Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elhunyt Ennio Morricone Golden Globe-díjas olasz zeneszerző
  2020-07-06 21:53:34, hétfő
 
  -,,Három-négy hangból egyszer csak elindult a mennyország felé. Elkezdett emelkedni. (...) hihetetlen képessége volt erre.
Megdöbbenve értesültem, hogy a filmzene egyik legismertebb és egyik legnagyobb hatású alakja a kétszeres Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző Ennio Morricone ma hajnalban elhunyt. Nagy tisztelője vagyok a munkásságának számos művét játszottam és játszom a mai napig. A Mester tiszteletére és emlékére fogadják szeretettel a Volt egyszer egy Vadnyugat westernfilmhez írt zenéjét.

Ennio Morricone tiszteletére - Once upon a Time in the West - Volt egyszer egy vadnyugat
Videó Link

- Ennio Morricone "Mission" - Concerto di Natale 2012 videó Link
*
Július 6-án 91 éves korában elhunyt a Ferenc pápa által is nagyra becsült, Oscar-díjas olasz zeneszerző.
Ennio Morricone néhány nappal korábban elesett, combcsonttöréssel feküdt egy római kórházban. Ügyvédje az olasz sajtónak azt nyilatkozta, az idős zeneszerző hajnalban tért meg Teremtőjéhez, a hitéből fakadó békében.
A mester az utolsó pillanatait is tiszta elmével, nagy méltósággal élte meg. El tudott búcsúzni feleségétől, Mariától, aki magánéletében és szakmai karrierjében egyaránt hű társa volt egy életen át, elkísérve őt a végsőkig. Temetését szűk körben tartják, tükrözve Ennio Morricone szerényégét, mely élete minden pillanatát jellemezte.
Ennio Morricone 2019-ben díjat kapott a Vatikántól rendkívüli életműve elismeréseképp; az Arany Medált Gianfranco Ravasi, a Kultúra Pápai Tanácsa elnöke adta át a művésznek.
...... .........


