Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
II. János Pál pápa szentté avatta Boldog Pio atyát 3. rész
  2020-06-18 11:51:43, csütörtök
 
  ...... ......


Gyóntatás közben, amely apostolkodásának egyik legfontosabb tevékenysége volt, és amely hívek tömegeit vonzotta a San Giovanni Rotondó-beli szerzetesi konvent gyóntatófülkéjéhez, volt alkalma tanúságot tenni erről az irgalomról - magyarázta a pápa. - Bár látszólagos keménységgel beszélt a hozzá zarándokló hívekkel, ezzel is tudatosítva a bűn súlyosságát és a valódi bűnbánat nélkülözhetetlenségét, mégis a legtöbben megváltoztak, és visszafordultak a rossz útról a szentségi bűnbánat megbocsátó ölelésén keresztül. Példa lehet ez a papok számára, hogy örömmel és buzgósággal teljesítsék ezt a ma is olyannyira fontos szolgálatot, amire a Zsidókhoz írt levél is emlékeztet bennünket.
A szentatya leszögezte: Pio atya apostoli munkájának hatékonysága abban rejlett, hogy lelkisége mélyen Istenben gyökerezett. Bensőséges és állandó egységben élt Istennel, naponta hosszú órákat töltött imádságban. Szerette mondogatni: ,,Én csak egy szegény szerzetestestvér vagyok, aki imádkozik." Meg volt győződve arról, hogy az imádság a legjobb fegyver a kezünkben, olyan kulcs, amely megnyitja Isten szívét. Lelkiségének ez az alapvető jellegzetessége folytatódott azokban az imacsoportokban, amelyeket alapított és amelyek az egyháznak és a társadalomnak a szüntelen és hűséges imádság hatalmas szolgálatát ajánlja fel.
Pio atya szüntelen és hűséges imádsága rendkívüli szeretettevékenységgel is párosult, amelynek nyomán megszületett a ,,Szenvedés Enyhítésének Háza". Imádság és szeretetgyakorlat, íme, Pietrelcinai Szent Pio atya életének titka - emelte ki homíliájában II. János Pál.
Ezt követően személyes imádságot intézett az új szenthez: ,,Taníts meg bennünket is imádkozni, könyörgünk hozzád, a szív alázatával, hogy mi is az evangéliumi kicsinyek közé számoltassunk, akiknek az Atya megígérte, hogy feltárja országának titkait! Taníts meg bennünket úgy imádkozni, hogy soha el ne fáradjunk, bár jobban tudod mire van szükségünk, mielőtt még kérésünk megfogalmazódhatott volna! Eszközöld ki számunkra a hit pillantását, hogy képesek legyünk felismerni a szegényekben és a szenvedőkben magának Jézusnak az arcvonásait! Támogass a lelki harc és a próbatétel idején és ha elesünk, tedd, hogy megtapasztaljuk a megbocsátás szentségének örömét! Ajándékozd nekünk a te jámborságodat, amellyel azt a Máriát tisztelted, aki Jézus anyja volt és mindnyájunknak anyja is. Kísérj el bennünket földi zarándokutunkon, amely az örök haza felé tart, amelyet mi is szeretnénk elérni, hogy ott szemlélhessük az Atya, a Fiú és a Szentlélek örök dicsőségét!"
A szentatya arra is visszaemlékezett a szentté avatáson, hogy abban a kiváltságos helyzetben van, hogy elmondhatja magáról, személyesen is meggyónt a most oltárra emelt Pietrelcinai Szent Pio atyának. (Az eset 1947-ben történt, amikor Karol Wojtyła Rómában tanult és azért utazott el San Giovanni Rotondóba, hogy találkozhasson Pio atyával, akinél szentgyónását is elvégezte. Élő legenda az is, miszerint Pio atya megmondta volna az akkor huszonhét éves fiatalembernek, hogy egyszer majd pápává választják, ezt azonban a Szentatya sohasem erősítette meg - a szerk.)
Az ünnepélyes szertartás végén a pápa köszöntötte a jelen lévő bíborosokat, érsekeket, püspököket, a kapucinusok legfőbb elöljáróját, Pio atya minden rendtársát és a több százezres zarándoksereget. Egyúttal bejelentette, hogy az új szent kötelező liturgikus ünnepnapja a római naptárban szeptember 23., Szent Pio atya mennyei születésnapja.
