Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
9. évközi hét szerda 06.03
  2020-06-03 08:02:58, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak
Újra meg újra szítsuk fel magunkban Isten kegyelmét!
Pál, Isten akaratából a Krisztus Jézusban való élet ígérete szerint Krisztus Jézus apostola, (üdvözletét küldi) Timóteusnak, szeretett fiának!
Kegyelem, irgalom és béke az Atyaistentől és Krisztus Jézustól, a mi Urunktól!
Hálát adok Istennek - akinek őseimhez hasonlóan tiszta lelkiismerettel szolgálok -, amikor imádságaimban éjjel-nappal szüntelenül megemlékezem rólad.
Figyelmeztetlek, éleszd fel magadban Isten kegyelmét, amely kézföltételem folytán benned él. Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. Ne szégyellj hát tanúságot tenni Urunk mellett, és engem se szégyellj, aki érte fogoly vagyok. Ehelyett vállald az evangéliumért a szenvedéseket velem együtt, bízva az Isten erejében.
Ő megmentett és szent hivatásra hívott meg minket, nem tetteink alapján, hanem saját elhatározása és kegyelme szerint, amelyet örök idők előtt adott nekünk Krisztus Jézusban. Ez most nyilvánvalóvá lett a mi Üdvözítőnknek, Jézus Krisztusnak megjelenése által, aki a halált legyőzte, az életet és a halhatatlanságot pedig felragyogtatta az evangélium által.
Ennek lettem hírnöke, apostola és tanítója. Emiatt szenvedem a fogságot is, de nem szégyenkezem, mert tudom, kinek hittem, és biztos vagyok abban, hogy ő meg tudja őrizni rábízott kincsemet addig a napig, amíg el nem jön.
Ez az Isten igéje. 2Tim 1,1-3.6-12
...... .........



EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
A halállal nem szűnik meg az ember élete, csak megváltozik.
Abban az időben szadduceusok jöttek Jézushoz, akik azt mondják, hogy nincs feltámadás. Megkérdezték őt:
,,Mester! Mózes megírta nekünk, hogy ha valakinek a testvére meghal és gyermek nélkül hagyja hátra feleségét, akkor a testvér vegye el annak a feleségét, és támasszon utódot testvérének. Volt egyszer hét testvér. Az első feleséget vett magának és meghalt, nem hagyva utódot. Akkor a második vette el az asszonyt, de ez is meghalt, és nem hagyott utódot. Éppúgy a harmadik is. Hasonlóképpen feleségül vette az asszonyt mind a hét, és nem hagytak utódot. Végül meghalt az asszony is. A feltámadáskor - ha ugyan feltámadnak -, ezek közül melyiknek lesz a felesége? Hiszen mind a hétnek felesége volt!"
Jézus azt felelte nekik: ,,Nyilván azért tévedtek, mert nem ismeritek az írásokat, sem az Isten hatalmát! Hiszen amikor a halottak feltámadnak, már nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyben. A halottak feltámadása felől pedig nem olvastátok-e Mózes könyvében a csipkebokorról szóló résznél, hogy miként szólt Mózeshez Isten: »Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene!« Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké. Így tehát nagy tévedésben vagytok!"
Ezek az evangélium igéi. Mk 12,18-27

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Az Eucharisztia ünneplésén, a szentmisén való jelenlétünk alkalmat ad arra, hogy részesedjünk a te áldozatodból és feltámadásodból. A szentáldozás által közösségre lépünk, egyesülünk veled, ugyanakkor lelki közösségre lépünk embertársainkkal is, mert mindannyian az egy kenyérből, a te szent testedből részesülünk. Hisszük, hogy ha a te szent testeddel táplálkozunk, eljuthatunk az örök életre.