A bíboros most egy Twitter-üzenetben fejezte ki részvétét Morricone özvegyének. Szerető együttérzéséről biztosította Mariát és a hozzátartozókat, akik az elhunyt zeneszerzőt gyászolják. ,,Isten oltalmára bízom őt, hogy fogadja be őt a mennyei harmóniába, talán megbízva egy partitúra elkészítésével az angyalok kórusa részére." Ennio Morricone tavaly mondott búcsút a színpadnak, majd váratlanul elfogadta a karmesteri felkérést egy vatikáni hangversenyre, a VI. Pál-teremben. ,,Nem mondhattam nemet" - mondta akkor a világhírű mester.
2016-ban ő vezényelte a római Sinfonietta zenekart és a Santa Cecilia Nemzeti Zeneakadémia kórusát a vatikáni VI. Pál aulában a Szegényekkel a szegényekért zenei kezdeményezés koncertjén.
2015-ben mutatták be Missa Papae Francisci című héttételes zeneművét a jezsuiták római főtemplomában, az Il Gesù-templomban.
- Koltai Lajos, a Sorstalanság rendezője többször is dolgozott a 91 évesen elhunyt Ennio Morricone film zeneszerzővel. Mint az MTI-nek telefonon elmondta, csodálatos ember volt, aki zenébe öntötte mindazt, ami megérintette a lelkét és a szívét.
,,A szobámban itt van két fénykép, az egyiken éppen megköszönök neki valamit, átölelem, a másik akkor készült, amikor a Sorstalanság zenei felvételei zajlottak Budapesten. Magával hozta a stábját, a szólistáit és a keverő hangmérnökét, a zseniális Fabio Venturit is, aki nélkül nem ment sehova, mert ismert minden hangot, amit Ennio kigondolt, és rábízta magát" - mesélte a rendező.
,,Rosszul ért a halálhíre, nagyon szerettem ezt az embert, azon túl, hogy fantasztikus három filmet csináltunk együtt, s ebből egyik az én rendezésem volt, a Sorstalanság, ezért is meghatározó az életemben, hogy ő ezt elvállalta" - fűzte hozzá.
Giuseppe Tornatore Az óceánjáró zongorista legendája című filmjén dolgoztak együtt először, később pedig a Malénán is. ,,Furcsa megjelenésű ember volt, inkább hitte volna az ember szigorú matematikatanárnak, bizonyos értelemben az is volt, rettenetesen imádta a sakkot. Egyszer Polgár Judittal is játszott, amit nagy becsben tartott, mindig emlegette" - emlékezett az első találkozásukra Koltai.
,,Már a Malénát forgattuk, amikor azt mondta egyszer, milyen érdekes, hogy mi ketten képviseljük a vizualitást a Tornatore-filmekben, a kép és az ő zenéje. A Maléna filmzenéjét még a forgatás előtt megírta, érzelmileg annyira tudott azonosulni a történettel, és annyira együtt gondolkodtak Tornatoréval. Erre a zenére forgattunk. A kamera mozgását a zene vezette. Így tényleg együtt képviseltük a vizualitást" - idézte fel.
A Malénával Koltait operatőrként először, Morriconét zeneszerzőként ötödik alkalommal jelölték Oscar-díjra. Egymás közelében ültek a díjátadón. Mint mondta: ,,Egész különös élmény volt, mert nem kapta meg a díjat ötödször sem, ami számomra elképesztő volt, mert már A misszióval is megérdemelte volna. Az egy olyan filmzene volt, amelyhez fogható sincsen. De később elnyerte az életmű-Oscart és az Aljas nyolcas című Tarantino-filmmel a zeneszerzői Oscart is".
Koltai úgy fogalmazott, hogy Morricone halálával ,,egy csoda távozik". Nagyon ritka az olyan ember, aki képes arra, hogy a semmiből fogalmazzon - jegyezte meg vele kapcsolatban Szalay Lajost, a híres grafikust idézve, aki szerint a magyar ember egyik fontos tulajdonsága, hogy a semmiből tud valamit fogalmazni. ,,Szó szerint ez történt Morriconénél is, hogy a semmiből alkotott. Három-négy hangból egyszer csak elindult a mennyország felé. Elkezdett emelkedni. Valami hihetetlen képessége volt erre."
Koltai felidézte, hogy annak idején Morricone római lakásában beszélgetett a Sorstalanságról a zeneszerzővel. ,,Elolvasta a regényt olaszul, és Kertész Imréről faggatott, tudni akarta, hogy mit gondolok, milyen hangszert szeretnék hallani a filmben. Szerette a filmet. Először Rómában látta. A negyven fokos melegben, a bespalettázott ablakok mögött, a lakásában néztük meg. Mellette ültem a sötétben, és láttam, hogy folynak a könnyei" - mesélte.
,,Csoda ember volt, minden elérte a lelkét és a szívét, és arra rögtön tudott zenét írni" - fogalmazott.
,,Mikor utoljára találkoztunk itt Budapesten, már ülve vezényelt. Nagyon örült nekem, átölelt. Megint nagyot veszített a világ" - mondta Koltai Lajos.

Forrás: MTI; Vatikáni Rádió; Catholic News Agency
Fotó: Catholic News Agency
Magyar Kurír 2020.07.06

Nyugodjon örök békében Isten országába.

