Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1010 év kegyelméért adtak hálát Pécsett
  2019-08-27 18:58:43, kedd
 
  ,,Isten mindent kér... - azt várnánk, hogy úgy fejeződjön be e mondat: és mindent ad. De nem így fejeződik be, hanem úgy, hogy mindent ígér."
...... ......


Augusztus 23-án alapításának 1010. évfordulóját ünnepelte a Pécsi Egyházmegye. Az ünnepi szentmise kezdetén a 2020-ban megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztjét fogadták a pécsi székesegyházban.
A hálaadó szentmisét Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusa mutatta be, Udvardy György kinevezett veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó, Mayer Mihály nyugalmazott pécsi megyéspüspök, valamint Mohos Gábor Esztergom-budapesti segédpüspök, érseki általános helynök koncelebrálásával. A részvevőket Udvardy György köszöntötte, aki kifejtette, külön öröm, hogy ezen az alkalmon a NEK missziós keresztje előtt ünnepelhetik a jubileumi szentmisét.
...... .......



...... ......


Michael August Blume magyarul köszöntötte a híveket; a szentmisét is magyar nyelven mutatta be. Elmondta, örömmel tért vissza Pécsre, hogy a hívekkel együtt ünnepeljen. ,,1010 év kegyelmét ünnepeljük ma, melynek során Isten gondviselő szeretete vezette Pécset, a közösséget, jóban-rosszban, Fiának, Jézus Krisztusnak az útján. A mai ünnep azért is különleges pillanat az egyházmegye életében, mert Udvardy György püspök úr hamarosan a Szentatya megbízásából a Veszprémi Főegyházmegye élére kerül. Boldog vagyok, hogy ma veletek együtt imádkozhatom érte. Milyen szép, ha a testvérek összegyűlhetnek Krisztusban hívő közösségként. Ez a szépség ment meg minket, menti meg a világunkat. Nyissuk meg ismét a szívünket, hogy befogadjuk a gyógyító irgalmat, amit Urunk mindennap adni szeretne nekünk."
Udvardy György püspök homíliájában az elhangzott szentírási szakaszok tükrében hangsúlyozta: az 1010 év különösen is kiemeli üdvösségünk, méltóságunk lényegét. ,,Kiemelkedik Isten pásztori gondoskodása, kiemelkedik az a személyes elköteleződés, amit Jézus kért Pétertől - Szeretsz-e engem? -, és kiemelkedik az a méltóság, amire meghívott bennünket. Isten gyermekeinek a méltósága." A választott nép életében a pásztor képe pontosan értelmezhető valóság volt. A választott nép mint saját pásztorára tekintett az Úrra. Olyan pásztorra, aki gondoskodik, aki friss vízhez, legelőhöz vezeti, aki törődik a beteggel, az egészségessel, aki pontosan tudja, hogy mire van szüksége, és megvédi az övéit mindattól, ami veszélyt jelent számára; ismeri a betegségeit, a bajt, és pontosan tudja, hogy mi az, ami táplál, mi az, ami erőt ad és éltet - fejtette ki a szónok. ,,Ez a kép, a pásztor képe számunkra egyértelműen Jézus Krisztusban válik teljessé, aki életét áldozta övéiért a kereszten. Azon a kereszten, amire föltekintünk, és amiről hisszük, hogy az élet fája, az irgalom forrása, a jövő reménye, életünk megújulása. Az a kereszt képes életet adni."
Ferenc pápa az életszentségről szólva kifejti: Isten mindent kér és mindent ígér. Isten mindent kér... - azt várnánk, hogy úgy fejeződjön be e mondat: és mindent ad. De nem így fejeződik be, hanem úgy, hogy mindent ígér - emelte ki Udvardy György. Hozzátette: ez a minden a szeretet és a hit bizalma Isten felé, aki önmagát adja nekünk. Jézus példát ad erre a szeretetre. Bevonja tanítványait saját küldetésébe, és rájuk bízza a megszentelés művét, a kereszt művét. Szeretetének, követésének nincs más feltétele: vállalni azt a keresztet, ami üdvöt eredményez, ami jövőt tár fel előttünk, de a halálunk fája, hogy az élet fája legyen. Rájuk bízza ezt a nagy titkot, az Atya szeretetét, rájuk bízza küldetését, és létrehozza az Egyházat. A teremtés kezdetén Istentől szándékolt közösség az Egyház. Hogy legyen a népnek tanítása, hogy szentté tudjon válni, hogy biztos legyen abban, hogy az Egyház szentségei szent életre vezetnek, biztos lehessen abban, hogy ha Isten népéhez tartozik, akkor életében az Úr törvénye tud érvényesülni. A megszentelődésben, áldozatvállalásban, kereszthordozásban föltárul az emberi lét méltósága. Választott nép, királyi papság, szent nemzet vagyunk krisztusi méltósággal. Ezt a méltóságot ismerjük fel az Egyházban, és ezt a méltóságot ünnepeljük most, ezen az évfordulón.
,,Menjetek el az egész világra - ebből a krisztusi küldetésből jut el hozzánk Isten evangéliuma, Isten örömhíre. Megérint bennünket - így születik meg 1010 évvel ezelőtt a Pécsi Egyházmegye. A pásztori gondoskodásnak, a megszentelődésnek műveként. Milyen jó visszagondolni erre a hosszú történelemre" - fogalmazott a főpásztor. ,,Testvérek, hála van a szívünkben! Hála az Egyházért, azért, hogy az Egyház tagjai lehetünk. Hála az elődökért, hála van a szívünkben a plébánián, oktatási intézményeinkben, közösségeinkben történő munkáért. És hála van a szívünkben már előre a jövőért. Mert biztos, hogy Isten pásztorként gondoskodik az ő népéről. Megvalljuk ebben az ünnepi alkalomban is, hogy hiszünk a kereszt jövőjében, hiszünk a kereszt erejében, a kereszt bizonyosságában. Különös módon is szeretnénk élni a felkészülés kegyelmeivel, hogy a következő esztendőben nagy örömmel tudjuk ünnepelni a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusban azt a Krisztust, aki élettel ajándékoz meg bennünket.
Hálát adunk az 1010 évben azokért a kapcsolatokért, tevékenységekért, ami a népért, a nép javáért, a közjóért, a kultúráért történt. A közjóban az evangélium ereje, az embernek a jövője, az Istentől szándékolt jövője is megmutatkozik. Jó pásztorként vezet bennünket az Úr. Tőlem is kérdezi, tőlünk is kérdezi ezen a napon: szeretsz-e engem? Az Egyház gyermekeinek méltóságában akar ma megerősíteni" - hangzott el Udvardy György püspök homíliájában.
A főpásztor személyes háláját is kifejezte: ,,Számomra személy szerint külön öröm, hogy ebben az egyházmegyében megyéspüspökként szolgálhattam. Hálás vagyok a kapcsolatokért, a munkatársakért, paptestvérekért, a kapott javakért. Ezek a javak beépültek lelkembe, és egészen bizonyos, hogy az itt kapott kegyelmek erősítenek majd abban, hogy Szentatyánktól kijelölt új helyemen lelkesen, Krisztus keresztjében bízva tudjam hirdetni az evangéliumot, hogy minden néphez eljusson az Ő jó akarata. Hálásan köszönöm ezt. Az Úr Isten áldása kísérje mindenkinek az életét, munkáját és nagy bizalommal imádkozzunk egymásért."

