Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Hova siettek
  2014-10-21 20:45:27, kedd
 
  /Ditkétől kaptam

...... .....


Hova siettek őszi délutánok?
- Ti már csak letarolt utakon jártok
Lábaitok avar, hulló falevél
Eső könnyeitek csapkodja a szél
Komoly a léptetek, megfontolt s biztos
Nem vezet máshoz csak az elmúláshoz.

Hova siettek évek, órák, percek?!
Istenből a múltba ki mehet véletek
Elvisztek vágyat, vigaszt, örömet
Hagyjátok itt a hitet, a lelket
Ha még megmarad, várhatunk jólétet
Hittel remélhetünk örök üdvösséget...

Hova siettek gyermekek és ifjak?!!
Titkos jövőbe, szemlélve sok jókat
Ábrándos vágyatok, délibábos útján
Miért siettek úgy hiú dicsvágy után
El nem érhetitek, nem is maradandó
Csak Krisztustól jöhet az egyedüli jó.

Hova siettek elkésett emberek??
Csalódott múltakból mi maradt veletek?
- Görnyedt hát, fehér hajfürtök komor őszi képe
Itt áll meg az ki a lelkét nem építette
Annak más a vége ki hitt Istenben
A földi lét után él fönn a mennyek

Vers szerzője: Páskulyné Kovács Erzsébet
- Köszönöm neked kedves Ditke, hogy megírtad a vers írójának a nevét Maroka -
 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
szép estet jó éjt kívánok neked!
  2014-10-21 20:38:14, kedd
 
  Szia Maroka, eznagyon rossz hír...Csak benéztem , megköszönni a sok szép mindent amit hoztál, és szép estet jó éjt kívánok neked!! Sajnos vége a mi nyarunknak is, jön az igazi ronda idő, vigyázz magadra ha mész dolgozni..puszi ditke
Köszi szépen, neked is.
 
 
0 komment , kategória:  Ditke ajándékai  
Nem lehetsz klasszis, míg meg nem zenésítenek
  2014-10-21 20:32:38, kedd
 
  Videók Link  
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
A nap sportképe:
  2014-10-21 20:29:57, kedd
 
  Forrás: Origo
A nap sportképe: stadiont bombáztak Ukrajnában
...... .......


A nap sportképén egy férfi felvételt készít a bombázásban megsérült Donbasz Arénáról. A 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon három csoportmeccset, a spanyol-francia negyeddöntőt és a portugál-spanyol elődöntőt is itt rendezték. A donyecki létesítmény jelenleg a Sahtar Donyeck stadionja.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Játékos kis róka
  2014-10-21 20:24:32, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Jön a tél – új időszámítás kezdődik
  2014-10-21 20:12:09, kedd
 
  ...... .......


Vasárnap hajnali háromkor egy órával vissza kell állítani az órákat. Magyarország a nyári időszámítással egy évben egy nagyobb város éves energiafogyasztását takarítja meg..
Az Európában egységesen alkalmazott óraátállítás azon alapul, hogy a lakosság szokásás ébrenléti időszaka - reggel 7 és este 10 óra között - jobban egybeessen a természetes nappali világosság idejével. A tavaszi óraátállításkor jelentősen csökken az ország villamosenergia-rendszerének esti terhelése, mert később kell felkapcsolni a világítást.
A nyári időszak alatt naponta 1,5-3 százalékkal alacsonyabb az ország villamosenergia-fogyasztása - közölte a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR). Magyarország 1980 óta csaknem négyezer gigawattóra villamosenergiát takarított meg a nyári időszámítással, évente pedig 30-40 ezer háztartás éves villamosenergia-fogyasztását lehet megspórolni.
- A téli időszámítás március 29-ig tart.
 
 
0 komment , kategória:  Pontos idő  
Jövőre Önnek is sokkal drágább lesz az internete
  2014-10-21 20:07:47, kedd
 
  Forrás: fn24
Varga Mihály kedden bejelentette, hogy jövőre megadóztatják az internetszolgáltatókat. Azt mondta, azért, mert egyre többen telefonálnak az interneten.
Jövőre kiterjesztik a már létező távközlési különadót az internetszolgáltatókra is - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
E szerint az évi 500 millió és 5 milliárd forint feletti árbevételt hozó cégek a bevételük 4,5 százalékát, az 5 milliárd feletti bevételt termelő cégek a 6 százalékát kötelesek befizetni az államkasszába.
Bár ezt a szolgáltatók leírhatják a társasági adójukból, boritékolható, hogy áremelkedés jön, vagyis Önnek, aki ezt a cikket olvassa, jövőre otthon többet kell majd fizetnie ezért, mint ma.
Varga szerint a különadó kiterjesztésének indoka többek között az volt, hogy a kormány azt figyelte meg: "a telefonálást egyre többen interneten intézik". És mint az közismert, az interneten ingyen lehet telefonálni, így a kormány ismét jó érzékkel talált rá egy olyan területre, amit még meg lehet adóztatni.