A szentatya végül a Szűzanya és Pietrelcinai Szent Pio közbenjárását kérve oltalmukba ajánlotta az új évezred elején az egész egyház életszentség felé vezető zarándokútját, majd elimádkozta az Úrangyalát.
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Címkék: szerzetestestvér, visszaemlékezett, apostolkodásának, zarándoksereget, imacsoportokban, jellegzetessége, visszafordultak, zarándokutunkon, megtapasztaljuk, fiatalembernek, mindnyájunknak, találkozhasson, születésnapja, számoltassunk, közbenjárását, jámborságodat, szemlélhessük, társadalomnak, szentgyónását, zarándokútját, életszentség, pietrelcinai, bejelentette, enyhítésének, megszületett, szentségének, homíliájában, megváltoztak, hatékonysága, lelkiségének, folytatódott, szegényekben, tevékenysége, legfontosabb, keménységgel, szenvedőkben, irgalomról –, hozzá zarándokló, valódi bűnbánat, legtöbben megváltoztak, rossz útról, szentségi bűnbánat, papok számára, szentatya leszögezte, szegény szerzetestestvér, legjobb fegyver, alapvető jellegzetessége, szív alázatával, evangéliumi kicsinyek, szenvedőkben magának, lelki harc, próbatétel idején, János Pál, Boldog Pio, Giovanni Rotondó-beli, Szenvedés Enyhítésének Háza”, Pietrelcinai Szent Pio, Karol Wojtyła Rómában, Giovanni Rotondóba, Szent Pio,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Próbálj meg ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mindig jusson idő nevetni  Tanuld meg ezt a versemet  Nevem  Bounty krémes  Png kislány  Erdőn  Png rózsa csokor  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Egy lelki imádság  A másik dolog,  Az engedelmesség miért nem vál...  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  Reggel van  Paul David Tripp Április 19  Egy bizonyos határt  Ne kapaszkodj magasabbra,  képre írva  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Adakozás  Facebookon kaptam Annuska bar...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Bounty krémes  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szívem tiéd  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szívem  Egy lelki imádság  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  képre írva  Png telefon  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Akarat  Reggel van  Alázat  Szép estét  Nem számIt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A sors  Szép estét  Még csak most kezdődik a nap  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Paul David Tripp Április 20  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Gonosz démon-álarc  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
irgalomról &#8211, hozzá zarándokló, valódi bűnbánat, legtöbben megváltoztak, rossz útról, szentségi bűnbánat, papok számára, szentatya leszögezte, szegény szerzetestestvér, legjobb fegyver, alapvető jellegzetessége, szív alázatával, evangéliumi kicsinyek, szenvedőkben magának, lelki harc, próbatétel idején, megbocsátás szentségének, örök haza, szentatya arra, szentté avatáson, kiváltságos helyzetben, most oltárra, eset 1947-ben, akkor huszonhét, ünnepélyes szertartás, pápa köszöntötte, jelen lévő, kapucinusok legfőbb, több százezres, római naptárban, szentatya végül, egész egyház, szerzetestestvér, visszaemlékezett, apostolkodásának, zarándoksereget, imacsoportokban, jellegzetessége, visszafordultak, zarándokutunkon, megtapasztaljuk, fiatalembernek, mindnyájunknak, találkozhasson, születésnapja, számoltassunk, közbenjárását, jámborságodat, szemlélhessük, társadalomnak, szentgyónását, zarándokútját, életszentség, pietrelcinai, bejelentette, enyhítésének, megszületett, szentségének, homíliájában, megváltoztak, hatékonysága, lelkiségének, folytatódott, szegényekben, tevékenysége, legfontosabb, keménységgel, szenvedőkben, személyesen, pillantását, kapucinusok, szolgálatát, köszöntötte, evangéliumi, elmondhatja, elöljáróját, kiváltságos, szolgálatot, teljesítsék, buzgósággal, tudatosítva, megbocsátás, gyökerezett, bíborosokat, arcvonásait, látszólagos, elimádkozta, súlyosságát, rendkívüli, ünnepnapja, szeptember, szeretnénk, leszögezte, dicsőségét, bensőséges, munkájának, mondogatni, imádságban, erősítette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6859
  • e Hét: 29919
  • e Hónap: 63073
  • e Év: 296820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.