Forrás: Pécsi Egyházmegye
Fotó: Loósz Róbert
Magyar Kurír

*
- Ezertíz éves a Pécsi Egyházmegye.
...... ..........


A Pécsi Egyházmegye alapítólevele - egyedülállóan a magyar egyházmegyék között - pontosan megjelöli az alapítás napját: 1009. augusztus 23. Az évforduló megünneplésére számos lelki és kulturális programmal készülnek, melyre Udvardy György kinevezett veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó videoüzenetben hívja a híveket és az érdeklődőket.
,,Ez az ünnepség arra ösztönöz bennünket, hogy hálát adjunk egyházmegyénk kincseiért - fogalmazott Udvardy György. - Az elmúlt 1010 évért, elődeink hitéért, állhatatos helytállásáért. Azért a tevékenységért, mely során iskolákat, plébániákat, kulturális egyesületeket hoztak létre azért, hogy Krisztust minél közelebb tudják vinni az itt élő emberekhez."
Az egyházmegye 1010. születésnapján, augusztus 23-án a pécsi székesegyházban fogadják a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szimbólumát, a missziós keresztet.
Az évfordulón nyílik meg az Átlényegülés - Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén című kiállítás. Ez a különleges tárlat a 2020-as NEK előkészítő rendezvénye, melyet 2018 nyarán Budapesten, majd idén Győrben láthatott a közönség, s most a Pécsi Egyházmegye meghívására a baranyai megyeszékhelyen is kiállítják. A tárlat november 3-ig várja a látogatókat a Csontváry Múzeumban.
A jubileum fő eseménye a 18 órakor kezdődő szentmise lesz, melyet Michael August Blume SVD, Magyarország apostoli nunciusa mutat be a pécsi székesegyházban. A szentmise után mindenkit szeretettel várnak agapéra.
Az egyházmegye 1010. születésnapján kvízjátékot is rendeznek a Magtár Kávézóban. A patinás környezetben hatvan izgalmas kérdéssel, értékes fődíjjal, püspökségi címeres borokkal, finom pécsi sörökkel, üdítőkkel, helyben sült péksüteményekkel és ízletes szendvicsekkel várják a vendégeket. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges, melyet e-mailben, a rendezveny@pecs.egyhazmegye.hu címre küldött üzenetben lehet megtenni a csapatnév és a résztvevők számának megadásával. (Pontlevonás nélkül maximum öt fő lehet egy csapatban, minden további csapattag két pont levonást jelent.)