- Ennio Morricone: Remélem, imáim meghallgatásra találnak 2020. július 6. Link

*
- A szegényeknek ad koncertet Ennio Morricone a Vatikánban 2016. október 30.,
Ennio Morricone Oscar-díjas olasz zeneszerző vezényli a római Sinfonietta zenekart és a Santa Cecilia Nemzeti Zeneakadémia kórusát november 12-én a vatikáni VI. Pál aulában a Szegényekkel a szegényekért zenei kezdeményezés második koncertjén.
A maestro 60 éves zeneszerzői alkotómunkájának leghíresebb darabjaiból és filmzenéiből dirigál darabokat. Mellette Marco Frisina karnagy-prelátus a római egyházmegye zenekarát és kórusát vezényli, műsorán szerepel két saját szerzeménye a jubileum és a karitász témáinak feldolgozásaival jelentette a Vatikáni Rádió.
A zenei eseményt a Nova Opera római nonprofit szervezet a római egyházmegye kórusával karöltve szervezi, az Új Evangelizálás Pápai Tanácsa, a Van Thuan bíboros emlékét ápoló Szent Máté alapítvány támogatásával, a jubileumi szentév lezárásának egyik ünnepi eseményeként, amelynek célja Ferenc pápa jubileumi jótékonysági programjának a támogatása.
A koncertre 6000 embert várnak szerte Európából. A közönség az előadás végén önkéntes adományokkal támogathatja a pápai karitatív program kiemelt céljait, egy új katedrális építését Ugandában és egy mezőgazdasági iskoláét Burkina Fasóban.
A szervezők sok szükséget szenvedőt embert hívnak a koncertre, akik az első sorokban foglalnak majd helyet. Az esemény után a római egyházmegyei kórus fiatal tagjai és jubileumi önkéntesek vacsora- és ajándékcsomaggal kedveskednek az est szegény díszvendégeinek. Az ingyenes jegyeket szerte Európából lehet igényelni a www.concertoperlacarita.org honlapon, a belépőket a regisztrálás időrendje szerint osztják szét.
Forrás: MTI

*
- Interjú az Oscar-díjas Ennio Morriconéval: Hallgassatok zenét, és megérzitek Istent
........


A 87 éves olasz zeneszerző február 28-án Oscar-díjat kapott Quentin Tarantino ,,Aljas nyolcas" című filmjéhez komponált zenéjéért. A Famiglia Cristiana olasz családi hetilap a díjátadó után közölt egy interjút, amelyben Morricone nyilatkozott a hitéről, a zene földöntúli erejéről.
Bővebben Link