Elmélkedés
Azt követően, hogy Jézus bölcsen megfelelt az adófizetéssel kapcsolatos alattomos kérdésre, újabb kérdést szegeznek neki ellenfelei. Most a feltámadás a téma, erről olvasunk a mai nap evangéliumában. Az adó megfizetése egy gyakorlati kérdés volt, a feltámadás kérdése viszont már elméleti. Maga a történet, amit elmondanak Jézusnak aligha történt meg a valóságban. A zsidóknál létezett a sógorházasság intézménye, ami azt jelentette, hogy ha egy férfi úgy hal meg, hogy nem született gyermeke feleségétől, akkor az ő testvére vette feleségül az özvegyet. Ez a gyakorlatban előfordult, de nem úgy, hogy hét testvér is feleségül vette ugyanazt az asszonyt, anélkül, hogy bármelyiküknek is gyermeke született volna, tehát egy kitalált történetről van szó.
A kérdés nem az, hogy ki lesz az asszony férje a túlvilágon, hanem az, hogy van-e egyáltalán feltámadás? A szadduceusok vallási csoportjához tartozók csak a Mózesnek tulajdonított könyveket fogadták el, de ezekben nem szerepel a feltámadás. Más ószövetségi iratokban, mint például Izajás próféta könyvében, a zsoltárokban és a Dániel könyvében vannak utalások a feltámadásra, de ezeket a könyveket a szadduceusok nem tartották mérvadónak.
Válaszában Jézus olyan szentírási részlettel igazolja a feltámadást, amelyet a kérdezők is elfogadnak. Isten Mózeshez intézett szavait idézi: ,,Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene." Jézus ezzel rámutat arra, hogy a mózesi könyvek bennfoglaltan tartalmazzák a feltámadás tanítását.
Hiszek-e Jézus feltámadásában?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: embertársainkkal, halhatatlanságot, lelkiismerettel, figyelmeztetlek, feltámadásodból, evangéliumában, bármelyiküknek, felragyogtatta, csipkebokorról, feltámadásában, tulajdonított, kézföltételem, imádságaimban, evangéliumért, hasonlóképpen, feltámadáskor, nyilvánvalóvá, sógorházasság, adófizetéssel, szenvedéseket, üdvözítőnknek, bennfoglaltan, gyakorlatban, áldozatodból, atyaistentől, szadduceusok, részesedjünk, feltámadásra, tartalmazzák, megemlékezem, táplálkozunk, elhatározása, csoportjához, szentáldozás, megkérdezték, szégyenkezem, józanság lelkét, szenvedéseket velem, halált legyőzte, halhatatlanságot pedig, evangélium által, ember élete, időben szadduceusok, testvére meghal, testvér vegye, első feleséget, második vette, asszonyt mind, feltámadáskor –, hétnek felesége, halottak feltámadnak, halottak feltámadása, SZENTLECKE Szent Pál, Krisztus Jézusban, Krisztus Jézus, Krisztus Jézustól, Hiszen Isten, Jézus Krisztusnak, EVANGÉLIUM Szent Márk, Mózeshez Isten, Ábrahám Istene, Izsák Istene, Jákob Istene, Jézus Krisztus, Válaszában Jézus, Isten Mózeshez, Hiszek-e Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kakaós piskóta  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Szép Álmokat  Éljen a magyar szabadság!  Őri István - Dal az életről  A nemzet csak akkor...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Kezdet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Ne engedd el kezem!  Üdvözöllek az oldalamon  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Síró nő  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Könnyáztatta asszonysorsok  Rejtő Jenő versei  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Isteni zsebkendők  Nagy László - Szerelem emléke  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Az ünnepről  Nem mindegy  Rochefoucauld - a bölcs  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A nemzet csak akkor...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Ne engedd el kezem!  Könnyáztatta asszonysorsok  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Isten áldja  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Alvó baby  ...és mégis ráismersz  Esti kép  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  A gyász  Sajnos ezt elBalogozták  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Isteni zsebkendők  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Cicus virággal  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Intelem  Facebookon kaptam  Intelem  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Rejtő Jenő versei  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nyíljatok meg  Március 15-re emlékve  Atyám !  Szép estét kedves látogatóimna...  Szeretettel  Alvó cica  Por  Szeüleidtől tanultad  Nem kellett volna!  Szabó Norbert – Szabadsá...  Cicus virággal  A csonk és a facsemete  Kezdet  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Az élet  Facebookon kaptam  Por 
Bejegyzés Címkék
józanság lelkét, szenvedéseket velem, halált legyőzte, halhatatlanságot pedig, evangélium által, ember élete, időben szadduceusok, testvére meghal, testvér vegye, első feleséget, második vette, asszonyt mind, feltámadáskor &#8211, hétnek felesége, halottak feltámadnak, halottak feltámadása, csipkebokorról szóló, halottak Istene, evangélium igéi, szentmisén való, szentáldozás által, örök életre, adófizetéssel kapcsolatos, gyakorlati kérdés, feltámadás kérdése, zsidóknál létezett, sógorházasság intézménye, gyakorlatban előfordult, kitalált történetről, asszony férje, szadduceusok vallási, mózesi könyvek, feltámadás tanítását, embertársainkkal, halhatatlanságot, lelkiismerettel, figyelmeztetlek, feltámadásodból, evangéliumában, bármelyiküknek, felragyogtatta, csipkebokorról, feltámadásában, tulajdonított, kézföltételem, imádságaimban, evangéliumért, hasonlóképpen, feltámadáskor, nyilvánvalóvá, sógorházasság, adófizetéssel, szenvedéseket, üdvözítőnknek, bennfoglaltan, gyakorlatban, áldozatodból, atyaistentől, szadduceusok, részesedjünk, feltámadásra, tartalmazzák, megemlékezem, táplálkozunk, elhatározása, csoportjához, szentáldozás, megkérdezték, szégyenkezem, eucharisztia, zsoltárokban, eljuthatunk, mindannyian, szüntelenül, testvérének, feltámadnak, részesülünk, megfizetése, feltámadása, ószövetségi, feleségétől, megjelenése, krisztusnak, timóteusnak, megváltozik, csüggedtség, történetről, feltámadást, jelenlétünk, kapcsolatos, ellenfelei, feltámadás, jelentette, túlvilágon, valóságban, egyáltalán, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.