Forrás, fotó és videó: Pécsi Egyházmegye
Magyar Kurír

- 1010 éves a Pécsi Egyházmegye - VIDEÓÜZENET Link
Augusztus 23-án 18 órától ünneplik a Pécsi Egyházmegye alapításának 1010 éves évfordulóját. Dr. Udvardy György érsek, pécsi apostoli kormányzó videóüzenetében a születésnapi ünnepségre hívja az egyházmegye híveit, partnereit.
Augusztus 23-án Pécsre érkezik a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. A Pécsi Egyházmegye 1010 éves születésnapján, a missziós kereszt fogadása után, 18 órától ünnepi szentmisét mutat be Michael August Blume SVD, a Szentszék magyarországi nagykövete, valamint Dr. Udvardy György érsek, pécsi apostoli kormányzó. A NEK missziós keresztje 3 napot lesz Pécsen, de augusztus 23-tól szeptember 15-ig a Pécsi Egyházmegyében tartózkodik.
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Címkék: megyéspüspökként, péksüteményekkel, intézményeinkben, tevékenységekért, eucharisztiáról, összegyűlhetnek, bizonyosságában, videóüzenetében, paptestvérekért, székesegyházban, életszentségről, megyeszékhelyen, közösségeinkben, tevékenységért, eucharisztikus, születésnapján, kapcsolatokért, helytállásáért, videoüzenetben, egyházmegyében, munkatársakért, szentatyánktól, megünneplésére, gondoskodásnak, visszagondolni, kongresszusban, szendvicsekkel, egyházmegyénk, egyesületeket, elköteleződés, magyarországi, egészségessel, szolgálhattam, főegyházmegye, megmutatkozik, megrendezendő, ünnepi szentmise, 2020-ban megrendezendő, pécsi székesegyházban, hálaadó szentmisét, részvevőket Udvardy, jubileumi szentmisét, hívekkel együtt, egyházmegye életében, testvérek összegyűlhetnek, szépség ment, gyógyító irgalmat, elhangzott szentírási, pásztor képe, övéit mindattól, élet fája, irgalom forrása, Pécsi Egyházmegye, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Michael August Blume, Udvardy György, Mayer Mihály, Mohos Gábor Esztergom-budapesti, Jézus Krisztusnak, Veszprémi Főegyházmegye, Kiemelkedik Isten, Jézus Krisztusban, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusban, Loósz Róbert, Magyar Kurír, Csontváry Múzeumban, Michael August Blume SVD, Magtár Kávézóban, Pécsi Egyházmegyében,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png rózsa csokor  Bounty krémes  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  A másik dolog,  Az igazi szeretetért rendszeri...  Adakozás  Mai harmónia kártyám  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabolcska Mihály – Ákác...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alvó cicák  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Egy lelki imádság  Png cica  Hogy lehet megtartani  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyi telefonál  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reménység és erő Krisztustól e...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png csokor  Facebookon kaptam  Szívem  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alvó cicák  képre írva  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Paul David Tripp Április 21  Gyökössy Endre - Virágok virág...  képre írva  Akarat  Julian Brass gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Kaffka_Margit  Régi emberek, akikre máig büsz...  Radikális szeretet  Fekete István - Akác  Szívem  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Az engedelmesség miért nem vál...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése 
Bejegyzés Címkék
ünnepi szentmise, 2020-ban megrendezendő, pécsi székesegyházban, hálaadó szentmisét, részvevőket Udvardy, jubileumi szentmisét, hívekkel együtt, egyházmegye életében, testvérek összegyűlhetnek, szépség ment, gyógyító irgalmat, elhangzott szentírási, pásztor képe, övéit mindattól, élet fája, irgalom forrása, jövő reménye, életszentségről szólva, megszentelés művét, kereszt művét, halálunk fája, nagy titkot, teremtés kezdetén, népnek tanítása, méltóságot ismerjük, méltóságot ünnepeljük, egész világra, krisztusi küldetésből, pásztori gondoskodásnak, megszentelődésnek műveként, ünnepi alkalomban, kereszt jövőjében, kereszt erejében, kereszt bizonyosságában, felkészülés kegyelmeivel, következő esztendőben, 1010 évben, kultúráért történt, evangélium ereje, főpásztor személyes, egyházmegyében megyéspüspökként, kapott javakért, javak beépültek, magyar egyházmegyék, alapítás napját, évforduló megünneplésére, ünnepség arra, elmúlt 1010, egyházmegye 1010, missziós keresztet, évfordulón nyílik, művészet nyelvén, különleges tárlat, baranyai megyeszékhelyen, tárlat november, szentmise után, patinás környezetben, részvétel ingyenes, résztvevők számának, születésnapi ünnepségre, egyházmegye híveit, 2020-as Nemzetközi, missziós kereszt, megyéspüspökként, péksüteményekkel, intézményeinkben, tevékenységekért, eucharisztiáról, összegyűlhetnek, bizonyosságában, videóüzenetében, paptestvérekért, székesegyházban, életszentségről, megyeszékhelyen, közösségeinkben, tevékenységért, eucharisztikus, születésnapján, kapcsolatokért, helytállásáért, videoüzenetben, egyházmegyében, munkatársakért, szentatyánktól, megünneplésére, gondoskodásnak, visszagondolni, kongresszusban, szendvicsekkel, egyházmegyénk, egyesületeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9652
  • e Hét: 32712
  • e Hónap: 65866
  • e Év: 299613
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.