Sokba kerülhet az internetadó
Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz a parlamentnek kedden benyújtott 2015. évi adótörvény-javaslat alapján.
A hvg.hu számításai szerint egy 5 GB-os mobilnetcsomag ma nagyjából 3000 forintba kerül, ehhez jön még a 750 forintnyi plusz költség, ez 25 százalékos emelkedést jelent. Korlátlan vezetékes net árát 4-5000 forintnak nézve még nagyobb arány jön ki, hiszen itt egy átlagfelhasználó havi 30-50 gigát minden további nélkül leforgalmaz. Ami viszont már 4500-7500 forintos adót jelenthet. Azaz több mint a havi díj. Valószínűleg egyik szolgáltató sem fog lenyelni ennyi plusz költséget.
Egyébként a Fidesz hat és fél éve még felháborítónak találta, hogy a szocialista kormány megadóztatná az internetet - írta a hvg.hu. Akkor a szakma és a közvélemény is egyaránt elutasította a tervet, végül a 0,8 százalékos adóból nem lett semmi.
Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány 20 milliárd forint pluszbevételre számít a távközlési adó kiterjesztéséből.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Piros figyelmeztetést adtak ki szerdára
  2014-10-21 19:59:38, kedd
 
  Forrás: Hír 24
A 110 kilométeres széllökés is jöhet szerdán hat megyében
...... .....


Nagyobb kép Link

Ítéletidőre figyelmeztet a katasztrófavédelem is.
Éjszaka viharos széllel hidegfront érkezik, a széllökések faágakat téphetnek le, fákat dönthetnek ki. Lehetőleg ne tartózkodjunk szabadtéren vihar idején.
Éjszaka Magyarországot nyugat felől markáns hidegfront éri el erős lehűléssel, viharos széllel, jelentős csapadékkal. Mint korábban megírtuk, az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra különböző szintű - első-, másod-, illetve harmadfokú - figyelmeztetéseket adott ki.
A front előtt, az éjszaka első felében a Nyugat-Dunántúlon intenzív zivatar is kialakulhat, felhőszakadás, viharos (70-80 kilométer/órás) szél, esetleg jégeső kíséretében. A front átvonulásával elsősorban a Dunántúlon és Pest megyében átmenetileg 100-110 kilométer/órásnál nagyobb széllökések is lehetnek, tájékoztat az MTI. Szerdán napközben is lehetnek viharos széllökések, de ekkor 90 kilométer/óra fölötti lökés már nem valószínű. A szél az esti óráktól kezd lényegesen mérséklődni. A Tiszántúlt leszámítva szerda estig területi átlagban 20-30, a Nagykanizsa-Eger tengely mentén 30-40 milliméter csapadékra is hullhat.

A katasztrófavédelem figyelmeztet
Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométeres óránkénti sebességet. Az ilyen erejű széllökések már faágakat szakíthatnak le, fákat dönthetnek ki, ami azon túl, hogy balesetveszélyes, közlekedési akadályokat is képezhet, de az ilyen méretékű szél akár az épületek tetőszerkezetét is megbonthatja, megrongálhatja az áram- és távközlési vezetékeket. Épp ezért: akit a vihar szabad téren ér, keressen fedezéket, menjen aluljáróba. A vihar idején közlekedők kerüljék el a fákat és az épületekről lelógó tárgyakat. Aki sérült, leszakadt elektromos vezetéket észlel, haladéktalanul értesítse a szakembereket. A viharos időben az állatok viselkedése is kiszámíthatatlanná válik, ezért mindenkitől azt kérik, hogy figyeljen a háziállatokra - kéri a Katasztrófavédelem.

Óvintézkedések vihar idején
A katasztrófavédelem azt javasolja, hogy a vihar idején otthon tartózkodók zárják be a nyílászárókat és lehetőleg ne menjenek a szabadba. A ház környékén lévő könnyebb tárgyakat - kerti bútorokat, szerszámokat, cserepes növényeket -, amelyeket felkaphat a szél, vigyék be az épületbe. A vihar idejére áramtalanítsák az elektromos berendezéseket, a vihar után pedig vizsgálják meg, nem sérült-e meg a lakóház vagy bármelyik közművezeték. Aki a közműhálózat sérülését tapasztalja, értesítse a szolgáltatót vagy a 105-ös segélyhívó számon a katasztrófavédelem műveletirányítási központját.
A viharos időjárással kapcsolatos figyelmeztetések riasztások mindenki számára elérhetők, ha letöltik a katasztrófavédelem VÉSZ nevű ingyenes alkalmazását okostelefonra vagy táblagépre. Az alkalmazás letölthető itt.
A Főkert Zrt. is óvatosságra int: fokozott figyelemmel közlekedjünk a fák közelében, alájuk pedig az esetleges károk elkerülése érdekében inkább ne parkoljunk.
A nemzeti ünnepen szabadtéri programot választók időben tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az érvényben lévő riasztásokról a www.katasztrofavedelem.hu, valamint a www.met.hu oldalon.


 
 
1 komment , kategória:  Hírek  
Hajós pincefalu_ bor kóstoló - saját fotózás
  2014-10-21 19:45:39, kedd
 
  ...... ................. ..........Facebook oldalon írták a kedves barátaim
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Kirándulásom  
karácsonyi kívánság
  2014-10-21 19:40:37, kedd
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 3550 db bejegyzés
Összes: 40518 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1240
  • e Hét: 9326
  • e Hónap: 41835
  • e Év: 826188
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.