Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 6. hét csütörtök 05.21
  2020-05-21 09:32:58, csütörtök
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Apostoli munkája mellett Pál megdolgozik megélhetéséért.
Második apostoli körútja alkalmával Pál elhagyta Athént, és Korintusba érkezett. Itt találkozott egy Akvilász nevű, pontuszi származású zsidóval, aki nemrég érkezett Itáliából feleségével, Priszcillával, mert Klaudiusz császár elrendelte, hogy minden zsidónak el kell hagynia Rómát. Pál hozzájuk költözött, náluk maradt, és velük együtt dolgozott, mivel ugyanazt a mesterséget űzte. Sátorkészítők voltak ugyanis.
Minden szombaton felszólalt a zsinagógában, és igyekezett meggyőzni a zsidókat meg a görögöket (Jézusról). Amikor pedig Szilás és Timóteus megérkezett Macedóniából, Pál egészen az igehirdetésnek szentelte magát. Bizonyítékokat tárt a zsidók elé, hogy Jézus a Messiás.
De azok ellene mondtak, és gyalázkodtak. Erre Pál ruháját rázva így kiáltott: ,,A saját fejetekre szálljon véretek! Én ártatlan vagyok. Mostantól fogva a pogányokhoz fordulok."
Otthagyta őket, és egy Tíciusz Jusztusz nevű istenfélő ember házában szállt meg, akinek lakása a zsinagóga szomszédságában állt.
Kriszpusz, a zsinagóga elöljárója azonban hitt az Úrban, egész háza népével együtt; és sok korintusi is megtért és megkeresztelkedett azok közül, akik hallgatták őt.
Ez az Isten igéje. ApCsel 18,1-8

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ha Krisztus távolléte miatt szomorkodunk is, bánatunk majd örömre fordul.
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Még egy kis idő, és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő, és viszontláttok engem, (mert az Atyához megyek.)"
Tanítványai erre így tanakodtak: ,,Mit akar mondani ezzel: »Még egy kis idő, és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő, és viszontláttok engem? És hogy: Az Atyához megyek? Mit jelent az, hogy: Még egy kis idő?« Nem értjük, mit beszél."
Jézus észrevette, hogy kérdezni akarják. Így szólt tehát hozzájuk: ,,Azon tanakodtok, hogy azt mondtam: »Még egy kis idő, és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő, és viszontláttok engem?« Bizony, bizony, mondom nektek: Sírni fogtok és jajgatni, a világ pedig örül. Szomorkodni fogtok, de szomorúságtok örömre fordul."
Ezek az evangélium igéi. Jn 16,16-20
...... ..........



Imádság
Hála neked, szentséges Atyánk, mert megadod nekünk, hogy látható szentélyt építsünk, mely Isten és ember kegyelmi kapcsolatának csodálatos jelképe és színhelye: ide várod jóságos szívvel az élet zarándokútját járó népedet. Híveidből is itt építesz magadnak élő templomot, és itt gyarapítod világszerte elterjedt Egyházadat, hogy Krisztus titokzatos testévé váljék, és mennyei Jeruzsálemmé legyen végül, mint valóra vált béke-látomás. Ezért szentjeid boldog seregével együtt a dicsőség templomában magasztalunk téged.

