Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
5. nagyböjti hét szombat 04.04
  2020-04-04 08:33:47, szombat
 
  OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Szétszórt népét összegyűjti majd az Isten, örök szövetségre lép velük, és köztük él.
Prófétája által szól az Úr: Én kiragadom Izrael fiait a népek közül, ahová elhurcolták őket. Összegyűjtöm őket mindenhonnan, és a saját földjükre vezetem őket.
Egy néppé teszem Őket országomban, és Izrael hegyein egy király kormányozza majd őket, és nem alkotnak többé két népet, és nem oszlanak többé két országra.
Nem szennyezik be többé magukat bálványaikkal, tévelygéseikkel és bűneikkel. Kiszabadítom őket minden tévelygésükből, amellyel vétkeztek, megtisztítom őket, és az én népem lesznek, én meg az ő Istenük leszek.
Szolgám, Dávid lesz majd a királyuk, és egyetlen pásztora lesz mindnyájuknak. Törvényeimhez igazodnak, és szemük előtt tartják parancsaimat, és teljesítik azokat.
Azon a földön laknak majd, amelyet szolgámnak, Jákobnak adtam, s amelyen atyáitok is laktak. Ők is ezen laknak majd, fiaik is, sőt fiaik fiai is, mindörökre, és szolgám, Dávid lesz a fejedelmük mindörökké.
A béke szövetségét kötöm velük, s ez örök szövetség lesz. Megerősítem és megsokasítom őket, és felállítom közöttük szentélyemet, örök időkre.
Köztük lesz hajlékom, és én az ő Istenük leszek, ők meg az én népem lesznek. Akkor megtudják a nemzetek, hogy én vagyok az Úr, én szentelem meg Izraelt, mert szentélyem mindörökre köztük lesz.
Ez az Isten igéje. Ez 37,21-28

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus meghal, hogy egybegyűjtse Isten szétszóródott gyermekeit.
Lázár feltámasztása után a Mártához és Máriához jött zsidók közül sokan hittek Jézusban, mert látták, amit cselekedett.
Némelyek azonban elmentek a farizeusokhoz, és jelentették, hogy mit tett Jézus. Erre a főpapok és a farizeusok összehívták a főtanácsot, és így tanakodtak: ,,Mit tegyünk? Ez az ember sok csodát művel. Ha engedjük, hogy folytassa, mindnyájan hisznek majd benne. Aztán jönnek a rómaiak, és elpusztítják szentélyünket és népünket."
Közülük az egyik, Kaifás, aki abban az évben főpap volt, ezt mondta nekik: ,,Ti nem tudtok semmit. Gondoljátok csak meg: Jobb, ha egy ember hal meg a népért, minthogy az egész nemzet elpusztuljon!"
Ezt pedig nem magától mondta, hanem mint annak az évnek főpapja prófétaként megjövendölte, hogy Jézus a népért hal meg; sőt nemcsak a népért, hanem hogy egybegyűjtse Isten szétszóródott gyermekeit.
Attól a naptól kezdve megegyeztek abban, hogy megölik őt. Ezért Jézus nem mutatkozott többé nyilvánosan a zsidók előtt, hanem visszavonult a pusztaság melletti vidékre, egy Efrém nevű helységbe, és ott tartózkodott tanítványaival együtt.
Közeledett a zsidók húsvétja. A vidékről már az ünnepek előtt sokan felzarándokoltak Jeruzsálembe, hogy megszentelődjenek. Ezek keresték Jézust, és még a templomban is beszélgettek róla: ,,Mit gondoltok, eljön-e az ünnepre?"
A főpapok és a farizeusok ugyanis ekkor már kiadták a rendeletet, hogy aki tud valamit Jézus tartózkodási helyéről, jelentse, hogy elfoghassák őt.
Ezek az evangélium igéi. Jn 11,45-57
Lázár feltámasztása
...... .......




Imádáság
Jézus Krisztus, hiszem, hogy igaz Isten és igaz ember vagy. Te vagy az isteni út, mely végtelen biztonsággal hidalja át azt a szakadékot, amely elválaszt engem az Istenségtől. Hiszem, hogy szent emberséged tökéletes és oly hatalmas, hogy engem nyomorúságaim, hiányaim és gyarlóságaim ellenére el tud vezetni oda, ahol te magad vagy: az Atya keblére. Add, hogy hallgassak szavadra, kövessem példádat, és soha el ne szakadjak tőled.

