legsúlyosabb betegségeknél használják" - magyarázta a BBC-nek Mervyn Singer professzor, a University College London szakembere.
David Lomas professzor kiemelte, egészen rövid idő alatt sikerült lendületbe hozniuk a projektjüket a Mercedesszel. ,,Ebben az áttörésben benne van a potenciál arra, hogy életeket mentsen azáltal, hogy az egészségügyi dolgozóknak nem kell majd mindenkit lélegeztetőgépre kapcsolniuk. Szeretném kifejezni elismerésemet az UCL, a HPP és az UCLH mérnökei és orvosai felé, akik megállás nélkül dolgoztak az új prototípus kifejlesztésén. Egyszerű és csodálatos eredmény, hogy a legelső megbeszélésünktől számítva tíz nap alatt eljutottunk az engedélyig. Ez megmutatja, mire képesek az egyetemek, az ipari résztvevők és a kórházak, ha egyesítik erőiket a nemzet érdekében."
A CPAP-készülékeket már jóváhagyták az illetékes hatóságok, és ha a kezdeti próbagyártások sikeresek lesznek, a Mercedes High Performance Powertrain (HPP) napi 1000 ilyen eszközt lesz képes legyártani. A motorrészleget irányító Andy Cowell elmondta: ,,A Forma-1 közössége lenyűgözően reagált a segítségkérésre. Büszkén bocsátjuk a UCL rendelkezésére a forrásainkat, hogy a legmagasabb követelményeknek megfelelve, a lehető leggyorsabban megvalósítsuk a CPAP-projektet."

A briteknél eközben a hagyományos lélegeztetőgépek gyártásába is több céget bevontak, így az Airbust, a BAE Systemst, a Fordot, a Rolls-Royce-t és a Siemenst, akik már meglévő eszközök tervei alapján kezdik meg a gyártást. Ők több mint 10 ezer gépet fognak előállítani a tervek szerint.


Forrás: M4 sport hírek 2020.03.30
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Címkék: követelményeknek, válságkezelésben, lélegeztetőgépek, helyzetjelentést, lélegeztetőgépre, alvászavaroknál, segítségkérésre, előállításában, bekapcsolódtak, próbagyártások, alkalmazásához, motorrészleget, fertőzötteknél, rendelkezésére, hatékonysággal, fejlesztésével, kifejlesztésén, társadalomnak, elismerésemet, leggyorsabban, alkatrészeket, előrehaladott, tapasztalatok, kötelességünk, megvalósítsuk, betegségeknél, motorrészlege, segédkezzenek, központjukban, britanniában, olaszországi, legsúlyosabb, egészségügyi, lombardiában, készülékeket, technológiai, lélegeztető műszerek, múlt héten, brit kormány, különböző lélegeztetőgépek, járvány terjedésével, orvosi műszerek, vírus elleni, hétvégén adott, gyártás nálunk, nagy pluszt, lehető legrövidebb, gyártás terén, megfelelő tempója, úgynevezett kötelező, címvédő Mercedes, brixworth-i részlegén, Project Pitlane”, Racing Point, Helmut Marko, Milton Keynes-i, University College London, BBC-nek Mervyn Singer, David Lomas, Mercedes High Performance Powertrain, Andy Cowell,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png ház  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png ház  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Sokan azt tartják  Rátalálsz  Png férfi  Az engedelmesség miért nem vál...  Paul David Tripp Április 19  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  A Megváltó szolgálatában  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png kutya  Hiányzik  Alázat  Hiányzik  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Nem számIt  Makszim Gorkij gondolata  Radikális szeretet  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ágai Ágnes – Csendélet  Rátalálsz  Neked tudnod kell  Alázat  Png virág  Nagyi telefonál  Nem számIt  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Elköszönt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png kutya  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Png kutya  Zilahy Lajos gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akik bántanak téged  képre írva  A sors  Alvó cicák  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png nő  Reggel van  Erdőn  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A televizió nem a kultúrát kép...  Makszim Gorkij gondolata  Fehér virág  Hazára minden embernek szükség...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Sokan azt tartják  Amikor Jézus rátapos a lábadra 
Bejegyzés Címkék
lélegeztető műszerek, múlt héten, brit kormány, különböző lélegeztetőgépek, járvány terjedésével, orvosi műszerek, vírus elleni, hétvégén adott, gyártás nálunk, nagy pluszt, lehető legrövidebb, gyártás terén, megfelelő tempója, úgynevezett kötelező, címvédő Mercedes, brixworth-i részlegén, angol &#8222, készüléket többek, világjárvány miatt, tapasztalatok szerint, olaszországi gócpontot, hagyományos lélegeztető, beteg altatásához, levegő beáramlását, eszköz félúton, egyszerű oxigénmaszk, mechanikus lélegeztető, pácienst altatni, használatuk lehetővé, korlátozott számú, legsúlyosabb betegségeknél, áttörésben benne, potenciál arra, egészségügyi dolgozóknak, legelső megbeszélésünktől, ipari résztvevők, nemzet érdekében, illetékes hatóságok, kezdeti próbagyártások, motorrészleget irányító, legmagasabb követelményeknek, lehető leggyorsabban, briteknél eközben, hagyományos lélegeztetőgépek, tervek szerint, követelményeknek, válságkezelésben, lélegeztetőgépek, helyzetjelentést, lélegeztetőgépre, alvászavaroknál, segítségkérésre, előállításában, bekapcsolódtak, próbagyártások, alkalmazásához, motorrészleget, fertőzötteknél, rendelkezésére, hatékonysággal, fejlesztésével, kifejlesztésén, társadalomnak, elismerésemet, leggyorsabban, alkatrészeket, előrehaladott, tapasztalatok, kötelességünk, megvalósítsuk, betegségeknél, motorrészlege, segédkezzenek, központjukban, britanniában, olaszországi, legsúlyosabb, egészségügyi, lombardiában, készülékeket, technológiai, terjedésével, projektjüket, világjárvány, mercedesszel, forrásainkat, performance, szünetünket, lélegeztető, kapcsolniuk, jóváhagyták, védekezésbe, altatásához, használatuk, lenyűgözően, hagyományos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1083
  • e Hét: 36069
  • e Hónap: 69223
  • e Év: 302970
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.