Elmélkedés
Jézus több olyan dolgot is említ az utolsó vacsorán mondott búcsúbeszédében, amelyeket még legszűkebb baráti köre, az apostolok sem értenek. Nem értették például azt, hogy hová készül menni, s ő megmagyarázza nekik, hogy az Atyához tér vissza a mennybe.
A mai evangéliumban újabb szokatlan kifejezéssel találkoznak. Jézus ezt mondja: ,,Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem." Mit jelenthet, mire utalhat ez a bizonyos ,,kis idő"? Jézus szavai az utolsó vacsorán hangzanak el, nagycsütörtökön. Innentől mindössze egy nap telik el az Úr nagypénteki haláláig. A nagypéntek utáni harmadnapon, húsvétvasárnap támad fel Jézus a halálból, s megjelenik az apostolainak, azaz újra viszontláthatják őt.
Életünk során bőven vannak olyan hosszabb vagy rövidebb időszakok, amikor nem látjuk Jézust, nem halljuk szavát, nem érezzük jelenlétét. Vélhetően nem ő távolodik el tőlünk az ilyen élethelyzetekben, hanem mi távolodunk el tőle bűneinkkel, vagy egyszerűen csak azzal, hogy más dolgok kötik le figyelmünket. Jó volna, ha a lelki sötétségnek ezek az időszakai nem nyúlnának hosszúra, hanem csak ,,kis idők" volnának! Amikor hiányzik Isten jelenléte, akkor igyekezzünk csendet teremteni magunkban, és igyekezzünk egyedül az ő szólításaira, útmutatásaira figyelni.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: élethelyzetekben, viszontláthatják, búcsúbeszédében, nagycsütörtökön, szomszédságában, cselekedeteiből, bizonyítékokat, tanítványaihoz, megélhetéséért, húsvétvasárnap, igehirdetésnek, viszontláttok, sátorkészítők, evangéliumban, priszcillával, megmagyarázza, szomorúságtok, zarándokútját, útmutatásaira, kapcsolatának, apostolainak, szomorkodunk, macedóniából, kifejezéssel, zsinagógában, gyalázkodtak, figyelmünket, magasztalunk, jeruzsálemmé, szólításaira, harmadnapon, templomában, sötétségnek, találkoznak, feleségével, mesterséget, mesterséget űzte, igehirdetésnek szentelte, saját fejetekre, pogányokhoz fordulok, zsinagóga szomszédságában, zsinagóga elöljárója, világ pedig, evangélium igéi, élet zarándokútját, dicsőség templomában, utolsó vacsorán, bizonyos „, nagypéntek utáni, ilyen élethelyzetekben, lelki sötétségnek, Apostolok Cselekedeteiből, Erre Pál, Tíciusz Jusztusz, EVANGÉLIUM Szent János, Búcsúbeszédében Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Png ház  Tavaszi kép  Sokan azt tartják  Csak a fogyatkozás látható  Kellemes délutánt kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Adakozás  Kövesd a cowboyt!  Őrizkednünk kell...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png nő  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Leonardo da Vinci gondolata  Soha ne kedvezz...  Lóhere  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png rózsa csokor  Nem tudhatod  Erdőn  Adakozás  Hogy lehet megtartani  Popper Péter szavai  Sokan azt tartják  Makszim Gorkij gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Garai Gábor - Takarítás  Kerüld el az evangélium örömén...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Ágai Ágnes – Csendélet  Png férfi  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Kerüld el az evangélium örömén...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Paul David Tripp Április 19  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Julian Brass gondolata  Németh László tollából  Elköszönt  Reggel van  Png rózsa csokor  Nevem  Alázat  Szép napot kívánok  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png férfi  Alázat  Sose bánj semmit  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Fehér virág  A Megváltó szolgálatában  Julian Brass gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Még csak most kezdődik a nap  A sors  A nemzeti hovatartozás kulturá...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png kutya  Mi lenne ha  Szép álmokat!  Bounty krémes  Png fotel  Zsolnay Vilmos világhírű kera... 
Bejegyzés Címkék
mesterséget űzte, igehirdetésnek szentelte, saját fejetekre, pogányokhoz fordulok, zsinagóga szomszédságában, zsinagóga elöljárója, világ pedig, evangélium igéi, élet zarándokútját, dicsőség templomában, utolsó vacsorán, bizonyos &#8222, nagypéntek utáni, ilyen élethelyzetekben, lelki sötétségnek, élethelyzetekben, viszontláthatják, búcsúbeszédében, nagycsütörtökön, szomszédságában, cselekedeteiből, bizonyítékokat, tanítványaihoz, megélhetéséért, húsvétvasárnap, igehirdetésnek, viszontláttok, sátorkészítők, evangéliumban, priszcillával, megmagyarázza, szomorúságtok, zarándokútját, útmutatásaira, kapcsolatának, apostolainak, szomorkodunk, macedóniából, kifejezéssel, zsinagógában, gyalázkodtak, figyelmünket, magasztalunk, jeruzsálemmé, szólításaira, harmadnapon, templomában, sötétségnek, találkoznak, feleségével, mesterséget, találkozott, szomorkodni, nagypénteki, igyekezzünk, tanítványai, megdolgozik, megérkezett, pogányokhoz, világszerte, csodálatos, szentséges, titokzatos, hallgatták, felszólalt, tanakodtak, jelenlétét, észrevette, igyekezett, korintusba, egyszerűen, gyarapítod, elöljárója, megjelenik, szentlecke, elrendelte, legszűkebb, egyházadat, nagypéntek, evangélium, alkalmával, bűneinkkel, elmélkedés, távolodunk, tanakodtok, származású, könyvéből, hangzanak, mindössze, fejetekre, híveidből, kriszpusz, templomot, zsinagóga, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5781
  • e Hét: 28841
  • e Hónap: 61995
  • e Év: 295742
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.