Elmélkedés
A Jézussal szembenállók számára Lázár feltámasztása az utolsó csepp volt a pohárban. Az a tény, hogy Lázár, aki négy napig a sírban volt, most élő bizonyítékként jár az emberek között, végső döntésre indítja őket. Elhatározzák, hogy a Jézus-ügyet végleg lezárják, ezért összehívják a főtanácsot. Az ő szempontjukból érthető a szándékuk. Itt van Jézus, aki immár három éve járja az országot és tanítja az embereket. Tanítása azonban nem egyezik meg a hivatalos tanítással és törvénymagyarázattal, hanem nyíltan kritizálja azt. Ők nem a vallásosság megújításának szándékát látják Jézus szavai mögött, hanem saját tekintélyük megkérdőjelezését vallási kérdésekben. Korábban sokszor próbáltak vitába szállni vele, igyekeztek jobb belátásra bírni, tanítását az általuk is elfogadható keretek közé visszatéríteni, de próbálkozásaiknak nem volt eredménye. Miért is lehetett volna, amikor éppen hamis vallásosságuk volt a probléma Jézus szemében.
A mai evangéliumi rész beszámol a főtanács üléséről, az ott elhangzottakról. Sejtik, hogy vallási kérdésben úgysem találnának Jézus ellen bizonyítékot, ezért politikai szintre akarják emelni a kérdést azzal, hogy Jézust lázadónak, a római fennhatóság ellen lázítónak tartják. Megjegyezzük, hogy az Úr kihallgatásakor mégsem ez lesz a vád, hanem hogy istenné teszi magát. János evangélista olyan kijelentést ad a főpap szájába, amely megvilágítja Jézus halálának értelmét. Ezek szerint Jézus az egész népért hal meg, s ehhez hozzá tehetjük: és az egész emberiségért, minden emberért.
C. Horváth István Sándor


Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: felzarándokoltak, elhangzottakról, kihallgatásakor, tévelygéseikkel, tanítványaival, bizonyítékként, szempontjukból, tévelygésükből, visszatéríteni, feltámasztása, megjövendölte, szentélyünket, nyomorúságaim, szétszóródott, vallásosságuk, farizeusokhoz, bálványaikkal, mindnyájuknak, törvényeimhez, megújításának, tartózkodott, kiszabadítom, emberiségért, tartózkodási, megjegyezzük, szentélyemet, elpusztuljon, megtisztítom, biztonsággal, elhatározzák, elpusztítják, egybegyűjtse, parancsaimat, visszavonult, szembenállók, gyarlóságaim, népek közül, saját földjükre, néppé teszem, király kormányozza, földön laknak, fejedelmük mindörökké, béke szövetségét, farizeusok összehívták, évben főpap, egész nemzet, évnek főpapja, naptól kezdve, zsidók előtt, pusztaság melletti, zsidók húsvétja, ünnepek előtt, OLVASMÁNY Ezekiel, EVANGÉLIUM Szent János, Ezért Jézus, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png lepke  Png ház  Radikális szeretet  Fekete István - Akác  s immár én is felragyogva, ért...  Nagyon különös  Akarat  Facebookon kaptam  Png fotel  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tavaszi kép  Nevem  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  A Megváltó szolgálatában  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Akarat  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy maradéktalanul uralt világ  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Leonardo da Vinci gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sose bánj semmit  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png kislány  Paul David Tripp Április 19  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png ház  Kellemes délutánt kívánok  Png cica  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Png férfi  Lóhere  s immár én is felragyogva, ért...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Örülök, hogy látlak!  Adakozás  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Kaffka_Margit  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Örülök, hogy látlak!  Németh László tollából  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép álmokat!  Hiányzik  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
népek közül, saját földjükre, néppé teszem, király kormányozza, földön laknak, fejedelmük mindörökké, béke szövetségét, farizeusok összehívták, évben főpap, egész nemzet, évnek főpapja, naptól kezdve, zsidók előtt, pusztaság melletti, zsidók húsvétja, ünnepek előtt, farizeusok ugyanis, evangélium igéi, utolsó csepp, sírban volt, emberek között, hivatalos tanítással, vallásosság megújításának, probléma Jézus, főtanács üléséről, kérdést azzal, római fennhatóság, főpap szájába, egész népért, egész emberiségért, felzarándokoltak, elhangzottakról, kihallgatásakor, tévelygéseikkel, tanítványaival, bizonyítékként, szempontjukból, tévelygésükből, visszatéríteni, feltámasztása, megjövendölte, szentélyünket, nyomorúságaim, szétszóródott, vallásosságuk, farizeusokhoz, bálványaikkal, mindnyájuknak, törvényeimhez, megújításának, tartózkodott, kiszabadítom, emberiségért, tartózkodási, megjegyezzük, szentélyemet, elpusztuljon, megtisztítom, biztonsággal, elhatározzák, elpusztítják, egybegyűjtse, parancsaimat, visszavonult, szembenállók, gyarlóságaim, bizonyítékot, megsokasítom, beszélgettek, összegyűjtöm, jeruzsálembe, mindenhonnan, megvilágítja, országomban, szövetségre, kijelentést, tekintélyük, cselekedett, megerősítem, nyilvánosan, szövetségét, összehívják, istenségtől, megegyeztek, elhurcolták, elfogadható, összegyűjti, gondoljátok, összehívták, evangéliumi, kérdésekben, elfoghassák, mutatkozott, fennhatóság, vallásosság, evangélista, prófétaként, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2483
  • e Hét: 25543
  • e Hónap: 58697
  • e Év: 292444
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.