*
- Bemutatták Morricone új művét, Ferenc pápa miséjét 2015. június 11 Link

*
- Ennio Morricone Boldog II. János Pálról ír musicalt 2012. október 5 Link

- A feleségemmel, aki nagyon ügyes és lelkiismeretes, nagylelkűségre neveltük gyermekeinket. Ez nem jelenti azt, hogy a gyerekeim teljesen elsajátították a leckét - azt nem tudom, de azt tudom, hogy nagyon jó gyerekek, és hasonlítanak az anyjukra, az apjukra.
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Címkék: feldolgozásaival, ajándékcsomaggal, alkotómunkájának, díszvendégeinek, együttérzéséről, hozzátartozókat, sorstalanságról, meghallgatásra, elismeréseképp, westernfilmhez, nagylelkűségre, elkészítésével, lelkiismeretes, elsajátították, zeneszerzőként, bespalettázott, találkozásukra, hangversenyre, munkásságának, mezőgazdasági, zeneszerzővel, magánéletében, támogatásával, evangelizálás, kezdeményezés, gyermekeinket, főtemplomában, beszélgetett, találkoztunk, megérdemelte, teremtőjéhez, szegényekért, kedveskednek, egyházmegyei, szegényeknek, hallgassatok, mennyország felé, filmzene egyik, kétszeres Oscar-, munkásságának számos, római kórházban, olasz sajtónak, idős zeneszerző, hitéből fakadó, utolsó pillanatait, bíboros most, elhunyt zeneszerzőt, mennyei harmóniába, partitúra elkészítésével, angyalok kórusa, karmesteri felkérést, vatikáni hangversenyre, Elhunyt Ennio Morricone Golden Globe-díjas, Golden Globe-díjas, Ennio Morricone, Arany Medált Gianfranco Ravasi, Kultúra Pápai Tanácsa, Santa Cecilia Nemzeti Zeneakadémia, Missa Papae Francisci, Koltai Lajos, Fabio Venturit, Giuseppe Tornatore Az, Egyszer Polgár Judittal, Malénával Koltait, Szalay Lajost, Kertész Imréről, Először Rómában, Vatikáni Rádió, Catholic News Agency, Magyar Kurír, Ennio Morricone Oscar-díjas, Mellette Marco Frisina, Nova Opera, Evangelizálás Pápai Tanácsa, Szent Máté, Burkina Fasóban, Oscar-díjas Ennio Morriconéval, Famiglia Cristiana, Bemutatták Morricone, Ennio Morricone Boldog II, János Pálról,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A Megváltó szolgálatában  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Adakozás  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Nem számIt  Nagyi telefonál  Mi lenne ha  Esti kép  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Lóhere  Neked tudnod kell  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Erdőn  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy maradéktalanul uralt világ  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Csak a fogyatkozás látható  Az engedelmesség miért nem vál...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kutya  George Gordon Lord Byron: Inez...  Soha ne kedvezz...  Akik bántanak téged  Alázat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Jó éjszakát  Albert Einstein gondolata  A Megváltó szolgálatában  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Annuska bar...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Egy maradéktalanul uralt világ  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sose bánj semmit  Alvó cicák  A televizió nem a kultúrát kép...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Sose bánj semmit  képre írva  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Albert Einsteinről  Varga János Veniam - Fontos sz...  Albert Einsteinről  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Nevem  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Jó éjszakát  Mai harmónia kártyám  Fekete István - Akác  Tavaszi kép  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png nő  Facebookon kaptam  Szép estét  Zilahy Lajos gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Png telefon  Radikális szeretet  Mi lenne ha  Nevem  Mindig jusson idő nevetni  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyi telefonál  Akarat  Rátalálsz 
Bejegyzés Címkék
mennyország felé, filmzene egyik, kétszeres Oscar-, munkásságának számos, római kórházban, olasz sajtónak, idős zeneszerző, hitéből fakadó, utolsó pillanatait, bíboros most, elhunyt zeneszerzőt, mennyei harmóniába, partitúra elkészítésével, angyalok kórusa, karmesteri felkérést, vatikáni hangversenyre, világhírű mester, római Sinfonietta, szegényekért zenei, jezsuiták római, egyiken éppen, másik akkor, keverő hangmérnökét, zseniális Fabio, óceánjáró zongorista, ember szigorú, első találkozásukra, forgatás előtt, zenére forgattunk, kamera mozgását, zene vezette, díjat ötödször, zeneszerzői Oscart, csoda távozik&#8221, olyan ember, semmiből fogalmazzon, híres grafikust, magyar ember, semmiből alkotott, regényt olaszul, negyven fokos, bespalettázott ablakok, lakásában néztük, római egyházmegye, karitász témáinak, zenei eseményt, jubileumi szentév, koncertre 6000, előadás végén, pápai karitatív, mezőgazdasági iskoláét, első sorokban, esemény után, római egyházmegyei, ingyenes jegyeket, regisztrálás időrendje, díjátadó után, zene földöntúli, gyerekeim teljesen, leckét &#8211, feldolgozásaival, ajándékcsomaggal, alkotómunkájának, díszvendégeinek, együttérzéséről, hozzátartozókat, sorstalanságról, meghallgatásra, elismeréseképp, westernfilmhez, nagylelkűségre, elkészítésével, lelkiismeretes, elsajátították, zeneszerzőként, bespalettázott, találkozásukra, hangversenyre, munkásságának, mezőgazdasági, zeneszerzővel, magánéletében, támogatásával, evangelizálás, kezdeményezés, gyermekeinket, főtemplomában, beszélgetett, találkoztunk, megérdemelte, teremtőjéhez, szegényekért, kedveskednek, egyházmegyei, szegényeknek, hallgassatok, tiszteletére, morriconéval, sorstalanság, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2130
  • e Hét: 25190
  • e Hónap: 58344
  • e Év: 292091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.